Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ASUS F3Jc ORTAK PAYLAŞIM ALANI(İnceleme,öneri ve sorunlarınız)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Cevap: ASUS F3Jc ORTAK PAYLAŞIM ALANI(İnceleme,öneri ve sorunlarınız) Sayfa: <<   < önceki  34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 43   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
theadramelech

26 Ağustos 2007; 18:27:02 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: _FeNci_

bu konuyla ilgili foruma 3. mesajım ..lütfen yardımmm:((

pc'yi alalı yaklaşık iki ay oldu ve bluetooth sorununu çözemiyorum.."Bluetooth peripheral device yüklemeniz gerekmektedir" şeklinde bi uyarı çıkıyo ve bluetoothla ilgili verilmiş bi cd yok..makinede bluetooth var fakat kullanamıyorum..nasıl çözülür bu sorun lütfen yardımm:(((

Arkadaşım önce bluetoothu aktif hale getir. Eğer sürücüler hiç yüklenmediyse ve cdden bulamam diyorsan asus'un türkiye sitesinden indir. Bluetoothun açıkken yüklemeye çalış. Yine olmadısa recovery yap yine olmazsa maalesef servise gideceksin sanırım.

ASUS F3JC, Logitech S510, CREATIVE ZEN VISION M 30GB
_FeNci_

26 Ağustos 2007; 18:58:25 

çok teşekkürler..
recovery'i denedik fakat çözülmedi..siteden indirmeyi denememiştik..inşallah faydası olur..:(

ASUS F3JC
arifcetiner

29 Ağustos 2007; 11:37:08 

quote:

çok teşekkürler..
recovery'i denedik fakat çözülmedi..siteden indirmeyi denememiştik..inşallah faydası olur..:(

CD nin içinde var direk gelen ekranda belirtilmemiş fakat BTOOTH yazan klasörün içinde var mevcut sürücüler. Butondan aç Bluetooth u sonra BTOOTH klasörüne girerek kur. Bayaa bir şey kuracak o anda Bluetooth ile ilgili senin ellemene bile gerek yok kendisi hallediyor.

Kolay Gelsin..

_FeNci_

3 Eylül 2007; 21:56:35 

quote:

Orjinalden alıntı: arifcetiner

quote:

çok teşekkürler..

CD nin içinde var direk gelen ekranda belirtilmemiş fakat BTOOTH yazan klasörün içinde var mevcut sürücüler. Butondan aç Bluetooth u sonra BTOOTH klasörüne girerek kur. Bayaa bir şey kuracak o anda Bluetooth ile ilgili senin ellemene bile gerek yok kendisi hallediyor.

Kolay Gelsin..

saol arkadaşım ama biri recovery diğeri driver la ilgili 2 cd var.BTOOTH diye bi klasör bulamadım cdlerde.siteden indirdim bluetooth yazılımını;denedik yine olmadı ya da ben bilemedim ve nokia pc suite yükledim.nokia tel.den veri aktarımı yapabildim sonunda.

laptop konusunda hatta pc konusunda acemiyim o yüzden mi bilmiyorum yıldızımız barışmadı hala laptopla.şimdide şu meşhur mavi ekran hatasıyla karşılaştım bugün.konuyla ilgili mesajlara göz attım ama nasıl kurtulurum hala bilmiyorum..asus f3jc yanlış seçim mi oldu diyorum bazen ama 2 aylık pc için böyle düşünmek erken diyerek avutuyorum kendimi.dönem içi ödevlerimde beni yarı yolda bırazmaz inş. :(

ya çok oluyorum sanırım ama "ölü piksel" nedir,nasıl anlaşılır vs. bilgisi olan arkadaşlarım varsa paylaşabilirler mi acaba?cahilliğimin kusuruna bakmayın:(..şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _FeNci_ -- 3 Eylül 2007; 22:06:54 >

ASUS F3JC
arifcetiner

5 Eylül 2007; 16:40:30 

quote:

quote:

quote:

çok teşekkürler..

