|
Giant_Master -> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... (17 Şubat 2005; 0:35:21)
|
quote:
Orjinalden alıntı: Tribesman Cnet modem ayarları admin olarak 10.0.0.2 ye girdikten sonra Configuration kısmının altında WAN seçeneği var. Orada VPI :8 VCI:35 olmalı ENCAPSULATION:PPPoE LLC seçili olacak username kısmına kullanıcı adın@ttnet şeklinde giriş yapacaksın Password kısmına şifren ve submit diyeceksin. aktif olması için ise Configuration altında Save Settings e tıklayacaksın modem yeniden başlatacak kendini olay bitecek. cnette port açmak için ise Configuration altında Virtual Server seçeneğine tıklayacaksın eğer aralık belirteceksen mesela 8888-9999 arasındaki bütün portları açsın şeklinde istiyorsan add port range kısmının solundaki kısmı dolduracaksın start kısmına başlangıç portu yani 8888 end kısmına aralığın sonunu yazacaksın yani 9999 Host IP Address kısmınada sana atanan ip adresi misal 10.0.0.8 yazacaksın port type e de udp mi tcp mi onu seçtikten sonra olay tamamdır add port range butonuna tıklayıp ekliyosunuz. tek bir port için ise ben public ile private a aynısını giriyorum misal 5596 ya port açılacak ondada aynı şekilde public e önce 5596 sonrada private e 5596 şeklinde girdikten sonra port tipini seçip Host IP Address kısmını yukardaki gibi doldurdutan sonra add single port ile ekliyorsunuz. ama 2 si içinde olay bitmedi aktif olması için ise Configuration altında Save Settings e tıklayacaksın modem yeniden başlatacak kendini olay bitecek budur abicim ben hallettim şimdilik problemsizim aman problemler uzak dursun Tribesman öle bi dua aldınki benden, kesin cennetliksin, sevapla mevapla uğraşma bundan sonra. Cnet kullanan ve eMule de LowId sorunu çeken arkadaşlar, alıntı yaptığım arkadaşımın dediği gibi, gerekli olan port aralığını açtıktan sonra ağ bağlantıları özelliklerinden, gelişmişten firewall director'u olan güvenlik duvarı başlıklı kutunun tick'ini kaldırın, ve modemin firewall unu disable edin, emulede connections'ta bu portları(girişte yazdığınız ve emulenin istediği portları) firewall da da aç butonundan bu portları açın, yada modemin firewall ayarlarında manuel olarak açın ve HighId alın (ben aldım umarım sizde sorunsuz alabilirsiniz) İi geceler[:'(][:(]
|
|
|
|