Avuçiçi bilgisayarlar (pda) ve communicator e90 arasında ben de kararsız kalıyorum..Pda'leri de inceliyorm bir taraftan..İş için pdaler daha yaygın.Hiç communicator kullanmamış biri olarak E90'a temkinli yaklaşıyorum..Bir çıksın,eleştrileri görelim,yorumlara bakalım..Sonra karar netleşecek..
neyine temkinli ynaşıynuz biraz büyükçe bi ekran farkı başka bişi yok. s60 arayüz açınca büyk ekranda görüyorsunuz 330 mhzişlemi ki pda larda 520 mhz var. şayet işletim sistemlerine göre kıyaslarsanız e61 ile bi farkı olmayacaktır. sonuç olarak göreceğiniz s60. e90 da güzel bi klavye iyi bi ekran başka bişi beklemeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 21 Haziran 2007; 18:21:14 >
endonezyada 1198 dolardan şanslı ve saatlerce sıra beklemiş 1000 kişiye ayın 13 ünde satılmıştı.Ulen Türkiye de niye yapmazsınız ki bunu
bu telefon kesinlikle bu fiyatı hakketmior bence. 1600 ytl çok büyük bi rakam ki belki daha fazlada olabilir. zaten bu tarz telefonların fiyaları hızlı düşer ve ikinci elleri olmadığından elinden çıkarmak isteyen birinden iyi bi fiyata alabilirsiniz
Doğru söyledin, artık piyasa iyice yükseldi, elimize ne geçiyor ki 1500 ytl'ye çıkarsa iyi diyoruz.. Vergileri vs. düşsek bile çok çok yüksek rakamlar, komple bir elektronik cihaz olarak bence bu yeni modeller çıkış fiyatlarını haketmiyor.. Ancak mantığımız değişmeye başladığından olumlu yaklaşıyoruz..
N93-N95'ler 500-600 ytl seviyesinde olsa da bu cihaz 750'den çıksa yine çok pahalı derdik..
Ya iyi hoş ta Turkiye'de Vodafone,Avea ve Turkcell 3G'de değil.Bu tarz cihazlar görüntülü konuşmaya bile müsait.Türkiye2de altyapı bu telefonları tüm özellikleriyle kullanmaya müsait değil ve pahalı oluşunun en önemli nedeni yeni şebekeleri destekliyor olmaları..Bunu kimse dikkate almıyor..
HSDPA (3.6 Mbit/s’ye kadar) ve 3G Türkiye'de var mı? Olmayan şebeke özellikleri için en son model telefon alsak ne olur almasak ne olur? 3G Türkiye'ye gelene kadar bu modeller zaten çoktan üretimden kalkmış olur..
Wi-fi telefon benim içinde olmazsa olmaz.Çeşitler giderek artıyor.Samsung'dan 3,Sonyericsson'dan 2 yeni model geliyor..Nokia'nın da pekçok yeni modeli var..
Son zamanlarda SE'nin ve Nokia'nın birçok üst segment modelini denedim, kendime cihaz arama bahanesi ile.. Ve Türkiye'de neden SE'ye oranla bu kadar tercih ediliyor bir Türk olarak anladım.. Nokia yaptığı cihazlara bir özellik koyduysa mutlaka o özellikler ayrı ayrı hakkını veriyor, diğer özellikler ise fazla ön plana çıkmıyor.. SE'de ise sürekli her özellikten biraz biraz kalite sunuyor.. Yani herkes her modeli kullanabiliyor.. Böylece nokia biraz daha ihtiyaca yönelik modellere yöneliyor ve ihtiyacı karşılayan kaliteyi cihazlarla getiriyor..
Bence hiçbir zaman beklediğimiz mükemmel cihaz da piyasaya çıkmayacak ama yavaş yavaş nokia bu yönde ilerliyor çünkü artık atacak farklı adımlar kalmadı.. E90'da bu başlangıcın cihazlarından..