Şimdi Ara

Vaio'dan sonra sıra Xperia ve Bravia markalarına gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Vaio'dan sonra sıra Xperia ve Bravia markalarına gelebilir





    Sony'nin 2012 yılında başladığı yeniden yapılanma kapsamında Vaio dizüstü bilgisayar markasının elden çıkarıldığına şahit olmuştuk. Yoluna Xperia ve Bravia markaları ile devam eden Sony'nin halen ekonomik sıkıntıları aşamadığı görülüyor. 




    Xperia ailesi ile çıkış yakalamayı ümit eden Sony, rakip üreticilerin gerisinde kalınca satışlarda da darbe yemeye başladı. Televizyon sektöründe de istediğini elde edemeyen Sony için Reuters'e göre her türlü opsiyon masada.




    Firmanın patronu Kazou Hirai'ye dayandırılan açıklamalara göre artık hiçbir işletmenin sonsuza kadar süremeyeceği kanısı hakim ve yöneticilerin herhangi bir sektörden çekilme konusunda anlayışlı olması için tavsiyelerde bulunuluyor. 




    Sony Mart 2015 itibariyle sona erecek mali yılında 50 milyon Xperia cihazı satacağını öngörerek beklentilerini yüksek tutmuştu. Ancak son öngörülerde bu rakam 41 milyona kadar geriledi. Samsung ve Apple bir kenara Huawei, Lenovo, Xiaomi gibi Çinli rakipler bile yıllık 60 milyon rakamını geçmeye hazırlanıyor. Bu da Sony'nin daha derin bir kriz yaşamasına sebep oluyor. 




    Şimdilik markalar kime satılacak veya kimlerle görüşülüyor bir netlik yok. Firmanın resmi açıklama yapıp yapmayacağı da bilinmiyor. Ancak en azından Mart 2015 sonundaki yıllık mali tabloda bazı konuların netlik kazanacağı düşünülüyor.  

     

     








  • Xperia şu an için satılmaz, bravia belki satılabilir.

  • Efsaneye umarım bi şey olmaz, sektöre katkıları çok büyük; gidiş çok kötü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xperia serisinde hata üzerine hata yaptı ve yapmayada devam ediyor Sony. Z1'den Z3'e kadar telefonların donanımları arasında aman aman bi fark yok. Birde diğer telefonlardan geri kaldığı konular var tabi. 6 ayda bir amiral gemi çıkarıyorsun aralarında doğru düzgün farklar yok. Sonra bu telefonlar neden satmıyor. Fiyat konusuda ayrı bişey tabi tamam telefonlar kaliteli olabilirde bu telefonların arkası cam. Sen her ne kadar kırılmaya karşı dayanaklı yapsanda sert pürüzlü bir zemine düştüğü an kırılma olasılığı çok yüksek. Umarım düzelir ama gidişatı pek o yönde değil gibi. Düzelmesi için orta seviyeye donanımı iyi fiyatı uygun diğer telefonlarla rekabet edebilecek telefonlar yapması lazım. Bkn. HTC yavaş yavaş kendini toplamaya başlıyor mali olarak. Sebebi One serisi değil Desire serisidir.

  • En kotu japonya hukumeti destek verir sony ye. Daha once de yapilmisti. Tr vestel e destek verince bazilari kiziyor ama sistem boyle dunyada..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z serisi dışında model çıkarmamaları gerekiyor. Z serisi bile fazla kalabalık hali hazırda. Compact serisi iyi bir seri ama artık bu fiyatlarda 16gb gibi çağ dışı değerler kabul edilemez. Millete sensör verip onlardan kötü fotoğraf çekmek, kamera ısındı, pembelik sorunu gibi şeyler, ilk z serisinde çok kötü ekranlar kullanmak, 6 ayda bir model yenileyip güncellemeye verilmesi gereken önemi yeni model diye az az geliştirmelere vermek, discovery ve samsung modelleri gibi Türkiye'de çok satan modellerde olduğu gibi görüntülü arama desteği sunamamak, Çerçeveleri inceltip fiyatı uygun hale getirmek yerine su geçirmezlikte ısrar etmek vs. bi sürü sebep var. Şuan z3 compact almıyorum çünkü görüntülü arama yok, dahili hafızası düşük, kamerası pek çok rakibinden kötü resim çekiyor. Benim için çıkan pil, çift hat, ince çerçeveler, yüksek dahili hafıza gibi şeyler su geçirmezlikten ve incelikten daha önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 14 Ocak 2015; 11:08:09 >




  • Herkes sanırım şu 6 ay saçmalığında hem fikir bizim görebildiğimizi bunlar nasıl göremiyor hayret.

  • Oldu olacak komple teknolojiden elini ayagını cekip Hollywood'a odaklansın Sony? Bu nasıl iş ya

  • bir dev daha aramızdan ayrılıyor haa yanlış politikaların kurbanı oldu güzelim şirket

  • çocukluğumun en iyi markasının şimdi geldiği hale bak.

  • Ps ve pictures işinden iyi para geliyor.Rakiplerde bu sektörlerde fazla değil.Rekabet edilen piyasalarda her ne kadar kalite üretsede ödediği fiyat karşılığını alamayan müşteri başka markalara yöneliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen gidip çikardıgın amiral gemi telefonlara hep aynı tasarımı koyup üstüne donanımda çok büyük yenilik getirmessen kusura bakmada tabikide satışlar düşer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • diz üstü bilgisayarlarda donanıma göre aşırı fiyat belirlediğinden kaybetti, piyasayı bindire bindire sattığı televizyon senesindeki gibi sandı
    android telefonlara samsung gibi sarılmadı, piyasada galaxy s varken donanımı yakın ama dokunmatiği leş bir xperia x10 ile girdi sonrasında da android cihazlara sarılmadı, samsung alınabilir fiyattan s2'yi çıkarttı s3ü çıkarttı patladı gitti, sonradan xperia z ile (nexus 4 zamanlarında) piyasaya giriş yapmayı denedi ama iş işten geçmişti, 720p nexus4 le aynı donanım özelliğindeki 1080p ekranlı xperia z'yi piyasaya yüksek fiyatla soktu
    lg'de piyasaya optimus x2 gibi ilk çift çekirdekli cihaz vs (başka ilkleride vardı o sıralar) atılımlarda bulundu ama güncellemeye destek vermediğinden piyasada sevilmeyen marka olmasına karşın nexus 4'ün çıkmasıyla optimus g1 ile piyasaya dönüş yaptı ve lg g2 gibi bir cihazla piyasadaki adını güzel fiyat/performans oranıyla duyurdu, şimdi pahalı bir model üretip piyasaya sürse milletin aklına kazınan g2 sayesinde millette alınabilir duygusunu yaşatmayı becerdi
    sony ileri görüşü zayıf şirket




  • Kazuo Hirai yi istifaya davet ediyorum.
  • 80 ve 90 yıllarda taçını takmış,idol olmuş o dönemlerde fırtınalar estirmiş öncülükleriyle Sony'nin 2000 sonrası erimesi söz konusu...

    şirketin kötü yönetiminde uzunca bir süre görev almış Amerikalı ceo nun da etkisi büyük.

    yine 2000 yılı sonrası, şirketin yeniliklere,mobil sektöre adabtasyonun gitgeller ile dolu,en iyi dönemi Sony Ericsson un yıllarda kalmasıözellikle ,mobil ,tv bölümleride agrasif ve yenilikçi olmamaları gidişatın iyi olmayacağını gösteriyordu.

    Sonuç olarak; Sony'nin iki kurucusuda 90 lı yıllarda rahmetli olması ile imparatorluk erimeye başladı,Sony hali hazırda sınırsız kredileri olan bir şirket,ama yeni Japon asıllı ceo nun tembel olduğu ortaya çıkmış bulunmakta,umarım arka yönetim radikal çözümlere ceo dan başlar ve şirket bir diriliş gösterir,zira Sony, benzersiz büyük bir şirket.

  • Tamamda destek verilecek firma var verilmeyecek olan var, Vestel kim ki devlet ona sahip ciksin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • z4 son kurşunu sonynin

    ya o lanet çerçeveler incelip millete alınası bi amiral gemi yapacaklar

    yada şu ortalıkda dolanan james bond eşantiyonu z4 resmi gerçekce xperia finish demektir.

    umarım z3 ün aynısı tipinde ki o resim gerçek değildir

    yoksa xperia elveda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozzy_carpe

    Tamamda destek verilecek firma var verilmeyecek olan var, Vestel kim ki devlet ona sahip ciksin.

    +1
  • Eskiden beri elektronikte favorim. Umarım durumu toparlarlar. Samsung ve LG çok darbe vurdu Sony'e pazar payı olarak asıl sorun bu.
  • Eskiden Sony her konuda gözü kapalı alınabilir bir marka idi,halen öyle ancak cep telefonu işi bambaşka bir mecra.Nice ocaklar söndü bu yolda samsung ve apple bu işin kompedanı,nokia danda kurtuldular koptu gidiyorlar. bu telefon aleminde tutunmak herkesin harcı değil,vestel efendi umarim buraları okuyordur.En önemli sey kalite ve inovasyon,bunuda en iyi apple ve samsung un başardığı rakamlarla net görülüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIMERIDER -- 14 Ocak 2015; 21:13:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.