Şimdi Ara

C# - Microsoft Word işlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir otomasyon programı yazıyorum word belgesindeki spesifik yerleri kullanıcıdan aldığı girişlerle değiştiriyor.

Mesela İsim: %isim% kısmını İsim: Ali diye. Fakat benim istediğim bu %isim% gibi alanları kullanıcının belirlemesi. Yani tamamen değişken olması. Kaç tane olduğu veya belirteçlerin arasında ne yazdığı farketmeden yapmak istiyorum. Yol gösterebilir misiniz

Aklıma word belgesini baştan sona bir String olarak okuyup işlemleri öyle yapmak geldi. Sonrasında da Yeni bir word belgesine yazdıracağım. Şuan bunun üzerinde çalışıyorum.

• hatırladığım kadarı ile studioda zaten office elemanlarını kullan gibi bi seçenek vardı yani wordun üzerinde program yazıyosun gibi
  • Dostum okdr bilmiyorum suan up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veri tabanı işlemleri gibi mi?
    Eğer öyleyse bitane değişkene isim vermek için örnek olarak textbox1.text = falancadeğişken
    gibi olabilir.
  • fishkopf F kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğin gibi belgeyi string olarak okutup yapabilirsin. sonrada okuduğun stringi replace ederek %isim% alanlarına istediğini yazabilirsin.

Örnek olarak;

public string belge
    {
    get
    {
    return belgeyiOku();// Burda okursun..
    }
    }
    // sonra kullanıcağın yerde.

string girilenIsim = txt_Isim.Text();

string yeniBelge = belge.Replace("%isim%",girilenIsim); // %isim% yazan yerler girilenIsim'de ne varsa değişti ve yeniBelgeye atadık.

// gerekirse tek seferde birden çok replace yapabilirsin.. Örn;

string yeniBelge = belge.Replace("%isim%",girilenIsim).Replace("%soyIsim%",txt_soyAdı.Text()).Replace("%yaş%",txt_Yas.Text()); // vs vs..

// Burda tek dikkat etmen gereken şey replace ettiğin stringi yeni bir stringe eşitlemen gerektiğidir. Yani tek başına

belge.Replace("%isim%",girilenIsim); // dersen bi anlamı olmaz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gele

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.