Arkadaşlar yeni konu açmayı gereksiz bulduğum için ben burdan size bi soru sorucam lütfen yardımcı olun !... Ben format atıcam ama bende hem dvd sürücü hemde Cd.rw sürücü var ve xp cdsini takınca cdyi okumuyor bilgisayarı normal olarak başlatıyor! daha önce format atarkende bu sorunla karşılaştım bios ayarlarından cd sürücülerinin yeri değiştirilmesi gerekmiş! ama Bios ayarları için pek bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim :)
Öncelikle güzel bir paylaşım fakat bu topic formattan para kazanan bilgisayarcıları biraz kızdırır bu iş biraz kendi ekmeğini kendin yap tarzı olmuş güzelde olmuş aslında ama dikkat edilmesi gerekekn nokta format atarken ufak bir hata hepinizinde bildiği üzere tüm verilerinizi götürebilir ve başınızı ağrıtabilir daha sonra verilerim kayboldu geri getirirmisiniz diye bir bilgisayarcıya gittiğinizde formattan 30 ytl kazanayım derken 90 ytl veri kurtarma parası vermeyinde gerisi size kalmış.
daha sonra kardesh senin soruna gelince:
quote:
Orjinalden alıntı: egemen45
Arkadaşlar yeni konu açmayı gereksiz bulduğum için ben burdan size bi soru sorucam lütfen yardımcı olun !... Ben format atıcam ama bende hem dvd sürücü hemde Cd.rw sürücü var ve xp cdsini takınca cdyi okumuyor bilgisayarı normal olarak başlatıyor! daha önce format atarkende bu sorunla karşılaştım bios ayarlarından cd sürücülerinin yeri değiştirilmesi gerekmiş! ama Bios ayarları için pek bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim :)
Bilgisayar ilk açılırken genellikle DEL tuşu ile biosa girilir fakat bazı bioslarda f1, tab ile de geçiş yapılıyor. biosa girince BOOT ayarları var her biosta BOOT ayarı muhakkak vardır ordan istediğin (DVD veya CDRW vs) gösteriyorsun yine genellikle f10 tuşu SAVE and QUIT (kaydet ve çık) dir. daha sonra gösterdiğin optik okuyucuya XP cd ni koyup Windows kurulumuna geçebilirsin.
merhaba arkadaşlar forumda yeniyim ve pcden pek anladığımı söyleyemem.umudum öğrenmek . pcme format atmam gerek gerçekten çok kasıyo ve vakti zamanında system 32ye bi virüs dadandı. bildiğim kadarıyla format gerekli zaten vaktide gelmişti ama resimli anlatıma baktığımda cdnin üzerinde yada kutuda product key yazar dıyo cd nın uzerınde yok kutuyuda ne yaptım bılmıyorum faturada yok product keyi nasıl ogrenebılırım yardımcı olursanız sevınırım
lutfen yardıııımmmm
Ce5uR
Uzaklaştırılmış 29.9970129976864 gün cezanın 24 günü kaldı.
10 Ocak 2008; 21:51:49
Bu anlatimin hiç bir etkisi olmadi benim kafamda,daha detayli antilabilir(Pc nasil toplanir formundaki gibi).
çok kolay hocam.bilgisayarını aldığın yer sana cd vermiştir.o cd yi tak.yönlendirmeleri takip et.formatlamış olursun.ama formatlamadan gerekli bilgilerini yedeklemeyi unutma
boot bölümüne giriyorum ama bende +hdd dvc . . . filan gibi seyler yazıoo ayrıca laptop oldugu için + - tusları yerine f5 f6 yı kullan yazıoo ama ikiside olmuoo yanii boot bölumunu deiştiremiormm cok acil yardım ederseniz sevinrimm ayrıca gizli dosyalar format atılınca silir mi???
arkadaşlar benim hdd sata ve xp multimedya ve kurtarma cd 2cden oluşuyor format atmada nasıl olacak sata driverları cdye eklemem gerekiyormuş sanırım ama nasıl ve 1inci mi yoksa ikinci cdyemi lütfen yardım edin
valla epey arkadaş bu sayede format attı galiba.dün bir arkadaşım bana elinde a4 çıktısı gösterdi.bu sayede format atabilirmiyim dedi.çıktılar bu topiğe aitti.oldukça şaşırdım ya atarsın dedim
evet arkadaşlar varmı atamayan şu formatı
bir ara elime bi xp cd si geçti (orijinal değil) format atmayı bideneyim dedim..fakat bir türlü başaramadım sorun heralde bende bu işi beceremeyecem dedim..oraya yaz buraya yaz o forumu oku bu forumu oku en sonunda anladımki..benim elimdeki cd format attmadan hemen kurmaya başlıyor.. yani ne disk bölümleme yapıyor ne şifre soruyor..yani format atamıyorsun.. direk eskisinin üstüne yeniden kuruyor.. orjinal cd de aynen anlatıldığı gibi ...yani ( bazı çekme cd'lerde) ile deneyen arkadaşların dikkatine..