Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs....

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network ve Güvenlik >> Network >> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... Sayfa: <<   < önceki  3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
wertalemon

27 Ocak 2005, 15:41:47  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Zoom X4 yeni serisi 5551-A (S/W Version:Zoom X4 GS Ver 1.0.1-42) için port yönlendirme:

- Advanced Setup menüsünden "NAT"ı açın.
- Nat Options tan "NAT RULE ENTRY" seçin
- Add butonuna basın
- Açılan pencerede:
Rule Flavor:RDR
Rule ID:eklenmiş olan son satırı kontrol edin. Sıra numarası veriyorsunuz buradan
IF Name:PPP0 (buraya ppp1-7 kadar bi numara girceksiniz, hangisin girceğinizi öğrenmek için ip routing de yazan ppp nizi girn)
Protocol:Port tipine göre
Local Address From: Yönlendirme yapmak istediğiniz local ip adresi
Local Address To:Aralık vermek istemiyorsanız. "From" da yazan aynı ip adresi
Destination Port From:Yönlendireceğiniz port
Destination Port To:Aralık vermek istemiyorsanız, "from" da yazan port

not:global adres ve local port kullanmayacaksanız boş kalabilir

bunu x4 te port açma ya eklenmesini rica ediyorum artık piyasadaki x4 ler yeni chipsetli bu konuyu soran çok oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wertalemon -- 19 Şubat 2005, 21:10:06 >

Gbanes374

Sisteme Gözat

27 Ocak 2005, 22:44:39  

quote:

Orjinalden alıntı: eserburak

ARKADAŞLAR SİEMENS 5600 DE YOK YAW!

evet ben de dun zyxel marka modemle halletmıstım ama, bugun siemens 5600 aldım, ve yine low id, bi yardımcı olsanız arkadaslar...

H4CK3R

28 Ocak 2005, 21:13:09  

THANKS!!!

Çok bilmiş olma, herşeyide sorma
nftasan

30 Ocak 2005, 5:03:49  

Arkadaşlar zyxel modemim var. portlarda forumlarda anlatılanlar gibi oldu. fakat emule yüksek id göstermesine rağmen emulenin içindeki ayarlardan bağlantıyı sına dediğimde tcp sınaması başarısız diyor.
hızımda çok düşük. eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

lennie

30 Ocak 2005, 9:37:53  

quote:

Orjinalden alıntı: wertalemon

(bu yazdıklarımı biryerden aldım copy paste yani)

Zoom X4 yeni serisi 5551-A (S/W Version:Zoom X4 GS Ver 1.0.1-42) için port yönlendirme eskisinden daha farklı. Yapılacak işlem:

- Add butonuna basın
- Açılan pencerede:
Rule ID:eklenmiş olan son satırı kontrol edin. Sıra numarası veriyorsunuz buradan
IF Name:PPP0

bunu x4 te port açma ya eklenmesini rica ediyorum artık piyasadaki x4 ler yeni chipsetli bu konuyu soran çok oluyor

Ellerine sağlık, sonunda bir yerlere varmaya başladım.

Global Adreste küçük bir sorunum var.

Bunları hangi adresten aldığını yazabilirsen harika olur.

FAke ThE DEviL!!__
Before he fakes you!!
Bullet

Sisteme Gözat

30 Ocak 2005, 19:39:08  

Sizin yurdun server'ı p2p'ı kapatmış olabilir. Soruştur bence...

quote:

Orjinalden alıntı: murty

arkadaslar ben yurtta kalıyorum ne serverı gordum ne de modemi.yaklasık 2gblık baglantı var.p2p programlarının hepsini teker teker denedim ares,dc++,kazaa lite,azureus,torrentler...
ama hiçbirisiyle basarılı olamadım.acaba ben mi cok cahilim?neredeyse forumun altını ustune getırdım ,butun ılgılı mesajları okudum fakat olmuyo olmuyo.
lutfen arkadaslar bana bi yardım eli uzatın.artık baska bir yurda bile yerlesmeyi dusunuyorum.

