US ROBOTICS ICIN P2P AYARLARI NASIL YAPACAGIM ? YARDIM LUTFEN
Bende de e-con MC8000UE-S4 modem mevcut. Kablo internet varken paylaşım programı olarak e-mule'yi kullanmaktaydım. Fakat ADSL'e geçince e-mule hep low ID veriyor. Sahip olduğum modemde nasıl port açılacağını ve low ID'yi nasıl kaldırabileceğimi bilen arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle, Masaüstünüzde bulunan Ağ bağlantılarım Simgesine Sağ tıklayıp Özellikler
Açılan Pencereden İnternete erişmek için kullandığınız (Modeminizin kullandığı) Bağlantının üzerine sağ tıklayıp özellikler diyoruz.
Böyle bir pencere açılacaktır
Daha sonra internet erişim kuralları (TCP-IP) Simgesine Çift Tıklayarak Açıyoruz. Aşağıdaki IP Seçeneğini kullan Çentiğini işaretliyoruz
Son işlemimiz Önceden Not aldığımız IP adresi, DNS adresi, Alt Ağ maskei ve Varsayılan Ağ geçitlerini yanlarındaki kutucuklara yazıyoruz.
Bilgisayarımızı kapatıp açtıktan sonra işlem tamamdır. (Resstart) Kapatıp açmak XP de gerekmiyor ama Tabiri Caizse Eşeğimizi sağlam kazığa bağlamamız gerekiyor.
soylenenlerı aynen yaptım....ama calısmıyoorrrrrr adsl daha ne yapmalıyım... yardım lutfeennnn.....ehhüüüüü...
Arkadaşlar herhangi bir adsl modem aldığımızda bu port açma sabit ip alma ayarlarını yapmak zorunda mıyız yoksa bazı modemlerin kurulumu sırasında beraberinde gelir mi?????
arkadaşlar şu e-con olayına da bi yardım ederseniz çok makbule geçer. ben s1 kullanıyorum. s4 kullanan bir iki arkadaş daha var sanırım birbirine yakındır biri yardım ederse sevinirim.
bende econ s4 kullaniyorum şahsen sadece age of empires 2 oynamak için bi ayar değistirdim oda dmz mi dns mi ne oyle bişeydi warez ,emule ve kaza lite k++ düzgün bir şekilde çalişiyorlar.
Merhaba arkadaşlar, Bende Aztech DSL206U model modem kullanıyorum.Sanırım bu modemin firewallu yok, bütün potları açık.Birde bu modemin emulede bağlantıyı resetlediği doğru mu?Bumodem hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.Asıl sorun ise kerio firewall programını kullanıyorum, buradan nasıl istediğim portu açabilirim?
ZOOM modemler icin yazılan port acma yanlıs cunku bu yol guvenilir degil 2 dk sonra sisteminizde varolmayan hicbirsey kalmıyor virtual server ile max 20 tanımlama hakkınızı kullanarak port acın...
arkadaşlar bende cnet 4portlu routerli modem var tek makina ile bağlanıyorum netmmetingim birden kayboldu kuulanamadım fakat port ayarlaması yapmaya çalıstım netmeeting e bağlanıyorum ama görüntü transferi yok .. şimdi makinamda xp ve sp2 kurulu .. modemden başka ayarlama yağacakmıyım mesela sp 2 den ayarlam aport açma yada .. xp de ip ayarlaması gibi şeyler yapmalımıyım bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim... bu olayı çözmeye başladım sayenizde ama yinede çooooook eksiklerim var ve öğrenmeliyim.. mesela modemde port açınca modemde başka ayr yapacakmıyım vs vs saolun
Benim anlamadigim bende high id var port acmaktaki amac da o degilmi???ama yine havamizi aliyoz. emuladaki dosya zenginligi hicbir p2p de yok ama oda alabilirsen yok 24 saat yok 92 saat acik kalirsa pc inmeye baslicakmis oha derim ben o esege hatta cüü$$$$$$ derim.ben p2p dedinim ares derim ondada 3 5 ne bulursak kardir ne yapalim bize dvdrip izlemek haram anca tmd nin uyduruk filmlerini izliyoz aresden bide konuyla alakali degil ama netlimiter kullanmayan payla$imci arkada$lara da helal olsun 2 kb dl 6 kb ul yapmaya devam etsinler.Bide türklerin huyudur olsada vermezler falan yazmislar hattim günde kac kere gidiyo biliyomu bu arkad$lar arayincada yogunluktan oluyo diyorlar yani acik birakip yatiyom sabah bir bakiyom hat yok biraktigim gibi dl lar fiyat uygulamasindada dünyada 1. kazik atmada telekomum bide yazi yazmi$ ba$kasina kullandirmayin diye ya sabir. aha iniyo 2 kb emuladan 4 kisi cekiyo(hava alacaklar orasi ayri) simdiden ve daha 5 mb inmis 600 mb filmden yuh be yokmu ares gibi cekmesi kolay emula gibi dosyasi bol bir p2p hattimiza yazik deli olacam ya
p2p programlarında indirdiğiniz dosyaları paylaşın.... hem daha iyi performans alırsınız hemde her aradığınız dosyayı bulursunuz.... şimdi dc++ öğreniyorum süpermiş....
