İki kişi aynı anda emule (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network ve Güvenlik >> Network

alperor -> İki kişi aynı anda emule (1 Mart 2005; 17:55:44)

Slm arkadaşlar,

U.S Robotics(9105) 4-port modemle 2 kişi internete(adsl) bağlanıyoruz evden.
Virtual server ayarlarından Emule için gerekli portları açtık her iki ip adres için, ama arkadaşım emule'a bağlıyken
ben bağlanamıyorum veya tam tersi. Sanırım modem aynı harici ip numarayla bağlanmaya çalışıyo serverlara. böyle olunca server is full error'u veriyo.
Bu problemi nasıl çözeceğim hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler

tuxxedo -> Cevap: İki kişi aynı anda emule (2 Mart 2005; 18:38:30)

http://portforward.com/cports.htm
[:'(]

Wolq1 -> Cevap: İki kişi aynı anda emule (3 Mart 2005; 11:44:23)

port acmak icin statik ip almak zorunlu mu??????????????

derbe -> Cevap: İki kişi aynı anda emule (3 Mart 2005; 14:39:17)

hayır arkadaş port açmak için statik ip almana gerekyok. Statik ip yi telekomdan alıyorsun. Port açmak için Dmz yi etkinleştirmen gerekir. Basit düşünürsek dmz bir nevi modemin bilgisayarlara verdiği ipdir.

Siempré -> Cevap: İki kişi aynı anda emule (3 Mart 2005; 20:45:12)

dmz me abiiiiii

imp_hea_tus -> İşte bu (4 Mart 2005; 15:16:49)

Arayıpta bulamadıklarımız. Şükranlarımı sunuyorum...

Prodigy -> Cevap: US ROBOTISK 9105 MODEMLE PORT ACMAK (7 Mart 2005; 22:34:49)

öğrendiysen banada anlatırmısın arese bağlanamıorm..

UçanTürk -> Cevap: İki kişi aynı anda emule (8 Mart 2005; 0:19:14)

quote:

Orjinalden alıntı: derbe

hayır arkadaş port açmak için statik ip almana gerekyok. Statik ip yi telekomdan alıyorsun. Port açmak için Dmz yi etkinleştirmen gerekir. Basit düşünürsek dmz bir nevi modemin bilgisayarlara verdiği ipdir.

dmz modemin bil.a verdiği ip değildir, DMZ(DIMILITARY ZONE) :firewall
dışındaki bölge demektir,yani firewall bloklama yapmadan sizin bil.a aktaıyr..buişin trojanı virüsü bilmemnesi var ona göre bilmeden yazmayalım..[>:]güvenilir software program gerektirir, dmz enabled yapıldıysa..
modemin bil.a ip vermesi modemin dhcp protokolü açılmışsa olur,ama kendiniz girerseniz ipyi binevi local statik ip almış oluyrsunuz.modemin telekomdan aldığı ip özel olarak statik deilse dinamiktir ve herseferinde deişir,bunu karıştırmayalım,açılan port bu lokal ipye atanacağı için lokal ipnizi statik yapılandırmalısınız...
Birçok arkadaşa önerim modemin firewallını kapatmak yada dmz enable
yaprak kullanmak tabi zonealarm gibi software firewall yüklediyseniz,
yoksa bu portlar açmakla bitecek gibi görünmüyrlar...

ShEYTaN -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!! emule, kazaa, dc++, torrent vs.... (8 Mart 2005; 16:35:12)

quote:

Orjinalden alıntı: leylek1983

CNette port range forwarding yapmayı bilen var mı? Tek port açmak için public port start, public port end ve private porta açmak istediğim portu yazarak açtım ama range'i nası açacağım onu bilmiyorum. start'a range'in başlangıcı, end'e bitişini yazılacak ama private porta ne yazılacak?

[image]local://upfiles/41422/43305982111A4AB088212441FC6F64E2.jpg[/image]

Aynı sorun bende de var ...

