Şimdi Ara

CES 2015 : E Ink firması renk değiştiren e-mürekkep ekranlarını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • CES 2015 : E Ink firması renk değiştiren e-mürekkep ekranlarını duyurdu





    Bu yıl ki CES 2015 fuarında çğır açan bir teknoloji tanıtacağını açıklayan e-mürekkep ekranların geliştiricisi E Ink Technologies, merakla beklenen yeni teknolojisini duyurdu. Bu bir rekn değiştiren e-mürekkep ekran.




    E-ink Prism olarak adlandırılan dinamik ekranlar yine e-mürekkep teknolojisinden faydalanıyor ve programlanabilir şekilde renk değiştirebiliyor. Ayrıca çok düşük seviyelerde enerji harcıyor. Bu bakımdan geleneksel LED aydınlatmalardan daha tasarruflu oluyor. 




    Esnek olarak geliştirilen Prism ekranlar bu bakımdan örneğin esnek mobilyalarda, sanat galerilerinde veya arka plan duvarlarında kullanılabilecek. Yani daha çok dekorasyona yönelik olarak hazırlanmış. 




    Beklentiler firmanın devasa boyutlarda e-mürekkep ekranlar hazırlayacağı yönündeydi. Prism bu bakımdan biraz sürpriz oldu. Yeni teknolojinin ne derece çığır açabileceğini zamanla göreceğiz. Firma teknolojisini sadece kurumsal müşterilere pazarlayacak.  

     

     








  • Yotafone gibi telefonların işlevselliği artacaktır :)

  • Artık tüm reklam tabelaları merkezlerinden gelen bir sinyalle güncellenip istenilen başka bir reklama veya değişen fiyata geçebilecekler, istenirse duvarlar istendiği zaman renk veya desen değiştirebilecek ve bir daha görüntü değiştirilmediği sürece hiç enerji harcanmadığında yıllarca bataryası bitmeden durabilecekler. Bu teknolojinin kullanım alanı oldukça geniş. E-ink ekranlarda pikselleri gerçek renkli kürelerden oluştuğu için oluşan görüntüler fiziksel olarak bir kağıttan görünüyormuş gibi gözüküyor. Şu ana kadar ki e-ink panellerin soluk renkli veya renksiz olması bunu engellemişti ama artık görünüyor ki bu sınır aşılmış.

  • 'Yeni teknolojinin ne derece çığır açabileceğini zamanla göreceğiz' Renk değiştiren telefonlar gelebilir

  • Kartuşu bitiyor muymuş bunun


    Güzel yerlerde kullanılabilir, evin duvarına döşeyecen bunlardan on numara olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ekranla neler yapılmaz ki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.