arkadaşlar ben sorunu mu çözdüm bu linkte bütün modemlerin ayarları var isteyen ler bağlansın buraya herkese hızlı downloadlar http://www.portforward.com/routers.htm
Bende de USB Adsl var ve aynen oliter gibi 2-3kb ile dosya indiriyorum Sorun nedir ne yapmak lazım bilen varmıdır bu kadar yavaş olmaması lazım yardım delircem
ayrıca usb modemimde var ama o işyerinde ben kullanmıyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oliter -- 10 Şubat 2006 20:54:35 >
Arkadaşlar ben dc++'da search yapamıyorum. hub'lara giriyorum active gözüküyorum fakat search yapmıyor. u.s. robotics 9105 modemim var modemin firewallundan kaynaklandığını düşünüyorum fakat modem ayarlarında firewallla ilgili bişey yok nasıl kapatılacağını bulamıyorum. biri yardım ederse çok sevinirim.
ip 192.168.1.102 subnet mask 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1 dns 192.168.1.1 ayarlarını yapıp
modeme web den bağlanıoyruz 192.168.1.1 den acılan yerden applications & gaming e geliyoruz
forum resim ekleyemediğim için yazmakla yetiniyorum kusura bakmayın. resmi nasıl ekliyorum nasıl yapıldığını yazarsanız resimli de yollarım neyse konuya dönelim.
pikatel quartet 4 port router modem için sabit ip ve port ayarlarını nasıl yapıcam yardımcı olabilirmisiniz airfatih gibi anlaşılır anlatırsanız sevinirim şimdiden cok saolun arkadaşlar
Ben adsl ye yeni bağlandım. geek modemim var. p2p programlarında dl sorunu yaşıyorum(1.5, 2 kb ile dl yapıyo)... diğer programlar flashget vs. gayet güsel. Surf de hızlı ama iş p2p ye gelince olmuyo... port mort vs ayarlarını geek kullanan bir arkadaşımız genişçe anlatırsa çok iyi olur. Bu sorunu yaşayan Geek modemi olan birkaç arkadaşım daha var. Yardımlarınızı bekliyoruz...
günlerdir bu port açmak işiyle uğrşıyorum.Tüm dokümanları okudum ama yapamadım.Kazaa ya bile bağlanamıyorum.Tüm programlar için ayrı port gerekiyomuş galiba bunu yeni öğrendim ama nası yapcağımıda bilmiyorum.Econ marka modem kullanıyorum.Yardım edebillirmisiz acaba?
arkadaişlar anladığım kadarıyla, ağ bağlantıları özellikler gelişmiş sekmesindeki. bilgisayarımı güvenlik duvarıyla koru linki tikli olmazsa hiç port açmaya falan gerek kalmıyor dimi ? onu açıp oyunumuzu oynayıp sonra yine kapatabiliriz ? bu port açma mevzuu teker teker karışık biraz açtım ama bide öyle test etmek lazım çalışmayan bazı şeyleri
ben zyxel prestige 630 adsl modem kullanıyorum. Port açmayı bi türlü gerçekleştiremedim. Sizin gösterdiğiniz web configurator sayfasına da bir türlü ulaşamadım. 192.168.1.1 ip sine girilmiyo. Eğer bir bilen varsa lütfen yardımcı olsun .
