değerli arkadaşlar, nokia.com.tr'den E serisi modelleri (E60/E61i/E65/E90) kıyasladığımda aralarında çok ciddiye alınacak farklar olmadığını gördüm! E90'ın ikinci kamerası, flaşı, dev ekranı ve klavyesi için mi fazla para odeyecegiz ve neredeyse iki katı büyüklüğünde bir gövdeyi taşımak için uğraşacağız!? kesinlikle makinayı küçümsemiyorum ama başka bir şeyler daha olmalı, aydınlatabilecek var mı? teşekkürler...
e61, e61i, e70, e65 tamamen aynıdır donanım olarak. sadece tasarım farkı var arada.
ama e90 öyle değil. gps alıcısı var. ram'i daha yüksek(128 mb. diğer nokia modelleri 64 mb. kullanılabilir ram 80 mb dier modellerde 20 mb). işlemci mimarisi n93, n95 ile aynı. yani yüksek performanslı.
E90 esk, communicatorler gibi kendine özel (S80) yazılıma pek sahip değil ama (bir iki ufak adaptasyonu saymaz isek) _PainKilleR_ in dediği gibi hiçte azımsanmıyacak ekstraları var.
ama e90 öyle değil. gps alıcısı var. ram'i daha yüksek(128 mb. diğer nokia modelleri 64 mb. kullanılabilir ram 80 mb dier modellerde 20 mb). işlemci mimarisi n93, n95 ile aynı. yani yüksek performanslı.
+1 velakin boyutu problem olabilir. şunu N95 gibi yapıp tam ekran dokunmatik yapabilirlerdi ama o zamanda internet tablet gibi 1 şey olurdu.
e61, e61i, e70, e65 tamamen aynıdır donanım olarak. sadece tasarım farkı var arada.
+1 velakin boyutu problem olabilir. şunu N95 gibi yapıp tam ekran dokunmatik yapabilirlerdi ama o zamanda internet tablet gibi 1 şey olurdu.
dokunmatik olsun, bu özellikleri barındırsın diyorsan ya sony ericsson p1 ya da windows mobile işletim sistemli bi pocket pc almak lazım yukarıda gösterdiğim htc gibi.
şahsen bu cihazın özellikleri süper olsa da 210 gram olması ve boyutu yüzünden profesyonel amaçlı olarak iş için kullanmayacak birisi için gereksiz.
hatta yabancı bi forumda bellek yetersiz hatası verdiğini okudum. eğer gerçekse cidden uzak durulası bi ürün.
Genpayı arada bir yokluyorum artık hiç bir laflarına güvenmiyorum (Zaten şüpheliydimde artık iyice emin oldum )Geçen hafta Ağustosdu şimdi Eylül ortası gibi demeye başladılar.Bari bilmiyoruz şu an için hiç bir şey kesin değil desinler olsun bitsin.
bir terslik olmazsa almanya'dan e90 getirtiyorum, ancak kart siparisi atlandi, 2 gb'lık sd kart takabiliyoruz diye biliyorum ve bence mutlaka takilmali da, bu kadar ozellik uzerine bolca yere ihtiyac olacak
uyumlu sd karti türkiye'den bulabilirim degil mi? bir de 8 gb'a kadar kartlar var diye biliyorum, e90 bunları destekler mi?
yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
bir terslik olmazsa almanya'dan e90 getirtiyorum, ancak kart siparisi atlandi, 2 gb'lık sd kart takabiliyoruz diye biliyorum ve bence mutlaka takilmali da, bu kadar ozellik uzerine bolca yere ihtiyac olacak
uyumlu sd karti türkiye'den bulabilirim degil mi? bir de 8 gb'a kadar kartlar var diye biliyorum, e90 bunları destekler mi?
yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Ben 2 gb sandisk takmistim sorun olmamisti. eminim ki 4 ve ya da 8'i de destekler.