Şimdi Ara

2000 liraya kadar en iyi kulaklık?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Bütçem 1500-2000 lira kadar. Özellikle metal müzikte en iyi performans için hangi kulaklığı almalıyım? Şu an pioneer hdj-2000 kullanıyorum ama pop ve tekno müzikte çok iyi olmasına rağmen metal müzikte yeterli değil.

    Benim aklımda Grado Rs1i kulaklık ve Grado Ra1 amfi ikilisi var. Toplamda 2500 liraya yakın yapıyor. Rs1'den daha mantıklı bir öneriniz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gradonun amplisi aşırı pahalı. O paraya kesinlikle değmez. Fiionun masa üstü amplisi var dünyanın en iyi chiplerinden birini kullanıyor, E09K modelli alet. Kulaklığa girmeden önce madem bu kadar para vereceksin kaynağını merak ediyorum. En azından HRT Music Streamer II gibi bir kaynağının olması lazım bu seviyede kulaklıktan verim alabilmen için. Kulaklık olarak seçimin kötü değil ama sennheiser HD 600 ve AudioTechnicha AD900 ve üst serilerine bakabilirsin. Çinli bir firma var Hifiman diye. Onun kulaklıkları da güzel ses verir. Kalite ve tasarıma birşey diyemem ama.
  • Bu konularda sizin kadar bilgim yok maalesef. Kaynak derken tam olarak neyi kastettiniz? Kulaklığı bilgisayarıma takıp kullanacağım. Ses kartım Auzen X-Plosion DTS, hoparlörüm ise Logitech Z5500. İleride daha üst sınıf bir ses kartı alabilirim. Bu sistemde Grado rs1i kulaklık ve Grado ra1 amfi uygun olmaz mı? Rs1'in özellikle metal/rock müziklerde dünyanın bir numarası olduğunu okudum çoğu incelemede. Rs1'e rakip olarak Sennheiser hd800 gösteriliyor ama onun da fiyatı aşırı uçuk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses kartınız fena değilmiş ama müzik için en azından bir USB DAC kullanmanızı tavsiye ederim. Kulaklık terciğinde sorun yok fakat kulaklık amplisi gradonun malesef parasının hakkını vermiyor.

    Konfor olayını da gözardı etmeyin. Grado kulaklığa karşı öneri verebilmemin tek nedeni konfordur. Sesine birşey diyemem kesinlikle.

    Şöyle birşey de var, empedans ve SPL değerine bakılırsa kasanızdaki ses kartı ile de kullanabilirsiniz anfi alana kadar.
  • Usb dac ne oluyo peki? 1000 liraya kadar öneriniz nedir?

    Grado ra1 amfi Grado rs1 için özel olarak firmanın ürettiği amfi. Tam uyumlu olmadığını söylüyorsunuz. Bi gariplik yok mu bu işte?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyumlu olmadığını söylemiyorum. O fiyat çok fazla o ampli için.

    USB DAC aslında ses kartı denilebilir. DAC demek digital-analog converter demektir. Bilgisayardaki sayısal veriyi analog ses sinyaline çevirir.

    M-Stage Dac-1 ve HRT Music Streamer HD önerebilirim. Ben HRT MusicStreamer II+ kullanıyorum.
  • Peki hiç amfi almadan asus rog xonar phoebus ses kartı alsam ve kulaklığı direkt bu ses kartına bağlı kullansam? 600 ohm desteklediğini okudum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anki ses kartınız bile yeterli gelecektir bence. Grado zaten kolay sürülebilir kulaklıklar üretiyor.
  • Fiio E12A buldum sıfır ayarında ikinci el. 370 lira denmiş. Fiyat ve ürün nasıl?

    Ra1'in kötü bulduğunuz yönünü yazarsanız daha açıklayıcı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kutsaltoprak kullanıcısına yanıt
    Fiio E12A özellikle iemlere göredir. Siz ise kafaüstü arıyordunuz.

