Şimdi Ara

1080P ve Philips LCD Tv'ler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Forumunuza yeni üye oldum artık forumumuz oldu. Google'dan arattığımda takıldığım konularla ilgili en çok karşıma çıkan donanım haber oluyor bu sebepten merak ettiğim şeyleri sizlerle paylaşmak istedim. Eros33 arkadaşımızın bahsettiği üzere HD yayınlar;

1.secenek olan 1080p yayın daha cok yenı ve su anda sadece cok az kanalda ve japonyada uygulanıyor
    2.secenek olan 1080i yayında bazı ulkelerde sınırlı sayıda ızlenıyor
    3.secenek olan 720p ıse hd kanallarda kullanılan ve en yaygın olan cozunurluklu yayın

Şimdi gelelim benim soru ya da sorunuma Avrupanın devi sayabileceğimiz bir marka var Philips. Belkide ben bu markayı seviyorum diye bana öyle geliyor ancak ev sinema sistemim ve daha önceden kullandığım televizyonum Philips'ti. Lcd dünyası içinde yaptığım uzun araştırmalarım (tamamen amatörce) ve şahsi fikrim olarak bir çok lcd'den daha çok beğendiğim ve bütçeme uygun olan bir modelde karar kılarak Philips'in 37pf7331'ini almaya karar verdim. Kararımı verdim vermesine ancak bir malı almadan önce kendimce yaptığım ön araştırmam sonucunda yukarıdaki durumun sözkonusu olduğunu gördüm ve Philips'in kendi sitesindeki ürün broşüründen anladığım; bu cihaz ve bunun üstü tüm Philips cihazları video formatı olarak 720p ve 1080i'yi desteklediği ancak 1080p'yi desteklemediği. Lcd'lerin uzun ömürlü cihazlar olması ve fiyatlarının da yüksek olması sebebiyle bu sorgulamayı yapma ihtiyacı hissettim. Tamam diyelimki Avrupa ve 2007'de Digitürk ve Kanal D'nin yeni HDTV'si (ilgili frekansı girdim ama HDradyo diye bir şey çıktı) 720 ya da 1080i yayın yapıyor ama bir iki sene sonra gerek avrupa gerek yerli kanallarımızda en yüksek teknoloji olarak söylenen 1080p yayına geçerse..! İşte muamma burada başlıyor. Sonra PS3'ün oyunları... Ben bir oyun fanatiği değilimdir ancak ps3'ün grafiklerini gördükten sonra bu konsolu almam diye söz veremiyorum kendime ve bu oyun konsolun da 1080p oyunları olacağını duyuyoruz. Japonlar en iyisini buluyorlar ve en iyisini kullanıyorlar sonuçta teknolojide en iyisine gitme yolunda ilerliyor. Sözü uzattım biliyorum ancak sormamız gereken şey acaba geçiş sürecinde ve fazla sürmeyecek bir teknolojiyimi alıyoruz yoksa bizim için 1080p 10-15 senelik bir ütopyamıdır sizce... Ben yıllarca sürecek bir bekleyişe girmek arzusunda değilim aslında yıllarca kedinin ciğere baktığı gibi lcd'leri izledim ve artık almak istiyorum ama bu noktalarında fikri ve bilgisi olan arkadaşlar gözünde de değerlendirilmesini rica ediyorum. Bu arada Philips hollanda'da konu hakkında bir mesaj attım ve 4 iş gününde bir bildirimde bulunacaklarına dair otomatik bir sistem mesajı geldi... Haydi hayırlısı... Philips'e de buradan soruyorum... belki ARGE ya da müşteri fikirlerine önem veren bazı çalışanları buradan olmasa da resmi sitesinden konu ile ilgili bilgilendirmeyi yaparlar Neden 1080p yayınını tanıma özelliğini Lcd'lerinize koymadınız yada var da ben mi yanlış yorumladım. Ya da aklıma gelen ikinci soru bu problem lcd'lerinize ilkeride atılacak bir yazılım ya da ek aparatla çözülebilirmi?

Herkese teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.