Şimdi Ara

Snapdragon 810 ısınma problemi dedikoduları tedirginlik yaratıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Snapdragon 810 ısınma problemi dedikoduları tedirginlik yaratıyor





    Bir süre önce gecikeceğine dair iddiaları bir açıklama ile savuşturan ve iki yeni model ile bir sıkıntı yaşanmadığı mesajını veren Qualcomm, bu kez de farklı bir dedikodu ile karşı karşıya. 




    Sektörden gelen bilgilere göre Snapdragon 810 yongasetinde ciddi bir ısınma problemi mevcut ve Samsung yeni amiral gemi modeli Galaxy S6 modelinde bu yongasetinin oranını düşük bir seviyede tutmayı amaçlıyor. 




    Isınma problemi giderilene kadar Samsung amiral gemi modelini yüzde 80-90 oranında 64-bitlik Exynos 7 Octa yongaseti ile donatmayı planlıyor. Sadece yüzde 10'luk kısım Snapdragon 810 yongaseti kullanacak. Eğer Qualcomm sıkıntıyı giderirse bu oran da yükselecek. 




    Cortex-A53 ve Cortex-A57 çekirdeklerini 4+4 sisteminde çalıştıran Exynos 7 Octa, iddialara göre bir iki ay içerisinde 14nm FinFET süreci ile üretilmeye başlayacak. Bu bakımdan daha az zar alanı kağlayacak, daha az enerji harcayacak ve watt başı performans da yükselmiş olacak. Samsung'un Galaxy S6 modelinde güncellenmiş Exynos 7 Octa yongasetini kullanacağı ifade ediliyor. 




    TSMC'nin de Snapdragon 810 yongasetini Temmuz ayından itibaren 16nm FinFET süreci ile üreteceği iddia ediliyor. Bu bakımdan iki yongaseti arasında üretim süreci açısından çok büyük farklar olmayacak. Ancak Adreno 430 grafik biriminin Mali-T760 grafik birimine üstünlük kuracağı tahmin ediliyor. 




    İddialar ile ilgili şimdilik resmi bir açıklama yok. Ancak Qualcomm bu hafta Çin'de Snapdragon 810 etkinliği düzenleyecek. Bu bakımdan bu etkinlikte bazı bilgiler elde edebiliriz.  

     

     








  • İyi işte dogalgaz faturalarında düşüş olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kışın giderde yazın sıkıntı xD

    Şaka bir yana interneti açtın mı telefon hemen ısınmaya başlıyor. Telefonu eline alasın gelmiyor :(

  • Benim için litografi ilk plandadır. Gerisine bakmam.

  • Anladım ?

    isinmamasi mi gerekiyordu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snapdragon 600, 800, 805 hepsi fazla ısınan işlemciler. Samsung birkaç ay içerisinde 14nm üretimine geçer de snapdragon sobaları benzer bir teknolojiye geçemezse işlemci yarışında samsung hemen hemen 1 senelik fark koymuş olur. Bence büyük üreticiler orta seviyede mediatek'e şans tanımalılar.
  • bence bu haberi bilerek yaymıştır qualcomm , ilkten 2.0 ghz ile çıkaracak, sonra yok 811 AB işte hızı 2.3 , yok 811 AC hızı 2.5, sonra bide 820 çıkarır , hızı 2.7 olur overclock lu 810 ları dağıtır piyasaya , bu tür ısınma haberleri bence bunun için yapılıyor.

  • Samsung Exynos ların kaynak kodlarını halka açsa kimse snapdragon almaz ki! Samsung s4 kullandığımda kaynak kodları muhabbeti yüzünden düzgün bi rom yükleyememiş, touchwiz e bağımlı kalmıştım...

  • Problem varsa bile çözerler büyük bir sorun değil.
  • 2 çekirdekli bir işlemci 8 çekirdekli ye kafa tutuyorsa o zaman çok çekirdek in manası yok. 64 bit diye lanse edip 32 bitte çalıştırılan işleminin de manası yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf frekansı artırarak ilerlerse böyle olur sonu. AMD 2
  • Exynos çok iyi akıllılık eder Sammy. Yeni seri de ısı 0 a yakın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lincolnn

    Sırf frekansı artırarak ilerlerse böyle olur sonu. AMD 2

    2.0 Ghz hocam S801 2.7 Ghz çalısıyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde şunu okuyunca:

    "Ancak Adreno 430 grafik biriminin Mali-T760 grafik birimine üstünlük kuracağı tahmin ediliyor."

    bu yongayı kullanan telefon üreticilerinin, telefonlarında benchmark çalıştırılmasına gönülden razı olacaklarını tahmin ederim.

    Ama ısınma sorunu gerçekten var olmalı ki, fuarda Mesut'a da telefonu incelemesi için vermelerine rağmen (Flex 2) herhangi bir şey yükleyip test yapmasına izin vermediler.

    Bu da, fuar için çalışan bir örneğini koyalım da, satış gününe kadar ısınma sorununu çözersek, sorunu giderilmiş olan yongalardan takarız ki, bu arada da ısınma sorunu olan yongayı kullanan cihazlara test yaptırmayıp, ısınma sorununu görmemelerini sağlarız diye düşündüklerini düşündürüyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zey4li

    bence bu haberi bilerek yaymıştır qualcomm , ilkten 2.0 ghz ile çıkaracak, sonra yok 811 AB işte hızı 2.3 , yok 811 AC hızı 2.5, sonra bide 820 çıkarır , hızı 2.7 olur overclock lu 810 ları dağıtır piyasaya , bu tür ısınma haberleri bence bunun için yapılıyor.

    Katılıyorum, benim de aklımdan aynı şey geçmişti :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note4 kulaniyorum hayatında kulandigim en ısınan telefon hata ciddi anlamda hiç isinmiyor samsung işlemci iyi yapmış

  • Note 4 kulaniyorum hayatında kulandigim en az ısınan telefon hiç isinmiyor güçlü oyun oynarken bile gerçekten

  • Performans bakımından çok iddialı duruyorlar fakat soba gibi işlemciyle gelirlerse olmaz yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pc deki cpu lar ile teknolojik olarak kiyaslanacak soc lardan bahsediyoruz..isinmasi dogaldir..s400 s600 s615 in isinmasi kabul edilemez fakat 810 gibi kasli bir yonganin isinmasi son derece dogal..Qualcom da tukurdugunu yalayan insan cik ama bu firmanin mobil dunyada yeniliklerin firmasi oldugu gercegini degistirmez..
    bir diger konuda piyasa uretici ve kullanicilarin samsung yongalarina olan guvrnsizlik ve az talep...her iki yongayida defalarca kullanmas kullanmaya devam eden biri olarak..samsung un uzerindeki gomlekleri defalarca degustirdigi ortada..ama fikir sahibi olmanin oncelik oldugu ulkemiz gibi pazarlarda ne yazik ki varsa yoksa qualcom..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4K video kaydı yaparken ısındım kapanıyorum derse büyük hayal kırıklığı olur.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.