NetScreen 5gt için internet tarayıcısına http://192.168.1.1 girip modemin setupına giriliyor. Username ve Password default değerleri netscreen girmen gerekiyor. Ama nasıl port açılıyor bilmiyorum.
sağol vmeret kardeş oraları bende biliyorum ama setup ayarları çok karışık zaten modemi çalıştırana kadar çok uğraştım kurcalarsam gene gidecek ayarlar tam yerini nasıl bulabiliriz?
Ben bir türlü açamadım şu portu ya. Zyxel 660 bir modemim var, modemin ipsi 192.168.1.1, takılı olduğu bilgisayarın da 192.168.1.2; ağ yönlendirmesi yaptım emule'nin iki portu için ve 192.168.1.2'yi kullandım bunu yaparken. Ama modemi açıp kapamama rağmen, hala lowid alıyorum. Msn'de görüntülü konuşma için, diğer bilgisayara yaptığım yönlendirme ise işe yaradı. Ama bu emule işi olmuyor bir türlü.
| INTEL Core 2 Duo E6600 | ASUS P5B | 2048 MB KINGSTON DDR2 800 | PALIT 8600GT Sonic 256MB 128Bit | SEAGATE 320GB SATAII + SAMSUNG 80GB ATA | ASUS DRW-1608P2S | ANTEC Neo Power 480W Power Supply | LG L194WT 19'' WideScreen |
efshane, Portları girdiğin menünün screenshotla alınmış resmini meret@portacma.net adresine gönder bakayım. Muhtemelen detayda bir hata yapılmıştır. Meret ;)
exception, Senin modem çok değişik ve firewall özellikleri farklı gibi duruyor. Modemini manuelini bulamadım. İndirmek için bir adres biliyorsan bana e-maille bildir. Benim bulduğum manuelde bir bilgi yok. Meret ;)
Ben o dökümanı zaten indirdim. Orda dataylı bilgi yok. Bu nedenle sana yardımcı olamadım zaten. Ama sana modemin yanında bir başka manuel verdilerse ona bakmak lazım. Meret ;)
yeni basladim flynet marka modem var dc ++ ya da herhangi bi indirme programi kurmaya calisiyorum hala basaramadim..sonunda kircam dokcem ne var ne yok o olcak
www.emuleturk.com benim emule için yaptığım site zaten. Sen eMule dışındaki uygulama için port açacaksan www.portacma.net sitesine git orda uygulamanı seç, modem olarakda INCA 254 seçersen site seni yönlendirir. Modeminin setupına girmek için gereken default username ve password değerlerini bana iletirsen bende siteye eklerim.
adalante, Ne demek istediğini ve sorununu anlamadım. Bana hangi uygulama (eMule, torrent, oyun vb.) için port açmak istediğini söylersen belki daha kolay yardımcı olabilirim. Meret ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 8 Nisan 2008; 16:43:19 >
selam arkadaşım ben yardımlarıonıoz için önce teşekkür ederim. yanlız bir sorunum var ben çok iyi bilen biri değilim benim modemin markası zyxel prestige 600 serisi dediğiniz gibi yapmaya çalıştım ama aynı ekran çıkmıyor başka bir ekran çıkıyor.(yani 192.168.1.1 yaziyorum ) başka bir sayfa açılıyor yan,i sizin dediğiniz gibi bir ekran açılmıyor NOT: dediğiniz gibi açılan ekranda nat falan görünmüyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Şifreleri girdikten sonra çıkan menünün screenshotla alınmış resmini meret@portacma.net mail adresine e-mail ile gönder bakayım. Versiyon farkı olabilir. Birde USB den bağlanıyorsan boşuna uğraşma port açman gerekmez.