Kolay Gelsin..

saol arkadaşım ama biri recovery diğeri driver la ilgili 2 cd var.BTOOTH diye bi klasör bulamadım cdlerde.siteden indirdim bluetooth yazılımını;denedik yine olmadı ya da ben bilemedim ve nokia pc suite yükledim.nokia tel.den veri aktarımı yapabildim sonunda.

laptop konusunda hatta pc konusunda acemiyim o yüzden mi bilmiyorum yıldızımız barışmadı hala laptopla.şimdide şu meşhur mavi ekran hatasıyla karşılaştım bugün.konuyla ilgili mesajlara göz attım ama nasıl kurtulurum hala bilmiyorum..asus f3jc yanlış seçim mi oldu diyorum bazen ama 2 aylık pc için böyle düşünmek erken diyerek avutuyorum kendimi.dönem içi ödevlerimde beni yarı yolda bırazmaz inş. :(

ya çok oluyorum sanırım ama "ölü piksel" nedir,nasıl anlaşılır vs. bilgisi olan arkadaşlarım varsa paylaşabilirler mi acaba?cahilliğimin kusuruna bakmayın:(..şimdiden teşekkürler..

Sürücülerin bulundugu CD de var idi. F3 yazıyor üzerinde o CD nin. ama yaptıysanız sorun yok tabi. Mavi ekrana gelelim. Mavi ekran nadir de olsa çıkıyor. Nedeni ne bilmiyorum ama bende pc yi kapatırken çıkıyor ama zorlandığımın farkındayım. Kurtulma olayına gelelim. HDD Patch i var Forumda ben yaptım bi yararırını göremedim ama bir dene. BIOS u felan güncelle. Bunlar senin yapıcağın önlemler. Aleti Nisanın başında aldım gayet harika sorun yok benimkinde.

Ölü piksel nedir derseniz basit olarak anlatmak gerekirse monitördeki her piksel(nokta) küçük bir lambadır. Bazen bu lambalardan bir tanesi fabrika çıkışında yanmaya bilir. Bu olaya ölü piksel denir. Bundada bir standart vardır. Bir monitörde 3 tane ölü piksel olması sınır kabul edilir 3 ten fazla olması ise ürünün değiştirilmesi için sebeptir.(alıntı)

sazan84

Sisteme Gözat

5 Eylül 2007; 19:56:19 

slm arkadaşlar;

benim bu aralar dvd sürücümle başım dertte, çok dvd seçmeye başladı meret. öyle ki, kendi yazdığı dvd leri bile okumuyo hale geldi. sizinkiyle aynı mı bilmem, modeli samsung TSSTcorp L632D. acaba sizde bununla ilgili vista için güncel bir firewire mevcut mu?

ASUS F3JC
_FeNci_

5 Eylül 2007; 20:56:25 

quote:

Sürücülerin bulundugu CD de var idi. F3 yazıyor üzerinde o CD nin. ama yaptıysanız sorun yok tabi. Mavi ekrana gelelim. Mavi ekran nadir de olsa çıkıyor. Nedeni ne bilmiyorum ama bende pc yi kapatırken çıkıyor ama zorlandığımın farkındayım. Kurtulma olayına gelelim. HDD Patch i var Forumda ben yaptım bi yararırını göremedim ama bir dene. BIOS u felan güncelle. Bunlar senin yapıcağın önlemler. Aleti Nisanın başında aldım gayet harika sorun yok benimkinde.

Ölü piksel nedir derseniz basit olarak anlatmak gerekirse monitördeki her piksel(nokta) küçük bir lambadır. Bazen bu lambalardan bir tanesi fabrika çıkışında yanmaya bilir. Bu olaya ölü piksel denir. Bundada bir standart vardır. Bir monitörde 3 tane ölü piksel olması sınır kabul edilir 3 ten fazla olması ise ürünün değiştirilmesi için sebeptir.(alıntı)

peki ölü piksel olup olmadığını kontrol etmek mümkün mü ya da nasıl anlaşılır,sorun oluşturur mu pc için?teşekkürler..

ASUS F3JC
arifcetiner

6 Eylül 2007; 16:38:35 

quote:

peki ölü piksel olup olmadığını kontrol etmek mümkün mü ya da nasıl anlaşılır,sorun oluşturur mu pc için?teşekkürler..

