Şimdi Ara

Windows 10 ilk yılında ücretsiz güncelleme olarak gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
2
Favori
3.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj







  • Windows 10 ilk yılında ücretsiz güncelleme olarak gelecek

     

    Microsoft'un hali hazırda devam eden Windows 10 işletim sistemi ile ilgili ekinliğinde yeni sürümün ayrıntıları ve güncelleme konusundaki ilk bilgiler teknoloji dünyası ile paylaşıldı.




    Microsoft'un verdiği bilgilere göre Windows 10 işletim sistemi yayınlandığı ilk yıl orijinal Windows RT, Windows 7 ve 8.1 kullanıcıları için ücretsiz güncelleme olarak sunulacak. Windows 8.1 kullanıcıları için bu sürenin sınırsız olduğu belirtiliyor. 

     

    Teknik önizleme sürümünde olmayıp da etkinlikte duyurulan yenilik Cortana sesli asistanının sisteme entegrasyonu oldu. Kullanıcılar hem sistem içerisinde arama yaparken, hem de yeni internet tarayıcısı içerisinde arama yaparken Cortana sesli asistanından yararlanabilecek. Ayrıca Cortana ile sisteme farklı sesli komutlar da verilebilecek. 

     

    Windows 10 ilk yılında ücretsiz güncelleme olarak gelecek 




    Apple iMessage sistemine benzer olarak bir mesajlaşma platformu geliştiren Microsoft, Windows 10 sistemleri arasında sohbet edebilmenin önünü açıyor. Ayrıca internet tabanlı hizmetler Microsoft'un sohbet mekanizmasını entegre edebilecek. 




    Daha önce de dile getirildiği gibi Windows 10 ile evrensel uygulamaların önü açılıyor. Geliştiriciler tüm Windows 10 cihazları için tek bir uygulama geliştirecek ve cihaza göre uygulama kendisini ölçekleyecek. Bu noktada Windows Phone platformunun bundan en çok fayda görecek sistem olduğu belirtiliyor. 




    Bir süre önce ilk görüntüleri ortaya çıkan Project Spartan adındaki tarayıcı projesi etkinlikte de kendisine yer buldu. Chrome ile benzer bir şekilde fazla yüklerinden arınmış olarak daha hızlı çalışacak Spartan, çevrimdışı okuma, entegre PDF desteği, web sayfalarının üzerine not alarak kaydetme ve Cortana sesli asistan şeklinde özellikler sunacak. Microsoft yeni tarayıcı için daha yüksek performans sunan bir motor geliştirmiş. 




    Spartan tarayıcısı ilk olarak masaüstü sistemlere gelecek ve ardından da WP platformuna geçiş yapacak. Ancak Internet Explorer’ın yerini alması gibi bir durum söz konusu değil. Firma uyumluluk problemleri olmaması için IE tarayıcısını sunmaya devam edecek. Ancak kullanıcı kendi tercihini yapabilecek. 




    Diğer bir yenilik ise Xbox oyunlarının Windows 10 PC ve tabletlerine yansıtılabilmesi olacak. PS4 konsolundan hatırladığımız sistem ile ilgili teknik detaylar verilmedi ve Mart ayında sistemin tanıtımının yapılacağı belirtiliyor. Ayrıca Windows 10 kullanıcıları Xbox hesaplarına daha fazla müdahale etme şansına da sahip olacak.

     

    Diğer bir yenilik ise Başlangıç menüsünün tam ekran olarak kullanılabilmesi. Windows 10 işletim sisteminin tüketici önizleme sürümü olarak yaz ortasında yayımlandıktan sonra sonbahar aylarında da tüm uyumlu Windows cihazları için güncelleme başlayacak. Ayrıca ilk Windows 10 cihazları da bu dönemde piyasada olacak. 

     







    Windows 10 ilk yılında ücretsiz güncelleme olarak gelecek

     



  • Apk desteği duymadık daha.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel oldu bu olay, ayrıca hololens çok iyi duruyo, fiyat olarak uçuk bişey olmasa bari
  • Gelecek yeni build sürümünde continuum modunu verirlerse , ikisi bir arada cihazlar için kullanılabilir ilk build olur :)

    Hologram olayı ise ayrı bi efsane olmuş , tabi ne zamana kullanılacak boyuta gelir bilinmez ama teknoloji dünyası için yepyeni bi adım olmuş :)

  • Zannettimki Windows 10 haberlerini yarına düşünüyorlarki heralde şimdiye kadar vermediler.
    Bu arada naçizane bir fikrim var Ekrem Bey eğer haberleri parça parça verirseniz daha iyi olur mesela Project Spartan bir haber Universal Apps bir haber daha iyi olur aramalarda hem iste içi hemde Google da daha çok yere sahip olursunuz. ;)

  • Uzun zaman sonra ilk defa windows ile biraz heyecanlandık, gayet gözle görülür yenilikler var, bir iyi bir kötü olayı devam edecek gibi windows adına anlaşılan, bu iyi olan
  • eski notebookların altındaki windows 7 keylerini unutmayın, cihaz patates olmuşsa alın kullanın. birsürü cihazda x64 home premium keyi var cihazda crackli ultimate var vs vs.. böylece orj olarak da win 10 çıktığında kullanırsınız 1 yıl

  • Çok iyi umarım erkenden geçişler başlar .

  • Oğuz avcı mobil tarafı haber yapacak

  • 4K ekranlarda yazı okumak için kör olmayalım apple gibi adam akıllı scaling getirsinler yeter. Bakalım windows 10dan çok umutluyum macteki bir çok özelliği sonunda aktarmışlar eğer hızlı ve akıcı çalışıyorsa yeni lider olmaya aday.

  • sadece 1 yıl mı ücretsiz olacak?Yoksa her zaman kullanabilecek miyiz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sierra 117

    sadece 1 yıl mı ücretsiz olacak?Yoksa her zaman kullanabilecek miyiz?
    quote:

    Orijinalden alıntı: emresed

    sadece 1 yıl mı ücretsiz olacak?Yoksa her zaman kullanabilecek miyiz?

    Win7 sahiplerine bir yil ucretsiz olacak.. 8.1 e ucretsiz tamamiyle..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tropeus77 -- 21 Ocak 2015; 22:05:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazeran

    4K ekranlarda yazı okumak için kör olmayalım apple gibi adam akıllı scaling getirsinler yeter. Bakalım windows 10dan çok umutluyum macteki bir çok özelliği sonunda aktarmışlar eğer hızlı ve akıcı çalışıyorsa yeni lider olmaya aday.

    windows hiç bir zaman liderliğe oynamadı sadece hiç rakipleri yok bana kalırsa en lanet stabil olmayan işletim sistemi windows
  • Görseldeki dizüstü bilgisayarın modelini bilen var mı ? Surface'i andırıyor bayağı.

  • Acaba sistem yayınlandıktan sonra 1 yıl mı yoksa kullanıcı sistemine kurduktan sonra 1 yılmı?. Ayrıca benim laptopta win vista key var ama sistem win 7 kurulu acaba win 10 kurulum esnasında key isteyip doğrulayacakmı yoksa sistemden kendisimi tanımlayacak... Bekleyip göreceğiz ??

  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    lenovo
  • maykro iyi iş çıkarmış tebrikler görelim bakalım
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Mac OSX 10.8 10.9 10.10
    Windows 95den 10a
    Ubuntu 12 13 14
    Mint 14

    Şuana kadar kullandığım işletim sistemleri bunlar beni en çok heyecanlandıran 2 işletim sistemi mac osx 10.9 ve windows 10. Ayrıca windows 8de gayet stabil bir işletim sistemiydi ama en büyük sıkıntısı windows 7de de olduğu gibi iğrenç bir scaling sistemine sahip olması idi. Bence windows biraz sert davranıp windows 10 uyumlu uygulamalarda scaling desteğini zorunlu kılmalı çünkü 2K 4K ekranlarda full HD gibi çalıştırayıp derseniz programın tuşları sağa sola uçabiliyor.

    Macte olan windowsta en çok görmek istediğim özellikler.

    Mağazadan alınmış tüm uygulamarın güncellemelerini bir yerden kontrol etmek.
    Güncellemeleri ekran kapalıyken indirip kurup kullanıcı deneyimi devamlı çıkan pop-uplar la bozmamak.
    4K 2K ekranlarda düzgün çalışan bir scaling teknolojisi.
    Arama penceresine o an açık olan programın tüm fonksiyonlarını dahil etme.
    PC komple çökse bile kendi kendine internetten format atma. (özel bir tuş kombinasyonu ile en acil seçenek olarak)
    Root gerektiren her işlemde şifre de gerektirmek.
    En önemlisi basit akıcı ve hızlı çalışması.
  • Resim dogru ise sadece 1 yil bedava olacak ondn sonra ( format :D ) ne olacak ?
    pamuk eller cebe :D .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mementopolis

    Resim dogru ise sadece 1 yil bedava olacak ondn sonra ( format :D ) ne olacak ?
    pamuk eller cebe :D .


    Windows 10 yayınlandıktan sonra 1 sene boyunca elindeki lisansı ücretsiz olarak W10'a yükseltebileceksin, 1 yıllık kampanya süresi bittikten sonra ise ücretini ödeyerek yükseltebilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basteryus -- 21 Ocak 2015; 23:06:10 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.