Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: NOKİA E90

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Nokia >> Cevap: NOKİA E90 Sayfa: <<   < önceki  8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Vipracing

Sisteme Gözat

5 Haziran 2007; 20:01:06 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Ha tabi birde ilk haftaki (Dubai için bile) istenilecek astonomik fiyatıda unutmamak lazım
quote:

Orjinalden alıntı: bynedim

Dubai'de 500 adet diyince bir an, oradan buraya gelmesi için Dubai piyasa değeri + masraflar şeklinde toplam maliyetini düşünmek istemedim..

Web sitem
Fotoğraf sitemi görmek isteyenler yukarıdaki linke tıklayabilir.
Mert
bynedim

Sisteme Gözat

5 Haziran 2007; 20:32:50 

Aynen asıl düşünmek istememe sebebim oydu..

..En güvenilir insan, güvenmeyi bilen insandır..
bynedim

Sisteme Gözat

5 Haziran 2007; 21:37:25 

@@ E90; 20 Gün İçerisinde Türkiye'de Satışa Sunulacak @@

Evet arkadaşlar bunu başka bir forum sitesinde Nokia Geleneksel Bayi toplantısında görevli bir arkadaş yazmış. Ve de 3 gün boyunca E90 kullanıp deneyimlerini aktarmış..

Size yazdıklarını aynen kopyala-yapıştırıyorum..

-------------------------------------------------------------

quote:

Gectigimiz 3 gun boyunca Antalya'da Nokia'nin geleneksel bayi toplantisinda gorevliydim. N76, N95 5700 gibi cihazlarla hasir nesir olduk. E90i 3 gun boyunca elimden dusurmedim.

E90, 9300 ile ayni boyutlarda ama zarif duruyo ve daha kucuk gozukuyo. Ekranlari cok guzel. Esas ekrani olan ic ekran cok buyuk ve cok guzel. Iki ekrani da 16 milyon renk ve bu cok guzel fark ediliyo. Tuslari gercekten cok kullanisli. Batarya ile ilgili hic bir problem yok. Telefon Pazar pazartesi ve sali bendeydi. Pazar oglen full sarjla aldim telefonu. Pazar gunu fazla kurcalama sansim olmadi. Pazartesi butun gun elimdeydi ve surekli Wireless ile internetteydim. Bunun disinda basarisiz GPS denemelerim oldu. Meger GPS i kullanabilmek icin uzerinde hic bir sey olmamasi gerekiyormus, cehalet iste... Otel bahcesinde GPSi deneme sansim oldu daha sonra. Cok guzel birsey. Manyakca yani. N95 deki GPS uydusuna baglanma yavaslik problemi E90 da da var. Ama baglandiktan sonra her sey muhtesem.. Nerede kalmistik, sarji anlatiyordum. Pazartesi gunu dedigim gibi butun gun kurcaladim ve gece pil sadece iki bakla dusmustu. Ertesi gun bayilere cihazi gosterecegimiz icin pili sarja taktim yine de. Sali gunu sabahtan aksama kadar gps uygulamalari wireless ve foto-video cekimi ne ragmen aksam bir bakla dusmustu sarj. Yani Yurt disi sitelerinde yazan normal kullanimda 3-4 gun yalan degilmis.. Cift tarafin da S60 olmasi da bambaska bir guzellik.

En gec 20 gun icinde cikacak E90. E61i fena degil ama E90in tuslari daha kullanisli. E90 in katlanabilir olmasi tasima kolayligi sagliyo E61i ye gore. E90da canimi sikan bir tek sey oldu o da bazi flash sitelerini acmamasi idi. Nokia Academy den aldigim bilgiye gore elimizdeki telefonlarin calisan dummy (yani gelistirilmeye yonelik hazirlanan ilk seri) olmasi bunun sebeplerinden bir tanesi. Bir diger sebep ise kendi browserinin bazi durumlarda yetersiz kalmasi, ki bu gibi durumlar icin opera vs browser lar var. Fotograf konusunda gelince, Auto Focus olmasi bir cok 3-3.2 MP cihazlarin onune geciyor. N73 kadar ayar ozelligi olmasa da ayni kamera ozelliklerine sahip oldugu icin cok yakin hatta arka arkaya cekimlerde daha basarili sonuclar elde edilebiliyor. Kapagin acilma mekanizmasi, daha onceki Communicator larin cok cok otesinde. Bu arada banka sitelerini acmada hicbir problem yok, sahsen kendi Garanti Bankasi Internet subemi kullandim. Bir bayi de Akbankin sitesine girip havale yapabildi. Anlatabileceklerim, aklima gelenler bunlar. Bunlarin disinda atladigim bir konu varsa hatirlatirsaniz yanitlamaya calisirim. Soylenebilecek tek sey, boyut problem degilse kesinlikle E90...

Aklima ses ile ilgili bir sey geldi. Simdiye kadar duydugum en yuksek ve en net, en kaliteli ses E90in sesiydi. 7710 dan hic bu kadar zevk almamistim disariya verilen sesten.. Belki inanmayacaksiniz ama HP laptop ile yanyana mp3 dinledik ve E90 resmen lap top u ezdi..

