ben 90 ytl'ye aldım. kumhonun dişleri daha güzel gibi duruyordu sanki. kar performansını çok merak ediyorum. kar yağmasını bekliyorum bir an önce :) geçen yıl kullanan arkadaş gayet güzel demişti, inşallah pişman olmam.
Lastik kullanımı bölgelere göre markalarda değişiklik gösterebilir. Sektörden birisi olarak ben Bursa'yı örnek vermek isterim. Bursa'da ticari araçlarda kış lastiği kullanımı %100 ve son yıllarda hususi araçlarda da kış lastiği kullanımı artmıştır. Forumda dikkatimi çeken genelde ithal kore malı lastiklerden daha fazla bahsedilmiş. Muhtemel fiyatlarının düşük olmasından kaynaklanmakta. Fulda Kristall serisi en çok satılan ürün ardından Goodyear UG7, Michelin Alpin, Lassa Snoways ve diğer ithal mallar gelmekte. Bu ticari grup seçimleri. Dediğim gibi markalara göre ve bölgelere göre kış lastiği seçimi değişir. Bir kış lastiğini 3-4 sezon kullanabiliyoruz. Yıllık bize maliyetini hesaplayıp ona göre karar vermekte fayda var. Özellikle lastik yıllık maliyeti hesaplandığında bazen trafik sigortasından da ucuza mal olmakta. Benim tavsiyem markalı ürünlerin fiyatlarını en az birkaç satıcıya sorup satın alma yapmadan önce fiyat analizi yapmanızdır. Saygılarımla
valla ben de dün akşam ankara iskitlerdeki lastikçileri gezdim ve 8-10 lastikçi gezdikten sonra kumho kw 17 aldım inşallah pişman olmam ama edindiğim bilgiler beni bu tercihe yönlendirdi. 185/60/14 lastikten 4 adet aldım fiyatı 320/6 taksit oldu. şimdi kar yağmasını bekliyorum. bakalım ne olacak ...
ben de kumho kw17 aldım 205/55 16 ölçüler için tanesi 115 YTL ye aldım bakalım kar da görecez marifetini
valla ben de dün akşam ankara iskitlerdeki lastikçileri gezdim ve 8-10 lastikçi gezdikten sonra kumho kw 17 aldım inşallah pişman olmam ama edindiğim bilgiler beni bu tercihe yönlendirdi. 185/60/14 lastikten 4 adet aldım fiyatı 320/6 taksit oldu. şimdi kar yağmasını bekliyorum. bakalım ne olacak ...
hayırlı olsun ilk kar yağdı bakalım deneme fırsatı olan oldu mu :) ben sabah işe geldim çok kar buz yoktu ama yine de sürüşü negatif yönde etkileyecek bir sorun yaşamadım her zamanki gibi işime gittim
bayramdan once 4 tane lassa snowways 2 plus aldım 520 ytl ye 195 65 15 olması lazım su an yozgattayım kar var arabam focus sport trend gayet basarılı buldum lastıklerı sonucta yerlı malı su krızde paramız dısarı cıkmasın
PETLAS takılı araçta, sadece önde iki adet var. kar ve su karışık dik yokuşu başarıyla çıktı. fakat çıkarken biraz tırmaladı. ilk denemem olumlu. fakat tamamen kar veya buz-kar karışık bir zeminde nasıl olacak onu merak ediyorum. asıl test orda olacak benim için.
arkadaşım sadece 1 ay kullandığı 2 adet yokohama 205/55/16 kış lastiğini bana verdi. şimdi ben 2 adet yokohama 205/55/16 ebatlarında kış lastiği arıyorum. internette bulamadım. bazılarıda önlerde kullan diyor samsundayım problem olurmu? teşekkürler...
yokohama çok güzel ve sorunsuz bir lastik arkadaşım geçen sene 1 ay kullandı., aracını satınca bana verdi. benn önlere takayım diyorum. ama sadece önlerde olur mu yoksa 4 tane mi almak lazım in.ten nerden bulabilirm.
quote:
Orjinalden alıntı: cengizgünay
arkadaşlar bende arabama 205 55 r 16 kış lastigi almayı düşünüyorum yakın arkadaşlarım geçen sene hep birlikte yokohama aldılar hepsi çok memnunum diyor bana da almamı öneriyorlar acaba yokohama yı bilen varmı nasıl bir lastik.. teşekkür ederim..
