Şimdi Ara

AlphaCool'dan kasa için ve harici yardımcı LCD ekranlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarın işlemci kullanım oranı, bellek bilgisi ve bileşen sıcaklıkları gibi bilgileri gösteren yardımcı LCD ekranlar uzun bir süredir varlar. Fakat seri üretilen bu ekranlar içinde Logitech'in G15 klavyesi üzerinden bulunan kadar işlevsel olanı şu ana kadar çıkmadı. Logitech G15'in üzerinde yer alan ekranı özel yapan oyun için tasarlanmış özel bir klavyenin üzerinden yer alıyor olmasının yanısıra 3. parti eklentiler sayesinde yetenekleri arttırılabilen kontrol yazılımı. Logitech G15, 3. parti eklentiler sayesinde sadece masa üzerinde olup biteni değil oyunlardaki güç, zaman, cephane sayısı ve hak gibi bilgileri de görüntüleyebiliyor. Fakat G15'in ekranının en kötü yanı klavye ile bütünleşik olması ve ayrı kullanılamaması oluyor. Zira eğer klavyeyi beğenmiyorsanız sırf ekran için almak mantıksız olacaktır.

    Bilgisayarlar için soğutma ve modlama ürünleri üreten Almanya bazlı bir şirket olan AlphaCool, AlphaCool LCD-Display serisi ürünleriyle Logitech G15'de olduğu gibi fonksiyonel fakat harici bir ekran arayan kullanıcılara güzel seçenekler sunuyor.

    Alpha Cool'un 2 farklı LCD ekran modeli mevcut. İlk model 200x64 Pixel çözünürlüğe sahip ve kasada 5.25" lik yuvaya takılıyor. Bilgisayar ile bağlantısını USB üzerinden sağlayan ekran Windows üzerinde çalışan yazılımı sayesinde işlemci kullanım oranı, bellek bilgisi, sıcaklık bilgileri, Winamp'da veya MS Media Player'da o an çalan şarkı gibi bilgileri görüntüleyebiliyor. Boş anlarda ise saat ve tarih göstergesi olarak kullanabiliyorsunuz.

    240x128 piksel çözünürlüğe sahip olan 2. Alpha Cool LCD modeliyse harici olarak kullanılıyor. Yine USB üzerinden PC ye bağlanan ürün, 3 metre kablo uzunluğuna sahip. Bu sayede sorun yaşamadan yardımcı LCD ekranı istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Alpha Cool'un harici LCD modeli hem yatay hem dikey modda çalışabiliyor. Eğer yeriniz darsa ekranı dikey moda geçirerek yerden tasarruf sağlayabiliyorsunuz.

    Beraberinde gelen yazılım sayesinde ilk modelde olduğu gibi sistem ve tarih bilgileri yanında Winamp ve MS Media Player gibi çoklu ortam oynatıcıların da bilgilerini görüntüleyebilen ekran, geliştirilmeye açık yazılımı sayesinde ileride oyun içi bilgilerin görüntülenmesi için de kullanılabilir. Alpha Cool'un LCD ekranlarında işlevlerin yanında çelikten yapılmış kasa, arkadan aydınlatmalı beyaz fontlu mavi grafik LCD'de ortak özellikler arasındalar.

    Alpha Cool'un sitesinden online sipariş verilebilen LCD ekranlardan kasaya takılan model 65 Avro, harici model 130 Avro fiyat etiketi taşıyor. Ürünlerin yerine getirdikleriişlev her ne kadar ilgi çekici olsa da fiyatları biraz fazla duruyor. Zira harici modelin satış etiketine çok yakın değerlerde 15" LCD monitör satın almak mümkün.


    Sayfanın Linki : http://www.alphacool.de/index.php/cPath/176/category/lcd-displays.html








  • fiyatları gerçekten yüksekmiş. düşerse biz de almayı düşünebiliriz
  • Bence de pahalı biraz emir_ in dedigi gibi fiyatlar düşerse neden olmasın
  • Çok pahalı beee!..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Speed-Step
    Logitech G15, 3. parti eklentiler sayesinde sadece masa üzerinde olup biteni değil oyunlardaki güç, zaman, cephane sayısı ve hak gibi bilgileri de görüntüleyebiliyor. Fakat G15'in ekranının en kötü yanı klavye ile bütünleşik olması ve ayrı kullanılamaması oluyor. Zira eğer klavyeyi beğenmiyorsanız sırf ekran için almak mantıksız olacaktır.

    logitech alip da begenmeyen gormedim dolayisiyla alphacool cok pahali kaciyor...

    edit: aerocool -> alphacool duzeltmesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 3 Kasım 2006; 9:06:52 >
  • ya aslında logitechin G15 i de fiyatına baktığımızda pahalıya kaçıyor. G11 ile pek bir farkı olmamasına rağmen hatta tek belirgin fark G15 teki LCD ekran diyebiliriz. Fiyatlarına baktığımızda sadece bi LCD farkı için yaklaşık 45$lık bi fark ödemek biraz garip geliyor
  • logitech g15 95$+kdv=112.1$ su anda Turkiye'de. alphacool Turkiye'ye gelirse tahmini satis fiyati 75Avro*1.18 = 88.5 Avro*1.28 = 113.28$ yapar. hangisini alirsin? yerlesik duzene gecebilirsem G15 aliyorum hemen
  • Fiyatlar gerçektende çok yüksek, Ona o kadar vereceğime, donanım yükseltirim daha iyi.
  • hocam bunun aynısını evde yaparsınız be
    30 milyona bi karakter lcd bi lpt kablosu 2 tane direnç
    toplam maliyet 35 ytl
    bide guzel 5,25" yuvaya uygun bi kapak canavar gibi oluır walla
    ne gerek war bu kadar para vermeye
  • ama görebildiğim kadarıyla ekranlar grafik lcd karakter değil ancak yine de fiyatlar biraz pahalı gibi
  • neredeyse 17'' monitr parasına harivi lcd ekran ..

    değişik bir mod çalışması.. :D
  • güzel bişi sadece seyretmekle kalalım bu iş bizi aşar :S
  • o para ile sisteme upgrade yaparım.sistem bilgisinide yazılımlar aracılıgıyla goruntulerim :)) şaka bi yana fiyatı gerçekten yüksek ama düşerse neden olmasın ;)
  • fiyatları çok yüksek
  • Okadar para veremem ben doğrusu yazık o paraya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.