Ubuntu Live Cd ile bilgisayarı açıp "install" dediğim zaman kurulum. Ancak çok çok çok yavaş çalışıyor herşey. Beşka live cd'ler gayet iyi, ancak sanırım benim makinaya biraz fazla geldi.
Install dedikten bayağı bir süre sonra dil seçeneği geliyor. TÜRKÇE'yi seçip ilerle desem de hiç bir hareket olmuyor. Açılış sırasındaki bütün menülere girip baktım, ancak kurmanın başka yolunu bulamadım. Yapılabilecek bir şey var mı acaba?
cd kabı üstünde en az 256 mb ram gereksinimi olduğu belirtilmiş. Sanırım neden bu.
.
cd'den çalıştırınca gerçekten çok yavaş çalışıyor ama yükleyebilirsen eğer hız normal oluyor. windowsla hemen hemen aynı ama açılışta kendini toparlama süreci daha iyi.
Teşekkürler...
bu konuyu merak edip 450 işlemci, 192 mb ram'li makinaya ubuntu yüklemeye çalıştım. Aynı problemleri yaşadım ve bölge seçiminde makina bayıldı. Ram'i 448'e yükseltince ise 40 dakikada kurulum bitti. İşlemci ile alakası yok. Şu an oldukça hızlı çalışıyor. Daha önceki ubuntu sürümlerini 266 mmx ve 128 mb ram ile kullandığım için bu denemeyi yaptım.
Benim elimde de cd'leri vardı.. Notebookda denememiştim. Eski masaüstü Pcde denedim, kurulumun yarısında geliyor ekran kararıyor ve devam etmiyor... Sistem; p3 800, 128 mb sdram... Laptop'da hala denemek istemiyorum.. Verilerimin gitmesinden korkuyorum.. Birdahaki format sırasında Ubuntu için diskte yeni bir bölüm açıp oraya kurmayı düşünüyorum. You Tube'den videolarını izledim, arayüz güzele benziyor.. Denemek gerek..
Slm bendede 192 mb ram vardı ama son versiyonu Kernel panic diyerek başlamıyordu. 128 rami ram teste soktum geçemedi. Bir sürü hata verdi. 64 + 64 ile ubuntu live'ı açtı.Am a çok kastı. Acaba fazla ram ile kurup sonradan eksiltsem ve testte hata veren rami taksam kurulu ubuntu sorun çıkartırmı?
Birde 6.10 versiyonu diye 2 iso dosyası çektim. İkiside live cd çıktı bunun kurulu olanı yok mu?
Slm bendede 192 mb ram vardı ama son versiyonu Kernel panic diyerek başlamıyordu. 128 rami ram teste soktum geçemedi. Bir sürü hata verdi. 64 + 64 ile ubuntu live'ı açtı.Am a çok kastı. Acaba fazla ram ile kurup sonradan eksiltsem ve testte hata veren rami taksam kurulu ubuntu sorun çıkartırmı?
Birde 6.10 versiyonu diye 2 iso dosyası çektim. İkiside live cd çıktı bunun kurulu olanı yok mu?
Burada bahsettiğimiz cd'yi "live" yani çalışan cd olarak kullanmak değil; sistemi hard-disk'e kurmak. 192 ile live olarak rahat çalışıyor.Problem; kurmaya gelince, bölge seçeneklerinde duruyor. Daha önce farkına varmadığım bu durum yüzünden epey uğraşmıştım, ta ki elimdeki "official" yani "resmi" cd'lerin (dapper) üzerindeki en az 256 mb ram gereksinimi uyarısına kadar,ayrıca boot seçeneklerine bu nedenle daha önceki sürümlerinde olmayan "memtest" adıyla bir hafıza testi koymuşlar, uzun sürdüğü için bunu yarıda kestim. siz uygulamışsınız.
192 ile, masaüstünü gördünüz sanırım. Menü ve masaüstünde "Examples" (örnekler) ve "Install" (kurulum) adlı iki dosya çıkıyor. "Install"ı tıkladığınızda kuruluma geçiliyor veya olduğu hali ile live olarak kullanılıyor. Kurulum ve live cd/ler bir arada.
Bu sayfada "Releases" başlığı altında konu açıkça belirtilmiş...
"ubuntu" nun düşük sistem gereksinimleri için hazırlanmış, küçültülmüş sürümleri şunlar: belki deneyebilirsiniz.görüldüğü gibi "Xubuntu" için 64 ram bile yetiyor.
# Xubuntu, based on the Xfce desktop environment and designed for less powerful computers
# Ubuntu Server Edition, which provides server applications such as an e-mail server, a LAMP web server platform, as well as tools for DNS, file serving and database management. The server edition comes as a smaller CD image than the desktop edition and has lower hardware requirements. It runs on a minimum of 500 megabytes of hard disk and 64 megabytes of RAM
Teşekkürler . Live'ı açamayan 128 sd için sonra taksam kurulu halinde sorun çıkartırmı?
quote:
Orjinalden alıntı: bwhiteshark
Teşekkürler . Live'ı açamayan 128 sd için sonra taksam kurulu halinde sorun çıkartırmı?
Soruyu tam anlamadım ama şöyle bir şey söyleyeyim.ram'lar sağlam sadece sistem için yetersiz.
ya beyler bendede ubuntu var bu tam olarak ne işe yariyo cdler
"Ubuntu Edgy Eft"in en az 192 Mb'a kurulabilen "alternate" sürümü...(Yeni buldum)..
dirmil, özellikle sana ilginden dolayı teşekkür ederim. Arkadaşlar, sizlere de tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. 2 hafta sonra askere gidiyorum. O yüzden artık dönüşte ilgilenirim.
Sağlıcakla kalın...
hayırlı teskereler
quote:
Orjinalden alıntı: emrekarayazgan
Merhaba,
dirmil, özellikle sana ilginden dolayı teşekkür ederim. Arkadaşlar, sizlere de tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. 2 hafta sonra askere gidiyorum. O yüzden artık dönüşte ilgilenirim.
Sağlıcakla kalın...
Hayırlısı ile teskerenizi alıp gelirsiniz inşallah.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme