Şimdi Ara

Samsung kötü gidişe dur diyemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
2.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Samsung kötü gidişe dur diyemiyor





    En parlak günlerini geçirdiği 2012-2013 yıllarından sonra 2014 yılı başlarında duraklama dönemine giren Samsung, o tarihten itibaren akıllı telefon satışlarında düşüş yaşamaya başladı. Galaxy S5 ve Galaxy Note 4 modellerinden de istediği verimi alamayan Samsung'un 2014 karnesi hiç de iç açıcı değil.




    Firmanın 2014 yılı son çeyrek ön inceleme raporuna göre satışlarda bir önceki yıl aynı döneme göre 10 milyar dolar, faaliyet karında ise 4 milyar dolar düşüş yaşandı. Net kar ise yüzde 37 oranında düşüş gösterdi. Toplam satış gelirinin 47 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği Samsung, yıl bazında yüzde 12 kayıp yaşadı. Bu süreçte akıllı telefon satışları da geriledi. 




    Analizlere göre geçen yıl son çeyrekte akıllı telefon satışlarının düşmesi ancak pazarlamaya ayrılan bütçenin yukarıda seyretmesi düşen karın en büyük sebebi. Üst seviyede iPhone modellerine karşı rekabet edemeyen Samsung, alt seviyede de Xiaomi gibi rakiplerine alan vermeye başladı. 




    Bununla birlikte firmanın yarı iletken bölümü iyi işler çıkarmaya devam ediyor. Pek çoğu rakip mobil cihazlarda olmak üzere işlemci, RAM bellek, depolama belleği gibi ürünleri tedarik eden Samsung'un bu sayede faaliyet karını daha fazla düşmekten koruduğu belirtiliyor. Firmanın yarı iletken bölümü yıl bazında yüzde 35 civarında büyüme yaşadı. 




    Firmanın zirvede seyreden hisse senetleri de 2013 sonundan itibaren düşüş gösteriyor. Firma borsada yüzde 15 erimiş durumda. Bu yıl için ise akıllı telefon sayısında kesintiye giderek maliyetleri kurtarma stratejisi uygulanacak.  

     

     

     




  • Bu tüm firmaların ortak sorunu bence, cep telefonunda artık teknoloji olarak sınırlara ulaşıldı, dikkat ederseniz, Apple bile Iphone 6'yı ekranı büyüttüğü için satabiliyor. Android tarafında yeni amiral gemiler bir öncekilerin makyajlanmış hali olmakten fazla öteye gidemiyor. Tablet sektörü zaten fena halde çöküşte, benim Ipad 3 hala iş görüyor, yenisine hiç heveslenmiyorum.
  • Beter olur inşallah, galaxy s3 e güncelleme vermedin benim gözümde bittin samsung
  • bir şey olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia nın yaptığı gibi bir üst modele 2-3 özellik ekleyip anasının nikahına satmaya devam ederse sonu da nokia gibi olur. Tasarımda,yazılım güncellemelerinde,donanımda hiç bir atılımı yok.Keza aynı durum iphone için de geçerli.
  • Büyük firmaların en büyük sıkıntısı bence fiyat politikası. Orta seviye telefon üretiyorlar çinli firmaların üst seviye telefonları ile aynı fiyattalar. Orta seviyelere zaten doğru düzgün güncelleme vermiyorlar böylece çinli firmalardan bir artısı kalmıyor. Birde Samsung'un arayüzü gerçekten sıkıntı. Biraz teknolojiden anlayan ve fanboy olmayan birisi Samsung'da Note serisi dışında telefon almaz. Özellikleri güzel fakat çoğu gereksiz ve arayüzde şişmeye neden olmaktan başka bir işe yaramıyor. Aslında bu kısır döngü gibi bişey. Şuan LG iyi gidiyor bir zamanlar HTC kötüydü yavaş yavaş toparlıyor Samsung S3'den sonra düşüşte biri çıkarken biri düşüyor bu böyle devam eder.
  • Bunlar hep çinlilerin suçu. Adamlar en ucuza note 4 den bile iyi telefonlar çıkartıyor. Mesela meizu mx4.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her aşk birgün biter :D