corumlu_kadir

30 Ocak 2005, 23:33:13  

KARDES GUZEL ANLATMISINDA BEN SUANDA DANIMARKADA OTURUYORUM AYARLARI YAPINCA KONTUROL ICIN HANGI INTERNET ADRESINE GIRECEM YANI ORASINI TAM OLARAK ANLAMADIM CEVAPLANDIRIRSAN SEVINIRIM

corumlu_kadir

30 Ocak 2005, 23:35:22  

KARDES GUZEL ANLATMISINDA BEN SUANDA DANIMARKADA OTURUYORUM AYARLARI YAPINCA KONTUROL ICIN HANGI INTERNET ADRESINE GIRECEM YANI ORASINI TAM OLARAK ANLAMADIM CEVAPLANDIRIRSAN SEVINIRIM

Cadet

31 Ocak 2005, 3:56:04  

Bende ZyXel Prestige 600 Series Usb Modem Var Air Faith Aynı dediklerini Uyguladım bilgisayarıma restart attım Ve tekrar bağlandım Oldu girdim ama sayfaya girerkende yazdım 192.168.1.1 Yanlız sayfaya gimiyor yani port oluşturamadım bu tür İşlerdende pek anlamam bana yardımcı olabilirsen sevinirim YAzdığın mükemmel yazılar içinde seni tebrik ederim İnaşallah böyle güzel yazılarına devam edersin !!

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

Cadet

31 Ocak 2005, 3:57:58  

Pardon Kusura bakma İsmini yanlı4 yazmı$ım Airfatih yardımcı olabilirsen gerçekten sevinirim !!

wertalemon

31 Ocak 2005, 21:06:22  

quote:

Orjinalden alıntı: lennie

quote:

Orjinalden alıntı: wertalemon

(bu yazdıklarımı biryerden aldım copy paste yani)

Zoom X4 yeni serisi 5551-A (S/W Version:Zoom X4 GS Ver 1.0.1-42) için port yönlendirme eskisinden daha farklı. Yapılacak işlem:

- Add butonuna basın
- Açılan pencerede:
IF Name:PPP0

bunu x4 te port açma ya eklenmesini rica ediyorum artık piyasadaki x4 ler yeni chipsetli bu konuyu soran çok oluyor

Ellerine sağlık, sonunda bir yerlere varmaya başladım.

Global Adreste küçük bir sorunum var.

Bunları hangi adresten aldığını yazabilirsen harika olur.

kaynak : http://forum.pclabs.gen.tr/index.php?showtopic=51663&hl

Betelguise

4 Şubat 2005, 22:51:03  

Bilen arkadaslara farklı bir soru saracagım. Bu port açma işlemi ne kadar güvenli? Mesela portu kullanması gereken program (p2p veya bir baskası) çalışmıyorsa bir güvenlik açıgı olusmaz mı? Yoksa çalışsa da bir açık mevcut mu?

Örnegin benim kullandıgım Azureus'ı manual olarak çalıstırıyorum. Bunun gibi durumlar hakkında bilgi verir misiniz?
Saygılar!..

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
hunter_hasim
Uzaklaştırılmış
gün kaldı.

6 Şubat 2005, 13:48:06  

US ROBOTISK 9105 MODEMLE PORT ACMAK nasıl olcak ya
Betelguise

7 Şubat 2005, 2:14:14  

http://www.tcpsecurity.com/doc/adsl/portacmak.html linkine bir bak tam istedigin modem olmayabilir ama arayüzler genelde aynı oluyor; benzer birini bulursan kullanabilirsin!..

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
serdemo

7 Şubat 2005, 21:55:45  

stormelf arkadaşıma katılıyorum speedtouch330 sahipleri DC++ 'a bağlanamayacak mı ???

nkkarasu

12 Şubat 2005, 9:32:14  

Zoom x4 de portlar nasıl açılıyor?

someone74

Sisteme Gözat

12 Şubat 2005, 21:03:52  

quote:

Orjinalden alıntı: MaNiFeSTo

quote:

Orjinalden alıntı: someone74 (ve bazı arkadaşlar demişler ki bazı modemlerin ayarlarıı bilen var mı?)

Hadi arkadaşlar bilen söylesin artık şunu. USRobotics 9105 için...Yeni yopic açılsa konu başında yazılı zaten deniliyor. Yok işte bi zahmet hem arkadaşlara yardımcı olun hemde benim merakımı giderin...

arkadaşlar ZOOM X4 ve U.S. Robotics 9105 Routerlerin bütün ayarlarını verdiğim adreste bulabilirsiniz. O adreste tek tek her şeyi açıkladım. Yalnız onları görebilmek için sanırım üye olmanız gerekiyor o foruma,

Bu Adrese Giriş Yapınız

Umarım sorun çözülür kardeş güzel bir siteymiş, biraz gezineyim bakalım

ASUS VENTO 3600(SS 500W), GA-965P-S3 1066@1800(F2@F14), E6300 Core2Duo/1.86@3.15GHz (+ZM9500LED), 2*1GB OCZ Special Ops EUE 800@900Mhz, 19'' Sony SDM-HS95DB (8ms+DVI), MSI 8600GT OC EDITION/590*1600(@Fatality), 2x250GB WD 16mb/Sata2 (@silverstone cooler), 200 GB Seagate 8mb/Sata (@vantec cooler), 80GB External (Ice Box) Seagate, Samsung 182D, Samsung 220D, Creative X-Fİ XtremeMusic, Logitech X-530, USRobotics 9105, Skystar2 vrs2.6D, HP PSC 1315, Mustek 600VA Plus, Infosec PFS 7 TGE, Whitkey Q + Apple F Keyboard, Logitech MX510 + Razer X Speed Pad + Sennheiser HD280Pro. WinXP Pro.& MacOSX Tiger 10.4.5 Yarabbi Şükür daha ne olsun
Siempré

12 Şubat 2005, 23:09:45  

zyxel 660 hw serisi kullanıyorum ama port actıgımda internete giremio ama msn e giriyorum bi yardım

"Afrikada kanat çırpan kelebeğin uzak denizlerde yarattığı fırtınayı duymak istiyorum. Ben kaos istiyorum."
Mihail Aleksandrovic Bakunin
sirkit

12 Şubat 2005, 23:33:54  

origo asr8400 kullanıyorum.
4662 ve 4672 gibi portları ancak tek pc için açabiliyorum. ağdaki her bilgisayarın bu portları kulanması için ne yapmalyım???? yardım ederseniz sevinirm....

port açmak için
Virtual server ayarlarında
başlangıç public port : 4662
bitiş public port : 4662
privite port : 4672
host ip: 10.0.0.21

diğer pc ip si: 10.0.0.22

sanırım host ip yazmında bi sorun var. ama modem x5 version2 gibi 10.0.0.X yazımına izin vermiyor.

sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?????

...::: sirkit :::...
erhan850

13 Şubat 2005, 21:19:32  

arkadaslar bu kazaa için bi port varmı

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
leylek1983

14 Şubat 2005, 23:11:34  

CNette port range forwarding yapmayı bilen var mı? Tek port açmak için public port start, public port end ve private porta açmak istediğim portu yazarak açtım ama range'i nası açacağım onu bilmiyorum. start'a range'in başlangıcı, end'e bitişini yazılacak ama private porta ne yazılacak?

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leylek1983 -- 14 Şubat 2005, 23:25:01 >

Bullet

Sisteme Gözat

14 Şubat 2005, 23:13:27  

kazaa 1214/tcp # Kazaa File Sharing
kazaa 1214/udp # Kazaa File Sharing
p2pnetworking 3531/tcp # P2PNetworking/PeerEnabler protocol
p2pnetworking 3531/udp # P2PNetworking/PeerEnabler protocol

bagban

15 Şubat 2005, 9:43:25  

arkadaşlar
bende AAM6030BI 4 protlu adsl ASUS modem var. İnternette bazen pc kilitlenme yapıyor ve ancak resetleyince düzeliyor. Bir kere pc kilitlendigi halde dosya indirmeye devam etti bir müddet sonra oda durdu. Daha önce INCA usb modem kullanıyordum böyle bir problem yoktu. xp pro kullanıyorum. sp2 yüklü ve bütün güncellemeleri indirdim bu hata port ayarlarından olabilirmi ve nasıl acacam

sercos

15 Şubat 2005, 15:35:30  

Arkadaşlar modem ayarları ( port, firewall vs.. ) aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

http://www.portforward.com/

meret

16 Şubat 2005, 3:13:26  

Yeni başlayan eMule kullanıcıları için IP, NAT vb. bazı temel bilgileri, çeşitli modemler için port açma bilgilerini, firewall kaldırma bilgilerini www.meretx.com adresinde toplamaya çalıştım. Bilgiler çeşitli formlardan toparlamadır ve bazıları kötü tercüme edilmişitir. Ama pek çok arkadaşa yararlı olabileceğini düşünüyorum.
Siteye bilgi ilave etmek isteyen arkadaşlar meret@tnn.net e-mail adresine konu olarak emule yazıp gönderirlerse yayınlamaya çalışırım.
Hatalarım affola.
Meret Abi ;)

