Zoom X4 yeni serisi 5551-A (S/W Version:Zoom X4 GS Ver 1.0.1-42) için port yönlendirme:
- Advanced Setup menüsünden "NAT"ı açın. - Nat Options tan "NAT RULE ENTRY" seçin - Add butonuna basın - Açılan pencerede: Rule Flavor:RDR Rule ID:eklenmiş olan son satırı kontrol edin. Sıra numarası veriyorsunuz buradan IF Name:PPP0 (buraya ppp1-7 kadar bi numara girceksiniz, hangisin girceğinizi öğrenmek için ip routing de yazan ppp nizi girn) Protocol:Port tipine göre Local Address From: Yönlendirme yapmak istediğiniz local ip adresi Local Address To:Aralık vermek istemiyorsanız. "From" da yazan aynı ip adresi Destination Port From:Yönlendireceğiniz port Destination Port To:Aralık vermek istemiyorsanız, "from" da yazan port
not:global adres ve local port kullanmayacaksanız boş kalabilir
bunu x4 te port açma ya eklenmesini rica ediyorum artık piyasadaki x4 ler yeni chipsetli bu konuyu soran çok oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wertalemon -- 19 Şubat 2005, 21:10:06 >
Arkadaşlar zyxel modemim var. portlarda forumlarda anlatılanlar gibi oldu. fakat emule yüksek id göstermesine rağmen emulenin içindeki ayarlardan bağlantıyı sına dediğimde tcp sınaması başarısız diyor. hızımda çok düşük. eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Zoom X4 yeni serisi 5551-A (S/W Version:Zoom X4 GS Ver 1.0.1-42) için port yönlendirme eskisinden daha farklı. Yapılacak işlem:
- Advanced Setup menüsünden "NAT"ı açın. - Nat Options tan "NAT RULE ENTRY" seçin - Add butonuna basın - Açılan pencerede: Rule Flavor:RDR Rule ID:eklenmiş olan son satırı kontrol edin. Sıra numarası veriyorsunuz buradan IF Name:PPP0 Protocol:Port tipine göre Local Address From: Yönlendirme yapmak istediğiniz local ip adresi Local Address To:Aralık vermek istemiyorsanız. "From" da yazan aynı ip adresi Destination Port From:Yönlendireceğiniz port Destination Port To:Aralık vermek istemiyorsanız, "from" da yazan port
bunu x4 te port açma ya eklenmesini rica ediyorum artık piyasadaki x4 ler yeni chipsetli bu konuyu soran çok oluyor
Ellerine sağlık, sonunda bir yerlere varmaya başladım.
Global Adreste küçük bir sorunum var.
Bunları hangi adresten aldığını yazabilirsen harika olur.
Sizin yurdun server'ı p2p'ı kapatmış olabilir. Soruştur bence...
quote:
Orjinalden alıntı: murty
arkadaslar ben yurtta kalıyorum ne serverı gordum ne de modemi.yaklasık 2gblık baglantı var.p2p programlarının hepsini teker teker denedim ares,dc++,kazaa lite,azureus,torrentler... ama hiçbirisiyle basarılı olamadım.acaba ben mi cok cahilim?neredeyse forumun altını ustune getırdım ,butun ılgılı mesajları okudum fakat olmuyo olmuyo. lutfen arkadaslar bana bi yardım eli uzatın.artık baska bir yurda bile yerlesmeyi dusunuyorum.
KARDES GUZEL ANLATMISINDA BEN SUANDA DANIMARKADA OTURUYORUM AYARLARI YAPINCA KONTUROL ICIN HANGI INTERNET ADRESINE GIRECEM YANI ORASINI TAM OLARAK ANLAMADIM CEVAPLANDIRIRSAN SEVINIRIM
KARDES GUZEL ANLATMISINDA BEN SUANDA DANIMARKADA OTURUYORUM AYARLARI YAPINCA KONTUROL ICIN HANGI INTERNET ADRESINE GIRECEM YANI ORASINI TAM OLARAK ANLAMADIM CEVAPLANDIRIRSAN SEVINIRIM
Bende ZyXel Prestige 600 Series Usb Modem Var Air Faith Aynı dediklerini Uyguladım bilgisayarıma restart attım Ve tekrar bağlandım Oldu girdim ama sayfaya girerkende yazdım 192.168.1.1 Yanlız sayfaya gimiyor yani port oluşturamadım bu tür İşlerdende pek anlamam bana yardımcı olabilirsen sevinirim YAzdığın mükemmel yazılar içinde seni tebrik ederim İnaşallah böyle güzel yazılarına devam edersin !!
Zoom X4 yeni serisi 5551-A (S/W Version:Zoom X4 GS Ver 1.0.1-42) için port yönlendirme eskisinden daha farklı. Yapılacak işlem:
- Advanced Setup menüsünden "NAT"ı açın. - Nat Options tan "NAT RULE ENTRY" seçin - Add butonuna basın - Açılan pencerede: Rule Flavor:RDR Rule ID:eklenmiş olan son satırı kontrol edin. Sıra numarası veriyorsunuz buradan IF Name:PPP0 Protocol:Port tipine göre Local Address From: Yönlendirme yapmak istediğiniz local ip adresi Local Address To:Aralık vermek istemiyorsanız. "From" da yazan aynı ip adresi Destination Port From:Yönlendireceğiniz port Destination Port To:Aralık vermek istemiyorsanız, "from" da yazan port
bunu x4 te port açma ya eklenmesini rica ediyorum artık piyasadaki x4 ler yeni chipsetli bu konuyu soran çok oluyor
Ellerine sağlık, sonunda bir yerlere varmaya başladım.
Global Adreste küçük bir sorunum var.
Bunları hangi adresten aldığını yazabilirsen harika olur.
Bilen arkadaslara farklı bir soru saracagım. Bu port açma işlemi ne kadar güvenli? Mesela portu kullanması gereken program (p2p veya bir baskası) çalışmıyorsa bir güvenlik açıgı olusmaz mı? Yoksa çalışsa da bir açık mevcut mu?
Örnegin benim kullandıgım Azureus'ı manual olarak çalıstırıyorum. Bunun gibi durumlar hakkında bilgi verir misiniz? Saygılar!..