Şimdi Ara

☆Samsung Galaxy Tab S☆《Kullanıcıları Kulübü》

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
16
Favori
9.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ☆Samsung Galaxy Tab S☆《Kullanıcıları Kulübü》

    Akıllı telefonlarda olduğu kadar tabletlerde de hızla gelişim sürüyor. Yüksek çözünürlüklü ekranlar, güçlü işlemciler ve hassas dokunmatik pşerformans derken, "tasarım" unsuru da bu özellikler kadar dikkat çekiyor. İnce ve hafif tabletler, hem şıklıkları hem de taşınabilir taraflarının güçlü olması sebebiyle önemli. Samsung'un yeni ürettiği 10.5 inçlik Galaxy Tab S'i de en ince ve hafif tabletlere verebileceğimiz en güzel ve güncel örneklerden bir tanesi. Yalnızca 6.6mm kalınlık oranı bulunan tablet, 465 gramlık ağırlığa sahip.
     ☆Samsung Galaxy Tab S☆《Kullanıcıları Kulübü》


    Tasarım

    Galaxy Tab S'in en dikkat çekici tarafı, şüphesiz ki tasarımı. Bu tasarımda hafiflik ve incelik unsurlarının önemi büyük. Samsung, Galaxy Tab S'i lanse ederken ürünün taşınabilirliğine ve rahat kullanım için en ince tabletlerden bir tanesi olduğuna dikkat çekmişti. Tableti kullandığımız süreç boyunca gerçekten de Galaxy Tab S'in bu özelliklerinden etkilendik. 6.6mm kalınlık, an itibarıyla en iyi rakamlardan bir tanesi. 465 gramlık ağırlık da kesinlikle rahatsızlık yaratmayan bir miktar.

    Titanyum bronz ve beyaz renk seçenekleriyle tercih edilebilecek olan tabletin elimizdeki modeli bronz renkli olanı. Hemen söyleyelim, Samsung'un Tab S'te kendi ekran teknolojisini kullanması gerçekten dikkat çekici. Fakat aynısını tasarım için söyleyemiyoruz. Zira Tab S, yine Samsung'un daha önceki tabletlerinden aşina olduğumuz gibi plastikten oluşuyor. Galaxy S5'teki benekli arka kapağına benzer bir kapak tasarımına sahip olan Tab S, bu nedenle bir kısım kullanıcılar tarafından beğenilmeyebilir.


    Merak eden kullanıcılar için söyleyelim; Galaxy S5'in su geçirmezlik özelliği Tab S'lerde yok. Fakat Galaxy S5'teki parmak izi tarama yeteneği Tab S'teki yerini almış. Tabletin altındaki fiziksel buton aynı zamanda bir parmak izi tarayıcısı. Böylece tableti parmak izinizle şifreleyebiliyorsunuz. Ancak bu noktada parmak izi tarayıcısının çok hassas davrandığını söyleyelim; ekranı açmak için bazen birden fazla defa parmağınızı sensörden geçirmek zorunda kalabiliyorsunuz.

    Her ne kadar tabletin arka kapağı plastik malzemeden oluşsa da genel görünüm itibariyle iyi bir görselliğe sahip. Özellikle ince yapısıyla oldukça beğendiğimizi söyleyelim. Tab S, 6.6 mmkalınlığında. Bizce bu incelik oldukça etkileyici. Tabletin bu ince çerçevesi etrafında ise üst kısımda güç butonu ve ses düğmeleri, sağ kenarda microUSB noktası ile microSD kart girişi ve sol köşede de kulaklık bağlantısı mevcut. Hoparlörler de stereo ses için iki farklı kenara konumlanmış. Buraya kadar her şey yerli yerinde, ancak Tab S, dikkatle bakıldığında bir fark bulunduruyor.

    Tab S'in arka alt kısmına dikkatle bakıldığında iki minik daire görülüyor. Bu daireler Tab S'in "kapaklı kılıf" adındaki aksesuarı için tablet üzerinde yer alıyor. Kılıfı bu noktalara sabitliyor ve böylece rahat bir kullanım sağlıyorsunuz. Bu arada bu aksesuarı üç farklı açıyla kullanabiliyorsunuz. İzleme modu, okuma modu ve yazma modu şeklinde farklı şekillerde kullanılabilen kılıf, böylece kullanıma renk katıyor.

    Arayüz ve uygulamalar
    Tab S, Android 4.4.2 işletim sistemine sahip. Arayüzüyle neredeyse saf bir Android deneyimi yaşatan tablet, öte yandan Samsung'un yeni Magazine UX arabirimini taşıyor. Böylece her iki yazılımı aynı potada eriten Samsung, daha önce incelediğimiz Galaxy Note Pro 12.2'yi kullananlara hiç de yabancılık yaşatmayacak.