Ölüpiksel en sağlıklı sanırım gözle görünüyor. Veya Ekranı bir siyah birde Beyaz yap Ve görünürde ters renk veya renk görünmeyen piksellere bak. PC sağlığını etkilemez sorun olmaz ama. Tabi bunu kimse istemez görüntü sağlığı bozuk oluyor bir bakıyorsun orada siyah bi bokta kötü bi durum

trlizard

8 Eylül 2007; 13:07:35 

merhaba;
kasım 2006 da aldığım asus F3JC bilgisayarım, temmuzda açılmama sorunu yaptı. servise gönderdim, sorun hallolmuş olarak geldi.
fakat laptopta takılı olan 2 x 512 MB DDR2 667 ramler yerine 1 adet 1 GB DDR2 533 lük ram takılı olarak geldi.
servisi aradığımda laptop anakartının 667 yi desteklemediğini söylediler. istersem tekrar sevise göndermemi ve 667 ram deneyeceklerini söylediler.
bu seride görülen mavi ekran olayı bende görünmezken servsten geldikten sonra 10 defa görüldü.
sistemde vista home pro ve norton internet security 2007 yüklü, özellikle ağ bağlantılarından bir bilgisayara girince kesinlikle mavi ekran çıkıyor ve bilgisayar restart yapıyor.
bunun nedeni yeni ramlar olabilir mi?

ayrıca vistada kart okuyucuları yükleyemiyorum nedeni ne olabilir. yüklü diye gösteriyor ama görünmüyor.

teşekkürler...

Anakart

--------------------------------------------------------------------------------

Anakart Özellikleri:
Anakart Kimliği 63-0100-009999-00101111-071807-Calistoga$F3J00001_BIOS DATE: 07/18/07 VER: 306
Anakart Adı Asus F3000Jc Series Notebook

Veri Yolu (FSB) Özellikleri:
Yol Türü Intel AGTL+
Yol Genişliği 64 Bit
Gerçek Saat 167 MHz (QDR)
Etkin Saat 667 MHz
Band Genişliği 5332 MB/s

Bellek Yolu Özellikleri: Yol Türü DDR2 SDRAM
Yol Genişliği 64 Bit
DRAM:FSB oranı 8:5
Gerçek Saat 267 MHz (DDR)
Etkin Saat 533 MHz
Band Genişliği 4266 MB/s

Çipset Yolu Özellikleri:
Yol Türü Intel Direct Media Interface

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trlizard -- 8 Eylül 2007; 13:21:27 >

Vatanımızın topraklarının bilinçsizce yabancılara satılmasını şiddetle protesto ediyorum. Ülkemiz Filistin olmasın
jancker_9

9 Eylül 2007; 14:03:48 

arkadaşlar internette gezerken bellek bitti veya bellek read olamadı uyarısı alıyorum bu neden olabilir acaba bir fikri olan var mı? bide mynet oyun sitesine giremiyorum java yüklü olduğu hakde same proses diyor yani sanki 2 java varmışda çakışıyormuş gibi yadımlarınız için peşinen teşekürler

Asus F3Jc - Nokia N73 - Cowon D2 2+2 GB Creative Zen Nano -Canon A560

trlizard

11 Eylül 2007; 9:34:26 

merhaba;
mavi ekran sorunu ile karşılaşan arkadaşlar,
bu sorunu nasıl hallettiniz.
ram değişimi gibi bir şey ile mi hallettiniz.

lütfen yardım...

Vatanımızın topraklarının bilinçsizce yabancılara satılmasını şiddetle protesto ediyorum. Ülkemiz Filistin olmasın
jancker_9

11 Eylül 2007; 21:06:34 

bios güncellemesi çıkmış arkadaşlar 306 ilgilenen arkadaşlara duyurayım dedim

Asus F3Jc - Nokia N73 - Cowon D2 2+2 GB Creative Zen Nano -Canon A560

cool_gemi

11 Eylül 2007; 22:14:27 

yaaa bende vista var bios a gırıyorum easyflash ıle guncelleme yapmaya calısıyorum fakat bin dosyasını gormuyo guncelleyemedım yapan arkadaslar bı yardım nasıl guncellicem

