Şimdi Ara

Ubuntu akıllı sistemlere de giriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Ubuntu akıllı sistemlere de giriyor





    Bu yıl Meizu ortaklığıyla resmi olarak mobil cihaz pazarına merhaba diyecek olan Ubuntu, trendi giderek yükselen diğer bir sektörde de hamle yapmakta gecikmedi. Yeni sektör nesnelerin interneti olarak da adlandırılan akıllı sistemler.




    Vakıf bu bakımdan Snappy Ubuntu Core adını verdiği yeni bir işletim sistemi tanıttı. Ubuntu Core aslında masaüstü versiyonun kırpılmış hali dense daha doğru olur. Aynı kütüphaneleri kullanan sistem bununla birlikte en düşük konfigürasyonlara göre optimize edilmiş. 




    Ubuntu Core üreticilerin donanımlarına göre istedikleri gibi özelleştirebilecekleri bir yapıda iken 600MHz hızındaki işlemcilerde bile akıcı bir şekilde çalışabiliyor ve sürekli güncellemelerle destekleniyor. Bu güncellemeler kontrol edildikten sonra verildiği için hatalı kodlamalarla akıllı sistemlerin kaybının önüne geçiliyor. 




    ARM ve x86 yapılarını destekleyen Snappy Ubuntu Core sadece akıllı sistemler değil bulut altyapılarında da rahatlıkla kullanılabilecek. Bu bakımdan ARM tabanlı Beaglebone Black geliştirici kartı, Intel Xeon tabanlı sunucular platformun muhtemel hedefleri arasında yer alıyor. Vakıf şimdiden büyük firmalarla masaya oturmuş durumda ve ilk Ubuntu Core cihazlarının yakın dönemde piyasada olması bekleniyor.  

     

     








  • Çöp :D

  • Ubuntu farklı bir özelliği olmazsa fark yaratamaz.....

  • Meizu mx4 düşünüyordum ona destek versin gözüm kapalı alırım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır tek bir nokta ilerleyemeyen ubuntu... En kararlı olması gereken sürüm açılırken hata veriyor nasıl bir şey bu

  • Çöp, çöp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shpynx

    @Gece772 Farklı özellikten kastın ne farklı olabilmek adına ne yapması gerekiyor işletim sisteminin.

    @Ustad-kun Üstadım para verip aldığın windows'un kararlı sürümleri bile konfigürasyona bağlı olarak hata verebiliyor. Her sistemde aynı stabillikte çalışan bir işletim sistemi biliyorsan söyle biz de kuralım.

    Sorun Linux'da değil kararlı olması gereken LTS sürümünün sürekli tuhaf tuhaf hatalar vermesi. Yıllarca Linux kullandım ve hiç bu kadar sorunlu bir dağıtım görmedim. Windows 10'un önizleme sürümü daha kararlı Ubuntu'nun LTS sürümünden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LTS (Long-term support) Uzun süre desteklenen hatalarının uzun vadede çözüleceği ve uzun süre güncelleme alacak sürüm demektir. Tabi ki kararlı olması gerekiyor fakat forumun teknik destek bölümüne bakarsanız para ile alınan windows da da kurulum sırasında ve sonrasında ne kadar problem yaşandığını görebilirsiniz. Amaç linux u daha iyi bir yere taşımak bunu yaparken de kullanıcılara daha özgür hem de daha güvenli bir ortam tasarlamak.

    İnsanlar iyi şeyler yapmaya çalışıyorken daha iyisi olsun diye sizin de katkı sunmanız hata bildirmek de dahil kendi geleceğiniz için yapmış olduğunuz bir yatırımdır.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shpynx

    LTS (Long-term support) Uzun süre desteklenen hatalarının uzun vadede çözüleceği ve uzun süre güncelleme alacak sürüm demektir. Tabi ki kararlı olması gerekiyor fakat forumun teknik destek bölümüne bakarsanız para ile alınan windows da da kurulum sırasında ve sonrasında ne kadar problem yaşandığını görebilirsiniz. Amaç linux u daha iyi bir yere taşımak bunu yaparken de kullanıcılara daha özgür hem de daha güvenli bir ortam tasarlamak.

    İnsanlar iyi şeyler yapmaya çalışıyorken daha iyisi olsun diye sizin de katkı sunmanız hata bildirmek de dahil kendi geleceğiniz için yapmış olduğunuz bir yatırımdır.

    Saygılarımla...

    Cannoncial çok büyük hayallere sahip. Eğer hayalleri gerçekleşirse dünyadaki en önemli şirketlerden biri olacak. Ama bu kadar çok plan üzerinde yoğunlaşmaya çalışınca Ubuntu'ya gereken zamanı ayıramıyor. Eskiden taş gibi işletim sistemiydi ama artık sürekli çöken kararsız bir işletim sistemine döndü. Şu compiz ve unity en büyük sorun. Sürekli sorun çıkartıyorlar. Ubuntu büyük bir atılım yapmazsa kaybolup gidebilir. Mir ve yeni unity hâlâ gelmedi, sürekli ertelenip duruyor. Artık Linux kullanmıyorum, yıllarca kullandım ve bıraktım artık. Arada bir kurarım diskimin başka bir bölümüne. Beni tatmin eden tek dağıtım Arch şu anda.

    İlla ubuntu kökenli dağıtım isteniyorsa Linux Mint kurulabilir. Çok daha sağlam ve Cinnamon masaüstü çok başarılı. Ubuntu'dan çok daha stabil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gerçektende artık ubuntu'nun fark yaratıp farklı şeyler yapması gerek.Ve geç bile kalındığını düşünüyorum.
  • hangi cihazlarda kullanılaacağı belli mi
  • 2 hata alan arkadaşlar yerden yere vurdu ya koca projeyi.

    Tamam, kepenk kapatıp inşaat yapıyoruz sakin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.