8000 Port'unu açıcam ama Private Port'a ne yazacağımı bilmiyorum ...

Yardım edebilir misiniz ?

meteceri -> Cevap: İki kişi aynı anda emule (12 Mart 2005; 23:01:42)

quote:

Orjinalden alıntı: alperor

Slm arkadaşlar,

U.S Robotics(9105) 4-port modemle 2 kişi internete(adsl) bağlanıyoruz evden.
Virtual server ayarlarından Emule için gerekli portları açtık her iki ip adres için, ama arkadaşım emule'a bağlıyken
ben bağlanamıyorum veya tam tersi. Sanırım modem aynı harici ip numarayla bağlanmaya çalışıyo serverlara. böyle olunca server is full error'u veriyo.
Bu problemi nasıl çözeceğim hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler

bende de aynı modem var virtual server a iki bilgisayarında ip sini gir olur belki mesela 192.168.1.2 benim 192.168.1.3 diğer pc nin ip si iki ip içinde port açman lazım heralde

hunter_hasim -> Cevap: İki kişi aynı anda emule (16 Mart 2005; 2:30:05)

http://forum.donanimhaber.com/m_1012655/mpage_5/key_/tm.htm
off
zoom x4 de ne karısık mıs beaaa[:o][:o][:o][:o]

N. Flamel -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (16 Mart 2005; 2:44:32)

quote:

Orjinalden alıntı: nashi

Arkadaslar,.
E-Con S4 icin port acmasini bilen yok mu? Bizi su emulenin yavas dowloadundan kurtaracak. Bu gidisle bir filmi 1 haftada indirecez!
Tesekkurler
nashi

Önce sp2 varsa firewall kapat. Ardında airfatih in anlattığı gibi bi sabit ip al...
Sonra 10.0.0.2 ye gir.Orda virtual server a port ları ekle.. Emule port ları yazıodu biyerlerde hatırlamıom şimdi.Orda start end ve private kısmına port u aynen gir - üçünde de aynı değerler olcak yani. - sonraki kısımda tcp ya da udp seç. Host ip kısmına da demin aldığın sabit ip yi yaz.Ekle de.. Bu şekilde port ekliosun.Ardından sol menüde en aşağıda firewall var.Ben onu kapadım - kapamasan noolur bilmiom ama hiç bi trojan ya da virüs bulaşmadı bana onca zaman. - Bunu da yaptıktan sonra ayarları kaydet. Ve portlar açılmış olcak...

lunarstrain -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (17 Mart 2005; 17:33:16)

zoomx4 5551A modeli modemlerde PPP Half Bridge nasıl yapıplıyor bilen varmı?

meret -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (18 Mart 2005; 18:28:23)

Yeni eMuleci Arkadaşlar,

3 yıl önce yazdığım bu mesajı artık güncellemek gerekiyor. Çünkü port açma ile ilgili yeni siteler hazırladım.

P2P programlar, oyunlar ve değişik uygulamalar için port açma sorununuz varsa www.portacma.net sitesinden yararlanabilirsiniz.

eMule için yüksek ID alma ve port açma işlemleri için www.emuleturk.com sitesinden yararlanabilirsiniz.

Meret ;)

sulo61gun -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (19 Mart 2005; 1:58:46)

Airties 101 rt modem için yok mu arakdaşlar?

Hicorotti -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (22 Mart 2005; 0:53:53)

linksys'in sayfasına gir (standartları: 192.168.1.1 adresi, kullanıcı adı: admin şifresi: admin) applications & gamings menüsüne girdiğin zaman hali hazırda açılmış portlar olduğunu göreceksin. çünkü bu linksys, başkasına benzemez, port ihtiyaç olursa kendisi açar. ama kasar da ben kendim port açacam dersen oradan açabilirsin.
quote:

Orjinalden alıntı: caligula

linksys wag54g modemin portunu nasıl açarız

behind the sun -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (23 Mart 2005; 23:35:58)

modemden otamatik dns ayarı yaptıktan sonra port açma ile ilgili yapılan işlemlerde bi değişiklik yapmak gereklimi çünkü emule otanmatik dns ayarı yaptığımdan beri kopuyor

turuncu -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (26 Mart 2005; 17:51:18)

portları açtıktan sonra emulde yapmamız gereken bişey var mı?[sm=hmmm.gif]

shadowman88 -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (29 Mart 2005; 22:22:06)

zoom*5 modemim var ama port açamıyorum çünkü onlarda DMZ diye bir şey yok advenced setup da ben nereye gireceğim yardımmmmMMMMMMMMMMMMM
[sm=s16.gif]

shadowman88 -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (29 Mart 2005; 22:27:52)

ya neler yazacağımızı görüntülü olarak yazsaydın ben biraz anlamadım da :( lütfen yardım

shadowman88 -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (29 Mart 2005; 22:31:42)

yanıtı bulduysan banada yollar mısın ? haqan1988@hotmail.com

shadowman88 -> acele *5 için lazım lütfen (29 Mart 2005; 22:34:31)

walla çok çok dua ederim sana bana *5'in port açmak için anlatımı lazım yani yazarsan bana sevinirim lütfen bana yardım edin YARDIMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMmm
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMM
MMMMM
MM
M
m

ka2500s -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (30 Mart 2005; 3:30:28)

anLamadığım $u. adsL ev KuLLanı©ısıyım.ßu i$Lemin ßize ne gißi ßi ƒaydası øLu©aK õze†Lerseniz ßende pør†Larımı a¢ıyım:)[sm=s18.gif]

unix -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (1 Nisan 2005; 19:51:21)

