Şimdi Ara

Dell'in yeni XPS 13 ultrabook modeli 'neredeyse' çerçevesiz ekran ile geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Dell'in yeni XPS 13 ultrabook modeli 'neredeyse' çerçevesiz ekran ile geliyor


     

     

    Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Dell, bir süredir devam eden sessizliğini bozdu ve yeni nesil dizüstü bilgisayar modellerini tanıttı. Şirketin 2015 ürün gamı içerisinde dikkatimi en fazla çeken modellerin başında yeni XPS 13 Ultrabook geliyor. Selefine göre hem tasarım hem de donanım seviyesinde adeta baştan ele alınan bilgisayar, "neredeyse" çerçevesiz diyebileceğimiz ekranıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

     

    13-inç kategorisinde dünyanın en küçük dizüstü bilgisayarı olduğu ifade edilen 2015 model XPS 13, ince çerçeveli ekranı sayesinde sadece 5mm genişliğinde tampon alana sahip. Hatta Dell'in iddiasına göre yeni dizüstü bilgisayar, neredeyse 11-inç ekranlı modellerle aynı ölçülerde. Sharp'ın IGZO panel teknolojisini kullanan bilgisayarın ekran çözünürlüğü ise üst versiyonda 3200 x 1800 piksel olarak belirlenmiş. Kendi sınıfında belki de en yüksek malzeme kalitesine sahip olan dizüstü bilgisayar, alüminyum ve karbon fiber karışımı şasesi ile hem etkileyici hem de mukavemeti oldukça yüksek. 

     

    Dokunmatik ekranlı olmayan versiyonu 1 kilogramın biraz üzerinde olan 2015 XPS 13'ün dokunmatik ekranlı versiyonu ise diğer modele göre yaklaşık 100 gram daha ağır. Donanım seviyesinde Intel'in 14nm Broadwell mimarisine sahip 5. nesil Core işlemci ailesinden istifade eden dizüstü bilgisayar, Core i5 ya da Core i7 serisi işlemcilerle donatılabilecek. RAM tarafında ise 4GB ya da 8GB opsiyonları üretici tarafından kullanıcılara sunuluyor olacak. Kullanım ergonomisi de artan XPS 13'te, klavye arkadan aydınlatma özelliği sunarken, touchpad kısmı da cam butonlar ile Windows 8.1'in daha rahat kontrol edileceği hale getirilmiş.

     

    Peki böylesi özelliklere sahip olan 2015 model Dell XPS 13'in pil ömrü ne seviyede ? Dell'in açıklamalarına bakacak olursak eğer, Core i5 işlemci ve Full HD ekranlı versiyon, 15 saat gibi tabletleri bile geride bırakan bir kullanım süresi vaad ediyor. Tabi bu noktada tasarrufun büyük oranda Sharp'ın IGZO panelinden ve Intel'in 14nm işlemcisinden geldiğini de ifade edelim. Amerika pazarında bugünden itibaren satın alınabilecek Dell XPS 13'ün Core i3 işlemcili giriş modeli 799$'dan sunulurken, i7 işlemci, QHD+ ekran, 8GB RAM ve 256GB depolama kapasitesi sunan en yüksek konfigürasyonlu versiyonu ise 1899$'dan satın alınabiliyor. Dell'in yeni bilgisayırının yakın gelecekte ülkemiz pazarına da adım atacağını tahmin ediyorum.

     



    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Dell XPS 13 - 2015
    Dell XPS 13 - 2015
    Dell XPS 13 - 2015
    Dell XPS 13 - 2015
    Dell XPS 13 - 2015
    Dell XPS 13 - 2015
    Dell XPS 13 - 2015
    Dell XPS 13 - 2015
     

     

     

     








  • Şimdi bunun web-cam i yoktur değil mi...

  • 2.Resimde sol alt köşedeki sanırım web cam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unsaLhsN -- 6 Ocak 2015; 23:42:25 >
  • Ooo tam istedigim notebook tam diyecektim bu ces fuari bi ise yaramaz ifanin yarisi bile etmez tam istedigim laptop geldi i3 islemcili olan da 15 saat pil omru veriyor mu acaba pcyi yazilim icin almayi dusunuyorum insallah cabuk gelir ve visual studio ve eclipsede iyi performans verir bide bu 799 dolar olanin icinde 840m gibi orta seviye bi ekran kartıda olrsa tamamdır bu is.

    Yine de soyleyeyim bu ces fuarinda kimse amiral gemisi beklemesin hepsi ifa da cikacak gecen sene oyle yaptilar ama ara model daha baya cikar

  • olmus bu bilgisayar hakikaten

  • Notebookun dibi dibi. :)

  • turkiye'deki en ust modelinin fiyati takribi 5000-6000 tl olur.zaten olursada bu parayi gider macbook air'e verir alir millet ama cok guzel cihaz olmus.

  • sonunda gerçek bir ultrabook çıktı.

  • QHD ekran mükemmele yakın tasarım 15 saat pil ömrü çok güzel bir pc olmuş 799$lık başlangıç fiyatıda gayet makul. Bu arada arkadaşlar webcam var ekranın sol alt tarfında.

  • 15 saat pil ömrü diyor hadi 10 saat olsun süper ama bu fiyata birkaç tane notebook alır o aradaki pil ömrünü kapatırım. Biz anca bunlara uxaktan bakarız. Hayali bile hoş ama ;)

  • Tasarım tam benlik. Dell'in linux desteği de cabası.
  • tasarım ve donanım süper, i3 işlemci benim gibi normal kullanıcılara fazlasıyla yeter. 800$'a alınır ama ben Dell markasını hiç sevmiyorum.

  • Şu zamana kadar böyle bir ürünün ortaya çıkmaması ayıptı zaten. Olmuş.
  • İgzo paneller zaten kusursuz güzeller.Cok güzel görünüyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en sonunda farkli heyecan yaratan bir laptop cikti. mobil cihazlar oled, igzo ekran cesit ceait yenilikle gelirken laptoplar ayni yere cakilip kalmisti. sonra pazarimiz ufaliyor diye agliyorlardi.

  • Turkiye'ye gelir inşaallah
  • Başarılı görünüyor
  • Vohohov, tasarıma geeel, aşırı derecede iyi gözüküyor,iyi satacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyi tasarımları hep Dell yapmıstı bir kac yil onceki ultrabooklar butun markalardan iyidi, hala nasil odul almamislar hayret ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • macbook air'ı tokatlamış.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.