Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: NOKİA E90

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Nokia >> Cevap: NOKİA E90 Sayfa: <<   < önceki  8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mageji

Sisteme Gözat

10 Ağustos 2007; 22:35:31 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: _PainKilleR_

iç ekranda film izlemek tabi ki de mümkün.

ayrıca e61'in ram'i 18 mb e90'ın 80 mb. işlemci de 100mhz daha hızlı. performansı karşılaştırmaya gerek bile yok yani :)
Ben ram kapasitelerini sormamistim ama. vipracing anlamistir neyi sordugumu.

AMD X2 64 3800+ / ASUS N2N-SLI Deluxe / 2x1024MB KINGSTON Dual / ASUS 512MB 7950GT Extreme / 640GB SAMSUNG SATA II +WD EXT. / CREATIVE Audigy2 ZS / Creative Megaworks THX 550 5.1 / SAMSUNG 19'' 960BF LCD/COOLERMASTER Modlu/ TAGAN Easycon 530Watt PSU / LOGITECH G15

Nokia E61i

_PainKilleR_

10 Ağustos 2007; 22:53:49 

ben de anladım da neyi sorduğunu ram miktarı soruyla direk ilgili gibi geliyor bana. cihaz 80 mb ram'e rağmen hafızasını verimli yönetemiyorsa hiç çıkmasın piyasaya zaten :)

bynedim

Sisteme Gözat

10 Ağustos 2007; 23:32:51 

Communicator cihazından bahsediyorsak bence de kıyas kabul etmez bu konuda, ancak tabi bilinen en verimli cihazlardan biri E61 olduğu için E61'i referans alarak faydalı bir kıyaslama yapılabilir..

..En güvenilir insan, güvenmeyi bilen insandır..

Vipracing

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2007; 2:14:41 

Yandım ben
4 saate yaklaştı toplam yazdığım halende yazacak çok şey var.Daha birde fotolarla screen capturler var.Biraz enine boyuna inceleme olsun derken kantarın topuzu kaçtı artık geri dönüşte yok.

Web sitem
Fotoğraflarımı görmek isteyenler yukarıdaki linke tıklayabilir.
Mert
bynedim

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2007; 2:41:47 

quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Yandım ben
4 saate yaklaştı toplam yazdığım halende yazacak çok şey var.Daha birde fotolarla screen capturler var.Biraz enine boyuna inceleme olsun derken kantarın topuzu kaçtı artık geri dönüşte yok.

Oh oh ne güzel işte yahu,

bir de bol bol hem cihaz hem kıyas hem de örnek foto ve videoları eklersen mükemmel olur, hatta e-dergi haline bile getirebiliriz incelemeyi, burada bu kadar okumak isteyen e90 meraklısı olduğu sürece..

Gerçekten bizim için bir sakıncası yok tabi, hatta tamamlayıp inceleme konusunu açman en faydalısı olacak, istediği kadar uzun olsun, zararı yok aksine her okuyan kullanmış kadar olur artık..

_PainKilleR_

11 Ağustos 2007; 2:59:50 

Vipracing mobile-review.com'a yazar olacak yakında.

bynedim

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2007; 3:55:57 

Öyle bir meslek olması hep hayalimdi ancak araştırdım, işi kendiniz kurmadığınız sürece yokmuş..

Vipracing'e ise yakışır tabi, bence E90 için hazırladığın inceleme ile başvurup bir iş görüşmesi ayarlayabilir.. Tabi ingilizceye çevirmesi ayrı dert..

Vipracing

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2007; 3:57:25 

Aman sıkılmayında okurken (çok sıkıcı ve gereksiz teknik jargondan olabildiğince uzak durmaya çalıştım) gerisi çok önemli değil
Yaz,yaz bitiremiyorum her konuya da öyle acaip derinlemesine ele almadım ama nasıl olduysa oldu bende baştan savma olmasın diye uğraşıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 11 Ağustos 2007; 3:58:35 >

Web sitem
Fotoğraflarımı görmek isteyenler yukarıdaki linke tıklayabilir.
Mert
mageji

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2007; 11:08:10 

quote:

ayrıca e61'in ram'i 18 mb e90'ın 80 mb.
E61i'nin hafızası 60 mb 18 değil.

AMD X2 64 3800+ / ASUS N2N-SLI Deluxe / 2x1024MB KINGSTON Dual / ASUS 512MB 7950GT Extreme / 640GB SAMSUNG SATA II +WD EXT. / CREATIVE Audigy2 ZS / Creative Megaworks THX 550 5.1 / SAMSUNG 19'' 960BF LCD/COOLERMASTER Modlu/ TAGAN Easycon 530Watt PSU / LOGITECH G15

Nokia E61i

_PainKilleR_

11 Ağustos 2007; 11:26:34 

quote:

Orjinalden alıntı: mageji

quote:

ben "Free Executable RAM"den bahsediyordum. ama onu da yanlış yazmışım. düzelteyim. 23 mb'mış

http://forum.nokia.com/devices/E61i

Max User Storage: 60 MB

NAND Memory: 128 MB

SDRAM Memory: 64 MB

~23 MB Free Executable RAM Memory

Reis-i Eagles

Sisteme Gözat

12 Ağustos 2007; 9:22:27 

quote:

Vipracing mobile-review.com'a yazar olacak yakında.

öle...