GEZZ MODEM İÇİN AYARLARI BİLEN VAR MI YA BU ALDIĞIM MODEM NE FASONMUŞ KARDEŞİM HİÇ BİYERDE AÇIKLAMASI YA DA YARDIMI OLMUYO YA BU MODEMİN AYARLARI İÇİN EXPLORERDA 10.0.0.2 DİYE ADRES GİRİYORUZ ONA GÖRE YARDIMCI OLUN BELKİ BU ADRESİ BAŞKA BİR MARKA MODEM ÜZERİNDEN KULLANIYOR OLABİLİR DE ONDAN DİYORUM HANİ
Hadi arkadaşlar bilen söylesin artık şunu. USRobotics 9105 için...Yeni yopic açılsa konu başında yazılı zaten deniliyor. Yok işte bi zahmet hem arkadaşlara yardımcı olun hemde benim merakımı giderin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someone74 -- 20 Aralık 2004, 21:30:49 >
ASUS VENTO 3600(SS 500W), GA-965P-S3 1066@1800(F2@F14), E6300 Core2Duo/1.86@3.15GHz (+ZM9500LED), 2*1GB OCZ Special Ops EUE 800@900Mhz, 19'' Sony SDM-HS95DB (8ms+DVI), MSI 8600GT OC EDITION/590*1600(@Fatality), 2x250GB WD 16mb/Sata2 (@silverstone cooler), 200 GB Seagate 8mb/Sata (@vantec cooler), 80GB External (Ice Box) Seagate, Samsung 182D, Samsung 220D, Creative X-Fİ XtremeMusic, Logitech X-530, USRobotics 9105, Skystar2 vrs2.6D, HP PSC 1315, Mustek 600VA Plus, Infosec PFS 7 TGE, Whitkey Q + Apple F Keyboard, Logitech MX510 + Razer X Speed Pad + Sennheiser HD280Pro. WinXP Pro.& MacOSX Tiger 10.4.5 Yarabbi Şükür daha ne olsun
forum sayfasında kı yazılarından sonra bana yardım edebılecegını dusundum.benım sorunum nete gırdıkten kısa bır sure sonra hattım kesılıyor.kac kere format attım yıne aynı sorunu verıyor.ev arkadasımla adsl kullanıyorum.aynı arıza ev arkadasımda vermıyor.hattım kesılınce ag baglantılarıma gırıp yerel agı ıptal edıp sonra tekrar baglıyorum duzelıyor.kısa bır sure sonra tekrar bozuluyo yıne aynısını yapıyorum tekrara duzelıyo bu bole devam edıyor .acaba sorun nerde ve ne yapmalıyım.benım maılım kaan01_2@hotmail.com buraya ozellıkle cevap atarsan sevınırım.
merhaba arkadaşlar. corecess 3113 modemim var ve emule de ki portları 4662tcp 4672 udp virtual server bölümüne giriyorum modemimin. Sonra emule açıp preferences>connections bölümünden testports dediğimde bir explorer sayfası açılıyor ve "TCP test failed! UDP test will not be performed." diyor. Neden bu hatayı veriyor. Windows xp sp2 kullanıyorum service pek ayarlarını yaptım o portları izin vermesi için seçtim ama olmadı bile bir arkadaş ban anlatabilir mi? acil lazım çok teşekkürler...
ayrıca şu anda emule a baglandıgım zaman low id uyarısı almıyorum ama high id oldugunu gösteren bişeyde yok yaılanlar şunlar:
21.12.2004 11:04:55: Found 0 known shared files 21.12.2004 11:04:55: Creditfile loaded, 31 clients are known 21.12.2004 11:04:56: 50 servers in server.met found 21.12.2004 11:04:56: No part files found 21.12.2004 11:04:56: eMule Version 0.44d ready 21.12.2004 11:07:00: Connecting to Razorback 2 21.12.2004 11:07:00: Connected to Razorback 2 , sending login request 21.12.2004 11:07:01: Connection established on: Razorback 2 21.12.2004 11:07:01: New clientid is 2616514385
bu high id mi demek oluyor ama test ports dersem yine hata veriyor bu neden kaynaklanıyor modemde firewall varsa ondan mı yoksa sp2 nin firewall ayarlarını yapamadım mı acaba ondan mı kaynaklanıyor?
burada anlatılanların hepsini yaptım ama hala emule da test ports dediğim zaman "TCP test failed! UDP test will not be performed." bu hata mesajını alıyorum. Bir de aynı yolla remote administrator ın portunu ekledim ama oda baglanmıyo kimse baglanamıyo bilgisayarıma. NAsıl yaparım bunu nasıl çözerim arkadaşlar bilen varsa anlatabilir mi acaba?
ya bana yardım edebilirmisiniz? benim dc++ hublist çıkaramıo unknown adres dio ... e donkey de bağlanamıo disconnected ve bunlar gibi bi sürü program denedim(warez ares gibi) napıcam? yazdıınız port açma meselesini yaptım ama hiç bişii değişmedii yardııııııııııııııımmmmmmmmmm.........
bilgi icin cok tesekkurler, elinize saglik... ancak benim zoom x4 modemin arayüzünde advanced setup menusu ekteki gibi... burada port acmak icin nereye girmem gerekiyor? cevap icin simdiden tesekkurler
peki örneğin üç bilgisayar için otomotik ip geçerli ise port açmak için host iplere 0.0.0.0 mi giricez sabit ip olmasının ne yararı olur? Yoksa her host için portlerı tekrarmı gireceğiz?