beyler cihaz bence de çok güzel fakat daha güzel olabilirdi. özelliklede ekranın dikeye çöznürlüğü biraz daha artabilirdi ki şuan palm tro 650 kullanıyorum 320 lik yataya çözünürlük var ki bu cihaz rahat 800 e 600 olabilirdi ki o zaman tadından yenmezdi valla. tabi bir de nokia güzel ekran yapar bak sen o zaman
dokunmatik ekran kimileri için gerekli olmayabilir ama bunu lütfen klavye olmasına bağlamayın çünkü klavye ile esasında çok alakalı bir şey değil. gerçi şuan ki formuna göre zaten dokunmatik ekran pek kullanışlı olmaz çünkü ekranın dönme kabiliyeti yok. Ama dokunmatik ekran olayı özellikle web de bir mouse ile bir kalvye arasında ki fark kadar fark yapan bi özellik.
Bu arada vipracin bu cihaz seni 2 sene götürsün kellemi kesicem ? bence şuan iyi bir atak olacak gibi yeni cihazlar çok daha fazla özellikle gelecekler. Ne bilim bi atılım var gibi sanırım bu alanda.
Birde şu yönden bahsetmek istiyorum E90 bence çok geç kalmış bir ürün htc gibi taiwanlı bi üretici aşağı yukarı onunla kafa kafaya giden bi cihaz yapabiliyorsa bence nokia ağır kalmış demektir.
jasjar 640 480 ekran, 520 mhz işlemci, wm vs ile bence e90 dan üstün bi cihaz. Dahası şuda var wm evet telefoniçin iyi bir yazılım değil ama symbiana gçre de çok çok daha fazla profesyonel
Bu arada ciddi ciddi almayı düşünüyorum bu cihazı gerçekten çok beyendim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 14 Şubat 2007; 18:11:30 >
beyler cihaz bence de çok güzel fakat daha güzel olabilirdi. özelliklede ekranın dikeye çöznürlüğü biraz daha artabilirdi ki şuan palm tro 650 kullanıyorum 320 lik yataya çözünürlük var ki bu cihaz rahat 800 e 600 olabilirdi ki o zaman tadından yenmezdi valla. tabi bir de nokia güzel ekran yapar bak sen o zaman
dokunmatik ekran kimileri için gerekli olmayabilir ama bunu lütfen klavye olmasına bağlamayın çünkü klavye ile esasında çok alakalı bir şey değil. gerçi şuan ki formuna göre zaten dokunmatik ekran pek kullanışlı olmaz çünkü ekranın dönme kabiliyeti yok. Ama dokunmatik ekran olayı özellikle web de bir mouse ile bir kalvye arasında ki fark kadar fark yapan bi özellik.
Bu arada vipracin bu cihaz seni 2 sene götürsün kellemi kesicem ? bence şuan iyi bir atak olacak gibi yeni cihazlar çok daha fazla özellikle gelecekler. Ne bilim bi atılım var gibi sanırım bu alanda.
Birde şu yönden bahsetmek istiyorum E90 bence çok geç kalmış bir ürün htc gibi taiwanlı bi üretici aşağı yukarı onunla kafa kafaya giden bi cihaz yapabiliyorsa bence nokia ağır kalmış demektir.
jasjar 640 480 ekran, 520 mhz işlemci, wm vs ile bence e90 dan üstün bi cihaz. Dahası şuda var wm evet telefoniçin iyi bir yazılım değil ama symbiana gçre de çok çok daha fazla profesyonel
ben jasjar kullandım berbat bi cihaz kullanışlılığı bikere sıfır bende bayağ iyi bi cihaz olarak sanıyodum ama kullanım rezil he sadece pda olarak kullancaksan ayrı...ayrıca bende şuana kadar üetilmiş olan en iyi ppc olan dell axim x51v var telefon olarakta nokia n93 var ve dell ile yapabildiklerimle n93le yapabildiklerim arasndaki fark önemsenmeyecek kadar küçük(bu nedenle son zamanlarda delli kullanmam baya seyrekleşmeye başladı)ve dell deki tek + vga kocaman ekranıyla işlemcisi ama bunun yanında baya bi problemli ondan ben wm yi pek sevmiyorm şu bazı insanların kullandığı çok profesyonel lafını çözemiyorum yani neye göre profesyonel büyük dokunmatik bi ekranın üzerinde windows logosu görmekmi çok profesyonel...palm os wm e göre kat kat daha güzel ama işte oda ölmeye yüz tutmuş herhengi büyük bi palm atağı olmazsa eğer,,,yakında oda r.i.p.
profesyonel şu manada ? mesela veritabanı olayı ağ olarak kullanılabilme olayı. bütün toptancılar aşağı yukarı wm kullanan cihazlar kullanır. yada igdaş vs gibi bu gibi yerlerde symbian kullanılmaz. Dahası windows çok iyi desteklenmiş 3 ncü parti yazlımları var. ki aşağı yukarı bütün symbian uygulamalarının 2 katı wm var. handangoda bu sayı 7 ile 14 olarak yani tam 2 katı.