    O ses kartı temel düzeyde yeter. Ama o bütçe hifi başlangıcıdır ve hifi için saygın bir kulaklık kullanacaksanız ses kartı (dac) olmasa bile amfisi eşdeğer birşey olmalı. Ve o düzeylerde ekipmanlar için burada düzgün cevap bulamazsınız.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bende bir süredir kulaklık ve DAC araştırıyorum. HD800 araştırdım daha önce, çok olumlu şeyler okudum hakkında, ama pahalı olmasının yanında birde bunun hakkını verebilmek için üst düzey bir DAC gerekiyor.
    Mesela DAC olarak ASUS Xonar Essence One bu kulaklık ile çok üst düzey performans veriyor. Amazon fiyatı 550 dolarcık hemde eski, üretimden kalkmış versiyonu. Daha yeni olan versiyon, Asus Xonar Essence One Muse Edition 999dolar.
    Başka bir örnek, Sennheiser HD800 + Sennheiser HDVD800 ikilisi 3500dolar.
    Metal, jazz, classic music dinliyorum. Kıçıkırık kulaklığımla dinliyorum denebilirse tabi.
    Bilen birileri aydınlatsın bizi, anladığım kadarıyla para dayanmaz bu sistemlere.
    Teşekkürler.
  • helpmeplease H kullanıcısına yanıt
    İş hakkını vermekse, dactan ziyade amp gerekir. Dac sadece giden sinyali işleyip kaliteli yapar. Ampsa daha fazla güç verir.
    Bana sorarsanız 50 dolarlık Takstar HI2050 ile dahi jazz ve klasikte büyük keyif alınabilir. Metalse başka konudur. Hd800 seviyesinde alabilen kullanıcıların metal dinlemedikleri, en azından metal için almadıkları yaygın kabuldür. Zira metal müzikte (avant garde metal olmadıkça) mesela bir blues, funk, fusion jazz vb gibideki "sanat" ve enstrüman yoğunluğu genelde bulunmaz.
  • Mair kullanıcısına yanıt
    Evet siz daha düzgün yazmışsınız, yanlış bilgilendirmeyim alıcakları ben. Benim gibi düzgün ses kartı olmayanlar bahsettiğim DAC ile hem ses kartı hem amp sorununu halledebilirler zira 600ohm çıkış varmış.
    Anladığım kadarıyla monitör kulaklar ile jazz ve klasik dinleyebilirim. Metal müzik gibi gürültülü müziğe gelince işler karışıyor, bütçe zorlanıyor.
    Peki HD800'ü kim alıyor, bunu da merak ettim, lütfen aydınlatın.
    Açıkçası yukarda yazdığım kombinasyonları almak bütçemi çok zorlar, onun yerine en azından monitör kulaklık tercih ederim. Önerilere açığım.
  • helpmeplease H kullanıcısına yanıt
    HD800, Türkiye fiyatıyla ortalama 4500tl olup yurtdışında 2.elleri 1000 dolardan az yukarıdır. Üstüne düzgün müzik duymak için de çok rahat onun ederinde amfi veya dac gerekir. O yüzden ancak "boyunuz büyüyünce" ulaşabileceğiniz bir opsiyon olur :)

    Monitor kulaklıklar da sürüyledir. Ancak fiyatına göre çok iyi olan yukarıda dediğim Takstar Hi2050yi öneririm. 300mw güç girişiyle ve soğuk-nötr ses karakteriyle eğer bir amfi, fiio e10 bile, eklerseniz tam anlamıyla hayat buluyor :)
  • Dün Metan'a mail attım. Ön siparişli HD800 alımında fiyat 2400 lira ve 4-6 hafta içinde kulaklığı gönderiyorlar. Bekleme süresi benim için sorun değil. Bütçemi biraz daha zorlayarak 2400 liraya çıkabilirim. Asıl öğrenmek istediğim şu: Özellikle metal müzik dinlemede ve film izlerken kullanacağım kulaklık hangisine uyuyor? Sennheiser hd800, Grado rs1i ve Beyerdynamic dt880 arasında kararsızım. Dt880 800 lira civarı, rs1i 1400 lira, hd800 ise 2400 lira. Aralarında büyük fiyat farkları var. Hd800 diğer iki kulaklıktan bu kadar üstün mü ki bu kadar pahalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kutsaltoprak kullanıcısına yanıt
    Güzel. Son bir yerde okuduğumdan düşükmüş.

    Ve evet, 800'ün klası onlardan üst. Hele Beyerin! dt880 sonrası dt990 var sonra t70 var sonra t90 geliyor ve en son t1 geliyor. Yani t1 deseydiniz o hd800 eşdeğeri. Ha şu da var ki t1 asla hd800 fiyatında değil.

    Bütçenizi zorlayarak - zorlamayarak o hd800ü alırsınız tamam. Ancak onu layığıyla dinlemek için ciddi ekipman gerekecek. Mesela Burson Conductor gerekecek. O sıklıkla hd800 ile eşleştirilir.http://www.amazon.com/Burson-Audio-Conductor-Reference-Headphone/dp/B009WQA4PO Kullanılmışı 1400 dolar. ;)

    Uzun lafın kısası, alın dt880 250ohm falan, idare edin.




  • Hd800 + Asus Xonar tarzı bir ses kartı mı daha iyi tercih olur yoksa rs1i + ra1 amfi ikilisi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grado yolu daha iyi. Asusun o karti o kulakliga yazik eder.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hd800'ün iyi bir tercih olduğunu biliyorum ama araştırdığım kadarıyla tam verim almak için 5-6 bin liralık bir yatırım yapmak lazım. Bu kulaklığa yakışacak dac ve amfiler Türkiye'de yok. Yurt dışından getirip uğraşmak lazım. Rs1 için Grado'nun kendi ürettiği ra1 amfi ise Türkiye'de bulunuyor. Firmanın kendi üretimi olan bu amfiyi kullanmak hata mı olur? Amfi seçimi konusunda her kafadan bir ses çıktığı için rs1 + ra1 ikilisinin uyumlu olacağını düşünüyorum. Ne dersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir konu hakkında daha bilgiye ihtiyacım var. Yaptığım araştırmalarda Benchmark Dac1 usb diye bir ürünün çok tavsiye edildiğini gördüm. Şimdi ben hd800 ve bu aleti alsam kulaklık için tam performansa ulaşır mıyım, yoksa bunun yanında bir de amfi almaya gerek olur mu? (Bu dac Türkiye'de şu an 4070 lira.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.