    Magazine UX'in amacı, haberleri, takvim girdilerini, e-postaları ve daha fazlasını tek bir ekranda, giriş ekranlarınızdan biride toplamak. Flipboard stili Magazine UX arayüzü, widget ve uygulamaları Flipboard şeklinde gösteriyor ve bu haliyle hem güzel görünüyor, hem de kullanıma kolaylık sağlıyor. Bu haliyle tıpkı Note Pro 12.2'deki gibi profesyonel bir kullanım sunabilen Tab S 10.5; haberler, e-posta ve Google ajandasını bir ekranda bir araya getirirken, diğer bir ekranda iseWatchOn ve Hancom Office gibi uygulamaları bir arada sunuyor.

    Uygulama Desteği

    Galaxy Tab S'in en önemli özelliklerinden biri de bu noktada ortada çıkıyor. Uygulama ve hizmet noktasında Tab S, açıkçası fark yaratıyor diyebiliriz; çünkü oldukça zengin bir içerik sunuyor. Bir kısmı tablette hali hazırda yer alan uygulama ve servislerin yanında daha pek çoğunu Galaxy Giftskısmından ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. Bunlar arasında en dikkat çekenler arasında Türkçe çizgi roman ve dergileri bir arada bulabileceğiniz S-Mag uygulaması, 3 aylık ücretsiz Deezer Premium ve üyeliği, ücretli ve ücretsiz filmlerin bir arada sunulduğu Samsung Sinema uygulaması,Gameloft oyunlarına ulaşabileceğiniz %100 Oyun uygulaması, 2 yıllık ücretsiz 50 GB kapasiteliDropbox servisi, tabletini profesyonel yaşamda da kullananlar için ücretsiz Hancom Officeuygulaması ve daha fazlası Tab S'te yer alıyor. Böylesi geniş bir içeriğin tablette sunulmuş olmasını gayet beğendiğimiz açık.


    Teknik Detaylar
    İncelememizin bu noktasında Galaxy Tab S'in teknik kadrosuna ve performans notlarına değineceğiz. Söze elbette tabletin ekranından başlayacağız. Tab S 10.5, ekranıyla iPad Air'e rahatlıkla rakip olabilecek bir tablet. Her ne kadar bazı kullanıcılar Super AMOLED'in renklerini abartı ve aşırı doygun bulsalar da bizce bu ekran teknolojisi Tab S'e tam oturmuş. 2560x1600 piksel çözünürlüğündeki ekran, görüntüleri fazlasıyla keskin görüntülerken, renkleri de olabildiğince derin sunuyor. 100.000:1 gibi yüksek bir kontrast oranı sergileyen tablet, böylece siyahları daha koyu, beyazları da daha parlak biçimde görüntüleyebiliyor ki, zaten yakından incelediğinizde bunu siz de görebileceksiniz diye düşünüyoruz. Fakat bu noktada AMOLED ekranlara önyargısı olanları tenzih ediyoruz.

    Ekranın arkasına bakarsak burada başarılı birimleri bir arada görüyoruz. Samsung, Tab S'le elbette daha önceki güçlü tabletleriyle de olduğu gibi Exynos işlemciyle karşımıza çıkıyor. Sekiz çekirdekliExynos 5 Octa işlemciyi getiren tablet, 1.9 GHz Cortex A15 ve 1.3 GHz Cortex A7 ile çalışıyor. GPU hanesinde Mali-T628 MP6'yı görebiliyoruz. Bellek noktasında ise tam 3 GB'lık seviyede olan tablet, incelediğimiz modeliyle 16 GB'lık hafıza sunuyor. Kullanılabilir alan olaraksa yaklaşık 10 GB'a yakın bir alan hazır. Öte yandan microSD kart ile bu alanı 128 GB daha genişletmek mümkün.

    Kamera ve Batarya
    Tab S 10.5'in üzerinde çift kamera bulunuyor. Ön kamera 2.1 megapiksel seviyesinde. Videolu görüşmeler için ideal. Arka taraftaki kamera ise 8 megapiksel değerinde. Ayrıca flaş da var. Böylece karanlık ortamlarda da fotoğraf çekmek mümkün. Tab S, her ne kadar iyi fotoğraflar çekmenize izin verse de ondan Galaxy S5'in hızını beklememek gerek. Otomatik modda çektiğimiz fotoğrafların çoğu kabul edilebilir seviyede, fakat yine de bir tabletle fotoğraf çekildiğinin unutulmaması gerek.

