Şimdi Ara

FreeSync ve G-Sync destekli IPS oyun monitörleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
2.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Acer, 1440P, 27", IPS panel ve 144 hz özelliklerindeki ilk monitörün duyurusunu yaptı: XB270HU.
    Asus ise MG279Q'yu duyurdu.

    Her 2 monitör de, genel olarak PG278Q ile benzer özelliklere sahip olup, MG279Q FreeSync destekli olarak gelecek.
    Bu monitörlerin en büyük artısı ise, şüphesiz IPS panel olması.

    Genel Özellikler:
    27"
    1440P
    IPS panel.
    144 hz
    350 nit parlaklık oranı
    Çıkış fiyatlarının 600 $'ı geçmeyeceği tahmin ediliyor.

    Keşke, XB270HU'ya Display Port 1.2 yerine 1.2a portu koysalarmış ve G-Sync desteği yanında Adaptive Sync özelliği de olsaymış. G-Sync ve FreeSync'in malum sorunlara çözüm sunması iyi olsa da, monitörlerde Nvidia ve AMD destekli diye ayrıma sebep olmaları, biz oyuncular açısından olumsuz bir durum diye düşünüyorum.


    Detaylar için alttaki kaynak linklerine bakılabilir:
    Asus MG279Q
    Acer XB270HU


    * * *

    Bir taraftan 144 hz G-Sync modüllü ve Freesync uyumlu monitörler çıkarken, bir taraftan da aynı özelliklere sahip 1440P ve 2160P 60 hz monitörler duyuruluyor. G-Sync modüllü monitör kullananlar, oyunların G-Sync sayesinde 40 FPS'de bile akıcı görüntü verdiğinden bahsediyorlar. Burdan kıyasla ben de, “Bu firmalar boşu boşuna 60 hz G-Sync modüllü ve Freesync'li monitör çıkartmazlar. Artık 60-120 hz farkı daha az olacak sanırım bu sayede. Vel hâsıl, oyun G-Sync modülü varsa veya Freesync destekli ise, bir monitörün 60 hz olması da akıcı oyun deneyimi için yeterli olacak sanırım" diye düşünmeye başladım. Sizler bu 2 hususta ne düşünüyorsunuz?

    GÜNCELLEME:
    Her 2 monitörün de 600 $'ın altında listeleneceğini sanıyordum ama 50/50 tutturmuş bulundum sadece. Genelde Asus daha pahalı olurdu ama bu sefer Acer, 200 $ daha pahalı çıktı.

    Asus MG279Q satış linki: 599 $
    Acer XB270HU satış linki: 799 $



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 7 Temmuz 2015; 16:23:34 >







  • Tepkime süreleri ne olacak bakalım 144Hz kullanımında İps panelin. 600$ ' ı geçmeyeceği filan hikaye de bizim ülkede minimum 3000TL den girerler, ve türünün ilk örneği oldukları için alınmalarını da çok mantıklı görmüyorum fiyat sebebiyle.

    1ms + ips + 4k + curved 32'' + 120hz bekliyorum ben ne kadar beklerim daha 3 seneye razıyım
  • Tepki süresi, 5 ms GTG olarak geçiyor kaynakta.
    Bahsettiğin özellikteki monitörler çıkınca da onları beğenmez, bu sefer de Oculus Rift'i kovalarsın.
  • Güzel haberler aslında fakat @Chris Brown' da dediği gibi TR fiyatları ne olur.

    IPS panellerin oyunculara hitap etmesi açısından çıkarılan bu ürünler 27" olması güzel ama neden 27" olarak bir başlangıç yapılmış? Belki çıkarılmış yada ben görmedim.

    @Chris Brown Keşke başka bir şey isteseymişsin. Biraz yakın değerler olması ileride daha da geliştirilebilir olma özelliğini taşımakta.

    Alıntıdır

    Kaynak

    quote:



    Önümüzdeki yılların teknolojisi muhtemelen bükülebilir ekranlar olacak. Daha önce sizlere Nintendo'nun bu yönde çalışmaları olduğunu duyurmuştuk. Bir atakta LG'den geldi ve geçtiğimiz günlerde oyunculara yönelik yeni monitörünü duyurdu.

    lg-oyuncu-monitörü

    Bükülebilir Ekran

    CES 2015'te yeni modelini duyuran LG, 34 inç boyutundaki yeni monitörlerinin hedef kitlesi ise oyuncular olacak. Bükülebilir ekrana sahip olan bu yeni tasarımların ise 2015 yılında piyasaya sürülmesi bekleniliyor. Resimde de gördüğünüz çeşitli şekillerde yerleştirebildiğiniz bu monitörler, sizlere daha derinlemesine bir oyun deneyimi sunmayı hedefliyor.

    21:9 çerçeve oranında olacak bu cihazlar birçok teknolojiyi de içinde barındıracak. Özellikle oyun deneyimi arttırmak için tasarlanan monitörlerin en önemli özelliklerinden bir tanesi ise AMD'nin FreeSync teknolojisi. Harika bir görüş açısı sunmasının yanı sıra ilk deneyimlerin ardından renklerinin de çok iyi olduğu söyleniyor

    Fiyatı hakkında henüz açıklama yapılmayan bu monitörlerin oldukça ilgi çekeceğini şimdiden söyleyebiliriz.

     FreeSync ve G-Sync destekli IPS oyun monitörleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 14 Ocak 2015; 10:37:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    Tepkime süreleri ne olacak bakalım 144Hz kullanımında İps panelin. 600$ ' ı geçmeyeceği filan hikaye de bizim ülkede minimum 3000TL den girerler, ve türünün ilk örneği oldukları için alınmalarını da çok mantıklı görmüyorum fiyat sebebiyle.

    1ms + ips + 4k + curved 32'' + 120hz bekliyorum ben ne kadar beklerim daha 3 seneye razıyım

    Hayalimdeki monitör.şu anda 120 hz 27'' samsung var bende.Anca senin dediğin türde bir monitöre geçersem bi anlamı olur.27'' üzeri düşünüyorum zaten.göz alıştı iyice normal geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 14 Ocak 2015; 10:40:13 >
  • Geleceğin teknolojisi curved değil , ayarlanabilir çözünürlük. Monitörü bir ucundan tutup sündüreceğiz ve istediğimiz gibi eğip bükebileceğiz. Sonra onu arabaya atıp başka yere götürebileceğiz rulo yapıp vs

    Bu sebeple özellikle (devletimiz zeval görmesin) vergi anlamında millete kaktırmaya meraklı oldukça en F/P ürünleri bulup seçmek lazım uzun süre de kullanmak lazım.

    Ben öngörü konusunda absürt tahminler yapıyorum bazen ama çoğu gerçekleşiyor mesela ben bu yaz 1200TL ye GTX780 Sli yapacağım , 3 yıl sonra da dediğim monitöre 3000TL filan ödeyip alacağım.




  • Başta da yazdığım gibi, yorumlarınızı daha ziyade monitörlerde AMD-Nvidia ayrımı noktasında merak ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    http://www.anandtech.com/show/7641/amd-demonstrates-freesync-free-gsync-alternative-at-ces-2014

    http://techreport.com/news/25878/nvidia-responds-to-amd-free-sync-demo

    Burada konular mevcut.Şu anda daha erken birşey söylemek için ama ilk izlenimler nvidia dan yana.ilerde yazılımsalmı yoksa donanımsalmı zorunluluk olacak sonucu gösterecek.Kendi fikrim bu olayın netleşmesi için rahat 2 yıl var.




  • Yanlış anlaşıldım sanırım. Benim sorum "AMD vs Nvidia?" değildi.
    Monitörlerin AMD ve Nvidia uyumlu diye ikiye ayrılmasından bahsediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 14 Ocak 2015; 11:41:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir başlangıç konusu olmuş.

    Bu monitörlerin taliplisini tabii ki fiyatları belirleyecektir.Diğer yüksek hz türündeki monitörlerden şu an en belirgin artıları ''IPS'' panel olmaları.Akabinde ülkemizdeki kıstas fiyat olarak ASUS'un ROG SWIFT'i esas alınabilir.Bu monitörün altında bir fiyat beklemek bana kalırsa hayalcilikten başka bir şey olmaz.

    Free SYNC ve G SYNC için; dediklerinde haklısın. Yıl olmuş 2015, halen bu ayrımlar yapılmamalı.Ayrıca Free SYNC desteği için sanırım yazdıklarından Display Port 1.2 desteğinin yeterli olduğu gibi bir anlam çıkardım.Benim bildiğim ''1.2a'' desteğinin monitörlerde zorunlu olduğu idi.Eğer DP 1.2 olanlar bu teknolojiyi desteklerse çok iyi olur.Ya da ACER olan model ne Free SYNC ne de G SYNC'yi desteklemiyor diyede yazmış olabilirsin sanırım ? Eğer öyleyse o monitörün hali dahada vahim.

    Sonuç olarak; IPS paneli bir kenara bırakırsak, hem Free SYNC hem de G SYNC daha çok yeni teknolojiler (en azından bize yeni gösterildiler diyelim).Bundan dolayı daha gelişme aşamaları olacaktır.Şu an zaten bilindiği üzere G SYNC'de oyunların bekleme anlarında ''titreme'' sorunu mevcut.Bu soruna şu ana kadar bildiğim kadarıyla daha NVIDIA'dan çözüm gelmedi.Ama elbet ki gelecektir.Bunların yanında yukarıda da yazdığım gibi en azından Display Port 1.2 desteği sunan monitörlerinde bu teknolojileri desteklemesini umuyorum.Hiç olmazsa Free SYNC'ye destek verilmesi lazım.İlla DP 1.2a diye şart koşulmamalı.




  • Acer'da G-Sync, Asus'ta FreeSync var.

    Freesync için 1.2a şartı olduğu için zaten Nvidia, G-Sync modüllü monitörlere 1.2 versiyon taktırıyor bilerek. Daha önceden, bu işe taş koyacağını deklare etmişti zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim görüşümde kötü oluyo yönünde. Yani ben nvidia marka ekran kartı tercih edeceğim zaman neden nvida destekli monitör almak zorunda kalıyorum yada tam tersi amd için geçerli....
    Yani rekeaber gitgide nereye geliyo....yakında klavye mouse içinde böyle şeyler gelir yok bu mouse nvida kartta daha iyi tepki veriyo yok şu kartta böyle filan diye iş buralara geliyo...
    Aslında işin özü; parası olan nvidia alsın ve onun desteklediği donanımı, parası olmayan demiyimde daha makul fiyata hemen hemen aynı performansı veren amd alsın...
    Aradaki fark artık oyun onyarken nvidia'lı sistemi olan karakterin yüzündeki sivilceyi görecek amd olan görmeyecek, çokmu önemli hayır işin özü bence bu...biraz ekran kartı atışması gibi oldu yazım ama bu sadece monitör için bir örnekti...Yani monitör tercih edecek olanda söylediğim benzetmede ki gibi bir durumla karşılaşacak şahsen...




  • Merhaba,

    Yakın tarihte bi monitör alma planım vardı. Monitörüm piyasadan baya geride kaldı fakat almışken ciddi anlamda değişiklik içerecek bir şey almak istiyorum. Vakti zamanında mevcut monitörümü alırken (Samsung 226BW) aylarca araştırmıştım o zamanlar forumda herkes birbirini yiyordu. Yok A panel, S panel. Bir sürü kavgalar gürültüler. Valla monitörümden genel manada memnunum aslında ama 60 hz olması ve 1680x1050 çözünürlük yetersiz geliyor artık. Benim için en önemli şey tepki süresi ve görüntüdeki akıcılık. Tabi neredeyse onun kadar önemsediğim şey de görüntü kalitesi ve renkler. Bi ara Eizo FG2421'e baya bi yoğunlaşmıştım. Fakat VA panelde tepki süreleri iyi de, görüntü kalitesi konusunda ne kadar verim alabilirim bilemedim. TN panellerin zaten hepsinde renk kalitesi problemi var. Geçen günlerde bu haber duyurulunca baya sevindim açıkçası hem IPS panel hem de oyuncu monitörü, 144 hz de çok iyi rakam, gsync olması da çok güzel. Bakalım sonuçlar nasıl olacak. Umarım testlerde olumlu sonuçlar alır, güzel rakamlarla da piyasaya çıkarsa alırız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoRaCe -- 14 Ocak 2015; 15:50:01 >




  • Lion_Army kullanıcısına yanıt
    Güzel bir öngörü ama öyle olmaz inşallah.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MoRaCe kullanıcısına yanıt
    Çıkacak bu monitörler güzel olmasına güzel de, fiyatları çok tuzlu oluyor. Son örnek olarak PG278P mesela 2300-2800 TL aralığında satılıyordu. Bu ikisi için 200 $ daha düşük fiyat tahmini var ama, bakalım bu bize nasıl yansıyacak?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Çıkacak bu monitörler güzel olmasına güzel de, fiyatları çok tuzlu oluyor. Son örnek olarak PG278P mesela 2300-2800 TL aralığında satılıyordu. Bu ikisi için 200 $ daha düşük fiyat tahmini var ama, bakalım bu bize nasıl yansıyacak?

    Türkiye'de her halükârda fazla fiyatla alacağız da, monitörler bu kadar fiyatı hak ediyor mu tartışılır bence. Tabi monitörün teknolojisi daha ileri, daha teknik fakat bu fiyatlara koskoca TV'ler alınıyor. Hani insanın biraz zoruna gidiyor bu rakamlar.
  • MoRaCe kullanıcısına yanıt
    Valla yeni çıkan bazı TV'lerin fiyatları da hiç mâkul değil. Sanarsın ikinci el araba satılıyor.

    Biz de ne yapacağız? Ucuzlamasını bekleyeceğiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 tl isler..istedigim monitor ciksinda:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    aynı şeyi düşünüyorum, aynen nvidia-amd farkı olmasın bu çözüm için...

    monitör ise hayalimdeki monitörlerden valla birde 3d vision destekleseydi vay vay... ama o çözünürlük için çok güçlü bir gpu'm da olması lazım...
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Güçlü birkaç GPU demek istedin sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.