Şimdi Ara

AVEA baz istasyonu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkaşlar evımın karşısında yaklaşık 500metre ilerde istasyon var.telefonum ona bağlanmıyoda,farklı ve uzak olan istasyona bağlanıoyr.uzaktakıne bağalnınca 1,2 diş çekıyor konuşmaya yarıda kesiliyor hep.sorum şu neden yakınımdakı istasyona bağlanmıyor.avea derdımı anlattım servis göndrıcez dediler.NOT;yakınımdakı istasyona bağlanıyor ama bi kac dakıka bağlı kalıyor sonra başka ıstasyona yönlenınıyor.önceden böyle değildi



  • Normalde böyle olmaması lazım, farklı bir telefonda denediniz mi? Ayrıca Avea'nın kapsama alanı azdır, yani 500 metre ilerdekine bağlanıp o kadar az çekebiliyordur. Ben de Avea baz istasyonuna 100 - 150 metre yakınım 3G genelde full çekiyor ama bazen 4 dişe düşebiliyor. Çok alçakta da yaşamıyorum 3. kattayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Normalde böyle olmaması lazım, farklı bir telefonda denediniz mi? Ayrıca Avea'nın kapsama alanı azdır, yani 500 metre ilerdekine bağlanıp o kadar az çekebiliyordur. Ben de Avea baz istasyonuna 100 - 150 metre yakınım 3G genelde full çekiyor ama bazen 4 dişe düşebiliyor. Çok alçakta da yaşamıyorum 3. kattayım.

    başka teldede denedım,yeğenimde avea ondada aynı sorun,bölgede kar yağısından dolayı sık sık elektrık kesintileri oldu trafo falan patlatı bi sefer.ondan dolayı arızamı verdı anlamıyorum.şuan 1110 eski telefon ona takdım hattı 2,3 farklı istasyona bağanıyor hücre ekranında gösterıyor telefon
  • Peki o baz istasyonunun Avea'ya ait olduğuna emin misiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ejke E kullanıcısına yanıt
    O zaman o istasyonda bir sorun olabilir, Avea inşallah çabuk halleder.

    @Yandex eğer benim için diyorsanız bulunduğum yerde sadece Avea'nın baz istasyonu var. Daha önce konu açıp söylemiştim durumu.
  • baz istasyonunda sorun vardır
    sürekli şikayet edin konuşamıyorum falan deyin işlerim aksıyor hemen ilgilensinler
  • Şuan iyi düzelttiler galiba full çekiyor yine olmadı yazarım yinee
  • Baz istasyonu arıza yaparsa sistem uyari verir ve tamir ekibi direk istasyona yollanır. BTK'nin ağır cezası var uzun süre arızalı kalan baza.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen yapılaşmanın yoğun olduğu bir bölgedesiniz ve yapılaşma baz istasyonunun sinyalini zayıflatıyor. Ayrıca baz istasyonları 360 dereceye de aynı güçte sinyal vermez. Üç ya da dört kaç sektörden hizmet veriyorlarsa o kadar yönde maksimum sinyal verirler, kenarlarda sinyal zayıflar. Mesela bir anten kuzeye bir anten de doğuya sinyal veriyor diyelim, bu durumda antenlerin baktığı bu yönlerde sinyal çok iyi iken kuzeydoğu yönü iki sektörün de kenarında kaldığı için burada sinyal zayıflar. Bu durumda biraz da yapılaşma vs. varsa sinyal size gelene kadar çok aşırı zayıflar.
    Buna karşı yapılacak şey antenlerden birini size bakacak şekilde döndürmek ki, bu durumda tüm antenleri çevirmeleri gerek ki diğer yönlerde aynı sorun ortaya çıkmaya başlayabilir. Yeni anten kurulumu vs. de olabilir tabi de operatörün bileceği iş artık. Ya da başka bir yere kurulacak bir baz istasyonu ile de o kör nokta kapsanabilir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.