En basitinden symbian ile ofiss uygulamalrı bile çok iyi değil bu konuda bile symbian çok geride. Akabinde şu da var sdıo yapısı ile genişlemeye olanak vermiş. sadece ajanda olayları olarak değerlendirirsek normal bi telefonda iş görür.
Palm os kullanıyorum şuan evet hızlı vs ama adam gibi yazılmamış bir arayüzü var oda 5.4 versiyonunda zaten en son versiyonuda aynı palm çok hızlı ama hala multitasking değil. bi yandan dosya alırken bi yandan başka bişi yapamıyorsunuz.
Dahası şu var ben kullanmadım symbianda bu s60 uiq farketmiyor ram kullanımı çok iyi yapılamamış adamlar wifi ile web de gezerken çok sık ram hatası alıyorlarmış. Yani kısaca wm çok daha iyi bir işletim sistemi bu çok açık ama şu anlamda da düşünebilirsin kullanmayacaksam olmasada olur
gerçekten telefonu gördük resimlere baktık uzun zamandır söylerim comminicator olayı farklı ...ayrı bir sexapalitesi var... ve E90 benden tam puan aldı hatta kalbimi çaldı...150mhz lik işlemcisi kağnı hızı ile ulaan dedirten 9500 ün yenisini bekliyordum açıkcası ve 6233 aldım 9500 ün yenisi çıkana piyasası oturana kadar demiştim bu haber güzel oldu inat gibisine haziranda çıksa piyasaya geç kalır sanırım ama hemen çıkarmazlar bu teli 3Q 2007 deniyor..?? 3.yarı sanırım haziran-ağustos aralığı...!!!!
bu telefonu almayı kesinlikle düşünüyorum 9500 deki - durumlar en azından bunda yaşanmaz...
oktayakgoz haklısın ben program yoğunluğuna bişey demiyorum diyememde ama biliyosnki şöyle bişeyde var bu her işletim sistemi için geçerli binlerce program var ama en az %80i gereksiz yani program sayısı arttıkça aynı şeyi yapan programlarda artmış oluyr bu aşırı program yoğunluğunun tek yararı anca hani çok kişisel program isteklerin olur onlarada yer verilmesi...wm de örneğin programları kapama seçeneği yok her çıkışında programlar askıda kalıyr,sonra hala akıl erdiremediğim şey olan lanet olası bluetooth ile yollama seçeneği yoqq sonra web tarayıcısını hiç beyenmiyorum biranevvel düzeltilmeli bu düz tarayıcı,,,eskiden pdf çizgiromanlarımı ve flash dosyalarımı açmak için ppc ye muhtaç kalıyodm ama yeni çıkan pdf+ programını yükledim n93 e ppc den daha hızli açmaya başladı,,,flash dosyalarımı rahatça ppc de görüntülüyodum ama flash player 2.0 sürümü ile şimdi hepsini n93 tede izler oldum,,,sonra e serisindeki ofice arayüzünü gördünmü bilmiyorum ama mükemmel yapmşlar,,, ppc lerin çoğu 65k renk 262k lerde daha yeni yeni koyulmaya başlandı,,,en büyük sorunu pil sırf bu yüzden bile kaybediyr bence ve bi e90 ı kullanmak bi ppc yi kullanmaktan kat kat daha kolaydır onu biliyorum şuan ppcmi işlemcisi,ram i ve kocaman yüksek çözünürlüklü ekranı kurtarıyr taaki e90 gelinceye kadar aah ah inşallah geciktirmezler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper_9 -- 14 Şubat 2007; 15:25:42 >
e90 bekleyen arklar kötü bi haberim var bu FP2 güncellemesi e90 büyük ihtimalle kullanılmıcağı söyleniyr okadarda sorun değil çünkü fp2 daha çok görsellik açısından yenilikler sunuyr ama yinede olsun isterdim
alper_9 : tüm özellikleri her iki ekrandan da tam anlamı ile kontrol edebileceğiz ve ekranlar arasında ki geçişlerde kesintisiz olarak çalışma devam edicek
Iphone diye yazdigin iyi oldu.Iphone icin baska bir topicte destan yazanlar,bu cihazin touchscreen olmamasina seviniyor.Touchscreen ozelligi cihazina gore avantaj,dezavantaj veya elzem olmayacagina gore.Bu ne yaman celiski boyle.