Şimdi Ara

ASUS F3Jc ORTAK PAYLAŞIM ALANI(İnceleme,öneri ve sorunlarınız)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.696
Cevap
2
Favori
184.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar son günlerde bazı arkadaşlarımızında bu notebook'a sahip olmasıyla beraber forumda bir çok konu açılmaya başlandı.

Bundan böyle herkes görüşlerini,sorularını ve kendi incelemelerini burada yaparsa sanırım almak isteyen arkadaşlara daha fazla yardımcı olmuş oluruz..

Çok fazla inceleme imkanım olmadı ancak fırsat buldukça testleri vs buraya eklemeye çalısacağım.

Özellikler:

*ASUS F3Jc 15.4" Intel Core 2 Duo Processor 1.83GHz-T5600 1GB DDR2 100G 8xDVD XP HOME KAMERA BLUETOOTH
    *İşlemci : Intel Core Duo Processor 1.83 GHz T5600
    *Ekran : 15.4" WXGA GLARE EKRAN
    *RAM : 1 GB 667 DDR2
    *HDD : 100 GB 5400 RPM SATA
    *Ekran Kartı : NVGF GO 7300 128 MB EKRAN KARTI
    Genişleme Yuvaları : 1 x IEEE1394, 4x USB 2.0, Intel Pro/wireless 3945ABG (802.11a/b/g)
    *Optik Sürücü : 8x DVD - SUPER MULTI - BLUETOOTH - KAMERA
    *Audio : Bütünleşik Intel® High Definition Audio ( Azalia ) uyumlu ses yongası, 3D efektler & full duplex
    *Card Reader: Var 4+1
    *İşletim Sistemi : Microsoft Windows XP HOME TR
    *Ebatlar : 354mm x 284mm x 35.2 mm
    *Pil ve Pil Ömrü : Li-Ion 9 cell 4 saat
    *Klavye : Q Turkçe 83 Tuş
    *Ağırlık : 2.85 Kg.

Daha öncede söz verdiğim gibi simdilik3dMark 2006 skorunu ve Windows Vista testini paylaşmak istedim:

3dMark 2006
    Testler demo versiyonunda varsayılan ayarlarla yapılmıştır!

708 3DMarks
    CPU Score:1560

Windows Vista Ready!

Bildiğimiz üzere Vista sistemde 5 üzerinden bir puanlama yaparak fikir sahibi olmamızı sağlıyor.F3Jc 'nin puanı 3.2 cıktı ki notebook için gayet iyi bir skor.Sistem performansına göre görsel öğeler düzenleniyor bazıları devre dışı bırakılıyor.

F3Jc benim gördüğüm kadarıyla ALT+TAB yaparak pencereler arasında geçiş yapılırken acık pencerelerin 3 boyutlu bir sekilde goruntulenmesi hariç diğer tüm görsel öğeleri (ışıklandırmalar,şeffaf pencelereler,slayt efektleri vs.) barındırıyor.

Uygulamaların çalışmasında hiç bir problem görmedim(Office 2007 Beta).Hiç bir donma veya beklemeyle karşılaşmadım.

simdilik benden bukadar diğer alan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum..

Edit:Resimler değiştirildi

-----------------------------------------------------------------------------------------

Kamera

Açıkcası kameradan hoşnut kalmadım özellikle ışık yetersizse cok karanlık ve kotu gosteriyor renk parlaklık vs ayarlarıyla durumu kurtarmaya calıssamda nafile,iyi goruntu almak isteyen arkadaslara harici cam kullanmalarını tavsiye ediyorum.

Ancak cam sürücüsü ile gelen yazılım gayet hoş,goruntuye bir suru efekt ekleyebiliyorsunuz (bonus tarzı saclar dahil ) Herseye ragmen notebook un dahili kameraya sahip olması hoş birşey çok iyi olmasada yeterince iş görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WB -- 1 Kasım 2006; 12:38:20 >

• biz bu ürünü pcdepo.com dan aldık gerçekten de müşteri memnuniyeti çok iyi notebook konusunda 1 numara diyebilirim tüm müşterilerine açılmamış orjinal kutu ve 15 gün içinde herhangi bir arıza durumunda değişim garantisi veriyor ürünün garanti belgeleri ve faturası tam geldi ve siparişten 16 saat sonra elimize ulaştı notebook alıcak arkadaşlara pcdepo.com u tavsiye ederim
    linki burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acer -- 22 Ocak 2007; 11:56:14 >

• Peki, Vista'yı tüm özellikleri sonuna kadar kullanması için zorlamanın bir yolu var mı? Bir de her şey son ayarındayken performansını görseydik.
  • ya bide bu alınan 3.2 genel sistemin performansımı ekran kartının puanını görebiliyomusun. aşağıdaki verileri bir forumdan aldım adamın puanı sadece 3.4 bizim sistemden daha yi gibi aslında.