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 16 Şubat 2005, 3:19:31 >

Pekaz şey bildiğimin farkındayım ama bildiklerimi paylaşmaktan keyif alıyorum.
meret

16 Şubat 2005, 3:17:21  

leylek1983 Kardeş

Sanıyorum internal IP yazman lazım.
Ama istersen www.meretx.com da CNet için toparlanmış alıntı bilgi var. Belki işine yarar.
Kal Salıcakla,
Meret Abi ;)

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 16 Şubat 2005, 3:18:55 >

meret

16 Şubat 2005, 3:23:32  

nkkarasu Kardeş

www.meretx.com da Zoom 4X eski ve yeni versionlar için ayarlar koydum. Okumanda yarar olabilir.
Meret Abi ;)

nashi

16 Şubat 2005, 10:21:20  

Arkadaslar,.
E-Con S4 icin port acmasini bilen yok mu? Bizi su emulenin yavas dowloadundan kurtaracak. Bu gidisle bir filmi 1 haftada indirecez!
Tesekkurler
nashi
Giant_Master

17 Şubat 2005, 12:35:21  

quote:

Orjinalden alıntı: Tribesman

Cnet modem ayarları
admin olarak 10.0.0.2 ye girdikten sonra Configuration kısmının altında WAN seçeneği var. Orada VPI :8 VCI:35 olmalı ENCAPSULATION:PPPoE LLC seçili olacak username kısmına kullanıcı adın@ttnet şeklinde giriş yapacaksın Password kısmına şifren ve submit diyeceksin. aktif olması için ise Configuration altında Save Settings e tıklayacaksın modem yeniden başlatacak kendini olay bitecek. cnette port açmak için ise Configuration altında Virtual Server seçeneğine tıklayacaksın eğer aralık belirteceksen mesela 8888-9999 arasındaki bütün portları açsın şeklinde istiyorsan add port range kısmının solundaki kısmı dolduracaksın start kısmına başlangıç portu yani 8888 end kısmına aralığın sonunu yazacaksın yani 9999 Host IP Address kısmınada sana atanan ip adresi misal 10.0.0.8 yazacaksın port type e de udp mi tcp mi onu seçtikten sonra olay tamamdır add port range butonuna tıklayıp ekliyosunuz. tek bir port için ise ben public ile private a aynısını giriyorum misal 5596 ya port açılacak ondada aynı şekilde public e önce 5596 sonrada private e 5596 şeklinde girdikten sonra port tipini seçip Host IP Address kısmını yukardaki gibi doldurdutan sonra add single port ile ekliyorsunuz. ama 2 si içinde olay bitmedi aktif olması için ise Configuration altında Save Settings e tıklayacaksın modem yeniden başlatacak kendini olay bitecek budur abicim ben hallettim şimdilik problemsizim aman problemler uzak dursun

Tribesman öle bi dua aldınki benden, kesin cennetliksin, sevapla mevapla uğraşma bundan sonra. Cnet kullanan ve eMule de LowId sorunu çeken arkadaşlar, alıntı yaptığım arkadaşımın dediği gibi, gerekli olan port aralığını açtıktan sonra ağ bağlantıları özelliklerinden, gelişmişten firewall director'u olan güvenlik duvarı başlıklı kutunun tick'ini kaldırın, ve modemin firewall unu disable edin, emulede connections'ta bu portları(girişte yazdığınız ve emulenin istediği portları) firewall da da aç butonundan bu portları açın, yada modemin firewall ayarlarında manuel olarak açın ve HighId alın (ben aldım umarım sizde sorunsuz alabilirsiniz) İi geceler

gencgiyen

20 Şubat 2005, 14:37:50  

Peki Geek adsl nin Mirc uzerinde dcc ayarlarını bilen var mı?

neon1975

20 Şubat 2005, 16:21:19  

Arkadaslar elimde zyxel Prestij 662HW adsl modem var .ares emule e donkey gibi hiç bir program1 çal1st1ramad1m.internete bagl1y1m portum aç1k ama aresi falan kullanam1yorum.yard1mc1 olursan1z sevinirim.bir de mercury modem var ona ait de bilgi verebilirsiniz.

neon1975

21 Şubat 2005, 11:53:42  

arkadaslar zyxel662HW adsl modemimle port açamad11111mmmm..yard1mc1 olabilir misiniiiiiiiizzzzzzz...mercury modem de var.hangisi kolaysa arkadaslar suna bi el at1verin arkadaslar...bilen varsa yard1mc1 olsun lütfen..

