Şimdi Ara

Kolonlardan rahatsiz edici bir ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Marantz sr4600 receiver ve jamo kolonlarim var. Bunlar bi tanidiktan yeni gecti elime. kolonlari kurdum, cihazi acinca acayip yuksek bir ses geliyor, cizildama gibi degil de daha cok ugutlu gibi. Cihazdan gelen kablolar yanlis takili diye kontrol ederken bir de elektrik yedik. Receiver`da arti uca takilan kablo yine ayni sekilde kolonun arti ucuna takiliyor degil mi? Yanlis takmis olsam bile elektrik vermesi normal midir? Ve bu ses olayini nasil cozeriz.



  • Prizinizin topraklama hattinda sknti olabilirmi??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canaksoylu

    Prizinizin topraklama hattinda sknti olabilirmi??

    elektrik ustası gelip kontrol etti bi sorun yok dedi. kolonlar ve receiver arasındaki kablo meselesini öğrendim, pozitif - pozitif, negatif - negatif şeklinde bağlanması gerekiyormuş. tamam bu da okey. ama sorun devam ediyor hala bu rahatsız edici sesi duymaya devam ediyorum, kullanamıyorum bu yüzden aleti.
  • O zaman buyuk ihtimalle avr de kacak gibi bisi var. Cikislari etkiliyo bizirti yapiyo. Buyuk bir problem degil ama insan takildimida bir kere uyuz oluyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam öyle ufak bir cızırtı değil bu. Olay anen şu; kolonların sesini sonuna kadar açarsın sonrasında buğulu bir gürültü gelir ya işte öyle bir ses, yüksek yani baya. sesi ister indir ister yükselt sonuç değişmişyor. kolonlarda sorun olmadığından eminim, başka bir cihaza taktım sorun yok.

    lanet cihazı atmaya da kıyamıyorum.
  • Tamamen kısınca kulağınızı hoparlöre yaklaştırın ve ses geliyor mu diye bakın. Eğer geliyorsa potansiyometrenin değerinin yükseltilmesi lazım. Böylece daha kademeli geçişler elde edersiniz.
    Çok yüksek ses şöyledir ki amfiler tek amfi değildir aslında, direkt amfiye gitmeden önce ses güçlendirme modülü vardır. Bunun değeri çok yüksek olursa ses de çok olur. Giriş yaptığınız yerden takip etmeniz gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyWoRlD kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen besleme devresinde bir sorun olabilir. Doğrultucu köprü diyot yanmış olabilir. Cihazı bu şekilde kullanmaya devam etmeyin. En önemlisi hoparlörlerinizi bu cihaza takmayın, zarar görebilirler. Anlaşılan servis yolu göründü.
  • potansiyometre değerini nasıl yükseltebiliriz hocam?

    servis bakıcam galiba, melül melül bakıyor kolonlar bir aydır

    video kaydı yaptım sorunun daha iyi anlaşılabilmesi için, umarım bir fikir edinebilirsiniz ;

    https://www.youtube.com/watch?v=Mdkdj5bqmQE&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWoRlD -- 23 Ocak 2015; 12:03:58 >
  • MyWoRlD kullanıcısına yanıt
    Potansiyometre ile ilgisi yok.

    Cihazınızda bir toprak hattı sorunu var gibi görünüyor. Trafoda sorun olabilir.

    "Cihazdan gelen kablolar yanlis takili diye kontrol ederken bir de elektrik yedik." cümlenizi bir kez daha okudum. Bu çarpılma RCA phono sinyal bağlantı kablolarının toprağına değdiğiniz için mi oldu? Bir kontrol kaleminiz varsa metal şasesine değdirin, lambayı yakacak mı bakın. Her halükârda servise götürmenizde yarar var.
  • Elektrikci cagirdim gecen prizleri kontrol etti, kontrol kalemi ile de cihazlara tek tek dokundu sonuc olarak bir kacak olayi yok dedi. Elektrik carpma olayini halen cozemedim, giydigim sentetik kiyafetlerden olabilir :) en azindan simdilik boyle bir durum yok. Kablolari taktiktan sonra receiver`in acma kapama dugmesine basinca bir elektrik almistim.

    Neyse dedigim gibi servis bakiyorum simdi. Cevaplariniz icin tesekkurler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.