cumhur
zilforlum

16 Eylül 2007; 2:43:58 

(ASUS F3JC 15.4 WXGA CORE2 DUO T5600 1GB RAM 667MHZ GEFORCE GO 7300 100GB HDD(5400RPM) 9CELL PİL WEBCAM)arkadaşlar merhaba öncelikle mart ayından beri asus f3jc kullanıyorum. mavi ekran, hopörlörle kulaklıktan aynı anda ses gelmesi, ölü piksel gibi bir sorunla karşılaşmadım allaha şükür. ilk defa bir bilgisayara sahipoldugum için aşırı derecede kurcaladım ve sayısını hatırlayamıyorum ama çok kez format attım:))) şuana kadar bu yönde de bir sıkıntım olmadı. neyse aylardır kullanıyorum ve memnunum şuan. benim sorunlarım olmadı mı oldu tabiki ben cd yazmakta sorunlar yaşadım çogu kez. nero ile yazıyordum cd'leri sorunum olmuyordu pek ama iş dvd'ye geldiğinde sorunlar çıkıyordu. bir keresinde 40 dk hiç unutmam bekledim sonunda yazmayı tamamladı ve dvd'ye baktım hiç yazılmamış. artı dvd nerdeyse ates atıyordu. valla yanlış hatırlamıyorsam 205 di bios yükselttim 306'ya ve şu anda hiç sorunsuz yazıyorum dvd. alakasını pek bilmiyorum ama(burda okudugum kadarıyla var) olsa gerek. ben biosu yükselttim çünkü; vista yükledim. sonra farkettim ki dvd yazmam da düzeldi. maşallah diyelim nazar değmesin 2 gün önce 10 dvd'yi durmadan yazdırdım(dikkat bilgisayar adaptöre baglıydı. yazarken bağlı yazmanızı tavsiye ederim ayrıca.) 6x hızla yaklaşık 4.10 cb veri yazdım her dvd ye 10-12 dk arası sorunsuz yazdım her dvd'yi. biraz uzun oluyor ama madem böyle 7 ayı paylaşayım:))). vistaya geçtim dedim ama şu an xp profesyonel kullanıyorum ve ince ayarlarını yaptım makina uçuyor resmen iyi yani. vista 32 bit ultimate yükledim şu ilk çıktıgı aralar crackledik neyse kullanıyorum tüm driverleri kurdum(biraz sorun yarattı ama). bence bilgisayarı kastı. araştırmalarıma göre ultimate vistanın en agır olanıymış. bende o vardı onu kurdum hani denemek amacıyla kurmadım kasar mı kasmaz mı diye. neyse size sorum şu okudum forumu güzel yapmışsınız teşekkürler size.ama ben hala vistaya geçmek istiyorum yani vista kurmalıyım. kullanan biri çıksın desin ki bizim bilgisayarımıza şu uygun kardeş ben de temin edip kurayım. artı şu an internetten indirerek crackleyerek kurabilecem bu konuda da yorumlarınızı bekliyor.
asus f3j'nin performansı özelliklerine göre muhteşem. ama ögrendim ki gereksiz olan servisleri kapamak, ön başlangıcı ayarlamak(dikkat burda gereklileri kapamayın atk100 gibi), degraf yapmak(disk birleştirmek), disk temizletmek bunları düzenli yaparsanız bilgisyar resmen uçuyor.
arkadaşlar sorunlarınızı okuyorum aylardır valla zoruma gitti o yüzden üye oldum genele hitap ederek f3jc'yi karalamaya çalışanlar var. kullanmadan yorum yazanlar var sanki.ya bilgisayarın pilinden şikayetçi olanlar ben power 4 gear programını ayarlayarak ve bu siteden ögrendiğim fan kontrol sistemini kullanarak inanın 4 saati normal kullanımda geçiyorum. keşke 1 cm daha dışa çıkık olsaydı da 6-7 saat gitseydi. arka da duran pilin size zararı ne anlamıyorum yani. artı kasa dandik diyenler var yerden 1.5 metre yükseklikte kalorüferin üzerinden düstü benim bilgisyar açtım bi de oyun oynadım anın da yani hiç bi şe olmadı ekranın üzerine ters çevrildi inanın güm diye okuldaydım herkez bize baktı valla.sağlam bilgisayar. hdd
UZUN OLDUGU İÇİN TEKRAR SORULARIMI YAZAYIM:ASUS F3JC 15.4 WXGA CORE2 DUO T5600 1GB RAM 667MHZ GEFORCE GO 7300 100GB HDD(5400RPM) 9CELL PİL WEBCAM
1) VİSTA KURACAM HANGİSİ UYGUN OLUYOR PERFORMANS YÖNÜNDEN?
2) CRACKLİ KURACAM SORUN OLUR MU? cevaplarınızı bekliyorum.
3) ÇOK FORMAT ATTIM DEMİŞTİM HANİ HDD'DEN ÇITIRTILAR GELİYOR AZ AMA SADECE ORDAN SES GELİNCE BİRAZ TEDİRGİN OLUYORUM. ACABA NEDEN BENİM FORMATLAR MI?
CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM. TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zilforlum -- 16 Eylül 2007; 3:12:11 >

kyuksel

16 Eylül 2007; 10:21:52