Şimdi Ara

Evli olmak nasıl bi duygu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abiler ozele actim konuyu burada daha cok olur diye..nasil bisey evli olmak ozellikle ilk baslarda nasil...
    Yani ne bileyim hayatin biriyle ortak olmus oluyor sonucta ilginc bisey gibi geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: alibro47

    Abiler ozele actim konuyu burada daha cok olur diye..nasil bisey evli olmak ozellikle ilk baslarda nasil...
    Yani ne bileyim hayatin biriyle ortak olmus oluyor sonucta ilginc bisey gibi geliyor

    evlende gör ebenin nikahını
  • Yenge duymasin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alibro47

    Yenge duymasin

    aynen
  • kesinlikle tavsiye ederim.Evlenenlerin hepsi memnun gördüğüm tabi tanımadan da evlenmemek lazım.Şartlar oturunca beklemeye gerek yok evlen bence.
  • Evlilik kaleye benzer. Bekarlar o kaleye girmeye çalışır evliler o kaleden çıkmaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soğuk bir gecede süper . gündüz olunca karı tuz der arkan cız eder.
  • Evlilik artık tamamen ticari birlikteliklere dönüştü onun için çok dikkatli seçmelisin hayat arkadaşını...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk gun efsane sonrasi idare eder.2.yildan sonra sıkıcı, her sabah kalktiginda ayni yuz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlenmeye korkan biri olarak; takip
  • Evlilik cezaevi gibidir; girmemeye özen göster, velev ki girdin koğuş ağasıyla iyi geçin yoksa hergün o ceza evinde olduğunu hissedersin. Zira ben bazı günler hissediyorum 7 yıl oldu. Ancak gezegendeki en güzel duygu da o ceza evinde başıma geldi; kızım Burçak. Onun için baldıran zehiri bile içerim göz göre göre. Çocuğun olmadan anlayamazsın (: babamın lafı (:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harbiden bende merak ediyorum.Aşık olupta evlenen varmı? evlendikten sonra o aşk kayboluyor mu?şöyle tecrübelerini bizimle paylaşan olursa iyi olur
  • Bende merak ediyorum cidden güzelmi nasıl bi duygu aşk bitiyormu,kavgadan sonra küs yatılıyormu
  • Hocam ilahi gülmekten yarıldım gece gece
    @halukbey34

    Harbiden bende merak ediyorum.nasıl bişey evli olmak? Bi zaman sonra kabak tadı veriyor mu? Şu evli çiftlerdeki kavgaları gördükçe evlilikten soğuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bitirdiğim kitabın konuysa buydu Tekeşlilik. Valla kitap benim gozlerimi biraz daha açtı. Evlenmek ihtiyaç mı değil mi kafamda soru işaretleri vardı (hala da var maalesef) ama şunu anladım ben çok eşli olmaya daha egilimliyim aga.

    Bunlarda kitapta dikkatimi çeken bazı yazılar ;

    Daha fazlası için bloguma girebilirsiniz. iamnejatswastedlife.tumblr.com


    Her çifti bekleyen en zorlu iş, doğru miktarda yanlış anlamayı sağlamaktır. Yanlış anlama çok az olursa birbirinizi anladığınızı varsayarsınız. Fazla olursa bir yerlerde sizi gerçekten anlayacak birinin varolduğuna inanmaya başlarsınız. Oranı doğru tutturamadığımızda maceralarımız olur.

    Hiç kimse hak ettiği ilişkiyi elde edemez. Bu kimi için sonu gelmez bir içerleme kaynağıdır, kimi içinse sonu gelmez bir arzu kaynağı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    Ustadim sana şöyle diyim tamamen kumar. İster görücü usulü evlen ister tanıyarak eblen.ben çevremde ne çiftler bilirim beş sene cikipta evlenince ayrilan.evlilik cikmaya nişana benzemez.nişanliyken haftada en fazla üç gün görüşürsun ondada gece olunca vedalasirsin.evlenince aşk biter saygı başlar. Sadece siz evlenmezsiniz ailelerinizde evlenir birbiriyle. Çok sabırlı olmak lazım tabiri caizse peygamber sabrı ister. Güzel tarafı yokmudur evliliğin tabiki vardır. Öncelikle zina etmessin.eşin hayat arkadaşın olur herşeyi paylaşirsin cocuklariniz olur . Yani diyeceğim evlenin en azından her insan bir kere denemeli.evleneceginiz insanda su özelliklere bakın.
    Saygılı olmak.
    Ilımlı olmak Hoşgörü
    sorunları cozebilme kabiliyeti
    Aslında her sey çözülür dünyayı zor hale getiren yine bizleriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durumu belirleyen çok fazla değişken var. Ama bir erkeği mutlu edebilecek kadında, aşağıdaki özellikler vardır ve böyle bir hatun bulduğunuzda doğrudan evlendirme dairesine götürün. Ayrıca unutmayın, bu özelliklerin aynısı aşağı yukarı erkekte de olmalıdır. Yoksa başarılı bir evlilik hayal olur.

