Şimdi Ara

LG : Snapdragon 810 yongasetinde ısınma problemine rastlamadık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • LG : Snapdragon 810 yongasetinde ısınma problemine rastlamadık





    Qualcomm'un yeni gözdesi 64-bitlik Snapdragon 810 yongaseti ile ilgili ortaya atılan ısınma problemleri herkesin malumu ve hatta Samsung'un da Galaxy S6 modelinde tamamen Exynos yongasetine döneceği gündeme gelmişti. Teknoloji dünyasını meraka sevkeden problem ile ilgili cevap yine bir Güney Koreli'den geldi.




    Snapdragon 810 yongasetini ilk kullanan firma olma ünvanını elde eden LG Electronics başkan yardımcısı Woo Ram-chan, G Flex 2 modeli ile yaptıkları testlerde herhangi bir ısınma sorunu ile karşılaşmadıklarını ve yongasetinin performansının da oldukça başarılı olduğunu belirtti. Woo hatta modelin diğer amiral gemi modellerinden de az ısındığını sözlerine eklerken ısınma problemi dedikodularının çıkmasına da şaşırdığını ifade etti. 




    Elbette Qualcomm'un resmi bir açıklaması olmadığı için kesinlikle böyle bir problem yok denemez. Ancak 30 Ocak itibariyle G Flex 2'nin piyasaya çıkması ile gerçek hayat kullanımında ne kadar ısınacağı konusunda da net bilgiler elde edilebilecek. Zira üretim sıkıntısı yaşandığı yönündeki iddiaları da Qualcomm kesin bir dille yalanlamıştı. 




    Bazı kaynaklar TSMC'nin 20nm fabrikasyon süreci ile üretim yapmasının bu ısınmanın önemli sebeplerinden birisi olduğunu belirtirken, Samsung'un 14nm FinFET teknolojisi ile ürettiği Exynos 7 Octa yongasetinin bu problemlerden arındığını ifade ediyor.  

     

     








  • bana kalırsa samsung kendi yongasetinin reklamını böyle ucuz bir yoldan yapmak için bu tarz bir habere girişti. exynos'a geçince insanlar snapdragon diyecekti, o sesi bastırma amacı vardı. Samsung'un böyle çirkin reklam politikalarını forumlarda öğrencilere para verip rakiplerini kötülemelerini istemelerinden biliyorduk. Bence 81* oldukça iyi bir yongaseti olacak.

  • Gündelik kullanımda sorun olmaz, ancak oyun vs işlemci ve gpu'ya yüklenen uygulamalarda yüksek sıcaklık ile karşılaşılır. Ha tam işe yarayacağı sıra işlemci ısınıp, kullanımı olumsuz etkiliyor ise ne anladım ben o işten.
  • Büyük yalan ağır reklam var.....

  • Vay uyanık satışları aksamasın diye zorunlu bir açıklama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her işlemci ısınır, fakat her işlemci her an ısınmış şekilde durmaz; yani oyunlarda falan zorlanma olduğu için işlemci elbette ısınabilir bır dereceye kadar; fakat S810 her an cayır cayır yanıyorsa bir terslik var demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yersen ...

  • Yaşasın Snapdragon ve ThermalThrottling !

  • Gündelik kullanımda ısınma sorunu yoksa zaten önemli değil .

  • iyi de exynos 20 nm 64 bit işlemcisi ısınmıyorki zaten. 14 nm'da neyinden arındırıyor.

  • Yahu yorumlara bakıyorum da, sanırsın herkesin evinde 1 kilo Snapdragon 810 var, öyle detaylı bilgiye sahipler ki, tasarımını falan avucunun içi gibi biliyorlar.

    Siz hayırdır beyler?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roark

    bana kalırsa samsung kendi yongasetinin reklamını böyle ucuz bir yoldan yapmak için bu tarz bir habere girişti. exynos'a geçince insanlar snapdragon diyecekti, o sesi bastırma amacı vardı. Samsung'un böyle çirkin reklam politikalarını forumlarda öğrencilere para verip rakiplerini kötülemelerini istemelerinden biliyorduk. Bence 81* oldukça iyi bir yongaseti olacak.

    +1000
  • Reklam yapma lg

  • Samsung un berbat yazılımı ve kötü devre elemanları yüzünden tüm işlemcileri ve telefonları cihazları ısınıyor...

    Samsung Kendi işlemcisini kullandırmak ve yaymak için bu şekilde bir saçmalık yaptığıda ortada...

    Lg de diyebilirdi 810 telefon yakacak kadar ısınıyor ve kullanılamaz derecede ısı üretiyor ama dememişler... Ahlak meselesi ( Kaldı ki LGde kendi işlemcisini üreten bir firma artık.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 23 Ocak 2015; 16:51:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JrMaster

    Samsung un berbat yazılımı ve kötü devre elemanları yüzünden tüm işlemcileri ve telefonları cihazları ısınıyor...

    Samsung Kendi işlemcisini kullandırmak ve yaymak için bu şekilde bir saçmalık yaptığıda ortada...

    Lg de diyebilirdi 810 telefon yakacak kadar ısınıyor ve kullanılamaz derecede ısı üretiyor ama dememişler... Ahlak meselesi ( Kaldı ki LGde kendi işlemcisini üreten bir firma artık.)

    Samsung doydu artık bu sektörden.

    Aklını başına toplamazsa, ki toplayamayacak bence, sonu Sony gibi olacak. Elektronik kısmı için söylüyorum.

    Bu kafayla devam edecekse gitsin gemi, vinç, inşaat yapsın sadece.

    Artık reklamlar da yemiyor satış konusunda.

    İnsanlar cebini düşünüyor.




  • G3/2'te ısınmıyor Lg'ye kalsa. Isınma ayrı thermal thortling ayrı. S801 90 dereceye vuruyor ama ısınmıyor ısınması için güneş gibi parlaması lazım.
    Bazı arkadaşlar Samsung'un yazılım mühendislerine atmışlar, mantıklı olun azıcık bu adamlar SoC'u ellerine alır almaz yazılımına mı dalıyor saf işlemcinin gücü ölçülürken bu tanılar koyulmuş belli ki. Ha Samsung reklam yapmak istiyor olabilir ama Samsung'un GPU ve ses kartını ithal ettiğini düşünürsek ki bu pahalıya patlıyor, bu işin birdr fabrikasyon küçültme, SoC'un ar-ge gibi zahmetleri var. Bu da pek mantıklı değil. Samsung ülkesinde tüm telefonları satar ( SoC versiyonları) ama standart olarak Kore Lte'sine uygun modemli "Sghv" kodlu Exynoslu modeller satıyor. Mobil işlemci konusunda hummingnbird tarafından bu yana zirvede yer aldı. Qualcomm Lte'den önce SoC konusunda nerelerdeydi bir bakmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lg G3 te bu testi atlamışlar sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsungun yın eyalan taktıgı...


    rakıp amıral gemılerın cıpsetıne camur atıyorkı,onumzdekı donem kendı dandık cıpsetının yolunu yapsın yavas yavas,exynos kullanmak ıcın taktık ıcabı.

  • Bunları cihaz çıkıp kullanıcıların değerlendirmesiyle öğrencez fakat şunu biliyorum Qualcomun yongasetleri her seride çok fazla şekilde ısınma sorunları yapıyordu ama eğer oyunlarda ısınma sorunu varsa çok fazla thermal throtting olayı meydana geliyorsa o zaman yine ısınma var demektir.
  • abi ne boş adamlar var yıllardır qualcommun işlemcileri ortada ateş topu ülkemizdeki note 4 ü inceleyin bakalım ısınıyormuymuş?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.