Merhaba Arkadaslar Bende GEZZ Marka RouterLi modem war port 'umu acamadim nerden oldugunu bilmiyorum yardimcı olursanız Sevinirim kolay gelsin..

unix -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (1 Nisan 2005; 20:15:09)

GEZZ routerLi modem Port acmak hakkında bana Yardimci Olabilirmisiniz Arkadaslar?

unix -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (2 Nisan 2005; 17:19:41)

Sanırım 6 'cı sayfaya giren yok [X(][X(][X(]

N. Flamel -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (2 Nisan 2005; 18:58:43)

quote:

Orjinalden alıntı: ka2500s

anLamadığım $u. adsL ev KuLLanı©ısıyım.ßu i$Lemin ßize ne gißi ßi ƒaydası øLu©aK õze†Lerseniz ßende pør†Larımı a¢ıyım:)[sm=s18.gif]

emule edonkey gibi programları kullanmak için eğer ethernet adsl kullanıosan port açman gerekir...

unix -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (3 Nisan 2005; 17:07:53)

Cernunnos her modemde aynımı bu her sayfaya yazıorum ama yardym eden yok [:o]

Daichi -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (10 Nisan 2005; 19:39:54)

Arkadaşlar benim modemim Zoom X4...

Buraya yazdığınız port açma açıklaması Windows XP için sanırım çünkü benim bilgisayarımda "My Computer > My Network Places > View Network Connections" diye bir yer yok...

Yani "Bilgisayarım" penceresinde "My Network Places" diye bir yer yok... Ne yapacağım?? Windows 98 kullanıyorum...

Ne olur yardım edin...

N. Flamel -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (10 Nisan 2005; 20:02:34)

quote:

Orjinalden alıntı: unix

Cernunnos her modemde aynımı bu her sayfaya yazıorum ama yardym eden yok [:o]

Port açmak her modemde hemen hemen aynı sistemdir sadece yapılışı farklıdır.Airfatih in gösterdiği gibi sabit ip alınır ;

bağlantı simgesine çift tıklanır özellikler/tcp protokolü gibi bişi var orda aşağıdaki ip adresini kullan diyip modemin standart dns olarak kullandığı ip den daha büyük bi ip değeri girceksin - 10.0.0.2 ise mesela 10.0.0.5 yazcaksın - bir altına 255.255.255.0 yazıcan..Bi altına o sabit ip yi yazcaksın / 10.0.0.2 idi demin yazdığım değerde... Altındaki menüde yine 10.0.0.2 yi yazıcaksın...

Bu sabit ip alman...

Ardından internet explorer veya ne kullanıosan onda adres çubuğuna 10.0.0.2 yi yazıosun.Portlar nerden açılıosa oraya tek tek ekliosun portları...Mesela econ s4 modemde virtual server da... Burdaki önemli nokta porları eklerken ip olarak demin belirlediğimiz 10.0.0.5 e göre almaktır portları.. şöyleki ; start = 4661 end = 4661 private = 4661 TCP ip = 10.0.0.5 olcak mesela o satırda econ kullanıosan... Diğer modemlerde de benzer şeyler yazar illa kelime kelime aynı menüyü kullanmazlar.Sonra add this port diosun save ediosun port eklenmiş oluyor..Ardından o sayfada her nerdeyse artık modemin firewall unu kapatıosun - Ben kapadım kapamayınca n'olur bilmiyorum ama tek bi virüs bile gelmedi söyleyim ki 20 port ta açık bende... - Olay kısaca bundan ibaret...

airfatih -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (11 Nisan 2005; 19:55:16)

Merhaba arkadaşlar , port açma sorunları ile ilgili sürekli pmler alıyorum yoğun ders trafiğimden dolayı birçoğunu cevaplayamıyorum. Ama şunu da belirtmek istiyorum. ADSL modemlerde 5-6 tip arayüz var. Yani sizin modeminize göre port açma olayı anlatılmamış olsa da buradaki diğer modellere bakarak ayarlarınızı yapabilirsiniz. Ayrıyeten ben sadece 3-4 değişik model kullandım yani diğerlerinin konsolunu bilsem belki yardımcı olabilirim ama adını hiç duymadığım bir modem için kimseye bir yardımda bulunamam. Bu port açma olayının daha düzene girmesi için bu topic altındaki gereksiz msjları silip sadece port açma işlemleri anlatılsın, anlatılmayan markalar da zamanla tamamlanır. Böylelikle daha düzenli ve işlevli bir topic'imiz olur.Fırsatım oldukça ben de sizlere yardımcı olmaya çalışırım.