Siempré

25 Şubat 2005, 22:46:06  

eet o sorun bendede war zyxel guvenli modda calısıo illa format atmak mı lazım

"Afrikada kanat çırpan kelebeğin uzak denizlerde yarattığı fırtınayı duymak istiyorum. Ben kaos istiyorum."
emrecebir61

25 Şubat 2005, 23:03:04  

ADSL MODEMİMİN MARKASI pikatel quartet. PORT ACMAK İSTİYORUM NE YAPMALIYIMM....???

puzo

26 Şubat 2005, 4:07:29  

arkadaslar benim sorunum şu:10.0.0.2 yazarak modemin ayarlarından port acabiliyorum ama iş sadece bunu yapmakla bitmiyor anladıgım kadarıyla.Azereusun ayarlarından da bu actıgım portu seciyorum ama dl baslamıyor..Yani demek istedigim o sayfadan port actıktan sonra TCP/İP ayarlarından baska bişiler daha yapmam gerek galiba.Bu ayarları nasıl yapacagım?

Get busy livin' or get busy dyin'...
GobliN

27 Şubat 2005, 17:11:21  

Fİrewall olan modemlerde (zoom x4 var bende) oyun serveri kurmam için yukardakileri yapsam server olablirmyim ?yani ip mi sabitlicem mesela 1.0.0.5 yaptım o ip yi arkadaşıma versem benim oyunuma gelebilrimi ?

Asus P5Q Deluxe | Intel Q9550@ 485x8.5 | Kingston HyperX 9600 4x1GB @ 1166Mhz 5-5-5-15 | Zotac GTX 275| 2X Samsung SataII 320GB Raid 0 | SilverStone Strider 750Watt | Samsung 226BW
azmo

27 Şubat 2005, 21:29:49  

1.0.0.5 le olmaz ,o gerçek bir ip değil .ya oyunun hangi portu kullandığını bulup port açacaksın yada makineni DMZ e alacaksın[DMZ koruma dışı bölge demektir ve senin makineni dsl modemin firewall'undan çıkarır ve arkadaşın (ve başkalarıda)verdiğin ip'yerahatça ulaşabilir,bu nedenle sürekli açık tutman önerilmez]

quote:

Orjinalden alıntı: goblin

Fİrewall olan modemlerde (zoom x4 var bende) oyun serveri kurmam için yukardakileri yapsam server olablirmyim ?yani ip mi sabitlicem mesela 1.0.0.5 yaptım o ip yi arkadaşıma versem benim oyunuma gelebilrimi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 27 Şubat 2005, 21:30:29 >

azmo

1 Mart 2005, 2:52:56  

Lütfen bu thread sticky YAPILSIN

derbe
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

1 Mart 2005, 5:24:17  

Arkadaşlar X4 5551A da port açma sorunu yaşayanlar aşagıdaki linke tıklayabilir.

http://www.****.com/showthread.php?t=52296&page=2&pp=10

Burada bayaa bir ayrıntıyla anlattım..Tekrar buraya yazmak zorunda kalmayayım. ama sorunla karşılaşanlara yardımcı olabilirim.
eko2005

1 Mart 2005, 16:21:21  

çok teşekkürler aradığım buydu

Bilgisayar Mühendisi, Yazılım Mühendisi, Microsoft Certified Professional, Microsoft Certified Systems Administrator,Microsoft Certified Technology Specialist, Microsoft Certified Professional Developer
alperor

1 Mart 2005, 17:55:44  

Slm arkadaşlar,

U.S Robotics(9105) 4-port modemle 2 kişi internete(adsl) bağlanıyoruz evden.
Virtual server ayarlarından Emule için gerekli portları açtık her iki ip adres için, ama arkadaşım emule'a bağlıyken
ben bağlanamıyorum veya tam tersi. Sanırım modem aynı harici ip numarayla bağlanmaya çalışıyo serverlara. böyle olunca server is full error'u veriyo.
Bu problemi nasıl çözeceğim hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler
tuxxedo

2 Mart 2005, 18:38:30  

İmzanız kural dışı.
Wolq1

3 Mart 2005, 11:44:23  

port acmak icin statik ip almak zorunlu mu??????????????