  • Ben daha s1 zamanında samsungu bıraktım. O kadar çok telefon çıkarıyor ki yazılım desteği vermiyor çoğuna mesela grand serisine güncelleme yok. Birde hep aynı tasarım aynı yazılım geliştirme yok. Sıkıyor insanı. İnsanlar da anladı boş telefon başkasına gitmeye başladı ki bence lg htc Sony çok çok iyi markalar

  • Her seferinde geliştiricem diye hatalı ve çabuk bozulan telefonlar yaparsan olucağı budur .bizim dükkanda 24 senelik samsung klima var ve halen yeni adığımız klimadan daha iyi çalışıyor ,sağlam ve dayanıklı cihazlar yap tüketici hakkını verir samsung

  • insanlar telefonları eskisi gibi deyiştirmiyo.

    teknolojik atılım lazım. bi düşünsenize eski telefonlardaki deyişimi





    tek satır

    çok satır

    grafik ekran

    renkli ekran

    gps

    wifi

    çamur gibi kamera

    düzgün kamera

    2 kamera (yine biri çamur gibi)

    sonra dokunmatikler çıktı

    işlemciler 500 dü şimdi en süşüğü 1500



    bu geçişlerin hepsinde herkez telefon deyiştiriyodu.



    bi teknolojik atılım olucakki insanlar yeni tel alsınlar.


  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beter ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin aslı samsungda değişen birşey yok.2012de ne yapıyorsa hala onu yapıyor tek fark 2012de android üretici rakibi yokdu.Şimdi belki samsungu bile ezebilecek kadar 3-4 büyük rakibi var.

  • Aşırı fazla model ana modellerin satışını baltaliyor,surekli yeni model cikarinca insanin 6 aylik telefonu demode oluyor.sahsi fikrim modeller 2 yilda bir çıkmalı.Bu sayede daha heyecan verici olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus 4 gb ramli zf2 yi 249 dolara satarken

    Samsung'un zf 2 nin tırnağı olamayan grand max i 290 dolara satan bir firmanın böyle bir yere gelmesini hiç de şaşırmıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazara bu kadar çok telefon çıkarıp sadece 1 veya 2 sine oda 1-2 kere ağlattıra ağlattıra güncelleme verirsen olacağı budur. Bence daha beter olmalı. Senelerdir birbirlerinden kırpılmış aynı kasa teli çıkarttı. En iyisinde de en kötüsünde de çok çok başarısız olan arayüzle devam etti. En güzelide artık sağlam rakiplerinin olması bana göre. LG ve Sony Samsungtan daha başarılılar. Yapılacak şey aslında belli samsung telefonlar boykot bile edilmeli, alınmamalı. Belki o zaman kendine çeki düzen verir.

  • Üç günde bir telefon çıkarmasınlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • piyasanın doyması diye birşey var.
    eşim hala s3 ben s4 kullanıyorum. Ergen zamanlarımızda bittiğinden cpu veya saliselerle ilgilenmiyoruz.
    s3 50 milyon sattı,
    ee s3 ten memnun olmayıp s4 e geçen 40 milyon sattı.

    paranın nasıl kazanıldığından bi haber ergenler dışında telefon değiştirip oyun oynamak
    arzusunda çok insan yok.

    güncelleme vs kıytırık detaylar, s4 4.4.2 hiç problemsiz, ben 4. 2 .2 yide çok beğenirdim.
    velhasıl doyum diye birşey var, ergenlikten çıkanların ayağı yavaştan yere değiyor.

  • BETER OLSUNLAR! dünden bugüne kadar satışları arttı popüleritesi arttı diye hemen 2000+ TL fiyat seviyelerinde

    --beş para etmeyen arayüzün Touchwiz !
    --pil ömrü kısa olan telefonlar
    --en iyi tabletinde bile kasmaların yaşandığı cihazlar
    --adam gibi bir destek sunmaması
    --her telefona farklı işlemci takarak tekrar piyasaya sunma ve insanların aldığı cihazların değerini zorla düşürme çabası ve bundada başarılı olma
    --1 2 amiral gemi üretmek yerine kendi değerini düşürmek adına saçma sapan isimler takarak antin kuntin cihazlar çıkarma.

    90 lı yıllarda 2.sınıf bir marka olan samsung,ülkesi sayesinde buralara geldi ama hala tam olarak nerede olduğunu ve tam olarak nasıl davranması gerektiğini bilmeyen bir acemi firma.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.