Ses ve kamera kalitesi konusunda arkadaşın anlattıkları çok sevindirici.. E90'da multimedya ağırlıklı bir kalite sunarak piyasaya girecek demektir, diğer özellikleri ve farkları da cabası.. Bunun dışında bildiğimiz noktalardan bahsetmiş, şarjın dayanma konusunun 16milyon renge rağmen yalan olmadığını anlatmış ama yine de bildiklerimiz de olsa doğrulama yazısı olarak kabul edebilliriz.. Şu anda ise çıkış fiyatı hakkında bilgi sahibi olup olmadığını sordum, inşallah bi bilgisi vardır..

Ayaz77

5 Haziran 2007; 21:48:46 

20 gün bu çok iyi
bynedim

Sisteme Gözat

5 Haziran 2007; 22:09:42 

Evet satış fiyatını da öğrenebilirsek ve çok çok abartı bir rakam değilse N93 - E61i vs. bakıcağıma kesinlikle E90 beklerim..

muratgüven

6 Haziran 2007; 11:33:06 

umarım n95 kadar değişken ve yüksek fiyat aralığında olmaz..N95'ten vazgeçtim ve E90 bekliyorum..

thompson

6 Haziran 2007; 11:48:29 

evt gelsınde şu işlemıcnın tadına bı baksak yaww

The club of Walkman phones
W900i
Askerdeyim
Hakkari-Otluca(DAĞ KOMANDO)
Ayaz77

6 Haziran 2007; 12:26:34 

diğer communicatör serileri ortalama nasıl bir fiyattan çıkmıştıki.yani en pahalı nokiadan ucuz mu pahalımıydı.1.5 filan olsa hemen alınır ama 2 dolaylarında olursa beklemek gerekecek.
bynedim

Sisteme Gözat

6 Haziran 2007; 12:35:58 

Yukarıdaki yazının sahibi arkadaş kamera bakımından daha iyi özelliklere sahip, boyut olarak daha küçük ve daha kullanışlı ve yine genel olarak benzer özelliklerde olan N95'in fiyatına yakın bir fiyattan çıkması gerektiğini söylemiş..

inşallah 2000 ytl gibi bir rakama ulaşmadan 1600 ytl civarı piyasaya girer en fazla, sonra da düşüşünü beklemek gerek..

muratgüven

6 Haziran 2007; 14:41:09 

n95'te grey market 1500 ytl, distribütör fiyatları ise 1650 ytl civarında..2000 Ytl'ye kadar çıkıyor fiyatı mağazasına göre..Özetle 1500-2000 YTL arasında fiyat değişiyor..
Ben de e90 alabilmem için 1500 ytl fiyat belirledim.Bu fiyata düşmeden almam zaten..

Vipracing

Sisteme Gözat

6 Haziran 2007; 21:58:11 

@ bynedim ,
İyi yakalamışsınız haberi tebrikler
Güzel ve umut verici bir gelişme umarım Nokia Haziran da bu telefonu dünya genelinde dağıtmaya karar verir.Ağrustosa vb sarkmasını bende istemiyorum.

Web sitem
Mert
bynedim

Sisteme Gözat

7 Haziran 2007; 0:18:00 

Teşekkürler Vipracing..

Biranönce piyasaya girmesi her cihazda yaşanan kısa sürede ilk fiyat düşüşünün de çabuk olması ve bizim kabul edilebilir değerlerde satın alabilmemizi sağlayacaktır..

2000 ytl olarak piyasaya girerse bekleyenlerinin çoğunun vazgeçeceğini sanıyorum. Şahsen birkaç güne N93 almayı planlıyorum ve yaz sezonundan sonra ancak E90'ın piyasa gidişatına göre karar vermeyi düşünüyorum. Şu anda direkt olarak kısa süre içerisinde düşünebileceğim değerlerde değil.. Ve birçok kişi için de böyle olacaktır.. Ama belli olan bir konu bu cihazın sahibi olan kişiler artık bu kapsamda communicator geleneğine bağlı olarak çok uzun süre farklı bir cihaz düşünmeyecektir, en azından nokia communicator kullanıcılarının aklına yeni bir cihazı uzun süre sokmaz diye düşünüyorum..

Vipracing

Sisteme Gözat

7 Haziran 2007; 2:55:23 

Aynen katılıyorum,
Şahsen 2000 ytl olur ise bende ilk zamanda almamyı tercih ediceğim,
Benmde beklentim umudum kafamdaki kritik rakam 1650/1750 arası bir şey.Eğer geçer ise (ilk haftalarda kesin daha fazla olur diye düşünüyorum) bende biraz daha beklerim.
quote:

Orjinalden alıntı: bynedim

Teşekkürler Vipracing..

Biranönce piyasaya girmesi her cihazda yaşanan kısa sürede ilk fiyat düşüşünün de çabuk olması ve bizim kabul edilebilir değerlerde satın alabilmemizi sağlayacaktır..

2000 ytl olarak piyasaya girerse bekleyenlerinin çoğunun vazgeçeceğini sanıyorum. Şahsen birkaç güne N93 almayı planlıyorum ve yaz sezonundan sonra ancak E90'ın piyasa gidişatına göre karar vermeyi düşünüyorum. Şu anda direkt olarak kısa süre içerisinde düşünebileceğim değerlerde değil.. Ve birçok kişi için de böyle olacaktır.. Ama belli olan bir konu bu cihazın sahibi olan kişiler artık bu kapsamda communicator geleneğine bağlı olarak çok uzun süre farklı bir cihaz düşünmeyecektir, en azından nokia communicator kullanıcılarının aklına yeni bir cihazı uzun süre sokmaz diye düşünüyorum..

Web sitem
Mert
muratgüven