geçtiğimiz kış lassa snoways kulandım memnun kaldım.Bu yılda arkalara iki adet PETLAS alacağım.Lastiği denemiş olacağım toplumda çok ön yargı var param boşa gitsede en azından marka hakkında söz hakkım olur.
Merhaba Arkadaşlar, ben de Ankaradayım ve Civic'im için 4 adet 205/55/R16 kış lastiği almayı düşünüyorum. Özkal Oto'dan LM30 için 180/5 fiyat aldım ama biraz daha araştırmayla tanesi 170 civarına bulabileceğimi düşünüyorum. Bu lastikten kullananlardan yorumlarını dinlemek isterim.
Bir de geçen sene arkadaşıma Good Year UG7 almıştık ve gayet memnundu ama sanırım fiyatları min 10 TL kadar daha pahalı. Bridgestone'la karşılaştırırsak bu farka değer mi sizce?
Arabayı kışın Ankara'da şehiriçinde kullanacağım, Uludağ'a çıkmak gibi bir niyetim yok, buna göre tavsiyelerinizi dinlemek isterim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgayuk -- 5 Ekim 2009; 17:37:48 >
Bugün bayiiye gidip kış lastiklerine baktım. Bayiinin tavsiyesi Goodyear UltraGrip Extreme oldu. eski aracımda michelin alpin 2 kullanıyordum. lastikçi her ikisini de yan yana koydu ve bana farkı dokunarak anlayabileceğimi söyledi. gerçekten de goodyear'ın hamuru çok daha yumuşak. ayrıca jantın kaldırıma çarpmasını önlemek için yanakta extra koruma çemberi yapmışlar. goodyear'ın sırt deseni de kar için daha uygun gibi geldi bana. michelinlerin özellikle yağmulu yol, kuru asfalt, sessizlik ve yol konforundan çok memnundum ama, düz sırt deseni nedeniyle özellikle karlı zeminlerde yolu kavrayamama sorununu bir kaç kez yaşadım. Goodyear UltraGrip Extreme 205/55/16 için bayiinin verdiği fiyat 175 TL./adet. ayrıca bu fiyata vade farksız 7 taksit uyguluyo. sanırım önümüzdeki hafta bu lastiklerden bir set alacağım.
Merhaba Arkadaşlar, ben de Ankaradayım ve Civic'im için 4 adet 205/55/R16 kış lastiği almayı düşünüyorum. Özkal Oto'dan LM30 için 180/5 fiyat aldım ama biraz daha araştırmayla tanesi 170 civarına bulabileceğimi düşünüyorum. Bu lastikten kullananlardan yorumlarını dinlemek isterim.
Bir de geçen sene arkadaşıma Good Year UG7 almıştık ve gayet memnundu ama sanırım fiyatları min 10 TL kadar daha pahalı. Bridgestone'la karşılaştırırsak bu farka değer mi sizce?
Arabayı kışın Ankara'da şehiriçinde kullanacağım, Uludağ'a çıkmak gibi bir niyetim yok, buna göre tavsiyelerinizi dinlemek isterim...
Arkadaşlar yukardaki soruyla ilgili olarak son aldığım fiyatlar şu şekilde (lastiklerin tamamı 205/55/R16 T serisidir) Good Year UG7+ 155 TL (5 taksit) Bridgestone LM30 165 TL (5 taksit) Lassa Snoways Era 153 TL (7 taksit) Michelin Alpin 185 (5 taksit) - pazarlık yapılmadı muhtemelen 10 TL aşağı fiyat alınabilir
BU durumda hangisini tavsiye edersiniz, benim tercihim UG7 olacak gibi..
Bugün bayiiye gidip kış lastiklerine baktım. Bayiinin tavsiyesi Goodyear UltraGrip Extreme oldu. eski aracımda michelin alpin 2 kullanıyordum. lastikçi her ikisini de yan yana koydu ve bana farkı dokunarak anlayabileceğimi söyledi. gerçekten de goodyear'ın hamuru çok daha yumuşak. ayrıca jantın kaldırıma çarpmasını önlemek için yanakta extra koruma çemberi yapmışlar. goodyear'ın sırt deseni de kar için daha uygun gibi geldi bana. michelinlerin özellikle yağmulu yol, kuru asfalt, sessizlik ve yol konforundan çok memnundum ama, düz sırt deseni nedeniyle özellikle karlı zeminlerde yolu kavrayamama sorununu bir kaç kez yaşadım. Goodyear UltraGrip Extreme 205/55/16 için bayiinin verdiği fiyat 175 TL./adet. ayrıca bu fiyata vade farksız 7 taksit uyguluyo. sanırım önümüzdeki hafta bu lastiklerden bir set alacağım.
merhaba bu bahsettiginiz model UG 7 ile aynı mı?bir kaca bayii aradım bulamadım lastikten?
ben de 205/55 R16 ölçülerinde UG7+ model kar lastiği almak istiyorum. şimdi alırsak fiyatlar daha düşük mü olur acaba? yoksa kasım-aralık gibi alsak, fiyatları artar mı?
eski bir goodyear ultragrip ugw2 kullanıcısı olarak tam 4 kış kullandım lastiklerimi ve çok memnun kaldım. bu nedenle yeniden goodyear almayı planlıyorum.
bugun Ankarada bir kaç lastikçiyi dolaştım Goodyear UltraGrip Extreme (çivi takılabilen ) fiyatını sordum 150 tl 5 taksite buldum salı gidip takdıracağım. Sizce fiyat uygunmu.
Birde bu Goodyear UltraGrip Extreme ile Goodyear UG7+ arasında bir fark varmı. Hangisi daha iyi. Satıcılar sürekli bu extremi öne cıkarıyorlar UG7+ den bahsetmiyorlar, kıllanmamak elde değil...
banada kastamonuda Goodyear UltraGrip Extreme 150 ytl fiyat verdiler 205 55 16 için.ama bunun nakit fiyat olduğunu belirttiler.umarım ultra grip 7 ile ultra grip extreme arasındaki farkı bilen birisi bize açıklamalarda bulunabilir.
merhaba bu bahsettiginiz model UG 7 ile aynı mı?bir kaca bayii aradım bulamadım lastikten?
yok hayır. aynı değil. bunlar tamamen başka bir desen ve model. dün ben de istanbuldaydım. kavacık'ta rastladığım bi goodyear bayiine girip sordum. önce, yok, duymadım dedi. bi bakalım dedi. internetten kendi sistemlerine girince gördü lastiği. evet varmış, yeni çıkmış dedi.
Arkadaşlar yukardaki soruyla ilgili olarak son aldığım fiyatlar şu şekilde (lastiklerin tamamı 205/55/R16 T serisidir) Good Year UG7+ 155 TL (5 taksit) Bridgestone LM30 165 TL (5 taksit) Lassa Snoways Era 153 TL (7 taksit) Michelin Alpin 185 (5 taksit) - pazarlık yapılmadı muhtemelen 10 TL aşağı fiyat alınabilir
BU durumda hangisini tavsiye edersiniz, benim tercihim UG7 olacak gibi..
Merhaba,
Bu fiyatlar, gecen kis fiyatlarindan daha dusuk. Gecen sene kis sert olmayinca satislar cok dustu. Kar yagarsa bu fiyatlara kis lastigi bulmak imkansiz olur, kis lastigi almayi dusunen arkadaslar firsattan istifade etsinler.
Saygilar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmusluer -- 14 Ekim 2009; 22:26:43 >
Ben de kış lastiği almayı düşünüyorum. Ancak lastikleri taktırmak için mevsim daha erken gibi geliyor.
Kış lastiğinin hangi sıcaklıktan sonra çok yıprandığını ve özelliğini kaybettiğini bilen var mı acaba?
Bu arada aklımda 3 lastik var; goodyear ultra grip 7+, continentail t830 ve hankook w440. Fiyat olarak continentail yüksektir diye tahmin ediyorum. Goodyear ile hankook arasında fiyat farkı az ise goodyear çok ise hankook almayı planlıyorum. Bu konuda öneride bulunan olursa da çok memnun olurum.
Son olarak da lastik ebadım 205 55 r16, aracım Ford Focus 1.6 TDCI Titanium.
bende 205 55 16 için good year ultra grip extreme ve nokian w+ arasında kararsız kaldım.ikisinin arasında 4 adet lastikte toplam 200 tl fark var ve nokian daha pahalı.yarına kadar da karar vermem lazım.
en sonunda bugün gittim ve aldım arkadaşlar. araç ford focus dizel. ebatlar 205/55/16 - 91T marka : goodyear ultra grip extreme 4 lastik + subap + sökme-takma + balans + yazlıkların saklanması fiyat : 150 * 4 = 600 TL. ödeme şekli : bonus carda 5 taksit + 3 taksit de bonusun hediyesi yani 75 * 8 ay. son anda ug 7+ ile ug extreme arasında karasız kaldım. her iki lastiğe de elimle dokununca aradaki farkı net olarak gördüm ve extreme aldım. alacak arkadaşlara tavsiye ederim.
@ atosba ; kış lastikleri, hava sıcaklığının genel olarak +7 derecenin altında seyretmeye başlaması ile birlikte takılır ve hava sıcaklıkları bu sıcaklık ortalamasının üstüne çıkmaya başlayınca sökülür. zaten bu sıcaklıktan sonra, artan her santigrat derece ile birlikte kış lastiği daha da fazla aşınıp, diş derinliğini kaybeder. yani kış lastiğini takmak için kar ve ya yağmur yağması beklenmez. saygılarımla.
edit : imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sborten -- 15 Ekim 2009; 18:57:27 >
Arkadaşlar bende bugün ankarada 195-60-15 ebattında lassa era ve brıdgestona marka kışlık lastiklerine baktim nakit olarak alcam ama tanesini 130 tl den aşağıya bulamadım nasıl sizce fiyatlar bundan daha aşağısına bulabilirmiyim acaba anakarda bilgisi olan arkadaşalr varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim
fiesta 14 tdci için aldığımız 2 yıllık kış lastiğini,broadway'e takalım dedik ama olmaz dediler. 13 inch janta 14 inch lastik takılmaz mı hiçbir şekilde ?
fiesta 14 tdci için aldığımız 2 yıllık kış lastiğini,broadway'e takalım dedik ama olmaz dediler. 13 inch janta 14 inch lastik takılmaz mı hiçbir şekilde ?
Hayırlı olsun. Bayi adresi veya telefonu verebilirmisin? Bende aynı lastikten düşünüyorum da. Fiyat uygun geldi.Extereme yeni ürünmü? Daha önce en iyi kış lastiği UG 7 diye biliyordum.
quote:
Orijinalden alıntı: sborten
en sonunda bugün gittim ve aldım arkadaşlar. araç ford focus dizel. ebatlar 205/55/16 - 91T marka : goodyear ultra grip extreme 4 lastik + subap + sökme-takma + balans + yazlıkların saklanması fiyat : 150 * 4 = 600 TL. ödeme şekli : bonus carda 5 taksit + 3 taksit de bonusun hediyesi yani 75 * 8 ay. son anda ug 7+ ile ug extreme arasında karasız kaldım. her iki lastiğe de elimle dokununca aradaki farkı net olarak gördüm ve extreme aldım. alacak arkadaşlara tavsiye ederim.
@ atosba ; kış lastikleri, hava sıcaklığının genel olarak +7 derecenin altında seyretmeye başlaması ile birlikte takılır ve hava sıcaklıkları bu sıcaklık ortalamasının üstüne çıkmaya başlayınca sökülür. zaten bu sıcaklıktan sonra, artan her santigrat derece ile birlikte kış lastiği daha da fazla aşınıp, diş derinliğini kaybeder. yani kış lastiğini takmak için kar ve ya yağmur yağması beklenmez. saygılarımla.
Demek ki ortalama sıcaklıklara göre, Ankara için kış lastiğinin tam zamanı.
7 Derece mevzusunu biliyorum ancak geceleri sıcaklık düşse de gündüzleri 7 derecenin altına düşmesi için 1 ay daha beklemek lazım. O zaman da fiyatlar alır başını gider diye tahmin ediyorum. Bir de ön tekerlerdeki çekiş lastiklerim çok yıpranmış, biran önce değiştirmek istiyorum.
Sanırım bu haftasonu ben de lastiklerimi değiştireceğim. Ankara'da fiyat açısından önereceğiniz bir yer var mı?
7 Derece mevzusunu biliyorum ancak geceleri sıcaklık düşse de gündüzleri 7 derecenin altına düşmesi için 1 ay daha beklemek lazım. O zaman da fiyatlar alır başını gider diye tahmin ediyorum. Bir de ön tekerlerdeki çekiş lastiklerim çok yıpranmış, biran önce değiştirmek istiyorum.
Sanırım bu haftasonu ben de lastiklerimi değiştireceğim. Ankara'da fiyat açısından önereceğiniz bir yer var mı?
evet haklısın. 1 ay sonra bu fiyatları bulamazsın. zaten goodyear'ın %50 indirim kampanyası da 31 ekimde bitiyor. ben ankarada ikamet etmediğimden orada önerebileceğim bir bayii yok.
evet haklısın. 1 ay sonra bu fiyatları bulamazsın. zaten goodyear'ın %50 indirim kampanyası da 31 ekimde bitiyor. ben ankarada ikamet etmediğimden orada önerebileceğim bir bayii yok.
Biraz önce Goodyear Vector 4 Mevsim (gerçek 4 mevsimdir) için 130 peşin 140 (8 taksit) fiyat aldım. 195/65/r15 Daha ucuza geliyor. Liste fiyatı 232 ytl.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 16 Ekim 2009; 13:51:36 >
Geçen kış çok araştırdım HONDA HRV için tavsiyelere bakarak ve fiyat uygunluğu sebebiyle 4 adet KUMHO KW17 aldım. İlk denememi Ankara da Eymir gölünün yanından TRT ye çıkan dik yokuşta yaptım hareket halindeyken ne bir zorlanma ne de kayma eyilimi gösterdi fakat yokuşun sonuna doğru dur kalk yaptım ve tekrar kalkana kadar tabiri caizse allah canımı aldı. Ama zemini incelediğimde zeminin üst kısmının kar alt kısmının buz olduğunu gördüm rampanın dikliğini zeminin etkisinide göze alırsak lastiğe çok fazla suç bulma şansım yok, frenleme konusunda da çok iyi diyemem fakat tatmin edici. Kumho düşünenler için çok iyi diyemem ancak tatmin edici diyebilirim çok fazla para vermeden çokta zorda kalmadan kışı geçirmek için uygun.
Bu gün fiesta için forumdaki yorumların yardıyla GOOD YEAR almak için bayiye gittim ug 7 henüz gelmemiş. Onun yerine Good Yearın satın almış olduğu SAVA ESKİMO verebileceğini söyledi ayrıca SAVA nın 4 mevsim bir lastiğini gösterdi ve yaz lastikleriminde bitmiş olduğunu göz önüne alırsak açıkçası kafam karıştı. Bence 4 mevsim lastikler tam olarak ne yazın performans gösterebilir nede tam bir kış performansı gösterebilir, ama lastiğin üzerinde 4 mevsimide gösteren işaret bulunmakta, bu lastik hakkında ve SAVA ESKİMO hakkında fikri olan paylaşırsa sevinirim.
arkadaşlar kış lastiği konusunda artık son kararımı verdim gibi 195-60-15 lassa era 120 tl anlaştım nakit para sizce fiyat nasıl eğer uygun diyorsanız yarın gidip takacam ancak ankarada fiyat araştırmasını çok yaptım bu fiyattan daha aşağısını bulamadım nedersiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YARGIÇ06 -- 16 Ekim 2009; 17:36:40 >
... SAVA ESKİMO hakkında fikri olan paylaşırsa sevinirim.
ben bu lastiği bizzat bayiide gördüm. fena durmuyo. bayii arkadaşımdı. kendi skoda super b'sinde bu lastikleri kullanıyo. gayet de memnun olduğunu söyledi. hatta bu lastikleri almamı da salık vermesine rağmen, bilindik markalardan şaşmamak adına goodyear ug extreme aldım ben. ama sava eskimo da güzeldi. goodyear lastik bayii, kendi hususi aracında bile bunu kullandığına göre kötü olmasa gerek. belki bir fikir verebilmişimdir sana.
Arkadaşlar bugün telefonda w651 kış lastiği fiyatı aldım. 205/55/R16 İstanbulda nakit 100 TL. Yarın taktırmayı düşünüyorum. Bu arada lastikler 2009 üretimi. Düşünen olursa irtibat adresini PM den gönderirim.
Akşam Goodyear Vector 4 Mevsim aldım 4 adet 195/65/r15.
Eski lastikler orjinal bridgestone b390 (2005 imalatı) idi. 110 ile 130 arasında araba çok titriyordu balans yaptırdığım halde.
Yeni lastikleri alınca arabanın titrememesi valla iyi oldu. Ayrıca sanırım B390 çok ses yapıyormuş. Arabanın motor ve rüzgar sesi dışında ses duymadım.
arkadaşlar kış lastiği konusunda artık son kararımı verdim gibi 195-60-15 lassa era 120 tl anlaştım nakit para sizce fiyat nasıl eğer uygun diyorsanız yarın gidip takacam ancak ankarada fiyat araştırmasını çok yaptım bu fiyattan daha aşağısını bulamadım nedersiniz
Ankara İskitler de samsun yolu üzerinde kirazlar otomotiv diye bir yer goodyear ultra grip 7+ve goodyear ultra grip extrem aynı fiyat 150 tl 5 taksite satılıyor. 205 55 16 lastik ebadı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgetn -- 17 Ekim 2009; 0:24:41 >
arkadaşalr bende corollama 195-60-15 lassa erayı demin taktırdım ancak lastikçi hocm bridgestone LM30 takalım istersen aynı fiyata bende dişleri çok seyrek olduğu için yok dedim lassa bildiğim lastik bunun takalım ve lassa erayı taktım bu rada 2009 38 haftası imal edilmiş düşünüyorumda acaba bridgestonemi taksaydım nedersiniz. bu rada 120 tl aldım
... SAVA ESKİMO hakkında fikri olan paylaşırsa sevinirim.
ben bu lastiği bizzat bayiide gördüm. fena durmuyo. bayii arkadaşımdı. kendi skoda super b'sinde bu lastikleri kullanıyo. gayet de memnun olduğunu söyledi. hatta bu lastikleri almamı da salık vermesine rağmen, bilindik markalardan şaşmamak adına goodyear ug extreme aldım ben. ama sava eskimo da güzeldi. goodyear lastik bayii, kendi hususi aracında bile bunu kullandığına göre kötü olmasa gerek. belki bir fikir verebilmişimdir sana.
yardımın için saol sborten arada çok fiyat farkı olmazsa bende Good Year düşünüyorum
ya fiyat konusunda yorum yapacak kimse yokmu
hocam ben de bugün aldım 195 60 15 bridgestone lm20. tane 130dan.
arkadaşlar 2008 kangoo 1.5 dci var üzerinde orjinal michelin agilis 41 175/65/14 var. çok memnun kaldık ve 95bin km ye kadar kullandık. bu yuzden değiştirmemiz gerekiyor
aracı binek araç olarak kullanıyoruz.
good year bir alana 2. %50 bedava kullanmak istiyorum hangi modeli tavsiye edersiniz?
arkadaşlar 2008 kangoo 1.5 dci var üzerinde orjinal michelin agilis 41 175/65/14 var. çok memnun kaldık ve 95bin km ye kadar kullandık. bu yuzden değiştirmemiz gerekiyor
good year bir alana 2. %50 bedava kullanmak istiyorum hangi modeli tavsiye edersiniz?
GOOD YEAR HIKAYE TEK ALSANDA AYNI FIYAT YUZDE 50 INDIRIME INANMAYIN
%50 indirim Liste fiyatı üzerinden yapıyorlar daha da pahalıya geliyor.
merhaba arkadaşlar. bende bu kışın kış lastiği kullanmaya karar verdim. bu sene kış ankarada karlı geçeceğe benziyor. çünkü bu sene ankarada aşırı yağmur yağışı vardı. neyse tabi bu benim tahminim :D bende kış lastiklerini araştırmaya başladım.
öncelikle kış lastiği ile ilgili samimi olduğum oto tamircileri va lastik satıcılarıyla görüştüm. 2-3 ay yerlerin karla kaplı kaldığı erzurum gibi yerlerde öle pahalı kış lastiklerine gerek yok fikri ortaya çıktı. olabildiğince ucuz kış lastiği almamı tavsiye ettiler. buradaki yorumlara baktım genelde üst düzey lastiklerden bahsediliyor. örneğin ankara için düşünürsek bu lastikleri max 5 ay kullanacağız. 5 ay içinde 500 tl ye yakın lastiğe para harcamakta gereksiz olduğunu düşünüyorum.
yaptığım araştırmalarda bazı tesletde kore malı lastiklerinde en az bilinen pahalı markalar kadar performans verdiğini gördüm. özellikle kumho nun kış lastikleri bu konuda çok iddialı
ancak ben bu sene petlas kullanmayı düşünüyorum. çünkü petlas tamamen yerli malı. ve artık ön yargılarımızı kırmalıyız. örneğin öve öve bitiremediğiniz michelin lastikler fransızdır. biraz google de araştırma yaparsanız michelin lastiklerin nasıl eskidğini nasıl şikayetler olduğunu görürsünüz. sözüm ona demek istediğim ben inanıyorum ki petlasta en az diğer markalar kadar iddialı. kaldı ki bir kore malı almaktansa petlası tercih etmekte fayda var.
tabi bunalar tamamen kendi düşüncem herkesin fikrine saygı duymak gerekiyor.
Merhabalar arkadaşlar, ben de hafta sonu kış lastiklerimi aldım. 175/65/14 bridgestone ıce cruser 360 tlye. Bakalım ilk defa kış lastiği alıyorum, kullandıkça deneyimlerimi yazmaya çalışırım...
Orijinalden alıntı: b.s.o.d dunlop 3d sport ve michelin alpine arasında kaldım. fiyat olarak çokta farkları yok dunlopu merak ediyorum kullanan varmı? nasıldır?
Okuduğum bütün kış lastiği testlerinde dunlop michelinden daha çok puan almıştı. Ben bu nedenle dunlop aldım. Gayet iyi ve birazcık ta olsa ekonomik.
cevabınız için çok teşekkürler.evet, özellikle ıslak yolda dunlopun çok daha iyi olduğunu söylüyorlar. bende tercihimi dunloptan yana kullanacağım.
goodyear ultragrip extreme ile nokian wrg2 kış lastiği arasından kaldım.. hangisi daha iyi acaba? kullananlar avantaj ve dezavantajlarını yazarsa sevinirim..
Audi A4 Multitronic aracımda 17" jant var, kış lastiği almayı düşünüyorum. Kapı içindeki bilgilerde 17" için 225/50 öneriyor ancak ben kış lastiği olarak 215/55 Goodyear UG Performans 2 almayı planlıyorum kampanyadan da yararlanarak. Kış koşullarını dikkate aldığınızda genişliği düşürmek yanak yüksekliğini artırmak bana mantıklı geliyor. Ancak bu ölçüler üreticinin önerdiği ölçüler içinde yok.
Sizce bu spekte bir lastik kullanmak aracın yol tutuşunda, ön takımlarda prob. v.s. ciddi sorun yaratır mı ? (Ankara'da yaşıyorum, kışın çok fazla yol yapmayacağım genellikle şehir içi belki kurban bayramında uzun yol yapacağım.)
Goodyear dışında Audi A4 için başka hangi markaları tavsiye edersiniz ? Bir de Ankara'da yaz lastiklerimi de depolayabilecek güvenilir bir bayi tavsiye edebilir misiniz ?
Arkadaşlar bugün Ankara İskitler'deki Kirazlar otomotiv'den 4 adet 205/55 16 GoodYear UltraGrip Extreme aldım. Tanesi 140 TL (nakit) toplam 560 tuttu, 10 TL'de pazarlık ile 550'ye çıktım.
Ultragrip 7+ vardı aklımda ama ellerinde 3 adet kalmış benim ebatlarda. Sonra ikisini karşılaştırdım, Extreme'de gayet iyi göründü. İmalat tarihine baktım 2009'un 33. haftası. Satıcı da "Artık UG 7+ üretilmiyor, yerine bu geliyor" deyince iyi hadi Extreme olsun dedik.
Arabayı bayağı zengin gösteriyor doğrusu, ihtişamlı bir lastik. Hamuru ve desen yapısı beni tatmin etti. Yanlız bir konuda sizleri uyarmak isterim, o da arabada müzik dinlemek gibi bir alışkanlığınız yoksa size yandan bir uçak (burası biraz abartı haliyle) refakat ediyormuş gibi çıkan sese kendinizi hazırlayın. Hem benim Focus'da hem hanımın Corsa'da yıllardır Michelin kullanan birisi için lastiklerin çıkardığı ses bana çok geldi. İskitler'den çıktım "ya bu gürültü nereden geliyor diye etrafa bakıyorum. Yanımdan kamyon mu geçiyor diyorum yok, havalandırmayı mı açtık diyorum yok, arkadan radyoda çalan şarkının geri planından mı geliyor diyorum yok. Hatta artık havaya filan baktım (ki burada ciddiyim) acaba uçak filan mı geçiyor üstümüzden diye. En sonunda acı gerçeği kabul etmek zorunda kaldık ki ses lastiklerden geliyor
Bir miktar kullanalım bakalım bir değişiklik olacak mı ama 20 TL daha verip 145 TL/adet'e Michelin mi alsaydık acaba diye düşünmeden edemiyorum.
Good Year ve Sava arasında çok gidip geldim gittiğim bir lastikçi daha kendi aracında Sava takmıştı ve bende Savaya karar verdim, 175/65/14 adedini KDV dahil 75 TL ye aldım henüz taktırmadım taktırdıktan sonra fikrimi paylaşırım. bu arada aynı ebad Good Year ug 100 tl fiyat verdi.
Arkadaşlar bugün Ankara İskitler'deki Kirazlar otomotiv'den 4 adet 205/55 16 GoodYear UltraGrip Extreme aldım. Tanesi 140 TL (nakit) toplam 560 tuttu, 10 TL'de pazarlık ile 550'ye çıktım.
Ultragrip 7+ vardı aklımda ama ellerinde 3 adet kalmış benim ebatlarda. Sonra ikisini karşılaştırdım, Extreme'de gayet iyi göründü. İmalat tarihine baktım 2009'un 33. haftası. Satıcı da "Artık UG 7+ üretilmiyor, yerine bu geliyor" deyince iyi hadi Extreme olsun dedik.
Arabayı bayağı zengin gösteriyor doğrusu, ihtişamlı bir lastik. Hamuru ve desen yapısı beni tatmin etti. Yanlız bir konuda sizleri uyarmak isterim, o da arabada müzik dinlemek gibi bir alışkanlığınız yoksa size yandan bir uçak (burası biraz abartı haliyle) refakat ediyormuş gibi çıkan sese kendinizi hazırlayın. Hem benim Focus'da hem hanımın Corsa'da yıllardır Michelin kullanan birisi için lastiklerin çıkardığı ses bana çok geldi. İskitler'den çıktım "ya bu gürültü nereden geliyor diye etrafa bakıyorum. Yanımdan kamyon mu geçiyor diyorum yok, havalandırmayı mı açtık diyorum yok, arkadan radyoda çalan şarkının geri planından mı geliyor diyorum yok. Hatta artık havaya filan baktım (ki burada ciddiyim) acaba uçak filan mı geçiyor üstümüzden diye. En sonunda acı gerçeği kabul etmek zorunda kaldık ki ses lastiklerden geliyor
Bir miktar kullanalım bakalım bir değişiklik olacak mı ama 20 TL daha verip 145 TL/adet'e Michelin mi alsaydık acaba diye düşünmeden edemiyorum.
bende sizin aldığınız lastik ve nokian ile arasında kalmıştım pahalı olmasına rağmen sırf ses korkusu için nokian aldım.aklımda acaba fazla para vermiyip godyear mı alsaıdım diye kalımştı ama sizin yorumuzdan sonra iyiki nokian almışım diyorum.
8-10 taksit ile almak istediğimden cuma günü kirazlardan mail order ile 8 taksit olamk üzere 215 TL x4 = 860 TL' ye 4 adet 98H goodyear ultragrip performance lastik aldım. Yurtiçi kargoya 35 TL, balans ve taktırmaya 35 TL olmak üzere 930 TL ye mal oldu. Lastikler 2008 yılının 36 haftası çıktı.
Sonuç: istediğim marka lastik aldım. Model olarak extreme istiyordum. Bu ebatlarda olmadığından performance aldım. +10 Derecede 15 km deneyimim:Lastikler çok sessiz. Tavsiye ederim. Hareket kabiliyeti de iyi. Sanki lastikler yokmuş gibi. Lastiklerin 2008 yılı üretimi olması kötü oldu.
8-10 taksit ile almak istediğimden cuma günü kirazlardan mail order ile 8 taksit olamk üzere 215 TL x4 = 860 TL' ye 4 adet 98H goodyear ultragrip performance lastik aldım. Yurtiçi kargoya 35 TL, balans ve taktırmaya 35 TL olmak üzere 930 TL ye mal oldu. Lastikler 2008 yılının 36 haftası çıktı.
Sonuç: istediğim marka lastik aldım. Model olarak extreme istiyordum. Bu ebatlarda olmadığından performance aldım. +10 Derecede 15 km deneyimim:Lastikler çok sessiz. Tavsiye ederim. Hareket kabiliyeti de iyi. Sanki lastikler yokmuş gibi. Lastiklerin 2008 yılı üretimi olması kötü oldu.
Ben de epeydir lastik arastırıyorum.2009 yılına ait yeni lastikler daha yeni Türkiye'ye giriş yapmaya başlamış.Hatta Michelinlerin ne zaman geleceği belli bile değil.Bayiler ellerindeki lastikleri çok yüksek fiyat ile satıyor.Hele bir de kar yağarsa katmerli fiyatlar olacak. Benim şu ana kadar bulduğum en yeni lastik 2009 temmuzuna ait. sizin 2008 olması iyi olmamış.Ama lastikten memnunsanız ve fiyat uygun diyorsanız sorun yok. Goodyear'da 1 yıl 25.000 km. garanti var,biliyorsunuz değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mturgut -- 1 Kasım 2009; 13:55:56 >
Ben de epeydir lastik arastırıyorum.2009 yılına ait yeni lastikler daha yeni Türkiye'ye giriş yapmaya başlamış.Hatta Michelinlerin ne zaman geleceği belli bile değil.Bayiler ellerindeki lastikleri çok yüksek fiyat ile satıyor.Hele bir de kar yağarsa katmerli fiyatlar olacak. Benim şu ana kadar bulduğum en yeni lastik 2009 temmuzuna ait. sizin 2008 olması iyi olmamış.Ama lastikten memnunsanız ve fiyat uygun diyorsanız sorun yok. Goodyear'da 1 yıl 25.000 km. garanti var,biliyorsunuz değil mi?
garanti belgesi ile faturayı incelemedim. Ama 25.000 km iyi olmuş. Lastiklerinizi en kısa sürede almanızı tavsiye ederim. Kâr yağdığında iskonto azalıp fiyatlar artacak. Beş yıl goodyear ultragrip 500 kullandım. Lastikler patladı ve üzerinde gidince yerine ultragrip 7 aldım. o da güzeldi. otomobili satınca beraberinde ug7 lerde gitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qqqwweerrtt -- 1 Kasım 2009; 15:23:25 >