Şimdi Ara

Panasonic'den klasik görünümlü aynasız Lumix GF7 fotoğraf makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Panasonic'den klasik görünümlü aynasız Lumix GF7 fotoğraf makinesi





    Selfie yani özçekim trendinin giderek yükseldiği günümüzde fotoğraf makinesi üreticileri de farklı alternatiflerle bu trendi takip ediyor. Bunun en yaygın olarak görüleni dönebilir ekranlı modeller.




    Panasonic tarafından tanıtılan Lumix GF7 aynasız fotoğraf makinesi, değiştirilebilir lenslerinin yanında dönebilir dokunmatik ekranı ile kullanıcılara tam bir özçekim tecrübesi yaşatmayı amaçlıyor. 




    16MP çözünürlüğünde Micro Four Thirds canlı MOS yığın sensörüne sahip olan kamera Venus görüntü işlemcisi ile genel kumlanmayı giderirken daha düşük ışık koşullarında bile daha akıcı sonuçlar elde etmenizi sağlıyor. 




    AVCHD veya MP4 formatında Full HD video kaydı yapabilen kamera 3 inçlik 1040K nokta çözünürlükteki dokunmatik ekranı üzerinden odaklama yapabilmenizi veya bir nesneyi otomatik olarak takip edecek şekilde odağı ayarlamanıza imkan tanıyor. 




    LCD ekran 180 derece dönerek kolay bir şekilde özçekim yapmanızı sağlıyor. Firma bu noktada çeşitli yazılım destekleri ile daha kaliteli özçekimler hedeflemiş. Ayrıca ekran üzerinden fotoğrafa çeşitli filtreler uygulayabilmeniz de mümkün. 




    Entegre WiFi bağlantısı sayesinde içeriklerinizi doğrudan sosyal ağlarda paylaşabilir dilerseniz mobil cihazınızı uzak yönetim ekranı olarak da kullanabilirsiniz. Panasonic Lumix CF7 modeli 12-32mm lens ile birlikte Mart ayında 429 pound seviyesinden satışa sunulacak.  

     

     








  • Bu tip makineler çok hoşuma gidiyor ancak fiyatları pahalı oluyor.

  • Güzel....

  • ne özçekimmiş arkadaş

    quote:

    Panasonic tarafından tanıtılan Lumix GF7 aynasız fotoğraf makinesi, değiştirilebilir lenslerinin yanında dönebilir dokunmatik ekranı ile kullanıcılara tam bir özçekim tecrübesi yaşatmayı amaçlıyor.
  • Panasonic'ten ruh hastalarına özel foto makinası ! Şeklinde de başlık atılabilirmiş Tabi bu Panasonic'e ve sadece bu modele özel bir durum değil. Çoğunluğun yaptığı yanlışı yapıyor olmak yanlış olarak görülmediğinden... Sürünün sesi doğru olan hoşuna gitmediğinde daha yüksek çıktığından, bu sebeple de yanlış da olsa sürü saptığı yoldan gitme eğilimde olduğundan üreticiler de sürüye istediğini verme eğilimindeler. Sonuçta onlar bu işi sürüden para kazanmak için yapıyorlar. Yoksa sürüyü daha iyiye, doğruya vb. götürmek gibi bir amaçları yok.

    Tartışma konusu olabilir tabi bir çok haber var bu konuda. Mesela birisi şöyle diyor...

