arkadaşlar iki okul arasın da tartışma yapılacak bizim okulumuzdan 8 kişi seçtiler (4 kişi elenecek) bunlardan biride benim şimdi sorum su tartısmaya katılan arkadaslar varsa öncelikle o ortamdaki atmaosfer nasıl oluyor ikinci olarak tartışmanın incelikleri nelerdir ne yapmalıyım jüri tartışmada nelere dikkat eder. üçüncü olarak tartışma konusu şu; tarımmı daha önemlidir yoksa sanayimi bizim grubumuz sanayi yi savunuyor lütfen ikiside birbirini tamamlıyor gibisinden şeyler olmasın. düşüncelerinizi konusturun işte . şimdiden herkeze teşekkürler.
bu tartışmanın bi değişik versiyonunu lise 3teyken bizde yapmıştık 2 ye 2 bizim konumuz "teknoloji" iyimidir yoksa kötümüdür
Ben kötüdür dedim ve kötülüklerini araştırdım vs. 1 hafta onunla ilgili konuları araştırdım ABD nin Iraka girişi vs. sonuçta onlar kazandı tabiki teknolojinin iyi yönleri çok ama doğru olanı herkes savunur önemli olan gerçek doğru olmayanı savunabilmek...
sana başarılar...
Gerçek olmayan şeyi savunmaya çalışmak çok saçma. Önemli olan kendi düşüncelerini savunabilmek Teknolojiyi iyi buluyorsan iyi olarak, kötü buluyorsan kötü olarak değerlendirmelisin. Başkaları doğru buluyor diye yanlıştır diye düşünmek... İlginç.
Bu tür tartışmalar aslında saçma değil çok ama çok yararlı, size komplo teorileri üretmeye teşvik ediyor. Bazı ülkeler bu tip teori üretenlere çuval dolusu paralar veriyor.
İlk önce geçici de olsa hangi konuyu savunuyorsan beynine bunun doğru olduğunu kazıman lazım. Daha sonra konunun her iki yönünü çok iyi araştırman ve her iki düşüncenin çok ama çok iyi bir şekilde negatif ve pozitif yönlerini bilmen lazım.
İlk olarak savunduğun konu hakkında olumlu görüş bildirdikten sonra konuşman esnasında diğer konuyu yanlış olduğu hakkında kontra sorular sorman lazım. Yani öyle sorular soracaksın ama bunları direkt olarak karşı taraf cevap veremeyecek, yada vermeyecek, Savunmaya geçtimi karşı taraf öndesin demektir. Ateşli bir şekilde size yöneltilen sorulara cevap vermeyin. Bu sizin telaşlandığınızı gösterir.
dogamı insna insanmı dogaya hakimdir tezinde ben insan dedim ve kazandım imkansiz gibi ama örnegi bol tut karsı tarafın surdugu fikri hemen curut zaten o anki havaya kaptırırsan kendini basarirsin