Şimdi Ara

dsg ömrünü uzatmak için tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
157
Cevap
5
Favori
9.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Forum olarak genelde dsg şanzıman sevilmiyor, fakat malumunuz kullanan arkadaşlar da çok. Ama bu şanzımanın biraz nazlı olduğu söylendiği için kullanırken nelere dikkat edilmeli, mesela ilk kalkışlarda gaza dokunmakla dokunmamak arasında mı basılmalı, gazı köklememek mi gerek, sürüş esnasında gaz pedalından ayağımızı çekerken sert çekmeyip kademe kademe yavaşça mı çekmeliyiz, fren yaparken arabanın vites küçültmesindeki titreme ve sarsıntı için vitesi boşa alıp mı frene basmalıyız, dururken araç boşta mı çalışmalı vs... Görüşleriniz ve tavsiyeleriniz önemlidir, teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takip

• Kullanım kilavuzu bu sorular için basiliyor.

• Bende yeni DSG kullanıcılarındanım.
    Yaptığım en basit önlem şudur.

Aracı park edeceğim zaman, şansımanı önce N ye alıyorum. Sonra el frenini çekiyorum. Daha sonra freni bırakıp aracın yükünü el frenine bindiriyorum. Sonra şanızmanı P ye alıyorum.

İkinci olarak ise köprü trafiği gibi çok yoğun yerlerde şanzımanı ya Sport moda alıyorum ya da manuele alıp sürekli 1 de olmasını sağlıyorum. Diğer türlü hemen 1 den 2 ye geçiyor ve gereksiz vites arttırıyor.

Başka önerisi olan varsa bende duymak isterim.
  • Arabayı kullanmayarak.
  • Arabayı almayarak
  • En temizi garanti bitince elde patlamadan gaz.. pardon elden cikarmak

Bu arada herkesin karari kendine. Amma ve lakin. Okadar para verip araba aliyorsun. Ama istedigin gibi kullanamiyorsun. Aman nazik olalim dsgye birsey olmasin. Aman soyle yapmayalim. Ha birde garantisi olmayanlari dusunuyorum. Bisey oldu olacak. Ya olursa bilmem kac tl. Beyler. Bu korkuyla yasamak nedir boyle? Ben catir catir kullanamayacaksam ne yapayim o arabayi? Gerektiginde dipgaz yaparim. Gerektiginde 5ten 3e atar gazlarim. Korkmam bisey olacakmi diye. Hayattan ve otomobilden keyif almaya bakin yahu. Siz arabaya degil o size hizmet etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 10 Ocak 2015; 22:04:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DSG ömrü kullanmayarak uzatılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

Bende yeni DSG kullanıcılarındanım.

Aracı park edeceğim zaman, şansımanı önce N ye alıyorum. Sonra el frenini çekiyorum. Daha sonra freni bırakıp aracın yükünü el frenine bindiriyorum. Sonra şanızmanı P ye alıyorum.

İkinci olarak ise köprü trafiği gibi çok yoğun yerlerde şanzımanı ya Sport moda alıyorum ya da manuele alıp sürekli 1 de olmasını sağlıyorum. Diğer türlü hemen 1 den 2 ye geçiyor ve gereksiz vites arttırıyor.

Sizinle aynı uygulamaları yapıyorum hocam.

• Soru ciddi bir sorudur dsg sevmeyenler veya sırf komiklik yazacakların cevaplamaması, sorulan hususlarda yardımcı olacak arkadaşların cevaplaması, rica olunur. Ddsg kullanan arkadaşlara ve bana yardımcı olur kanaatiyle açılmış bir konudır, yukarıda bir arkadaşımız ne güzel yardımcı olmuş mesela vitesi boşa alarak el frenini çekip p ye almak olayını ben bilmiyordum öğrendim ve bundan sonra uygulayacam.

• Honda tam otomatik kullaniyorum kafam cok rahat. Ayrica 80 bin km oldu ne 1 den 2 ye titreme ne de gectigini hissetme var. Bence garantisiz dsg kullanicilari her an elinde paylayacak korkusuyla yasiyor. Cunku masrafin 20 bin tl lerde oldugu soyleniyor

• Arkadaşlar bizim paramız buna yetti. Biz istemez miydik Honda alalım Renault alalım hatta Dacia alıp gönül rahatlığı ile aracı dağa taşa sürelim. Hele o insanlığın geldiği son teknolojiye sahip tam bir Alman olan Opel alalım.

Ama olmadı. O yüzden böyle forumlarda kendi kendimize yardımlaşıyoruz. Lütfen saptırmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Honda tam otomatik kullaniyorum kafam cok rahat. Ayrica 80 bin km oldu ne 1 den 2 ye titreme ne de gectigini hissetme var. Bence garantisiz dsg kullanicilari her an elinde paylayacak korkusuyla yasiyor. Cunku masrafin 20 bin tl lerde oldugu soyleniyor

He he öyle yaşıyorlar.
    Adam konuya ne yazıyor sen ne yazıyorsun.

• extradan birşey yapma gerek yok bin gitsin arabayı sıfır alıyorsan garantisini uzat bakımlarını serviste yaptır birşey olmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust06

quote:

Honda tam otomatik kullaniyorum kafam cok rahat. Ayrica 80 bin km oldu ne 1 den 2 ye titreme ne de gectigini hissetme var. Bence garantisiz dsg kullanicilari her an elinde paylayacak korkusuyla yasiyor. Cunku masrafin 20 bin tl lerde oldugu soyleniyor

He he öyle yaşıyorlar.

Adamin korkusuda elinde patlarsa dogus ne kadar gecirir korkusu...

• quote:

20 bin yok ama 6-7 bin var eger bakımlarını da hep yetkili serviste yaptırırsan iyi niyet garantisi adı altında sadece işçiliği falan oduyorsun garantin bitse bile .

Ama korkutuyor tabi garanti bitimine yakın ben de satarım

Veya alırken ek garanti alacaksın 1100 liraya 2 yıl ama beygire gore benim arabaya 2700 lira istediler almadım

• quote:

Orijinalden alıntı: trust06

quote:

He he öyle yaşıyorlar.

bunlar böyle, bir vw konusu açılsada çağdışı motorlarımızın şanzımanlarımızın sorunsuzluğu ile övünsek diye bakıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

Bende yeni DSG kullanıcılarındanım.

Çok mantıklı
  • 20 yıldır otomatik kullanıyorum, d ye atar giderim. Zamanında bakımını yaptırırım, hor da kullanmam. Şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Ha yaşayabilirim diye de kullanırken amuda kalkamam. Bozulursa da bozulur ne yapayim.

• Bir kere kesinlikle launch control yapmayacaksın, bebek bakar gibi narin kullanacaksın aracı

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.