    İngiltere'nin saygın üniversitelerinden Oxford tarafından 2013 yılının kelimesi seçilen "Selfie" günümüzde çılgınlığa dönüşmüş durumda.
    Hemen her gün yüzlerce insan selfie fotoğraflarını çekerek sosyal ağlarda paylaşıyor. Peki, Selfie çekim yapmak ruhsal bir rahatsızlık mı?
    Amerikan Psikologlar Derneği tarafından yapılan araştırmaya göre, 'selfie'nin ve bu fotoğrafları sosyal medyada paylaşmak ruhsal bir bozukluğu işaret ediyor. Selfitis adıyla literatüre geçen selfie hastalığı, kişinin obsesif kompulsif arzuları doğrultusunda kendi fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşarak ilgi görmek istemesi şeklinde yorumlanıyor. Bu durumun sebebinin ise kişide özgüven eksikliği olduğu gösteriliyor.
    Ayrıca araştırmada bu rahatsızlığı üç seviyesi olduğu belirtiliyor. Bunlardan ilki 'borderline selfitis' (sınırda). Bu rahatsızlığa sahip olanlar günde en az üç kez kendi fotoğrafını çekiyor ama sosyal ağlarda paylaşım yapmıyor. İkincisinde ise insanlar günde en az üç kez selfie çekip sosyal ağlarda paylaşıyor. Buna ise 'acute selfitis'(ileri düzey) denmiş. Üçüncüsü ise 'chronic selfitis'(Kronik) olarak adlandırılmış. Bunda ise insanlar günde en az 6 kez selfie çekiyor ve sosyal ağlarda paylaşıyor.
    -
    DH'den bir alıntı,
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Arastirma--Ozcekim-tutkunlari-kendini-begenmis-olabiliyor.htm
    İnsanların fotoğraflama ürünleri ile kendi resimlerini çekmesini tanımlayan selfie-özçekim kavramı yükselen bir trend haline geldi ve bu trende yönelik de önemli ürün geliştirmeleri karşımıza çıkıyor. Ancak uzmanlar özçekim olayının çok da masum olmadığını belirtiyor.

    Kanada Ohio Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma çok sık bir şekilde özçekim fotoğraflarını paylaşan erkeklerin aşırı şekilde kendini beğenmiş veya dış görünüme göre kendini değerlendiren bir kişi olabileceğini gösteriyor.

    Üniversite tarafından yaşları 18-40 arasında değişen 800 erkek ile birlikte yapılan ankette anti-sosyal ve kendini beğenmişlik konularında pek çok soru soruldu. Kadınlar ankete dahil edilmedi.

    Sorulan sorular arasında ne sıklıkta özçekim fotoğrafı çekildiği, fotoğrafların nasıl düzenlendiği, nasıl filtre eklendiği veya hangi fotoğraf düzenleme yazılımının kullanıldığı yer alıyor. Araştırmaya göre fotoğraflarını yüklemeden önce düzenleyenlerin kendini beğenmişlik ve dış görünüme göre kendini değerlendirme düzeyinin yüksek olduğu görülmüş. Bu davranışların da zamanla kişiyi zamanla yeme bozukluğu ve depresyona götürdüğü tespit edilmiş. Özellikle dış görünüme göre kendini değerlendirenlerin özçekim fotoğraflarını paylaşarak insanlardan geri dönüş beklediği bunun sonucunda da daha fazla özçekim yapmaya yöneldiği belirtiliyor.

    Araştırmanın her özçekim paylaşan erkek kesinlikle kendini beğenmiş olacağına dair bir kanı ortaya koyduğunu söylemek tabi ki mümkün değil. Ancak bu tür davranışların aşırı bencilliğe kapı araladığını da inkar etmemek gerek.
    -
    Üniversitenin adında hayır yok ya gerçi ! Oooha yooo !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 23 Ocak 2015; 2:11:06 >




  • Araştırma konusunun hayırsızlığı sirayet etmiştir muhakkak ohayoya da oysa ki biz döner ekranları 90 dereceyle sınırlı , makineyi zemin hizasında getirdiğimizde kolaylık sağlayan delikanlı ekranlar olarak bilirdik .
  • Kamera güzelde öz çekim denen şey kötü be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu selfie furyası ne zaman son bulucak merakla bekliyorum.
  • selfi bence "yanlızlık" demek. Fotoğrafını çekecek kişiyi bulamayanların ortaya çıkardığı birşey.
    Eskiden bunu yapana apaçi denirdi, şimdi selfi fotoğrafçısı diyorlar. Allah kimseyi selfi karesine tek olarak düşürmesin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.