Hangi torenti kullandığını bilmiyorum. Ama her torrent programıında kendine özgü küçük detaylar oluyor. Örneğin µTorrent kullanıyorsan en alttaki barın ortasında sarı üçgen içinde kırmızı ünlem varsa bağlantı sorunun olduğunu anlarsın. Eğer yeşilse sorun yoktur. Düşük hızda indirme sebebin indirmeye çalıştığın dosyanın kaynak sorunu vardır. Ben genelde µTorrent kullanarak 60-110 arası 1024 ADSL bağlantıyla indirme yapıyorum. Kaynak durumuna göre hız değişebiliyor.
www.portacma.net sitesinde uygulama olarak P2P seçip kullandığın torrenti tıkla site seni yönlendirecektir.
rt111 modem var bende port açıyorum, en azından ben öyle zannediyorum ama utorrentte kontrol ettiğinde error veriyor. firewall olarak sadece bilgisayarın firewallı var onu da kapatıyorum. nat - port yönlendirmeden ekliyorum etkin diyorum kaydediyorum ama olmuyor. ekstra bişey mi yapmam gerekiyor acaba ??
PentaxK200D + Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 + Pentax SMC-DA 50-200mm f/4-5.6 ED + Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical [IF] + Sigma10-20mm f/4-5.6 EX DC Toshiba 32AV500 - Seoul Hiremco X1 - Macbook 2.0 GHZ. - Ipod Touch 8 GB - Sony W120
hocam hiç bir ünlem işareti filan yok olunca da hiç download etmiyor zaten ama benimki en fazla 10kb/s ile indiriyor bu arada port açma işini de senin siten sayesinde yapmıştım bundan dolayı geç olsa da teşekkürler
dosyanın kaynak sorunu olduğunu sanmıyorum çünkü arkadaşım aynı dosyayı 80kb/s ile indiriyordu..
sabit ip alma işlemimle port açma işlemimin doğruluğunu test etme şansım var mı?? herşeyi aynen sitede anlatıldığı gibi yaptım ancak yine de içime kurt düştü..
bir de hızımın düşük olmasına neden olduğunu düşündüğüm bir diğer olaysa kaspersky kullanıyor olmam ilk kez torrentten download yapmaya çalıştığımda devamlı olarak pc'nize girmeye çalışıyorlar gibisinden uyarılar verdi şimdi anti-hacker ı devredışı bıraktım hiçbir rapor filan vermiyor ancak yine de acaba hızımın düşük olmasına engel olabilir mi diye düşünüyorum..
hocam hiç bir ünlem işareti filan yok olunca da hiç download etmiyor zaten ama benimki en fazla 10kb/s ile indiriyor bu arada port açma işini de senin siten sayesinde yapmıştım bundan dolayı geç olsa da teşekkürler
dosyanın kaynak sorunu olduğunu sanmıyorum çünkü arkadaşım aynı dosyayı 80kb/s ile indiriyordu..
sabit ip alma işlemimle port açma işlemimin doğruluğunu test etme şansım var mı?? herşeyi aynen sitede anlatıldığı gibi yaptım ancak yine de içime kurt düştü..
bir de hızımın düşük olmasına neden olduğunu düşündüğüm bir diğer olaysa kaspersky kullanıyor olmam ilk kez torrentten download yapmaya çalıştığımda devamlı olarak pc'nize girmeye çalışıyorlar gibisinden uyarılar verdi şimdi anti-hacker ı devredışı bıraktım hiçbir rapor filan vermiyor ancak yine de acaba hızımın düşük olmasına engel olabilir mi diye düşünüyorum..
teşekkürler serhan
windows firewall ve kaspersky de utorrente izin verdiysen bunların indirmeye etkisi kalmaz. port açma işlemin doğruluğunuda modemin neyse ayarlarından bakabilirsin.
6 mayıs tarihinde mail gönderdim size ama hala cevap alamadım..Bende aradaki router'ı çıkardım sadece switch kullanıyorum yani Airties 102 modemden direk IP alıyorum...Screenshot'la çektim en alttaki iki sıra benimkiler...Bu modemle arkadaş yüksek id alıyor ama ben alamıyorum..güvenlik duvarlarının virüs programlarının hepsi açık durumda izinleri var yani emulenin...
İki aydır sağlık sorunlarım nedeniyle eMuleci veya port sorunu olan arkadaşlara gerekli desteği ne kendi sitelerimden nede forumlardan sürdüremiyorum. Özür dilerim. Ama sonunda ameliyat olup hastahaneden çıktım ve evdeyim. Elimden geldiğince desteğe devam.