    1) Her ne kadar güzellik geçici olsa da, makyajsız halde güzel bir kadın.

    2) Vücudu, beğendiğiniz özelliklere sahip olan bir kadın. Atıyorum büyük göğüslerden hoşlanıyorsanız, böyle biriyle evlenin.

    3) İlk aşamayı geçtik sayılır. Şimdi manevi özellikler önemli. İlk şart, maddiyat bağımlısı olmayan bir kadın seçmelisiniz. Herkes rahat yaşamak ister, ama şartları zorlamayacak, bunun uğruna baskı oluşturmayacak, sabırlı bir hatun olmalı.

    4) Kendi ailesine sahip çıkmalı ve bir evlat olmanın gerekliliğini yerine getirmeli, fakat aşırı sevgi gösterisi ve tutku uğruna kendi ailesini ihmal etmemeli.

    5) Eşine sadece geleneksel ataerkil yapıdan dolayı değil, insani anlamda da saygılı olmalı. Gözü dışarda olmamalı. Erkek ise, evliliğe hazır hissetmeli; evliyken hevesleneceği şeyleri (ilişki yaşamak, çapkınlık vb) evlilikten önce yapmalı ve evlenince kafasında bitirmeli.

    6) Çiftlerin arasında ten uyumu olmalı, sevişmekten ya da seks yapmaktan hoşlanılmalı. Kadın tutkulu ve cinselliğe karşı olumlu yaklaşmalı. Ama bunun anahtarı da %60 erkekten geçer.

    7) İki tarafın da empati yeteneği kuvvetli olmalı. Evlilikten önce bir dönem birlikte yaşanmalı; böylece evliliğin provası yapılmış olur.

    8) Evlilikte bol bol yalnız kalınacak, akşamları boş boş tv izlemekten veya sevişmekten daha farklı alternatifler, eğlenme araçları olmalı. Ortak hobiler, keyif alınacak daha farklı aktiviteler yapılabilecek bir eş seçilmeli.

    9) İki taraf da, ev düzeni konusunda birbirine yardımcı olmalı. Kadın evi temizlerken erkek tüymemeli; atıyorum o da süpürge yapmalı. Kadın yemek yapıyorsa, erkek salatayı yapmalı..

    10) Maddi ve manevi anlamda hazır olmadan çocuk yapılmamalı, ailelerin gazına gelmemeli. Çocuk olduğunda en az iki sene, başbaşa bir faaliyet yapılamayacağından, bu tür şeylere doyulmalı.. Yani tatile gidin, sevişin, eğlenin.. Bunları doya doya yaptıktan sonra çocuğa niyetlenin. Çocuğun tek sahibi kadın değildir; çocuğun bakımından erkek de sorumludur.

    11) İki taraf da, ailenin gazına gelmemeli, kötü niyetli ya da olumsuz sonuçlar doğuracak eylemlere giren aile fertleri, usulünce geri itilmeli. Unutmayın, kapıyı kapatınca eşinizle siz kalıyorsunuz. Aileler ile aynı şehirde yaşanmamalı, bir iki saatlik mesafede oturulabilir.

    12) Toplam mantalite, aynı safta savaşan kadın ve erkek mantığında olmalı. Birbirinize düşman değilsiniz; kimse birbirinin kötülüğünü istemez, istememeli.

    13) Kadının ekonomik özgürlüğü olmalı. Ülke üretimine katkı bir yana, erkeğin (Allah korusun) vefatı üzerine kadın ortada kalmamalı, ayakları üzerinde durmalı.

    14) Kıskançlık, yemeğin tuzu gibidir; fazlası da, azı da yemeği yenmez kılar. Karınıza-kocanıza güvenmiyorsanız evlenmeyin zaten.

    15) Mal mülk edinmek güvence sağlar, ama en güzel çağlarınızı bunların esiri olarak eritmeyin. Elbette tasarruf edin, ama zamanı keyifli bir şekilde geçirmeye çalışın. Yine denge önemli burda.


    Bunlara elbette eklenecekler vardır, benim aklıma şimdilik gelenler bunlar. Sayısız ilişki yaşamış, on iki senedir birlikte olduğu kadınla dört yıllık evli, iki buçuk yaşında bir erkek çocuk babası olarak yazdım bunları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • doğru kadınla olduğu sürece güzel. ama unutulmamalıdır ki evlilikte aşk değil saygı ve mantık ön planda olamlıdır. çünkü karşınızdaki insanla bir ömür geçiriceksiniz. tabi şahsi fikrim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne zaman cocugunuz olsun isterseniz o zaman evlenin.. gerisi yalan..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.