Arkadaşlar yeni konu açmayı gereksiz bulduğum için ben burdan size bi soru sorucam lütfen yardımcı olun !... Ben format atıcam ama bende hem dvd sürücü hemde Cd.rw sürücü var ve xp cdsini takınca cdyi okumuyor bilgisayarı normal olarak başlatıyor! daha önce format atarkende bu sorunla karşılaştım bios ayarlarından cd sürücülerinin yeri değiştirilmesi gerekmiş! ama Bios ayarları için pek bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim :)
Öncelikle güzel bir paylaşım fakat bu topic formattan para kazanan bilgisayarcıları biraz kızdırır bu iş biraz kendi ekmeğini kendin yap tarzı olmuş güzelde olmuş aslında ama dikkat edilmesi gerekekn nokta format atarken ufak bir hata hepinizinde bildiği üzere tüm verilerinizi götürebilir ve başınızı ağrıtabilir daha sonra verilerim kayboldu geri getirirmisiniz diye bir bilgisayarcıya gittiğinizde formattan 30 ytl kazanayım derken 90 ytl veri kurtarma parası vermeyinde gerisi size kalmış.
daha sonra kardesh senin soruna gelince:
quote:
Orjinalden alıntı: egemen45
Arkadaşlar yeni konu açmayı gereksiz bulduğum için ben burdan size bi soru sorucam lütfen yardımcı olun !... Ben format atıcam ama bende hem dvd sürücü hemde Cd.rw sürücü var ve xp cdsini takınca cdyi okumuyor bilgisayarı normal olarak başlatıyor! daha önce format atarkende bu sorunla karşılaştım bios ayarlarından cd sürücülerinin yeri değiştirilmesi gerekmiş! ama Bios ayarları için pek bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim :)
Bilgisayar ilk açılırken genellikle DEL tuşu ile biosa girilir fakat bazı bioslarda f1, tab ile de geçiş yapılıyor. biosa girince BOOT ayarları var her biosta BOOT ayarı muhakkak vardır ordan istediğin (DVD veya CDRW vs) gösteriyorsun yine genellikle f10 tuşu SAVE and QUIT (kaydet ve çık) dir. daha sonra gösterdiğin optik okuyucuya XP cd ni koyup Windows kurulumuna geçebilirsin.
merhaba arkadaşlar forumda yeniyim ve pcden pek anladığımı söyleyemem.umudum öğrenmek . pcme format atmam gerek gerçekten çok kasıyo ve vakti zamanında system 32ye bi virüs dadandı. bildiğim kadarıyla format gerekli zaten vaktide gelmişti ama resimli anlatıma baktığımda cdnin üzerinde yada kutuda product key yazar dıyo cd nın uzerınde yok kutuyuda ne yaptım bılmıyorum faturada yok product keyi nasıl ogrenebılırım yardımcı olursanız sevınırım
çok kolay hocam.bilgisayarını aldığın yer sana cd vermiştir.o cd yi tak.yönlendirmeleri takip et.formatlamış olursun.ama formatlamadan gerekli bilgilerini yedeklemeyi unutma
boot bölümüne giriyorum ama bende +hdd dvc . . . filan gibi seyler yazıoo ayrıca laptop oldugu için + - tusları yerine f5 f6 yı kullan yazıoo ama ikiside olmuoo yanii boot bölumunu deiştiremiormm cok acil yardım ederseniz sevinrimm ayrıca gizli dosyalar format atılınca silir mi???
