Şimdi Ara

Araştırma : Özçekim tutkunları kendini beğenmiş olabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  •  Araştırma : Özçekim tutkunları kendini beğenmiş olabiliyor





    İnsanların fotoğraflama ürünleri ile kendi resimlerini çekmesini tanımlayan selfie-özçekim kavramı yükselen bir trend haline geldi ve bu trende yönelik de önemli ürün geliştirmeleri karşımıza çıkıyor. Ancak uzmanlar özçekim olayının çok da masum olmadığını belirtiyor. 




    Kanada Ohio Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma çok sık bir şekilde özçekim fotoğraflarını paylaşan erkeklerin aşırı şekilde kendini beğenmiş veya dış görünüme göre kendini değerlendiren bir kişi olabileceğini gösteriyor. 




    Üniversite tarafından yaşları 18-40 arasında değişen 800 erkek ile birlikte yapılan ankette anti-sosyal ve kendini beğenmişlik konularında pek çok soru soruldu. Kadınlar ankete dahil edilmedi. 




    Sorulan sorular arasında ne sıklıkta özçekim fotoğrafı çekildiği, fotoğrafların nasıl düzenlendiği, nasıl filtre eklendiği veya hangi fotoğraf düzenleme yazılımının kullanıldığı yer alıyor. Araştırmaya göre fotoğraflarını yüklemeden önce düzenleyenlerin kendini beğenmişlik ve dış görünüme göre kendini değerlendirme düzeyinin yüksek olduğu görülmüş. Bu davranışların da zamanla kişiyi zamanla yeme bozukluğu ve depresyona götürdüğü tespit edilmiş. Özellikle dış görünüme göre kendini değerlendirenlerin özçekim fotoğraflarını paylaşarak insanlardan geri dönüş beklediği bunun sonucunda da daha fazla özçekim yapmaya yöneldiği belirtiliyor. 




    Araştırmanın her özçekim paylaşan erkek kesinlikle kendini beğenmiş olacağına dair bir kanı ortaya koyduğunu söylemek tabi ki mümkün değil. Ancak bu tür davranışların aşırı bencilliğe kapı araladığını da inkar etmemek gerek.  

     

     

     








  • ya özgüven vardır ya da tipi düzgündür kendi resmini çekenin. firmalar da bu ego olayında istifade etmeye kararlı. daha çok gençler özeniyor selfie olayına. o yüzden normal. millet facebook ta çocuğunun ilk kakasini paylaşıyor ise selfie çekenin kendini beğenmesi normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faceboook , twitter acmayana ne derler kim bilir ?

    selfie yapanlarda öz güven/begenmis'lik var mis mis

    bagzi vip siteler var tabi onlarda da "para" var :D

    özgüven ile alakasi yok bence kimler ne resimler cekiyor, videolar cekiyor bos bir arastirma..( bir bakima )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 13 Ocak 2015; 12:51:34 >
  • İnsanlar ne kadar aptal , moda oldunca kendisini ona ayak uydurmak zorunda hissediyor. Daha önce belki kimse özçekim yapmıyordu belkide 40 yılın başında 1 yapıyordu. Şimdi ise yolda gezerken bile insanları görüyorum , heryerde özçekim yapıyorlar. Bu eziklik değildirde nedir ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten öyleler kime neyi ispat etmeye çalışmaktır bu çaba anlamak güç. Üstelik eşşek kadar adamların bunu yapması cidden acınası. Hayır ortamda olursun güzel bir an gelir çekersin anlarım da yalnız başına kendini çekip duran tiplere uyuz oluyorum. Kimisi odada bir başına yüzlerce foto hayır anlamıyorum nesi farklı o fotoğrafların o da ayrı bir tartışma konusu. Retrica kullananları var bir de bunların. Hatta biri benim gerizekalı kuzenim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araştırma yapmaya gerek mi var ? Sorsaydınız bana söylerdim. Herkes demeyelim ama özçekim yapanların %90 ı kendini beğenmiş yada sözde ''ortam çocuğu''

  • Dünyadaki insanları tek tipleştirme projeleri bunlar. Herkes aynı şeyleri yapacak, elitlerin belirlediği moda ve gündemi takip eden robot yığınları istiyorlar.
  • Nedense baslıga guldum :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ø

    Dünyadaki insanları tek tipleştirme projeleri bunlar. Herkes aynı şeyleri yapacak, elitlerin belirlediği moda ve gündemi takip eden robot yığınları istiyorlar.

    Başarılı da oluyorlar.
  • nasıl bu kanıya varmışlar benim hic aklıma gelmezdi açıkçası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insan kendini beyen meyecek te kimi beğenecek !? :)
    bize idöl diye gösterilen sanatçi zibidilerimi beğenelim şimdi !?

    kendini bilen, kendine bakınca, yaradanın bi eserini görür
    maneviyatta sözde biz, bile kendimize ait değiliz ki :)

  • Kendini beğenmiş olmasa niye selfie çeksin? Olabiliyor değil, özçekim tutkunları zaten egoist, kendini beğenmiş kişilerdir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendini beğenmeyen kendine güvenmez de. Kompleks vardır kendine güvenmeyenlerde. Kendini beğenmek, kendine güvenmek bence iyi bir şey. Ben de selfie çekerim ama tek çekmem genelde orta yerde. Sevgilimle falan çekerim arada. Ya da ona atmak için. Sosyal platformlarda paylaşmam hiç.
  • Şu hayatta 3 kere özçekim yaptım, onlarda hatıra baabındaydı. Fakat ben,kendini beğenmiş biri olduğumu düşünüyorum, bunu her ne kadar pek dışarıya vurmasamda böyle olduğum aşikar. O halde araştırma yanlış, konu kilit; üniversite

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.