Aracım 2004 Honda CRV. Kumho KW 19 215-65-16 kış lastiği almayı düşünüyorum. Bu lastiği tavsiye eder misiniz? Kuru zeminde çok ses yapıyor mu? tecrübelerinizi paylaşarsanız memnun olurum. Çok teşekkürler.
önler farklı marka arkalara farklı marka lastik takabilirmiyiz.
çekişin oldugu yere (ön yada arka)iki lastik takmak kış günü bi ayağa bot bi ayağa terlik giymek gibi bişey bence sakıncalı .belki kimi zaman durumu kurtarabilir yolda kalmazssınız belki ama ekonomik gücünüz yetiyorsa ucuz bi marka alın 4 tane alın eğer ekonomik gücünüz yetmiyorsa hiç yoktan iyidir
önler farklı marka arkalara farklı marka lastik takabilirmiyiz.
takılabılır tabiki ama her biride aynı sınıf (4 ü de yaz,4ü de kış,yada 4ü de dört mevsim olması şartıyla)kısaca dört lastıkte birbirine uyumlu olmalı(diş derinliği ölçüler...vb...)
205/55/16 91T ile 205/55/16 91H arasındaki fark ne? 205/55/16 91H daha pahalı da. Ayrıca Ankara'da 205/55/16 91H alabileceğim bir yer önerebilecek var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
T , V, H lastiğin yapabileceği son hızı belirtir.Yani dayanıklılık olarak.Ama şu an max. km lerini hatırlamıyorum.ama ben H almıştım....
quote:
Orjinalden alıntı: luv2xlr8
205/55/16 91T ile 205/55/16 91H arasındaki fark ne? 205/55/16 91H daha pahalı da. Ayrıca Ankara'da 205/55/16 91H alabileceğim bir yer önerebilecek var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
T , V, H lastiğin yapabileceği son hızı belirtir.Yani dayanıklılık olarak.Ama şu an max. km lerini hatırlamıyorum.ama ben H almıştım....
quote:
Orjinalden alıntı: luv2xlr8
Ben 4 adet 205/55/16 lassa snoways era 205/55/16 91H almayı düşünüyorum. Ankara'da bu lastikleri uygun fiyata alabileceğim bir yer varsa söylerseniz çok sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luv2xlr8 -- 29 Aralık 2008; 10:53:43 >
29 Aralık 2008, 20:41:48
Hankook yada Kumho , yada uygun olursa Michelin a3 düşünüyorum. Ankarada alanlar var mı son zamanlarda fiyatlar nelerdir, hangi bayiden aldınız???
Michelin alpin primacy A3 205/55/16 91H 210 ytl anlaştım. Kar yağdı yakın zamanda, muhtemelen bir süre önce daha uygundu. Ama almaya karar verdim. Çankaya birlik civarında daha uygun biryer bilen varsa duymak isterim tabii ki.
Ayrıca daha önce almayı düşündüğüm lassa snoways era 205/55/16 91H için 190 ytl fiyat aldım en ucuz.
Bende Ankarada Yaşıyorum, gecen hafta cumartesi günü tanesi 60 YTL den Petlas Snowmaster 601 aldım, Arabanın lastikleri 165 70R 13, bildiginiz gibi bir haftadır Ankarada havalar malümünüz pek bir kötü, ilk önce kar yağdı test ettim karlı yolda çekiş çok iyi, sonra camur oldu cekiş ve fren cok iyi, sonra dona çekti buzda çekiş ve fren tatminkar, ama bu lastikler gerçekten başarılı Türk mühendislerini ürettiği bu lastikten dolayı tebrik ediyorum. Ankarada yaşayanlar için bu lastik gerçekten tatminkar cünkü biz kış şartlarıyla Kars veya Erzurum gibi mücadele etmiyoruz. O illerde test eden arkadaşlar varsa onlarda burada tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
Kişisel fikrimi soracak olursanız, Hankook, Kumha, Toyo vb. lastikleri alacağınıza, Yerli Malı Yurdum Malı lastikleri kullanmanız çok iyi olur, simdiye kadar kullanıpta memnun kalmayan birinin yorumunu duymadım.
bugün eskişehir'de 4 adet 205/55/16 Good Year Ultra Grip 7+ (H tipi olan) kış lastiği aldım. 5 taksite dört tanesi toplam 850.YTL.ye aldım. Başka bir arkadaş 4 adet 205/55/16 Michelin alpin primacy A3 kış lastiğini 4 taksite toplam 800.YTL.ye aldı. Biraz pahalıya aldık gibime geldi.
matodor cpu İntel 2.40 Ghz Q6600 Core2Quad; Asus P5K-e WİFİ AP; Kingston RAM 1024 mb ddr2 800 mhz X 2; HD160GB SAMSUNG 7200 RPM SERİAL ATA2 8 MB NCQ X 2(RAİD),Sapphire 1950xt, Silverstone SST-ST56F 560W PSU, LCD 19" LG 1960TR, Creative X-Fİ Gamer, A4tech X-750BF mouse, A4tech KB-28G keyboard, Microlab FC861, Powercom IMD 1000AP, Logitech MOMO Racing Wheel, Philips SPC900 NC, Canon Powershot A720 IS, Focus Tdci Koyu Lacivert GP 2007
bugün eskişehir'de 4 adet 205/55/16 Good Year Ultra Grip 7+ (H tipi olan) kış lastiği aldım. 5 taksite dört tanesi toplam 850.YTL.ye aldım. Başka bir arkadaş 4 adet 205/55/16 Michelin alpin primacy A3 kış lastiğini 4 taksite toplam 800.YTL.ye aldı. Biraz pahalıya aldık gibime geldi.
Selam,
Arkadaşlar yazık değil mi paranıza yav, eskişehirde ne kışı görüyorsunuzda bu paraları verdiniz, en fazla 1 yıl icinde 6 ay kullanacağınız bununda en fazla 15 günü aşırı kış şartlarına maruz kalacağınız yokuşu fazla olmayan Eskişehir için mi verdiniz bu paraları, yazık günah vallahi. Hayırlı olsun, Kazasız belasız günler dilerim. Yarı fiyatına alabileceğiniz bir ton lastik varken ADAC yüzünden mi aldınız bu lastikleri. :(
arkadaşlar bugün piyasayı gezdim. satıcılar adını sanını duymadığım bi sürü lastik önerdiler 140 ytl ye marshall 145 ytl ye roadstar(yanlış yazmış olabilirim)vb gibi . 2 saatin sonunda kış lastiğinde mıchelin,lassa,goodyear ve kumho nun tercih edildiği kanaatine vardım. sonunda da Lassa snoways era yı tercih ettim. dört tanesini 650 ytl ye aldım. 205 55 R16.. ilk kez lassa kullanacağım bakalım nasıl çıkacak?
Dün Ankara İskitler Caddesi'nden tanesi 90 liraya 6 taksit Lassa'nın yeni kış lastiği snoways era aldım.Yazlıklara göre farkı hemen belli oluyor.Daha önce hiç kış lastiği kullanmadığım için bu lastik iyi diğerleri kötü anlamında söylemiyorum başka marka da olabilir ama kış lastiği olmalı çünkü farkı inanın belli oluyor.Çevremde değişik marka kış lastiği kullananlar var ve hemen hemen çoğu kendi lastiklerinden memnun.Yani bütçenize uygun bir lastik seçin.Ben iyiki almışım diyorum.aldığım lastik bu;
arkadaşlar bugün piyasayı gezdim. satıcılar adını sanını duymadığım bi sürü lastik önerdiler 140 ytl ye marshall 145 ytl ye roadstar(yanlış yazmış olabilirim)vb gibi . 2 saatin sonunda kış lastiğinde mıchelin,lassa,goodyear ve kumho nun tercih edildiği kanaatine vardım. sonunda da Lassa snoways era yı tercih ettim. dört tanesini 650 ytl ye aldım. 205 55 R16.. ilk kez lassa kullanacağım bakalım nasıl çıkacak?
hocam bende ankaradayım nerden aldınız fiytınız çok uygunadres yada tel verme durumunuz olabilirmi
otmotvmhndsi
Uzaklaştırılmış 15 gün cezanın 3 günü kaldı.
3 Ocak 2009, 17:13:43
4 adet michelin primacy alpin aldık, 840 ytl. Karda da test etme imkanı bulduğumuz bu lastik gerçekten çok iyi. Parasını hakettiğine inanıyorum. Umarım 30.000 km sonrada bu derece etkili tutuş özelliklerine devam eder...(ankaradan aldık - 205/55/r16)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otmotvmhndsi -- 3 Ocak 2009; 17:11:26 >
10000 km sonra mıchelin kadar hiçbir lastik markası ilk günkü performansı koruyamıyor diye düşünüyorum geçmiş sayfalarda bu konuda bolca döküman vardı sanırım
Ben geçen hafta Bridgeston 4 adet LM20 185. 60.R15 kışlıkaldım. Ankaradaki yağışlarda çok memnun kaldım. Fakat asvaltta yolu çok tutuyor. yakıt sarfiyatı ortalamada etkili oldu. Nromalde michelin energy kullanıyorum ve normal hava şartlarında bu lastikten çok memnunum.
3 ay gerekli olan kışlıklaRI UCUZUNDANDA OLASA ALMAK GEREKLİ. Kışın rezillik çekmemek ve çektirmemek için şart. Hele yokuş iniş ve çıkışlarında olmazsa olmaz....
Benim için araba kullanmak zevk ve bu zevki normal lastiklerle tedirgin yaşamak istemiyorum bu yüzden ecik pereye kıdım.:)
Bu arada lastik satan arkadaşlarda hava şartından menfaat sağlamasınlar lütfe. 140 dahil fiyat sorduğum yer 170 fiyat çekince cinler tepeme çıktı.
Birde benim 185. 60.R15 lastiklere 30 bar azot bastılar. normalde 33 basıyordum. Ama 30 da ısrar ettiler sebebini anlayamadım. Ne ola acep?
10000 km sonra mıchelin kadar hiçbir lastik markası ilk günkü performansı koruyamıyor diye düşünüyorum geçmiş sayfalarda bu konuda bolca döküman vardı sanırım
Şimdi size bir fotoğraf eşliğinde bugün yaptığım gezintiden bahsedeceğim. Lastikler Michelin Pilot Alpine PA2, 215 / 55 / R16. 3.kış sezonu ve toplamda 12.000 km oldu bu lastikler. Bugün beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı. İlk olarak çok hafif bir rampada ne ASR ile ne de ASR.siz kalkış yapamadı normal yüksekliğinde ama biraz debelendi ve yol seçmeye çalıştı. Arabayı alçaltıp ağırlık merkezini düşürünce kalkış yapabildi ama lastikleri ilk aldığımda çok iyi hatırlıyorum daha da eğimli bir rampada hiç zorlanmadan kalkabiliyordu. Bu fotoğraf o ilk noktaya ait değil gerçi orada da fotoğraf çektim onu da yayınlarım daha sonra.
Kalkış yaptıktan sonra rahatça devam ettim. Bu arada en büyük sıkıntı yolun darlığı idi ve yol çizgisi seçmeye olanak yoktu. Trabzonumuzun meşhur Karlık tepesine çıkmak için yoluma devam ederken asıl sıkıntılı yere geldim. Bu sıkıntılı yeri zincirsiz aşamamamın en büyük nedeni yolu bilmememden kaynaklanıyordu. Rampa o kadar dikleşti ki artık 2.vitesle devam etmem mümkün olmadı ve malum son. Birinci vitesle olduğum yerde kaldım. Yalnız öyle rezil bir yerde kaldım ki altı tamamen buz ve 2-3 keskin viraj vardı. Geri gidip yolu öğrendikten sonra hız alıp çıkmaya çalıştım ama o denli kaygandı ki frene basmamla ESP olmasına rağmen arabanın yandaki kar kütlesine çıkması bir oldu. Neticesinde zincirleri bağladım ve yoluma devam ettim.
Bu bence tamamen 3.sezon ve 12.000 km.sine gelmiş lastiklerin bariz performansını yitirmesiyle alakalı idi. ESP/ASR ise bu denli kaygan bir yolda hiçbir işe yaramadı. Ha kapalı ha açık. Hiç farketmedi. Hatta ilk kalkışta arabayı kaldıran ASR değil C5.in şasiyi alçaltma fonksiyonu sayesinde ağırlık merkezinin tabana yaklaşması oldu.
DH CITROËN KULÜBÜ için TIKLA Citroen C5 1.6 HDI - 2006 Model Sony A700 + Angenieux AF 28 - 70 f/2.6 + Minolta AF 28mm 2.8 Prime + Minolta Program 3500 Flaş + Sony 18-70 + Sony 75-300 Canon EOS 30 Eye Control + Slik Pro 330 AF 1100E Tetik Kafa
DH CITROËN KULÜBÜ için TIKLA Citroen C5 1.6 HDI - 2006 Model Sony A700 + Angenieux AF 28 - 70 f/2.6 + Minolta AF 28mm 2.8 Prime + Minolta Program 3500 Flaş + Sony 18-70 + Sony 75-300 Canon EOS 30 Eye Control + Slik Pro 330 AF 1100E Tetik Kafa
Merhaba arkadaşlar ben de 4 adet kredi kartı tek çekim 400 TL. ye kargo dahil 175 / 65 / 14 ebatlarında Goodyear Ultra Grip +7 lastik aldım. Kardaki ve buzdaki performansından çok memnun kaldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyutucu -- 12 Ocak 2009; 19:27:39 >
Bende yaklaşık 2 haftadır süren araştırmalarım sonucu bugün yokohama v902 serisi lastiklerden aldım.Bugün şansıma kar yağdı ankara dikmendeki yokuşları hiç zorlanmadan ve patinaj yapmadan çıktım ve kaymadan indim.Denemek için dik rampada dur kalk yaptım sonuç mükemmel.Şiddetle tavsiye ediyorum Bu arada bahstettiğim yokuşlar ikinci vitesle çıkamadığımız yokuşlar
Bende yaklaşık 2 haftadır süren araştırmalarım sonucu bugün yokohama v902 serisi lastiklerden aldım.Bugün şansıma kar yağdı ankara dikmendeki yokuşları hiç zorlanmadan ve patinaj yapmadan çıktım ve kaymadan indim.Denemek için dik rampada dur kalk yaptım sonuç mükemmel.Şiddetle tavsiye ediyorum Bu arada bahstettiğim yokuşlar ikinci vitesle çıkamadığımız yokuşlar
Yarıyıl tatilinde Ankara'daydım. Otomobillerin %60-70'inde kış lastiği takılı olduğunu fark ettim. İstanbul'da bu kadar yaygın değil.
Bu arada ben de lastiklerimle 3 yılı tamamlıyorum (Hankook H720). 10-15 bin km yapmışımdır ancak. Yazlık setimi bu yıl kış lastiklerini taktırırken hurdaya ayırdım. Bu yaz bunları çıkartmayıp kışa kadar kullansam mı acaba. yazın kullanmamda bir sıkıntı olur mu?
kış lasiğini yazın kullanmak pek tavsiye edilmiyor -sıcakta yola gereginden fazla tutundugu için yakıt tüketimini artırıyor -yumuşak oldugu için yada sıcakta hamuru daha fazla yumuşadıgı için saga sola kayma egilimi gösterebiliyor direksiyon kontrolunde sıkıntı oluşturabiliyor -Aşınma daha fazla oluyor Diye biliyorum..:)
bence bir kış daha kullan yıla baglı olan son kullanım tarıhı yaklaşınca yazında kullan ben öyle yapacagım yoksa diş aşınmasına bakarsam 6....7 yılı bulurki buda lastğin dişleri bitmeden bayatlaması anlamına gelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DobloDoblo -- 15 Şubat 2009; 19:51:46 >
Ben de yukarıdaki Michelin lastiklerin 3. kış yeterli performans göstermediğini okuyunca bendekiler seneye verimli olur mu diye düşünmüştüm. Eğer sertleşmeye başlamışsa yazın normal lastik kıvamında kullanılır belki. 2 ay sonra lastiğin durumuna göre değerlendireyim ben bunu.
Bir iki yerde durunca kalkmada sorun yaşadım. Biraz geriye alıp çok rahat kalktım gene. Fakat asıl faydalı kısmı durmada bence. Zincirli araçları gördüm frene bastıklarında 4 tekerde kitleniyor ve dümdüz yola devam ediyorlar durmadan.
Ben ise yokuş aşağı bile denedim . ABS devreye giriyor ve hemen duruyor. Virajlarda da zincirli arabaların arkası resmen öbür şeride kadar kayıyor. Ben ise kendi şeridimden gayet rahat dönüyorum. Özellikle karlı bölgelere seyahat edeceklere mutlaka kar lastiği tavsiye ederim. Zincir sadece arabanın kalkması sağlıyor ne durmasını ne viraj almasını. Yıld 3-5 kere için lastik mi alıcam demeyin. Almıyorsanız da bence arabayla gitmeyin. Hem başkalarının hem kendi hayatınızı zorlaştırmayın.
Kış lastiklerini yazın kullanmaya devam ederseniz mahsurunu bir sonraki kış döneminde rahatlıkla görürsünüz. Performansı önemli ölçüde düşer. Yol tutma kabiliyeti oldukça zayıflar. Kış lastikleri depolanırken bile dikkat edilmeli ve özen gösterilmelidir. Bırakın kışı +7 derecenin üzerinde kış lastiği kullanılmamalıdır.
Özetle yazın kış lastiği kullanmak kış lastiğinin hamurunun özelliğini kaybetmesine sebep olur ve zaten çok yumuşak olan hamurun iyice yumuşamasına ve çok erken aşınmasına sebep olur. Normal şartlar altında bir kış lastiği ilk 3 yılında (kullanım şartlarına harfiyen uyulduğunda) iyi performans gösterir. Sonrasında standart bir lastikten pek farkı kalmaz.
gene kış geliyor...bende ilk defa kış lastiği alacam..aracımın lastik ebatı 205/55/16..formu baştan itibaren okudum..lassa snowways ve good year ug7 arasında kaldım..sizce hangisi? bide kış lastiğini şimdi almak mı avantajlı yoksa sezon girince almak mı?lastik firmaları sezonda fiyat mı artırıyorlar yoksa kampanya mı yapıyorlar?
gene kış geliyor...bende ilk defa kış lastiği alacam..aracımın lastik ebatı 205/55/16..formu baştan itibaren okudum..lassa snowways ve good year ug7 arasında kaldım..sizce hangisi? bide kış lastiğini şimdi almak mı avantajlı yoksa sezon girince almak mı?lastik firmaları sezonda fiyat mı artırıyorlar yoksa kampanya mı yapıyorlar?
Kış Lastikleri sezonluk üretilirler..Sezona ilk girişte cazip fiyatlar oluşur. Eylül sonu ekim başı gibi.. Fakat havalar iyi gidiyor diye pek aldırış eden olmaz. Sınırlı lastikler tükendikce iskontoları da azalır. Fakat iskontoların azalması ve stoğun eksilmesi tam kasım aralık gibi kışın can anlıcı noktasına gelir. Bu durumda lastik ihtiyacı olanlarda "kar yağdı zam mı geldi " gibi serzenişler duyarız.
İmkanı olanlar için yazlık ve kışlık kullanımlık lastiklerinizin olması güvenliğiniz için çok daha iyidir. Yaz lastiklerini kışın kullanmayacağınız için bir kaç sezon daha fazla kullanma şansına sahip olabilirsiniz.
Eylül sonu araştırmalara başlayabilirsiniz... UG7+ bence de en iyisi..
***Goodyear UG Performance 2 (Adaptive Side Grip Technology) Karlı zeminde %8 daha kısa fren mesafesi Buzlu zeminde %13 daha kısa fren mesafesi AdaptiveSideGrip sayesinde yolla uyumlu kavrama , üstün çekiş
***Goodyear UltraGrip Extreme ( ActiveStud Technology) üstün kar ve buz performansı Çivili kullanım tercihi Yumuşak silika bileşimli özel Goodyear sırt hamuru Blok kilitleme sistemi