    Kamera yazılımının içinde pek çok mod da bulunduruyor. Güzel yüz, panorama, HDR, çift kamera gibi modlar bunlardan birkaçı. Yine kamerayla video çekmek de mümkün elbette.

    Son olarak Tab S 10.5'in bataryasından bahsedelim ve kapatalım. Tabletin üzerinde 7900 mAh'lik bir batarya bulunuyor. Bataryanın büyüklüğü bir yana AMOLED ekranın verdiği güç verimliliği ile tabletten uzun pil ömrü alabiliyorsunuz. Video oynatımında 11 ila 12 saat arası, kullanımda ise yine bir o kadar performans alınabilen tablet, bu sonuca yüzde 50 parlaklık seviyesinde ulaştı. Böylece Tab S 10.5'in, iPad Air'i bu anlamda alt ettiğini söylemek mümkün. Diğer yandan tabletin, Samsung'un son dönem ceplerinden de tanıdığımız Ultra Güç Tasarruf Modu ile şarjın minimuma indiği durumlarda kullanımı sürdürmek isteyenlere acil çıkış kapısı sunduğunu da belirtelim.

    Performans Çizgisi

    Peki, madem Tab S'in teknik kadrosunu da öğrendik, o halde artık performans çizgisine bakalım. İlk durağımız her zamanki gibi AnTuTu Benchmark. 34435 puan toplayan Tab S 10.5, bu skorla zirvede yer alıyor. Daha önce incelediğimiz Galaxy Note Pro 12.2'yle kafa kafaya olan tablet, CPU Prime'da ise 7089 puanla yine iyi seviyede. Grafik noktasında da yine 3DMark Benchmark'a tabi tuttuğumuz tablet, en zorlu modda tam 13746 puan alarak dikkat çekmeyi başarıyor. Bu da demek oluyor ki Tab S ile yoğun grafik uygulamaları ve oyunları çalıştırabilirsiniz. Elbette biz de test sonuçlarının performansa yansımasını Real Racing 3 ve Asphalt 8: Airborne gibi zorlayıcı oyunlarda gördük. Sonucun gayet başarılı olduğunu söyleyelim
     ☆Samsung Galaxy Tab S☆《Kullanıcıları Kulübü》

    Samsung Galaxy Tab S Teknik Özellikler
    Ürün Modeli Samsung Galaxy Tab S
    Ürün Türü Tablet
    Üretici Samsung Firma Samsung    
    İşletim Sistemi Android 4.4.2
    İşlemciExynos 5 Octa
    İşlemci Hızı 1.9 GHzÇekirdek (CPU)8
    Ekran Teknolojisi Super AMOLEDEkran Boyutu10.5/8.4 inç
    Ekran Çözünürlüğü 2560 × 1600 px
    Grafik İşlemci Mali-T628 MP6
    Bellek (RAM)3 GB
    Dahili Depolama16 GB
    Arttırılabilir Depolama128 GB
    Ön Kamera2.1 MP
    Arka Kamera 8.0 MP
    Wi-Fi Var
    NFC Yok
    GPS Var
    LTE (4G)(705-805) Modelinde mevcut
    Bluetooth Var
    MicroSD Var
    HDMI Yok
    USB Var
    Pil Kapasitesi7900 mAH
    Pil Ömrü12 saat
    Boyutlar177 × 247 × 6.6 mm
    Ağırlık465 gr.

    TAB S ANDROİD L RESMİ GÜNCELLEME TANITIM VİDEO




    Not:Ayrıca Samsung Galaxy Tab S 10.5/8.4 ün önümüzdeki aylarda Android Lollipop 5.0 güncellemesini alacağı doğrulanmıştır

    Kullanıcılar Listesi

    @eray1135 8.4
    @RioDeJaneiro 10.5
    @ilker369
    @ne0n66 10.5
    @propet 8.4
    @omer188
    @altunkeser 8.4
    @postman35 8.4
    @By_Mali 10.5
    @omer188
    @lostlast
    @recepagam
    @altunkeser
    @pierce 8.4
    @denyar 10.5
    @Lynxxx 8.4
    @yuzırneym 8.4
    @anilorhan 10.5
    @FusuyDroid 8.4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RioDeJaneiro -- 14 Mart 2015; 13:27:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Konusu mevcut zaten

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xakav33

    Konusu mevcut zaten

    Konusunun başlığında yazıyor içeriğinde alsammmı diye konu açılmış doğal olarak bilgisi olmayanlarda pm atıp tabletin özelliğini şusunu busunu bana soruyorlar isteyen orda devam etsin istemeyen burada,anakonular bu şekilde olur o şekilde tanıtımsız bir konu olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RioDeJaneiro


    quote:

    Orijinalden alıntı: xakav33

    Konusu mevcut zaten

    Konusunun başlığında yazıyor içeriğinde alsammmı diye konu açılmış doğal olarak bilgisi olmayanlarda pm atıp tabletin özelliğini şusunu busunu bana soruyorlar isteyen orda devam etsin istemeyen burada,anakonular bu şekilde olur o şekilde tanıtımsız bir konu olmaz

    Katılıyorum tanıtımsız ayrıntısız bir konu diğer konu.

