Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Format Nasıl Atılır?(Yeni başlayanlar için resimli anlatım)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> Cevap: Format Nasıl Atılır?(Yeni başlayanlar için resimli anlatım) Sayfa: <<   < önceki  9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
meta80

5 Ocak 2008; 19:41:37 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

ağ kablosunu görmüyordu bilgisayar
ehhernet kartı aldım olmadı
format attım oldu
teşekkür ederiz

____N4Z1F____

7 Ocak 2008; 18:53:52 

Teşekkürler

ѕözℓєяιη вüуüк, уüяєgιη кüçüк..уαηℓιѕℓαяıη çσк, ∂σgяυℓαяıη уσк.кєη∂ιηє göяє ѕαηѕℓι, вαηα göяє zαναℓℓι!!
∂üşмαη кєℓιмєѕιηιη αηℓαмιηι αякα∂αş ѕιƒαтιηι тαşιуαηℓαя∂αη öğяєη∂ιм.
αяα∂ιğιη_şєуιη_∂єğєяι_αяαякєη_νєя∂ιğιη_∂єğєя_кα∂α∂ιя...
egemen45

7 Ocak 2008; 19:44:47 

Arkadaşlar yeni konu açmayı gereksiz bulduğum için ben burdan size bi soru sorucam lütfen yardımcı olun !... Ben format atıcam ama bende hem dvd sürücü hemde Cd.rw sürücü var ve xp cdsini takınca cdyi okumuyor bilgisayarı normal olarak başlatıyor! daha önce format atarkende bu sorunla karşılaştım bios ayarlarından cd sürücülerinin yeri değiştirilmesi gerekmiş! ama Bios ayarları için pek bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim :)

pisicomaniac

8 Ocak 2008; 15:32:38 

Öncelikle güzel bir paylaşım fakat bu topic formattan para kazanan bilgisayarcıları biraz kızdırır bu iş biraz kendi ekmeğini kendin yap tarzı olmuş güzelde olmuş aslında ama dikkat edilmesi gerekekn nokta format atarken ufak bir hata hepinizinde bildiği üzere tüm verilerinizi götürebilir ve başınızı ağrıtabilir daha sonra verilerim kayboldu geri getirirmisiniz diye bir bilgisayarcıya gittiğinizde formattan 30 ytl kazanayım derken 90 ytl veri kurtarma parası vermeyinde gerisi size kalmış.

daha sonra kardesh senin soruna gelince:

quote:

Orjinalden alıntı: egemen45

Arkadaşlar yeni konu açmayı gereksiz bulduğum için ben burdan size bi soru sorucam lütfen yardımcı olun !... Ben format atıcam ama bende hem dvd sürücü hemde Cd.rw sürücü var ve xp cdsini takınca cdyi okumuyor bilgisayarı normal olarak başlatıyor! daha önce format atarkende bu sorunla karşılaştım bios ayarlarından cd sürücülerinin yeri değiştirilmesi gerekmiş! ama Bios ayarları için pek bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim :)

Bilgisayar ilk açılırken genellikle DEL tuşu ile biosa girilir fakat bazı bioslarda f1, tab ile de geçiş yapılıyor. biosa girince BOOT ayarları var her biosta BOOT ayarı muhakkak vardır ordan istediğin (DVD veya CDRW vs) gösteriyorsun yine genellikle f10 tuşu SAVE and QUIT (kaydet ve çık) dir. daha sonra gösterdiğin optik okuyucuya XP cd ni koyup Windows kurulumuna geçebilirsin.