··¤(`×[¤ Everything by Reis-i Eagles™ ¤]×´)¤··
Bir PC. | Bir GPS. | Bir MP3 çalar. | Bir medya oynatıcı. | Bir kamera. | Cebimde 1 şey var ama pek çok şey.
Nokia N95, N73 ve Vertu Signature İncelemeleri | Garmin Mobile XT Kaldırılmıştır. | N95 & N82 Karşılaştırması
Matrax - ZKC | Yiyemeyeceğin Muzu Soyma | Kota mağduru; 1 Temmuzu bekleyin...
oktayakgoz

14 Ağustos 2007; 12:56:20 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mageji

quote:

ben "Free Executable RAM"den bahsediyordum. ama onu da yanlış yazmışım. düzelteyim. 23 mb'mış

http://forum.nokia.com/devices/E61i

Max User Storage: 60 MB

NAND Memory: 128 MB

SDRAM Memory: 64 MB

~23 MB Free Executable RAM Memory

ram hızdan çok internetteki gereksiz kilitlenmelerin önüne geçer.

ama işlemci farkı baya büyük

Asus P526 + HBH 600
SonyEricsson M600i
Acer 5315
_PainKilleR_

14 Ağustos 2007; 13:03:30 

multitasking ve menüler arası geçiş hızını da etkiler.

Reis-i Eagles

Sisteme Gözat

15 Ağustos 2007; 10:21:09 

ram önemli ya çok önemli webde gezerken falan problem oluşturabilio bazen.

··¤(`×[¤ Everything by Reis-i Eagles™ ¤]×´)¤··
Bir PC. | Bir GPS. | Bir MP3 çalar. | Bir medya oynatıcı. | Bir kamera. | Cebimde 1 şey var ama pek çok şey.
Nokia N95, N73 ve Vertu Signature İncelemeleri | Garmin Mobile XT Kaldırılmıştır. | N95 & N82 Karşılaştırması
Matrax - ZKC | Yiyemeyeceğin Muzu Soyma | Kota mağduru; 1 Temmuzu bekleyin...
oguzhant

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

15 Ağustos 2007; 11:34:46 

Şimdi MetroCity Nokia Shopu aradım 3 tane geldi bitti dediler.1990 Ytlden satmışlar (sanki yemek su ya millette ne para var)
Kozyatağı Karfurda Turkcell noktasına sormuştum ellerinde vardı kaç para dedim.Kız hırslı hıslı gözlerimin içine bakarak 2250 Ytl dedi.ÇÜŞ ELMASMI SATIYORSUNUZ EN KAZIK YERDE 1900 ytl dediğimde dumur olmuştu hatun.Hızlıca çıktım dükkandan.
Hoşlarına gidiyor dalga geçer gibi yüksek mevla söylemek herhalde !
Biz birlikte hareket eden bir toplum olsak 2 ay almasak şu cihazları 500 milyona satmak için yalvarırlardı.

quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Çok haklısınız.Gerçekten midemi bulandırmıyor değil.Bakıyorum nette ve forumda.
Bu gün gittim bayide (Nokia shop Metrocity) inceledim.Tahminlerimden de ufak çok hoşuma gitti.Peşin 1900 ytl dediler işin açıkcası alıp çıkacaktım ama içime bir parça 'kurt' düştü.Şöyleki bunlar bir ne kadar bir daha ne zaman gelir belli olmaz desede satış taktiği olduğunu düşünüyorum zira bu kadar da bulunmaz hint kumaşı değil (en son P990 da yaşamıştım ilk hafta 1800,1900 ytl çekilmişti 1 hafta sonra 1500 ytl ye almıştım.Gerçi 1500 de bu günle orantılanınca kazık ya neyse o zaman göre uygundu)
Nokialar özellik ile spesifik seriler de elbette düşüyor ama SE ye göre daha geç düşme yaşıyorlar (genelde) bilindiği gibi.
Bu gün 2 tanede alabilirdim/dik ama almadım.İşin gerçeği 100-150 ytl pahalı olsaydı eh derdim ama arada gerçekten çok fiyat farkı var.Boşa 300 ytl ye acıdım o yüzden almadım doğrusu bu.
Tabiki Ereyonun fiyatıda bunda etkili olmadı değil ama asıl neden her Nokia shop un kafasına göre bir fiyat belirlemiş olması.
Shop taki arkadaşlara da sordum : Bakın Sirkeci bayisinde 1.850 civarı siz 1900 un üstünde istiyorsunuz (üstelik peşin) böyle bir sitede şu fiyata üstelik sizin ile aynı garanti şartlarına sahip cihazı 1650 civarına satıyorlar diye.Arkadaşlarda mümkünü olmadığı konusunda ısrar ettiler ellerindeki giriş faturalarını vb gösterdiler (1830 ytl ye dükkan girişi var görünüyor) en son 1900 ytl dediler (İlk başta 2000e yakından kapı açmışlardı) bende 50 ytl için Sirkeciye gitmeye üşendi isemde almadan çıktım geldim.

quote:

Orjinalden alıntı: bynedim

Vipracing bence ereyon'u iyi araştır, çünkü sadece belli mağaza ve depo vergilerinden tasarruf edip internet üzerinden sıfır kvk garantili bir cihazı da 300 ytl altına satmaları pek normal gözükmüyor.. Bilindik bir site ama alışveriş pek yapan veya yaptım memnunum diyen görmedim..

Reis-i Eagles

Sisteme Gözat

15 Ağustos 2007; 11:47:18