Şimdi Ara

Intel geçen yılı rekorlarla kapattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
6.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Intel geçen yılı rekorlarla kapattı





    Durgun giden bilgisayar pazarına rağmen satışlarını artırmayı başaran Intel, geçen yılı rekor gelir ile kapatmayı bildi. Pek çok bölümünde artış yaşayan firma bununla birlikte mobil pazarda kan kaybetmeye devam ediyor. 




    Mali tablolara göre 2014 yılında Intel bir rekora imza atarak 55.9 milyar dolar gelir elde etti. Net kar ise yüzde 22 artarak 11.7 milyar dolara yükseldi. Geçen yılın son çeyreğinde de yıl bazında yüzde 6 artış sağlandı.




    Gelire en büyük katkı 34.7 milyar dolar ile PC İstemci grubundan geldi. En büyük artışı ise Nesnelerin Interneti grubu yüzde 19 ile yaşadı. Intel'in Quark işlemci ve Edison geliştirici kartı gibi teknolojilerle giyilebilir cihaz pazarına yönelik hamlesi geçen yıl karşılık bulmuş gibi görünüyor. 




    Bununla birlikte Mobil ve İletişim bölümünde tam bir yıkım yaşanıyor. Yıllık yüzde 85 gerileyen gelirler 202 milyon olurken, bölümün şimdiye kadar ki kaybının 4 milyar doları bulduğu belirtiliyor. Firma geçen yıl mobil pazara önemli yatırımlar yapmış ve hatta 64-bitlik Android 4.4 işletim sistemini kendi yongasetleri için ilk geliştiren firma olmuştu. Ancak halen mobil pazara ağırlığını koyamadı.




    Intel bu yıl Broadwell tabanlı masaüstü işlemcileri ile birlikte Cherry Trail adıyla mobil sektöre yönelecek. Muhtemelen bu yıl Intel'in mobil pazardaki başarısı mobil bölümün de kaderini belirleyecek. 

     

     








  • S810 varken işi zor ama Asus'dan çoğu kişi memnun olursa ilerde çıkacak markaların modellerini intel işlemciler ile görebiliriz.

  • Tabiki artacaktır karları. Adamlar bu sektörde tekel gibi bişeyler. Adamların 2008-2009 da satışa çıkardıkları işlemcilerle hala orta kalite oyun oynayabiliyorsun.

  • Seneye yüzyılın rekorunu kırarlar herhalde. Baksana AMD bir yıl daha boş geçecek. İntel de boş meydanda at koşturacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haber için teşekkürler.

    Rakipten adam akıllı bir cevap gelmeyince normal böyle şeyler. AMD , umarım 2016'da yeni mimari ile beraber kendini toplamayı başarır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar teknolojinin sınırlarını çiziyor, mobili de uçururlar
  • AMD ciddi rakip olmadığı sürece,intel parayı kaldırmaya devam edecek.Bunu fırsat bilip fiyat arttırımına da gidecektir ilerleyen dönemlerde.

  • Intel tekel olma yolunda ilerliyor. Rakibi yok resmen.
  • bildiğin boş alanda at koşturuyor karşısında rakip yoktuki istediği fiyata sattı indirim yapmaya gerek yok işte net karının asıl artış nedeni mobil pazarda fazla tutulmasını istemiyorum bir seçenek olarak bulunsun pc üstünde egemenliğini gördük korkutucu bir rakip

  • İNTEL İN BU KADAR BÜYÜMESİ KORKUTUCU BİR DURUM KARŞISINDA KİMSE KALMADI AMD GÜNDEN GÜNE KAN KAYBEDİYOR BELİ İŞLEMCİ SEKTÖRÜNDEN BİLE CEKİLİR İNTE ÇOK GELİŞTİ ÇİNLİLER KEŞKE X86 İŞLEMCİ İŞİNE GİRSE.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut_baris

    quote:

    Orijinalden alıntı: bonser24

    Amd intelin yaninda ismi bile anilmayacak durumda.forumda hala amd islemcilerini intelden ustun goren veletler var.yas olarak olmasa bile beyin kapasitesi anlaminda veletler.birakin yaklasmayi rakip statusunde bile olmayacak o derece.

    Yavaş gel istersen. Kimseye de hakaret etmeye hakkın yok.



    Boşverin hocam yukardaki yaratığın her zamanki hali foruma hiçbir faydası yok genellikle insanlara hakaret eder.Amd meselesine gelince intel şu anda masaüstü işlemcileri konusunda önde.Mobil apu sistemlerde amd excavator çekirdekleriyle çok iyi bir performans veriyor.Aynı çekirdeklerle yeni bir fx mimari gelme ihtimali söz konusu ama büyük ihtimalle amd zen mimarisi ile kendini gösterecek.




  • Amd niye calismiyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd nin kendini toparlamasi lazim yoksa fanatikler disinda alan olmayacak.gpu konusunda gene idare eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X99 fiyatları yüksek olunca fazla kazanır....

  • Phenom 2'lerden beri rakipsiz adamlar. Doğal olarak performans artışı çok sınırlı ve fiyatlar uçuk...
    Neyse ki Mantle, DX12 derken CPU gücüne ihtiyacımız azalıyor. Çoğu hesaplama/modelleme işini de grafik kartları yapabiliyor artık.
  • 2016ya kadar intel tek el bakalım amd 2016da kullanıcısını memnun edebilecek mi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bonser24

    Amd intelin yaninda ismi bile anilmayacak durumda.forumda hala amd islemcilerini intelden ustun goren veletler var.yas olarak olmasa bile beyin kapasitesi anlaminda veletler.birakin yaklasmayi rakip statusunde bile olmayacak o derece.

    amd 64bit patentinden aldığı gelirlerle bile ayakta durabilir. Gpu pazarında fiyat-performans öncüsü. İşlemci bölümü ise 2015sonları ve 2016da yeni mimariyle rahatlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mobil sektöre girmesi lazım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    S810 varken işi zor ama Asus'dan çoğu kişi memnun olursa ilerde çıkacak markaların modellerini intel işlemciler ile görebiliriz.

    Hocam zenfone 5 kullanıyorum.Kasasının çok kaba olması dışında cidden her ihtiyacımı görüyor.Mobilde de ciddi karı olacaktır.Asus akıllı oynadı.
  • Amd'nin intele rakip olmasını isterdim lakin biraz zor gözüküyor. intel performansı güzel fakat intel deki para aşkı başka hiç bir firmada yoktur galiba amd'nin de intele yakın işlemciler yapmasını isterdim. Sonuçta kaybeden hep biz oluyoruz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.