Gavgâda şehdetle bütün kâm alırız biz
Osmanlılarız can verir nâm alırız biz

Türk ve Osmanlı Tarihi Kulübü

Her doğru her yerde söylenmez
Ekselanslari

9 Ocak 2008; 15:59:23 

bencede üst konu yapılmalı

herkesin faydalanacağı bir konu

her an virüs girebilir veya windows çökebilir

melody89

9 Ocak 2008; 21:52:41 

merhaba arkadaşlar forumda yeniyim ve pcden pek anladığımı söyleyemem.umudum öğrenmek . pcme format atmam gerek gerçekten çok kasıyo ve vakti zamanında system 32ye bi virüs dadandı. bildiğim kadarıyla format gerekli zaten vaktide gelmişti ama resimli anlatıma baktığımda cdnin üzerinde yada kutuda product key yazar dıyo cd nın uzerınde yok kutuyuda ne yaptım bılmıyorum faturada yok product keyi nasıl ogrenebılırım yardımcı olursanız sevınırım

lutfen yardıııımmmm
Ce5uR
Uzaklaştırılmış
29.9970129976864 gün cezanın 24 günü kaldı.

10 Ocak 2008; 21:51:49 

Bu anlatimin hiç bir etkisi olmadi benim kafamda,daha detayli antilabilir(Pc nasil toplanir formundaki gibi).
whitedevil03

10 Ocak 2008; 23:14:22 

çok kolay hocam.bilgisayarını aldığın yer sana cd vermiştir.o cd yi tak.yönlendirmeleri takip et.formatlamış olursun.ama formatlamadan gerekli bilgilerini yedeklemeyi unutma

Korray_3

11 Ocak 2008; 2:49:36 

teşşekürler Yeni ögrenenler için iyi bi öğreti olmus..

Asus P525 WM6
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDsi
PlayStation Portable

DLN

13 Ocak 2008; 15:07:31 

boot bölümüne giriyorum ama bende
+hdd
dvc
.
.
.
filan gibi seyler yazıoo ayrıca laptop oldugu için + - tusları yerine f5 f6 yı kullan yazıoo ama ikiside olmuoo yanii boot bölumunu deiştiremiormm cok acil yardım ederseniz sevinrimm ayrıca gizli dosyalar format atılınca silir mi???

azlaguyi08

13 Ocak 2008; 19:44:26 

arkadaşlar benim hdd sata ve xp multimedya ve kurtarma cd 2cden oluşuyor format atmada nasıl olacak
sata driverları cdye eklemem gerekiyormuş sanırım ama nasıl ve 1inci mi yoksa ikinci cdyemi lütfen yardım edin

tugsadboran

13 Ocak 2008; 21:46:29 

emeğine sağlık dostum

kaymakam23

15 Ocak 2008; 13:06:48 

quote:

Orjinalden alıntı: BRKYPNR

valla epey arkadaş bu sayede format attı galiba.dün bir arkadaşım bana elinde a4 çıktısı gösterdi.bu sayede format atabilirmiyim dedi.çıktılar bu topiğe aitti.oldukça şaşırdım ya atarsın dedim

evet arkadaşlar varmı atamayan şu formatı

bir ara elime bi xp cd si geçti (orijinal değil) format atmayı bideneyim dedim..fakat bir türlü başaramadım
sorun heralde bende bu işi beceremeyecem dedim..oraya yaz buraya yaz o forumu oku bu forumu oku
en sonunda anladımki..benim elimdeki cd format attmadan hemen kurmaya başlıyor..
yani ne disk bölümleme yapıyor ne şifre soruyor..yani format atamıyorsun.. direk eskisinin üstüne yeniden kuruyor..
orjinal cd de aynen anlatıldığı gibi ...yani ( bazı çekme cd'lerde) ile deneyen arkadaşların dikkatine..

SONYENICHERY

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

17 Ocak 2008; 13:44:42 

çok güzel bi çalşıkma olmuş elinize sağlık

CORE 2 DUO E7200 3.20GHz 3MB CACHE 1066MHZ....GIGABYTE NVIDIA 8500GT 512MB 128BIT DDR2....GIGABYTE P31-DS3L Bearlake FSB 1333MHz..3gb hi-level 840 mhz ram..Hitachi 320 GB 32 mb hDD....Cooler Master Elite RC-332....Samsung 17" crt flat:)

07nightdevil

17 Ocak 2008; 21:43:05 

arkadaşlar benim hdd iki parçaya bölünük ben format atarken d'deki dosyalarım silinirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07nightdevil -- 17 Ocak 2008; 21:48:08 >

Benim Farkım..............:FARKINDAYIM
<