obo@obo -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (15 Nisan 2005; 1:45:23)

bu konu birçok kişinin derdi. konu listebaşı olsun diye mesaj atmak istedim.

ayrıca buradaki bilgilerdede ziyadasiyle yararlandım. Katkıda bulunan herkese saygılar.

zaferinli -> speedcom modem port açma (19 Nisan 2005; 1:39:29)

speedcom modem kullanıyorum.port açmak istiyorum ancak şifrem epicrouter değil modemin içine giremiyorum.nasıl port açarım yada nasıl eski haline geri çeviririm...

silpion -> Cevap: speedcom modem port açma (19 Nisan 2005; 12:46:10)

selamlar,
d-link dsl 500g marka modem kullanıyorum, gezmediğim forum incelemediğim sayfa kalmadı öte yandan hiçbir şekilde DC++ için active ayarlarını yapamıyorum. bu marka modem kullanan ve bu ayarları yapabilmiş bi arkadaş var mı?
ve tabi varsa yardımcı olabilir mi?
görüşmek üzro...

sceep -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!! emule, kazaa, dc++, torrent vs.... (29 Nisan 2005; 19:17:39)

millet allah rızası için bu portu nasıl açacam zyxel için dediklerinizin aynısını yaptım yok hala düşük ıd diyo tcp 4661 udp 4671 değilmi yazdım karşısına ip numaramı yazdım hala düşük diyo hala düşük diyo sıyıracam yardım edin birde datron modemlerde nasıl açcaz anlatırsanız sevinirim

İLKBAHAR28 -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!! emule, kazaa, dc++, torrent vs.... (29 Nisan 2005; 21:03:46)

ariffatih hocam bilginizden dolayı tşk.ler

airfatih -> Cevap: speedcom modem port açma (1 Mayıs 2005; 2:09:24)

quote:

Orjinalden alıntı: silpion

selamlar,
d-link dsl 500g marka modem kullanıyorum, gezmediğim forum incelemediğim sayfa kalmadı öte yandan hiçbir şekilde DC++ için active ayarlarını yapamıyorum. bu marka modem kullanan ve bu ayarları yapabilmiş bi arkadaş var mı?
ve tabi varsa yardımcı olabilir mi?
görüşmek üzro...

dc++ da aktif olabilmek için 4111 nolu portu aç. Ardından modemin konsolunda gözüken ip'ni(local ip değil,telekomdan gelen dinamik ipni) dc++ da aktif pasif seçeneğini yaptığın yere yaz.Tabi her modemi kapattığında vss ipin değişir bu yüzden her ip değişikliğinde yeni elen ipni oraya yazman lazım. Hepsi bu kadar.

airfatih -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!! emule, kazaa, dc++, torrent vs.... (1 Mayıs 2005; 2:13:01)

quote:

Orjinalden alıntı: sceep2000

millet allah rızası için bu portu nasıl açacam zyxel için dediklerinizin aynısını yaptım yok hala düşük ıd diyo tcp 4661 udp 4671 değilmi yazdım karşısına ip numaramı yazdım hala düşük diyo hala düşük diyo sıyıracam yardım edin birde datron modemlerde nasıl açcaz anlatırsanız sevinirim

standart emule mi kullanıyorsun?
preferences/connection kısmında kullandığın versiyonun hangi portlardan bağlandığı yazar. Belkide tcp1100 udp1110 kullanıyordur.

sceep -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!! emule, kazaa, dc++, torrent vs.... (2 Mayıs 2005; 2:20:39)

emule plus v1.1d tcp 11339 udp 11350 bunu nereye yazcaz benim kendi modemim datron

airfatih -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!! emule, kazaa, dc++, torrent vs.... (2 Mayıs 2005; 4:27:30)

quote:

Orjinalden alıntı: sceep2000

emule plus v1.1d tcp 11339 udp 11350 bunu nereye yazcaz benim kendi modemim datron

Yukarıda zyxel yazıyordu.
Datron için nasıl port açılıyorsa o portları açacaksın işte.

Sayfa: <<   < önceki  6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.65625