Wolky Was Here !!!!
derbe
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

3 Mart 2005, 14:39:17  

hayır arkadaş port açmak için statik ip almana gerekyok. Statik ip yi telekomdan alıyorsun. Port açmak için Dmz yi etkinleştirmen gerekir. Basit düşünürsek dmz bir nevi modemin bilgisayarlara verdiği ipdir.
Siempré

3 Mart 2005, 20:45:12  

dmz me abiiiiii

imp_hea_tus

4 Mart 2005, 15:16:49  

Arayıpta bulamadıklarımız. Şükranlarımı sunuyorum...

Patlıcan musakka
Biber dolma
Tavuklu pilav
Sarımsaklı CACAIK MACIK
Mercedes Ssss....
Prodigy

7 Mart 2005, 22:34:49  

öğrendiysen banada anlatırmısın arese bağlanamıorm..

ERKEKLER İÇİN TEKNOLOJİ HABERLERİ VE DAHA FAZLASI YENİ BLOGUMDA, DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM http://www.tech4men.blogspot.com
UçanTürk

8 Mart 2005, 12:19:14  

quote:

Orjinalden alıntı: derbe

hayır arkadaş port açmak için statik ip almana gerekyok. Statik ip yi telekomdan alıyorsun. Port açmak için Dmz yi etkinleştirmen gerekir. Basit düşünürsek dmz bir nevi modemin bilgisayarlara verdiği ipdir.

dmz modemin bil.a verdiği ip değildir, DMZ(DIMILITARY ZONE) :firewall
dışındaki bölge demektir,yani firewall bloklama yapmadan sizin bil.a aktaıyr..buişin trojanı virüsü bilmemnesi var ona göre bilmeden yazmayalım.. güvenilir software program gerektirir, dmz enabled yapıldıysa..
modemin bil.a ip vermesi modemin dhcp protokolü açılmışsa olur,ama kendiniz girerseniz ipyi binevi local statik ip almış oluyrsunuz.modemin telekomdan aldığı ip özel olarak statik deilse dinamiktir ve herseferinde deişir,bunu karıştırmayalım,açılan port bu lokal ipye atanacağı için lokal ipnizi statik yapılandırmalısınız...
Birçok arkadaşa önerim modemin firewallını kapatmak yada dmz enable
yaprak kullanmak tabi zonealarm gibi software firewall yüklediyseniz,
yoksa bu portlar açmakla bitecek gibi görünmüyrlar...

ShEYTaN

8 Mart 2005, 16:35:12  

quote:

Orjinalden alıntı: leylek1983

CNette port range forwarding yapmayı bilen var mı? Tek port açmak için public port start, public port end ve private porta açmak istediğim portu yazarak açtım ama range'i nası açacağım onu bilmiyorum. start'a range'in başlangıcı, end'e bitişini yazılacak ama private porta ne yazılacak?

Aynı sorun bende de var ...

8000 Port'unu açıcam ama Private Port'a ne yazacağımı bilmiyorum ...

Yardım edebilir misiniz ?
meteceri

12 Mart 2005, 23:01:42  

quote:

Orjinalden alıntı: alperor

Slm arkadaşlar,

U.S Robotics(9105) 4-port modemle 2 kişi internete(adsl) bağlanıyoruz evden.
Virtual server ayarlarından Emule için gerekli portları açtık her iki ip adres için, ama arkadaşım emule'a bağlıyken
ben bağlanamıyorum veya tam tersi. Sanırım modem aynı harici ip numarayla bağlanmaya çalışıyo serverlara. böyle olunca server is full error'u veriyo.
Bu problemi nasıl çözeceğim hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler

bende de aynı modem var virtual server a iki bilgisayarında ip sini gir olur belki mesela 192.168.1.2 benim 192.168.1.3 diğer pc nin ip si iki ip içinde port açman lazım heralde

hunter_hasim
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

16 Mart 2005, 2:30:05  

http://forum.donanimhaber.com/m_1012655/mpage_5/key_/tm.htm
off
zoom x4 de ne karısık mıs beaaa
N. Flamel

Sisteme Gözat

16 Mart 2005, 2:44:32  

quote:

Orjinalden alıntı: nashi

Arkadaslar,.
E-Con S4 icin port acmasini bilen yok mu? Bizi su emulenin yavas dowloadundan kurtaracak. Bu gidisle bir filmi 1 haftada indirecez!
Tesekkurler
nashi

Önce sp2 varsa firewall kapat. Ardında airfatih in anlattığı gibi bi sabit ip al...
Sonra 10.0.0.2 ye gir.Orda virtual server a port ları ekle.. Emule port ları yazıodu biyerlerde hatırlamıom şimdi.Orda start end ve private kısmına port u aynen gir - üçünde de aynı değerler olcak yani. - sonraki kısımda tcp ya da udp seç. Host ip kısmına da demin aldığın sabit ip yi yaz.Ekle de.. Bu şekilde port ekliosun.Ardından sol menüde en aşağıda firewall var.Ben onu kapadım - kapamasan noolur bilmiom ama hiç bi trojan ya da virüs bulaşmadı bana onca zaman. - Bunu da yaptıktan sonra ayarları kaydet. Ve portlar açılmış olcak...

“Ay’ın kadim dilini kim biliyor şimdi?
Ve kim konuşuyor Tanrıça’yla hala?
Şimdi sadece taşlar hatırlıyor ayın çok eskiden bize anlattıklarını
ve ağaçlardan, çimenlerin hışırtısından ve çiçeklerin kokularından öğrendiklerimizi .”

I may forgive ,i dont forget.
lunarstrain

17 Mart 2005, 17:33:16  

zoomx4 5551A modeli modemlerde PPP Half Bridge nasıl yapıplıyor bilen varmı?
meret

18 Mart 2005, 18:28:23  

Yeni eMuleci Arkadaşlar,

3 yıl önce yazdığım bu mesajı artık güncellemek gerekiyor. Çünkü port açma ile ilgili yeni siteler hazırladım.

P2P programlar, oyunlar ve değişik uygulamalar için port açma sorununuz varsa www.portacma.net sitesinden yararlanabilirsiniz.

eMule için yüksek ID alma ve port açma işlemleri için www.emuleturk.com sitesinden yararlanabilirsiniz.

Meret ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 1 Ocak 2008; 14:12:29 >

sulo61gun

19 Mart 2005, 1:58:46  

Airties 101 rt modem için yok mu arakdaşlar?
Hicorotti

22 Mart 2005, 12:53:53  

linksys'in sayfasına gir (standartları: 192.168.1.1 adresi, kullanıcı adı: admin şifresi: admin) applications & gamings menüsüne girdiğin zaman hali hazırda açılmış portlar olduğunu göreceksin. çünkü bu linksys, başkasına benzemez, port ihtiyaç olursa kendisi açar. ama kasar da ben kendim port açacam dersen oradan açabilirsin.
quote:

Orjinalden alıntı: caligula

linksys wag54g modemin portunu nasıl açarız

Çatlak Bilgisayarcı ve Otomasyoncu ve de Elektronikçi...

http://www.40ikindi.com Kültür Edebiyat Portalı...
behind the sun

23 Mart 2005, 23:35:58  

modemden otamatik dns ayarı yaptıktan sonra port açma ile ilgili yapılan işlemlerde bi değişiklik yapmak gereklimi çünkü emule otanmatik dns ayarı yaptığımdan beri kopuyor

İmzanız kural dışı.
turuncu

26 Mart 2005, 17:51:18  

portları açtıktan sonra emulde yapmamız gereken bişey var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu -- 27 Mart 2005, 15:21:55 >
shadowman88

29 Mart 2005, 22:22:06  

zoom*5 modemim var ama port açamıyorum çünkü onlarda DMZ diye bir şey yok advenced setup da ben nereye gireceğim yardımmmmMMMMMMMMMMMMM

EN BÜYÜK FENERBAHÇE
shadowman88

29 Mart 2005, 22:27:52  

ya neler yazacağımızı görüntülü olarak yazsaydın ben biraz anlamadım da :( lütfen yardım

EN BÜYÜK FENERBAHÇE
Sayfa:   <<   < önceki  3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network ve Güvenlik >> Network >> Cevap: ADSL Modemlerde PORT açmak!!emule ,kazaa,dc++,torrent vs.... Sayfa: <<   < önceki  3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
The Conduit
Dünyanın yardımımıza ihtiyacı var.
inFAMOUS
Empire City'nin bir kahramana ihtiyacı var!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız