Şimdi Ara

Prize takılı boş adaptörler aşırı enerji tüketimi yapmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Prize takılı boş adaptörler aşırı enerji tüketimi yapmıyor





     

    Mobil cihazların hayatımıza girmesi ile birlikte artık şarj adaptörleri vazgeçilmez bir unsur haline geldi ve zaman zaman adaptör sürekli prizde takılı kalabiliyor. Genelde sürekli prizde takılı elektronik cihazların kapalı iken bile enerji tükettiği bilinir. Yeni araştırmalar bunun artık değişmeye başladığını gösteriyor. 




    2012 yılında Berkeley Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre boş olarak prizde takılı olan adaptör ortalama 0.26 watt enerji tüketiyor. Adaptöre bir telefon takıldığında seviye 3.68 watt'a çıkarken, telefon bataryası tam dolu hale geldiğinde bu seviye 2.24 watt'a geriliyor. Boş bir adaptörün bir yılda yaklaşık 6$ civarında elektrik faturasına sebep olduğu belirtiliyor. 




    Bununla birlikte cihazları şarj olduğu anda tüm İngilizlerin adaptörleri prizden çıkarması halinde Canterbury kadar bir şehrin enerji ihtiyacını karşılayacak miktarın tasarruf edilebileceği belirtiliyor. Yani kişisel olarak büyük gibi görünmese de toplum olarak düşünüldüğünde gerçekten büyük bir miktar sözkonusu. Eğer bir evde tüm cihazlar prizden çekilirse yıllık 50-80 pound arasında tasarruf edilebiliyor. 




    Araştırmada mobil cihazların Li-Ion bataryaları ile ilgili de önemli veriler paylaşılmış. Li-Ion bataryalar aşırı yükleme olduğunda tehlikeli hale geliyor. Bu bakımdan üreticilerin orijinal şarj adaptörleri ve güç yönetim yongaları bataryayı aşırı yüklemeden korumayı amaçlıyor. 




    Ayrıca batarya yüzde 100 olduğunda bile telefon şarjda kalmaya devam ederse bataryanın yaşam döngüsünde kısalma olacağı belirtiliyor. Bu bakımdan bu tarz bataryaların mümkünse yüzde 100 doluluk oranına kadar şarj edilmemesi tavsiye ediliyor.  

     

     








  • Günde 10 defa sarja takiyorum adam gibi pil olsa tamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • prizde çok şarj yemese de yaydığı radyasyon var.
  • hemen hemen şarjımı prizden çıkarnmam özellikle de akşamları telefonu şarja bırakıp uyurum. bu yüzden de telefonlarımın bataryaları çok çabuk bozuluyor..

  • Akım çekilmezse adaptörden herhangi bir güç kaybından söz edilemez. Sadece adaptör ucunda bekleyen 220VAC - 5VDC dönüşümü olduğu için çok çok ufak bir harcama olur. Yani ucu boş adaptörü isteyen fişten çeksin isteyen bıraksın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkewCurrent

    Akım çekilmezse adaptörden herhangi bir güç kaybından söz edilemez. Sadece adaptör ucunda bekleyen 220VAC - 5VDC dönüşümü olduğu için çok çok ufak bir harcama olur. Yani ucu boş adaptörü isteyen fişten çeksin isteyen bıraksın.

    Haberde zaten belirtilmiş, ortalama 0.26W kayıp var adaptör kullanılmadığında. Bu tür kayıplar kişisel açıdan birşey ifade etmezken bu kayıbın yaşandığı 10 milyon evi düşünürseniz kayıbın ne kadar büyük olabileceğini görürsünüz. Buradaki tasarruf küçük olsa bile, böyle durumlar sayesinde güç ihtiyacımızı düşürebiliriz ancak. Yeni baraj veya nükleer enerji santrali yapımının önüne ancak böyle geçebiliriz.




  • Ben işe yaramayan, kullanılmayan herşeyi fişten çekiyorum elektrik tüketsin tüketmesin. Sadece adaptörler değil tüm cihazlar için konuşuyorum. En başta cihaz sürekli stand by modunda hazır beklediğinden elektronik aksam hızla yaşlanıyor.
    Elektroniklerin yaydığı istenmeyen rf dalgaları da cabası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    Ben işe yaramayan, kullanılmayan herşeyi fişten çekiyorum elektrik tüketsin tüketmesin. Sadece adaptörler değil tüm cihazlar için konuşuyorum. En başta cihaz sürekli stand by modunda hazır beklediğinden elektronik aksam hızla yaşlanıyor.
    Elektroniklerin yaydığı istenmeyen rf dalgaları da cabası.

    Aynen katılıyorum. Ek olarak kısa devre ve yangın tehlikesi de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu öğrendiğim iyi oldu ,her gece telefonu şarja takar sabah çıkarırdım , artık evde şarj etmeyeceğim iş yerinde şarj edip %100 olunca hemen çıkaracağım ,böylelikle hem pilden hemde elektrikten tasarruf edeceğim
  • USB priz taktırmak gerekli....

  • Öğrendiğimiz iyi oldu,bende telefon/laptop takılmamış devre tamamlanmamış elektrik tüketmez diye düşünüyordum, ama değilmiş.

  • 6$ fazla degil ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce bi bataryaların kullanım sürelerini uzatında sonra prizde ki şarj aletine laf atın; pilim çabucak bitiyor artık tak-çıkar yapmaktan bıktım,bırakıyorum şarj aletini oraya ihtiyacım olduğunda takıyorum, yiyeceği enerjiden de bi şey olmaz efenm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinal olmayan adaptörler bomba gibi patlıyor prizde bırakmak sakıncalı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haberi referans aldığınız sitede, cep telefonlarını gece sarjda bırakmanın batarya döngüsüne çok küçük bir olumsuzluğu olduğu yazıyor. Ekrem beyin çevirisinde sanki çok zararlıymış gibi anlaşılabilir. Bunu düzeltmek istiyorum.

    Ayrıca haber, batarya kullanımı hakkında, Li-ion bataryalarının tam kapasite dolmayı (100%) ve tamamen boşalmayı (0%) sevmediklerini vurgu yapıyor.

    Demem odur ki, insan çaresiz kalabiliyor ve telefonu gece sarjda bırakması gerekebiliyor. O zamanlar gönül rahatlığı ile gece sarj edebilirsiniz. gözünüz arkada kalmasın. Fakat genel olarak bataryalarınızı tam boşaltıp tam doldurmayınız. Bataryalar bu durumda daha çok hırpalanıyorlar

  • Bir ev için fazla kayıp olmayabilir ama dünya nüfusuna oranlayacak olursak kayıp kayıptır arkadaş benim için.

    Fransa'daki tüketimin yüzde 2 sini bekleme modunda bırakılan cihazlar oluşturuyor.

    En ufak detay bile önemlidir benim için.

    Elime yapışmıyor ya çek gitsin fişten.

    Editörler olarak insanları tembelliğe teşvik etmeyin haber yapacağım diye.

    Zaten birbirinizden bi haber olmanız ve çevirileriniz yeterince itibarınızı düşürüyor.

    Bari bunu yapmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Son-ıphone-bükücü

    6$ fazla degil ya

    X 10milyon hane = 60milyon dolar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem sarj dolunca akım kesiliyor hem de batarya zarar görüyor. Nasıl?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tavsiye etmem prizde takılı bırakmayı aynısı yaptım hiç çekmedim nerdeyse 9 ayda sıfır telefonun adaptörü arızalandı cihazın ömrünün kısalyıor özellikle adaptörün

  • Arkadaşlar prizde kalan adaptörler yangın çıkartıyor deniliyor. Tv de birkaç kez haberlerde görmüştüm. Siz her ihtimale karşı prizden çıkartın. Adaptör ve benzeri cihazları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.