arkadaşlar ben 21 martta aldım asus u yeni serimidir acaba değilse son seriyle değiştirme gibi bir olanağım varmı?
Yeni seridir ,eski serisi olsa bile böyle bir imkanın yok.
@faruk28
Yazılım yükle derken flash belleği takar takmaz saatin yanında bir baloncuk çıkacaktır,2 -3 kere daha sonra bilgisayarıma girip bakabilirsin.Ayrıca Vista'nın harici hdd vb. cihazlarını şuanlık tanımadığını duydum ama ne kadar doğru bilemem.. Xpde böyle bir sorunla karşılaşan varmı? Ben hiç karşılaşmadımda.
Bilgisayarımda herkesin karşılaştığı sorun kulaklığı taktığım zaman laptoptan da ses geliyor. ama bazen geliyor bazen gelmiyor. bunun sebebi driver mı yoksa illaki servise mi göndermek gerekiyor. çünkü bazen ilk açılışta laptoptan da geliyor sonra yeniden başlat dediğimde ses gelmiyor...
arkadaşlar merhaba bende asus f3f serisi bir notebook var. recovery cd sini takıp format çekerken cd bootlanırken seçilen seçneği yanlış seçtiğimi görünce kurulumu pc yi kapatarak sonlandırdım ve şimdi recovery cd sini taktığımda free space not found error veriyor ne yapmam alzım bilen varmı? acil yardımlarını bekliyorum.
arkadaşlar merhaba bende asus f3f serisi bir notebook var. recovery cd sini takıp format çekerken cd bootlanırken seçilen seçneği yanlış seçtiğimi görünce kurulumu pc yi kapatarak sonlandırdım ve şimdi recovery cd sini taktığımda free space not found error veriyor ne yapmam alzım bilen varmı? acil yardımlarını bekliyorum.
Bilgisayarımda herkesin karşılaştığı sorun kulaklığı taktığım zaman laptoptan da ses geliyor. ama bazen geliyor bazen gelmiyor. bunun sebebi driver mı yoksa illaki servise mi göndermek gerekiyor. çünkü bazen ilk açılışta laptoptan da geliyor sonra yeniden başlat dediğimde ses gelmiyor...
bu konuda aydınlatan olursa sevinirim.
tr.asus.com dan yinede sen güncel sürücüleri indir. Kullandığım alette son versiyon yüklü ve sorun yok.
xp yle karşılaştıracak olursam, bilgisayarın açılış ve kapanış süreleri uzamış. performans yöneticisinden boştayken çalışan işlemlere baktığımda 65 gibi bir rakam gördüm ki bu da xp ye göre hayli fazla, sanırım bu yüzden sistem boştayken 500-600mb arası ram kullanıyor. oyun olarak test ettiğim nfs carbon ve pes 6 da, xp ye oranla hiçbir yavaşlama gözlemlemedim, zaten pes6 da bir yavaşlama olsaydı aynen geri dönecektim xp ye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sazan84 -- 2 Haziran 2007; 19:20:50 >
xp yle karşılaştıracak olursam, bilgisayarın açılış ve kapanış süreleri uzamış. performans yöneticisinden boştayken çalışan işlemlere baktığımda 65 gibi bir rakam gördüm ki bu da xp ye göre hayli fazla, sanırım bu yüzden sistem boştayken 500-600mb arası ram kullanıyor. oyun olarak test ettiğim nfs carbon ve pes 6 da, xp ye oranla hiçbir yavaşlama gözlemlemedim, zaten pes6 da bir yavaşlama olsaydı aynen geri dönecektim xp ye
sazan84 Bilgisayarın ram 2 gb mi benimki 1 gb görev yöneticisinden baktığımda 700 den fazla rami kullandını gördüm. Acaba hangi proğramları kaldırsam rami daha az kullanır. Ayrıca vistayı yeni kurduğumda benimkinn puanı 3.1 çıkmıştı. Bir de sürekli ofis xp cd si isteyip bir şey kurmak istiyor. ofis 2003 yükledim kaybolmuştu. güncellemeleri yaptım yine çıkmaya başladı. bu sorunu nasıl çözeceğim.
Orjinalden alıntı: Macıllı sazan84 Bilgisayarın ram 2 gb mi benimki 1 gb görev yöneticisinden baktığımda 700 den fazla rami kullandını gördüm. Acaba hangi proğramları kaldırsam rami daha az kullanır. Ayrıca vistayı yeni kurduğumda benimkinn puanı 3.1 çıkmıştı. Bir de sürekli ofis xp cd si isteyip bir şey kurmak istiyor. ofis 2003 yükledim kaybolmuştu. güncellemeleri yaptım yine çıkmaya başladı. bu sorunu nasıl çözeceğim.
hayır ram hala 1gb. şu an tekrar kontrol ettim ram i - sadece msn ve explorer açık - 67 işlem, 506mb yazıyor. eğer sistemine yüklü virüs koruma programı, firewall gibi şeyler yüklediysen ram ın yükselmesi normal. bir de asus un ıvır zıvır programlarını kaldır, onlar da ram e yükleniyor olabilir, multiframe, lifreframe gibi. office hakkında birşey diyemeyeceğim, az önce office 2007 kurdum bilgisayara, o da gayet sorgusuz sualsiz çalışıyor nazar değmesin
ya ben sizi anlayamıyorum. şu foruma yazı yazıpda bilgisayardan hiç anlamayan angutlar var. Hiç bişeyden anlamıyor gidip bios update lemeye çalışıyor. Hiç bi sorunu tek başına çözemez misiniz siz. Buradan bilgisayarddan anlamadıkları belli oluyor. Ben de F3Jc notebook ile bir çok sorunla karşılaştım. ama bunlar basit şeyler. Live update programı gibi birçok program geliyor. adam bu programalrın ne işe yaradığını bile bilmeden bi kaç işlemle bilgisayarın baz ayarlarını değiştiriyor. ondan sonrada buraya yazıp lütfen yardım edin diyor. Sözüm herkes için geçerli değil. İyi ki bi forum a yazı yazmayı öğrenmişsiniz. Hepsinden önce güzelce bilgisayar öğrenin, ondan sonra da ufacık problemler için forumu meşgul etmeyin.
ya ben sizi anlayamıyorum. şu foruma yazı yazıpda bilgisayardan hiç anlamayan angutlar var. Hiç bişeyden anlamıyor gidip bios update lemeye çalışıyor. Hiç bi sorunu tek başına çözemez misiniz siz. Buradan bilgisayarddan anlamadıkları belli oluyor. Ben de F3Jc notebook ile bir çok sorunla karşılaştım. ama bunlar basit şeyler. Live update programı gibi birçok program geliyor. adam bu programalrın ne işe yaradığını bile bilmeden bi kaç işlemle bilgisayarın baz ayarlarını değiştiriyor. ondan sonrada buraya yazıp lütfen yardım edin diyor. Sözüm herkes için geçerli değil. İyi ki bi forum a yazı yazmayı öğrenmişsiniz. Hepsinden önce güzelce bilgisayar öğrenin, ondan sonra da ufacık problemler için forumu meşgul etmeyin.
arkadaslar f3jc modeli var elimizde.recovery cd den sistemi yeniden yuklemek istiyoruz ama,bu konuda pek bilgi sahibi deegiliz.yukleme esnasında ne gibi sorunlarla karsılasabiliriz.daha oncee yukleyen varsa ve yardımcı olursanız sevinirim.
Kardeşim kimin ne yazdığından sana ne. Burası paylaşım forumu. Herkes bir şeyler paylaşmak istiyor. Faydalı da oluyor. Bilmeyenlere de saygılı olmak lazım. Biraz hoşgörü lütfen.
Madem sen biliyosan ne işin var burda burası bilmeyenlerin yeri alla alla amma saçmalamışsın haa millet bişeyler öğrenmek için burda kariyer yapmak için değil.
Geçen çok ilginç mavi ekran olayı yaşadım.Bilgisayarı kapattıktan bir kaç dk sonra bilgisayar kendiliğinden açıldı.Hemen mavi ekran çıktı ve sistem yeniden başladı.Mavi ekran bende ilkkez çıktı. Sorun driverlerden kaynaklanıyor.Vista driverleri tam olarak düzgün çalışmıyor.Özeliikle fn tuşları ve güç ayar düğmeleri bazen çalışmıyor veya çalışsa da xpdeki gibi görünüyor.Yaklaşık 1 aydır vista kullanıyorum ama xpnin hız ve stabilliğini özlemeye başladım.Vistada biraz görsellik ve güvenlik var.Bunu dışında xp bir çok alanda vistadan daha düzgün ve sağlam çalışıyor. Bu arada xp ile f3jcde hiçbir sorun yaşamamıştım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andan44 -- 5 Haziran 2007; 23:35:36 >