BASE SCORE:3.4

Processor AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4400+ 4.8 3.4

Memory (RAM) 2.0GB 4.6
    Graphics NVIDIA GeForce 6600 (Microsoft Corporation - WDDM) 3.4
    Gaming graphics 521MB Total available graphics memory 3.4
    Primary hard disk 76.7GB Total 5.2
    Windows Vista (TM) Ultimate (build: 6.0.5728)

System
    --------------------------------------------------------------------------------

Manufacturer System manufacturer
    Model System Product Name
    Total amount of system memory 2.0GB RAM
    System type 32-bit operating system
    Number of processor cores 2
    64-bit capable Yes

Graphics
    --------------------------------------------------------------------------------

Display adapter type NVIDIA GeForce 6600 (Microsoft Corporation - WDDM)
    Total available graphics memory 521MB
    Dedicated graphics memory 249MB
    Dedicated system memory 0MB
    Shared system memory 272MB
    Display adapter driver version 6.14.10.9564
    Primary monitor resolution 1680x1050
    DirectX version DirectX 9.0 or bette

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowboss -- 31 Ekim 2006; 19:29:53 >

• ya çok iyiolmuş asus f3jc için...kafam bayagı karıştı bilgisayar almaya karar verdiğimden beri...biri iyi diyo diğeri değil diyo...her kafadan bi ses çıkıyo anlayacagınız...ben hp modellerini incelerken biri bu ürünü tavsiye etmişti. benimde asus f3jc araştırmalarım böyle başladı...çizim(max autocad)kullanıcam ...alan veya bilgisi olan arkadaş varsa lutfen cevap yazsin...umarın iyi bi karar veririm böylece...şimdiden teşekkurler herkese kolay gelsinn...
  • bende f3jc almayı şiddetle düşünenlerdenim. bu forumda olumlu yada olumsuz kullanıcı yorumlarının hepsi toplanırsa faydalı olunur. bugün nova bilgisayarla görüştüm. f3jc kalmamış. 3 kasımda gelecek dediler. iyi akşamlar.

2002-Chevrolet-TrailBlazer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar artık ben de f3jc liyim. dün itibariyle bilgisayarıma kavuşmuş durumdayım. bu başlığı açan arkadaşa teşekkrler umarım hep olumluluklarını yazarız ve sorun yaşamayız. alanlara hayırlı olsun. bekleyenler de azıcık sabır. ama makine gerçekten güzelmiş.

Orjinalden alıntı: Scaevola

Peki, Vista'yı tüm özellikleri sonuna kadar kullanması için zorlamanın bir yolu var mı? Bir de her şey son ayarındayken performansını görseydik.

Malesef zorlanamıyor özellikler direk kaldırılıyor ancak sanırım vista yaygınlaştıktan sonra bunuda hallederler.

quote:

ya bide bu alınan 3.2 genel sistemin performansımı ekran kartının puanını görebiliyomusun. aşağıdaki verileri bir forumdan aldım adamın puanı sadece 3.4 bizim sistemden daha yi gibi aslında.

BASE SCORE:3.4

Processor AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4400+ 4.8 3.4

Memory (RAM) 2.0GB 4.6
    Graphics NVIDIA GeForce 6600 (Microsoft Corporation - WDDM) 3.4
    Gaming graphics 521MB Total available graphics memory 3.4
    Primary hard disk 76.7GB Total 5.2
    Windows Vista (TM) Ultimate (build: 6.0.5728)

System

Manufacturer System manufacturer
    Model System Product Name
    Total amount of system memory 2.0GB RAM
    System type 32-bit operating system
    Number of processor cores 2
    64-bit capable Yes

Graphics

Display adapter type NVIDIA GeForce 6600 (Microsoft Corporation - WDDM)
    Total available graphics memory 521MB
    Dedicated graphics memory 249MB
    Dedicated system memory 0MB
    Shared system memory 272MB
    Display adapter driver version 6.14.10.9564
    Primary monitor resolution 1680x1050
    DirectX version DirectX 9.0 or bette

Ayrı ayrıda puan gosteriyor tabikide ancak sistemin genel performansı en zayıf donanima gore belirlendigi icin genel puanlamada o gozukuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WB -- 1 Kasım 2006; 14:43:45 >

• bizdeki geforce 7300 geforce 6600den daha iyi puan almış vista testinde yanılmıyosam çok iyi haber bence ...
  • jennifermarthy2 teşekkürler. bilgilendirme yapmasına yaparım da benchmark programı kırmadım. o yüzden cevap veremiyorum fakat bu açığı saolsun bi arkadaş kapattı. ayrıca gamer olmadığım için ekran kartı performansını da değerlendiremeyeceğim. bunun dılında makinede ısıma sorunu, optik okuyucu arızası gibi problemler yok. ısınma sorunu açısından asus zaten diğer modellerde de bu meseleyi aşmıştı. umarım hep böyle kalır. sorun çıkarmaz. batarya çıkıntısıyla ilgili bir kaç şey söyleek gerekirse ben bu konuları hep sorun eden kıl bi tip olmama rağmen inanın benim için bile sorun teşkil etmiyor. makine de henüz takılma vs. bi sorun yok. kasa güzel. başka sorular varsa yanıylarım.

