Şimdi Ara

Huawei : 2K ekranlar sorgulanmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Huawei : 2K ekranlar sorgulanmalı

    Zaman zaman akıllı telefon üreticilerinin veya mobil yongaseti geliştiricilerinin rakip firmaların ortaya koyduğu teknolojilere eleştiriler yönelttiğine şahit oluyoruz. Huawei de son dönemin yükselen trendi 2K ekranları eleştirmekle meşgul.




    Huawei insan gözü için Full HD çözünürlüklerin yeterli olduğunu ve 2K ekranlardaki farkı görebilmenin imkansız olduğunu belirtiyor. Bu bakımdan akıllı telefonlarda 2K ekran kullanımının sorgulanması gerektiğini belirtiyor ve batarya tüketimine de ciddi bir etkisinin olduğunu ifade ediyor.




    Huawei adını açıklamadığı bazı testlerle Meizu MX4 Pro ve Xiaomi Note Pro modelini karşılaştırmış. Testlerde bataryanın çözünürlüğü kaldırmakta zorlandığı görülürken, özellikle Xiaomi Mi Note Pro modelinin 5.7 inçlik 2K ekranını 3000mAh gücündeki batarya ile dengeleyemediği anlaşılmış. 




    Huawei örneğin Ascend Mate 7 modelinde Full HD ekran ve 4000mAh batarya ile kullanıcılara uzun süreli bir kullanım deneyimi sunmayı amaçlıyor. Modellerinde de bu tarz bir stratejiyi benimsiyor. Meizu ve Xiaomi'nin ekran çözünürlüğü tercihlerini ise anlamakta zorlanıyor. 




    Daha önce de bazı teknolojileri eleştiren firmaların sonrasında bizzat kendilerinin bunu kullandığına şahit olmuştuk. Huawei'nin de bu yıl ki yol haritasında 2K ekranlı modellerin olduğu iddia ediliyor. Bu bakımdan firma eleştirilerinde ne kadar samimi yıl içerisinde göreceğiz.  

     

     








  • Geçen yıl da 2k için gereksiz demişlerdi. Haklılarda. İnşallah bu duruşlarını değiştirmezler.
  • huawei güzel bir marka. modelleri de güzel aslında. niye tutmuyor anlamıyorum.

  • Huawei çok iyi marka da işlemcileri kötü, sar değerleri yüksek cihazlar üretiyor. bu konulara ağırlık vermeli. bu arada huawei 2k ekranları eleştirmiş ki keza bende eleştiriyorum ama daha Kirin işlemcileri full hd de bile yeterli değilken eleştirmesi doğru değil. Kirin işlemciler üzerinde daha çok çalışmaları lazım.

  • Adamlar haklı. Mobilite söz konusuysa batarya diğer pek çok şeyden öncelikli olmalıdır.

  • Roark kullanıcısına yanıt
    Ne görsel nede yazılı medyada doğrudüzgün reklamları, pazarlama çalışmaları yok. Dağıtım ve satış kanalları zayıf. Çıkardıkları yeni bir modelin Türkiyede ne zaman satışa çıkacağını bırak, satılıp satılmayacağı bile meçhul olan bir firmanın tutmaması çok normal. Huawei 'nin öncelikle çin malı imajından kurtulup, uluslararası marka olduğuna dair imaj çalışmalarına yatırım yapması gerekiyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 23 Ocak 2015; 12:08:09 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklı başında üreticiler görmek güzel.
  • Sen önce veremediğin güncelleme desteğini sorgula.
  • insan gözü düz bir alana baktigi zaman gördüğü çözünürlük 325 Mp imiş..

    Ppi orani baktigin mesafeye göre değişir tabi ki ama Apple bir ara insanları keriz yerine koydu 326 ppi yalanı uydurdu o yalanı kendi yedi yuttu şimdi iphone 6 plus 400 ppi.. Note 4 e bakinca 515 ppi..

    İki cihazda da Candy Crash Soda yi açın oynayin neyin ne olduğunu anlarsınız..Bakalım insan gözü neyi görebiliyormuş..Hele bir de Note 4 un yanina 326 ppi lı 5s filan koyun samanlı kağıt gibi kalıyor ekran..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Inanin kimse sara islemciye bakmiyor yeni nesil telefonlar zaten gerekli performansi veriyor alan kisi markaya ve fiyata bakiyor sorguya gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1K-2K-3K-4K-8K olsun bizim olsun.....

  • Kardeşim bıkmadın dimi ya


    Şu anda elimde 5 sene öncenin telefonu olan iPhone 4 var (Devrim yapan telefon hani )

    O zamanlar çok iyi hatırlıyorum kimse çözünürlük derdinde değildi samsungun google için üretmiş olduğu nexus cihazı bir önceki ürettiği modelden daha az pixel içeriyordu .

    Sonra ne oldu Retina duyruldu gerçektende gününün ilerisinde bir teknoloji idi ki diğer firmaların Apple ı yakalamaları 1.5 seneyi buldu .


    Fazla söze gerek yok esasen normal kullanımda ben pixel göremiyorum , yazılar okunaklı detaylar yeter ve artar .Telefonun içine girince pixelleri görebiliyorum ama doğrudur , bak o konuda haklısın 2-3 cm uzaklıktan bakıyorum ikonlara pixel pixel gözüküyorlar ama bu seferde ekranı göremiyorum telefonu kullanamıyorum


    Hiç bir zaman son kullanıcı açısından düşünmeyeceksiniz dimi 2k ekranlı 5.5 inc telefon ile 1080p ekranlı 5.5 inc telefonu yanyana koyup sana hangisi 2k desem anlamayacaksın ama gelmiş burada ppi diyorsun Vizyon sahibi insanlar son kullanıcı bazında teknolojiyi geliştirir. Kullanıcının ihtiyacı olmadıktan sonra teknolojinin gelişmesinin manası yoktur . Bugün sen bilgisayarında ssd mi kullanmak isterdin yoksa terabaytlarca kalın kalın hantal olan hdd leri mi ?




  • kimse (şirketler)kendi ayağına sıkmak istemez aga.tüketim çağında daha hızlı tüketmek için çözünürlüğe abanıyorlar.haliyle telefonlar zamanla pert oluyor.

    oyun piyasasına benzer birazda.oyunlarda çözünürliğü yükseltirler.senin ekran kartın yetmez.haliyle ne yaparsın.gidip ekran kartı alırsın.danışıklı dövüş gibidir bu işler.

    ufacık ekranda o çözünürlüğün anlamı yok aslında.
  • 2K çok güzel bir teknoloji. Ama sorun şurada: Ekran teknolojileri ile pil teknolojileri eş gelişmiyor. Ekran alıyor başını gidiyor pil teknolojisi 12 yıldır aynı. Pil olayı da çözülürse 4K telefonlar görürüz umarım. 2K'nın keskinliği bariz belli oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 23 Ocak 2015; 12:48:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum.

  • Adamlar haklı samimiyetine gelirsek adamlar gayet samimi. 2k cihaz yapmak zorundalar yoksa rekabet edemezler mecburlar çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FHD çözünürlük, 5 inç ekran, 4000 Mah batarya sabit kalsın diğer özelliklerle oynayıp durun, beğenmeyen insan çok az çıkar.

  • mecbur falan değiller hafız.

    yıllarca iphone un ppi değeri 326 olarak kaldı.sadece 6 plusta 401 e yükseldi.
  • iphone 6 nın ekranı cascanlı aga.720p.
  • Allah'a şükür sorgulayan sesimize ses olan bir firma çıkmış. 2K şuan için aşırılıktır gereksizliktir.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.