    Uygulamaları sd karta kurabiliyormuyuz veya taşıyabiliyormuyuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanıcı listesi ekliceksen beni ekle 8.4 modeli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fati14


    quote:

    Orijinalden alıntı: RioDeJaneiro


    quote:

    Orijinalden alıntı: xakav33

    Konusu mevcut zaten

    Konusunun başlığında yazıyor içeriğinde alsammmı diye konu açılmış doğal olarak bilgisi olmayanlarda pm atıp tabletin özelliğini şusunu busunu bana soruyorlar isteyen orda devam etsin istemeyen burada,anakonular bu şekilde olur o şekilde tanıtımsız bir konu olmaz

    Katılıyorum tanıtımsız ayrıntısız bir konu diğer konu.

    Uygulamaları sd karta kurabiliyormuyuz veya taşıyabiliyormuyuz?

    Onu bende yapamadım cihaz belleğine taşıma var fakat hafıza kartına göremedim.sanırım lollipop ile gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eray1135

    Kullanıcı listesi ekliceksen beni ekle 8.4 modeli

    Eklerim belirten kişilerin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RioDeJaneiro kullanıcısına yanıt
    Birde imza olayı eklersen daha güzel olur hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eray1135

    Birde imza olayı eklersen daha güzel olur hocam.

    Konu biraz rayına otursun herşeyi ayarlıcam fakat 2 kişi mevcut şuanda sadece



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RioDeJaneiro -- 22 Ocak 2015; 0:00:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RioDeJaneiro

    quote:

    Orijinalden alıntı: eray1135

    Birde imza olayı eklersen daha güzel olur hocam.

    Konu biraz rayına otursun herşeyi ayarlıcam fakat 2 kişi mevcut şuanda sadece

    Diğer konuya bi türlü ısınamadım ilk satfasında tanıtım olmadığı için burası daha çok hoşuma gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fati14


    quote:

    Orijinalden alıntı: RioDeJaneiro

    quote:

    Orijinalden alıntı: eray1135

    Birde imza olayı eklersen daha güzel olur hocam.

    Konu biraz rayına otursun herşeyi ayarlıcam fakat 2 kişi mevcut şuanda sadece

    Diğer konuya bi türlü ısınamadım ilk satfasında tanıtım olmadığı için burası daha çok hoşuma gitti

    Orada birde kullanıcı olan ile olmayanda ayırt edilemiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RioDeJaneiro


    quote:

    Orijinalden alıntı: fati14


    quote:

    Orijinalden alıntı: RioDeJaneiro

    quote:

    Orijinalden alıntı: eray1135

    Birde imza olayı eklersen daha güzel olur hocam.

    Konu biraz rayına otursun herşeyi ayarlıcam fakat 2 kişi mevcut şuanda sadece

    Diğer konuya bi türlü ısınamadım ilk satfasında tanıtım olmadığı için burası daha çok hoşuma gitti

    Orada birde kullanıcı olan ile olmayanda ayırt edilemiyor

    Zamanım olsa videolu resimli çok ayrıntılı inceleme yapar ve gerçek bir konu açardım şimdiye kadar ama zamanım yok. Diğer birçok konunun yanında tab s konusu ilk sayfasındaki açıklama olmadığı için kullanicı incelemesi olmadığı için sönüktü umarım burda daha aktif olur kullanıcılar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fati14


    quote:

    Orijinalden alıntı: RioDeJaneiro


    quote:

    Orijinalden alıntı: fati14


    quote:

    Orijinalden alıntı: RioDeJaneiro

    quote:

    Orijinalden alıntı: eray1135

    Birde imza olayı eklersen daha güzel olur hocam.

    Konu biraz rayına otursun herşeyi ayarlıcam fakat 2 kişi mevcut şuanda sadece

    Diğer konuya bi türlü ısınamadım ilk satfasında tanıtım olmadığı için burası daha çok hoşuma gitti

    Orada birde kullanıcı olan ile olmayanda ayırt edilemiyor

    Zamanım olsa videolu resimli çok ayrıntılı inceleme yapar ve gerçek bir konu açardım şimdiye kadar ama zamanım yok. Diğer birçok konunun yanında tab s konusu ilk sayfasındaki açıklama olmadığı için kullanicı incelemesi olmadığı için sönüktü umarım burda daha aktif olur kullanıcılar..

    Kullanıcı sayımız az belli kitleyi yakalasak daha iyi olucak.O konuya yazıcam şimdi farklı gözle bakıp art niyetle bu konuyu açtığımı düşünürler diye yazamadım tekrardan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beni de ekleyebilirsiniz.
    böyle detaylı olması güzel ama. bir önce ki konuda bir çok önemli teknik sorun ve özellik anlatılmıştı. orayı az çok okuyarak burası için güzel bir derleme yapılabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker369

    beni de ekleyebilirsiniz.
    böyle detaylı olması güzel ama. bir önce ki konuda bir çok önemli teknik sorun ve özellik anlatılmıştı. orayı az çok okuyarak burası için güzel bir derleme yapılabilir.

    Ekledim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RioDeJaneiro kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Tab S T700'u büyük bir zevkle kullanıyorum.Bu konuda yer alan her bilgi paylaşımına da hemen atlıyorum.Bir çok forumu takip ediyorum. Türkçe sadece DH'de Tab S kullanıcı paylaşimları var.
    Sizin de emeginize sağlık.
    Tab S kullanıcılarının tabletlerinde eksik etmedikleri uygulamaları merak ediyorum.
    Örneğin RioDeJaneiro ve diğer arkadaşlar tabletlerinde hangi uygulamaları çok kullaniyorlar ve tavsiye ediyorlar ? Bu tavsiyeleri ilk mesaja güncel olarak ilave etseniz güzel olmazmi?
    Ayrıca yine ilk mesaja,
    tabletin türkçe inceleme videolarını koysak,
    Tabletten tv ye hangi aparat ve nasıl görüntü aktarıp film izleyebilecegimizi,
    Tabletin foto çekim kalitesini ve artırma yollarini,
    Tablete not alma işlemlerini vs. paylaşsak Güzel olmaz mi?

    Bilgi paylaşımı candir.
    Eeee o zaman hadi sende paylaş.Ben önce ustaları bekliyorum😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GÖKHANK

    Merhaba

    Tab S T700'u büyük bir zevkle kullanıyorum.Bu konuda yer alan her bilgi paylaşımına da hemen atlıyorum.Bir çok forumu takip ediyorum. Türkçe sadece DH'de Tab S kullanıcı paylaşimları var.
    Sizin de emeginize sağlık.
    Tab S kullanıcılarının tabletlerinde eksik etmedikleri uygulamaları merak ediyorum.
    Örneğin RioDeJaneiro ve diğer arkadaşlar tabletlerinde hangi uygulamaları çok kullaniyorlar ve tavsiye ediyorlar ? Bu tavsiyeleri ilk mesaja güncel olarak ilave etseniz güzel olmazmi?
    Ayrıca yine ilk mesaja,
    tabletin türkçe inceleme videolarını koysak,
    Tabletten tv ye hangi aparat ve nasıl görüntü aktarıp film izleyebilecegimizi,
    Tabletin foto çekim kalitesini ve artırma yollarini,
    Tablete not alma işlemlerini vs. paylaşsak Güzel olmaz mi?

    Bilgi paylaşımı candir.
    Eeee o zaman hadi sende paylaş.Ben önce ustaları bekliyorum😊


    Şuanda office ve mxplayer haricinde düzgün pek bir program yüklemedim ,hafıza kartı alınca bir elden geçireceğim komple.Tavsiyelerimi yazarım o zaman..Konu daha yeni olduğu için video eklemedim malum kullanıcı sayımızda az .Rayına oturunca konu herşeyi kullanıcıların isteğine göre eklemeler yaparım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RioDeJaneiro kullanıcısına yanıt
    Hocam benide ekleyebilirsin bronze 16 gb tab s 10.5. Yalnız batarya durumu benim pek hoşuma gitmedi. Özellikle clash of clans oynarken çok iyi değil gibi. İki hafta oldu alalı. İnşallah ilerde daha iyi olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ne0n66

    Hocam benide ekleyebilirsin bronze 16 gb tab s 10.5. Yalnız batarya durumu benim pek hoşuma gitmedi. Özellikle clash of clans oynarken çok iyi değil gibi. İki hafta oldu alalı. İnşallah ilerde daha iyi olur.

    Eklendi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni de ekleyebilirsiniz. Tab s 8.4 inch' e Sygic Gps Navigation - Türkçe yükleyip çalıştırabilen oldu mu aranızda acaba?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.