Keske 12 hucreli pil verselerdi de cikintisi 4 cm olsun ne farkeder. Bugun Asus'umu internet vs gibi normal kullanimda kullandim ve pil 4 saatten biraz daha dayandi, bu sure icinde devamli internete bagli idim. Benim icin pil omru cok onemli. Cok guzel ve estetik bir bilgisayar. Tus takimi da gayet iyi.
  • arkadaşlar ben bu notebook ta pes5-call of duty -half life 2gibi oyunları oynıya bilir miyim?
    3d performansı nasıldır.
  • marsilya slmm...ısınma probleminin olmaması ii....merak ettiğim konulardan biriyde buydu zaten.peki çizim için(autocad 3dmax)-eğer bilgin varsa tabi-nasıl bi bilgisayar sence...ekran kartı beni biraz düşündürüyo açıkçası...asus 6jc öneren arkadaşlar vardı ama ben ona pek sıcak bakmadım sence?teşekkurler...Marka : ASUS a6jc
    Ürün : A6Jc CENTRINO DUO 1.83GHz 15.4' 1GB RAM 100GB HDD
    Ürün Kodu : ASUS.NB.A6JC183DR
    İşlemci : Intel Core Duo T2400 işlemci (1.83GHz/2MB,667MHz)
    LCD Ekran : 15.4' WXGA (1280x800), Color Shine
    Yonga Takımı : Intel® 945PM/ICH7M
    Grafik Arabirimi : nVidia GeForce Go 7300 TurboCache
    Grafik Bellek : 128MB dahili, anabellekten 256MB paylaşımlı
    İşletim Sistemi : Windows® XP Home (Türkçe)
    Ağırlık : ~ 2.85kg
    Anabellek : 1GB DDR2-533
    Sabit Disk : 100GB
    Optik Sürücü : 8x Super Multi DVD yazıcı
    Modem : 56K
    Ethernet : Gigabit + Intel 802.11a/b/g WLAN
    Bluetooth : Var
    Pil Ömrü (Ençok) : ~ 3 - 3.5 saat (Li-Ion)
    Bellek Kapasitesi : 2GB (2x SODIMM)
    USB : 4x USB2.0
    Firewire : 1
    PCMCIA : 1xTip II
    TV-Out : Var (S-Video)
    Ses : AC 97 Stereo
    Ölçüler : 354x284x35.2mm
    Diğer : Dahili 1.3MP Webcam Kamera
    : Audio DJ, Power4Gear+ Teknolojisi
    : Dahili Kart Okuyucu, DVI dijital bağlantı
    Hediyeler : Taşıma Çantası, Mouse

Garanti Süresi (Yıl) : 2

• İlk sorunla bende bugun karşılaştım(veya farkettim bilemiyorum )

kapatım acarsam bi sorun yok ancak reset yaparsam ses tamamen gidiyor
  • Arkadaşlar bu ürün bir harika, ben F3F aldım çok güzel, ne ısınma derdi var nede ses, hala şarja takmadan kullanıyorum dün akşam 3 saat açık durdu banamısın demiyor, oyun demesi yapalım bakalım nolacak.

Birşey öğrenmek istiyorum, bu alete ben format atamazmıyım bana xp home tr verdiler ama içinden 2 tane asus etikekli cd çıktı, kurtarma falan diyordu.

Bu cd ile sadece format atabilirmiyim, ve istediğim driveri ben yükleyebilirmiyim.

Orjinalden alıntı: grafiktasarimcisi

Arkadaşlar bu ürün bir harika, ben F3F aldım çok güzel, ne ısınma derdi var nede ses, hala şarja takmadan kullanıyorum dün akşam 3 saat açık durdu banamısın demiyor, oyun demesi yapalım bakalım nolacak.

Birşey öğrenmek istiyorum, bu alete ben format atamazmıyım bana xp home tr verdiler ama içinden 2 tane asus etikekli cd çıktı, kurtarma falan diyordu.

Bu cd ile sadece format atabilirmiyim, ve istediğim driveri ben yükleyebilirmiyim.

walla ben cd lere henuz bakmadım ancak herhangi bir xp cd'siyle tabikide yukleme yapabilirsin,driver lar zaten asus un sitesinde mevcut.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.