arkadaşlar benim hdd sata ve xp multimedya ve kurtarma cd 2cden oluşuyor format atmada nasıl olacak sata driverları cdye eklemem gerekiyormuş sanırım ama nasıl ve 1inci mi yoksa ikinci cdyemi lütfen yardım edin
valla epey arkadaş bu sayede format attı galiba.dün bir arkadaşım bana elinde a4 çıktısı gösterdi.bu sayede format atabilirmiyim dedi.çıktılar bu topiğe aitti.oldukça şaşırdım ya atarsın dedim
evet arkadaşlar varmı atamayan şu formatı
bir ara elime bi xp cd si geçti (orijinal değil) format atmayı bideneyim dedim..fakat bir türlü başaramadım sorun heralde bende bu işi beceremeyecem dedim..oraya yaz buraya yaz o forumu oku bu forumu oku en sonunda anladımki..benim elimdeki cd format attmadan hemen kurmaya başlıyor.. yani ne disk bölümleme yapıyor ne şifre soruyor..yani format atamıyorsun.. direk eskisinin üstüne yeniden kuruyor.. orjinal cd de aynen anlatıldığı gibi ...yani ( bazı çekme cd'lerde) ile deneyen arkadaşların dikkatine..
9 Ocak 2008; 21:52:41 Yeni mesajlar yok Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz. merhaba arkadaşlar forumda yeniyim ve pcden pek anladığımı söyleyemem.umudum öğrenmek . pcme format atmam gerek gerçekten çok kasıyo ve vakti zamanında system 32ye bi virüs dadandı. bildiğim kadarıyla format gerekli zaten vaktide gelmişti ama resimli anlatıma baktığımda cdnin üzerinde yada kutuda product key yazar dıyo cd nın uzerınde yok kutuyuda ne yaptım bılmıyorum faturada yok product keyi nasıl ogrenebılırım yardımcı olursanız sevınırım
lutfen yardıııımmmm
Başlat_Çalıştır_Regedit yaz Kayıt Defteri Düzenleyicisinden(Registry) HKEY_LOCAL_MACHINE altında SOFTWARE altında MICROSOFT ordan Windows altında Current Version 'a tıkla, yanda Product ID de yazar.
herkeze merhaba arkadaslar.şanş eseri internette sörf yaparken rastladım bu siteye.bayagı yararlı bır sıte olarak gordum ve uye oldum .neyse.bu formatın bıde sımulasyon olarak gosterımı varmıs heralde onu atabılırmısınız.sımdıden tesekkurler
Arkadaşlar akşam elektirikler kesildi benim bilgisayar birden kapandı, tekrar geldiğinde bilgisayarı açtım Windows XP logosu çıkacağı yerde epey bekledi sonra açılış dosyaları bozulmuş Kurtarma Konsolunu kullanın dedi. Bende doğal olarak Windows Home CD sini taktım R ye basıp kurtarma konsoluna geldim, orda hangi windows yüklemesi diyordu zaten 1 tane vardı 1 yazdım entere bastım ama öylece kaldı. Aynı şeklilde yükle deyincede sözleşmeyi kabul ettikten sonra öyle kaldı. Lütfen yardım edein her halükarda bilgisayarı açamıyorum.
3. sayfada Amibios ile ilgili format hakkında bilgi verilmişti ancak devamını takip edemedm siteye yeni kayıt oldm bilgiayardan da pek anlamıorm devicelerı yaptktan sonra save&exit dicez sonrası nası olcak? teşekkürler...
iyi akşamlar yukarıda anlatılan gibi aynı yapıyorum herşeyi ama biostan cd yi okuttuğumda pc yine normal başlıyor kıracam kafayı biri bana yardım etsin lütfen çok acilllllll
selam arkadaşlar.şu an format atıyorum ben pc ye.ama c diskinde silip biçimlendirme yapacam ama silmek için D ye basıyom ama sil çıkmıyor yani hiç bişey olmuyor.ne yapmam lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ormancı51 -- 30 Ocak 2008; 11:13:18 >
d ye basarsan komple bölümü siler.tabi içindekileri de siler ama gereksiz.zaten c yi seçip ntfs dosya sistemi ile biimlendir dediğin zaman SADECE c nin içindekileri siler.eğer bölümlerin boyutlarını filan değiştirmiceksen dediğim gibi yap.yok yeni bölüm filan yapçaksan d ye basınca bi uyarı çıkar.bölümü silerseniz herşey gider filan die.devam et de siler
ASUS Striker II Formula|INTEL Q9450|ZOTAC GTX280 1GB 512BIT|HighPower RockSolid 1000WATT|OCZ ReaperX 2X2GB CL4 800MHZ|2XSEAGATE 250GB 410AS+320GB SEAGATE 620AS|LG DVD RW+LG COMBO|CoolerMaster CMStacker 810|PHILIPS 240BW 24" http://mahirates.deviantart.com
iyi akşamlar yukarıda anlatılan gibi aynı yapıyorum herşeyi ama biostan cd yi okuttuğumda pc yine normal başlıyor kıracam kafayı biri bana yardım etsin lütfen çok acilllllll
cdyi tak ve başlarken f11 e bası devamlı.Sonra ekran çıkacak 3tane şey var sen 3.sıradakini seçeceksin ve gerisi Türkçedir zaten
3. sayfada Amibios ile ilgili format hakkında bilgi verilmişti ancak devamını takip edemedm siteye yeni kayıt oldm bilgiayardan da pek anlamıorm devicelerı yaptktan sonra save&exit dicez sonrası nası olcak? teşekkürler...
oraya kadar girmene gerek yok bi önceki arkadaşa söylediğim yolu izle ordan devam et
slm öncelikle iyi bir çalışma olmuş teşekkürler benim bir sorunum var normalde format atabılıyorum ben ama ıkı gundur format atmak ıcın pcye oturup bıos ayarlarını yaptıktan sonra cdrom boot olarak acılmıyor. reboot and select boot medıa dıye baslayan bı uyarı gelıyoo tahmın etmıssınızdır gerısınıde dıger bootları dısable yapmadan sıralamalırnı degıstırıp cdrom u ılk sıraya alsamda bu sefer normal acılıyor cd den başlatmak için bir tusa basın uyarısı gelmıyor. wındıws kurulum ekranına bır turlu erısemıyorum acaba dıskettenmı denesem hos basslatma dısketımde yok ama bı sekılde bulmya calısırıs yardımlarınızı beklıyorum onerısı olan varsa yazarsa sevınırım
biosa giriyoz.primary master menüsüne girip burdan cd-rom diyoruz. daha sonra windows cdsini takıp formata başlıyoruz.
NOT:kurulum dosyaları harddiske yüklendikten sonra tekrar biosagiriyoruz.Ve aynı yerden cd-romu değiştirip ya auto ya da user harddisk seçeneğini seçiyoruz. iş bitti. windowsu kuruyoruz.
slm öncelikle iyi bir çalışma olmuş teşekkürler benim bir sorunum var normalde format atabılıyorum ben ama ıkı gundur format atmak ıcın pcye oturup bıos ayarlarını yaptıktan sonra cdrom boot olarak acılmıyor. reboot and select boot medıa dıye baslayan bı uyarı gelıyoo tahmın etmıssınızdır gerısınıde dıger bootları dısable yapmadan sıralamalırnı degıstırıp cdrom u ılk sıraya alsamda bu sefer normal acılıyor cd den başlatmak için bir tusa basın uyarısı gelmıyor. wındıws kurulum ekranına bır turlu erısemıyorum acaba dıskettenmı denesem hos basslatma dısketımde yok ama bı sekılde bulmya calısırıs yardımlarınızı beklıyorum onerısı olan varsa yazarsa sevınırım
neyse arkadaşlar ben sorunumu hallettim disketten formatı başlattım ve nıhayet temiz bir windows kurdum cdromdan format atamayanalr disketle denesinler pişman olmazlar
arkadaslar acer recovery cd si ile harddiske biçimlendirme nasıl yapılır biçimlendirme yapmadan vistayı kurmak istemiyorum bir el atın olaya yardım lütfen...