Resimden anladığım kadarıyla sen port açarken hata yapmışsın.
Birincisi eMule port aralığı açılmasını istemez, sadece bir adet TCP ve bir adet UDP portu açılmasını ister. Bu portların numaralarını eMulede seçenekler/bağlantıya baktığınızda TCP ve UDP karşısında görebilir, ordan nolarını değiştirebilirsiniz.
İkinci hata senin modem port aralığı gerektiğinde iki port nosu arasına "-" konulmasını ister örneğin warcraft III için 6112-6119 yazman gerekir. Sen açmak istediğin her iki portu virgülle ayırıp (42507,58663) aynı kutuya yazmışsın. Oysaki Protokol olarak TCP tanımladığın satıra yanızca 42507 ve alttaki protokol olarak UDP tanımladığın satıra yalnızca 58663 yazman gerekirdi.
Ben şu şekilde portları açtım; ama bağlanmıyor. Bağlanınca da düşük id ile bağlanıyor. Neden olabilir acaba? Oturduğum bilgisayarın ağdaki ip'si 192.168.1.2, modemin ...1.1.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efshane -- 24 Haziran 2008; 10:41:14 >
| INTEL Core 2 Duo E6600 | ASUS P5B | 2048 MB KINGSTON DDR2 800 | PALIT 8600GT Sonic 256MB 128Bit | SEAGATE 320GB SATAII + SAMSUNG 80GB ATA | ASUS DRW-1608P2S | ANTEC Neo Power 480W Power Supply | LG L194WT 19'' WideScreen |
ben 80 potunu açmak istiyorum konfugurasyon ekte fakat neyi yanlış yapıyorum anlayamadım.
adsl modem: zyxell ptt nin kablolu modemi (router ozelliğide var fakat ben kullanmak istemiyorum tüm ayaraları router üzerinden kablosuz yapmak istiyorum)
router: smartnet (wireless ozelliğinden dolayı)
router da nat ayarlarını 192.168.10.33 e gore ayarladım. 80,5001,5002,5003
adsl adresimde 192.168.1.1 internetteki ip adresimi bulup çağırdığımda ipadresi:80 her seferinde modemin password menusu geliyor. porta bir turlu ulaşamıyorum.
adsl modeme nasıl bir bilgi girmem gerekli ki router da tanımladığım nat verilerine ulaşayım.
cevaplar için şimdiden teşekkürler çözemez ise direk kablosuz router ozellikli bir modem alıp çözmeyi planlıyorum öneri marka model var mı?
Bende datron modem var fakat beceremiyorum port açmasını 2mbit internetle 40kb/s download yapıyorum torrentte çok anormal bi durum bu... bana port açılabilen türden çok kaliteli bir modem önerirmisiniz? Yada datron modemde port açmama yardımcı olacak döküman vs. nerden bulabilirim, teşekkürler
Oh be yaptım nihayet çok kolay bişeymiş, ben 192.168.1.1 diye forward ediyodum modemde öyle gözüküyo diye hatayı ordan yapıyomuşum yoksa ps3 192.168.1.3 gözüküyor ip olarak ve onun için sorun olmuyordu port açma ve oyunlarda bariz etkisi oluyordu özellikle fifa08de, okuduğum kadarıyla burda ilk kim açılıyorsa ilk ipyi kapıyomuş 192.168.1.2 yi bende tavsiye edildiği üzere ipyi sabitledim ve daha sonra gerekli portu açtım... max40 larda gezen dwn hızım 100 ü aştı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi margornn -- 1 Ağustos 2008; 19:54:19 >
Arkadaşlar zoom x5 modeme sahibim port açmak için virtual server configuration girdiğimde 1.portu açıyorum ama 2. 3. 4. portları açamıyorum hiç bir hata mesajıda vermiyor bunun sebebi ne olabilir.Teşekkürler.
Modemim bozulmadan once DC++ ve Emule yi yüksek id ile kullanabiliyordum. Arızadan sonra arkadasım D-Link 500G modemini verdi. Onun ayarlarını da anlatıldıgı kadarıyla (dolaşmadıgım site neredeyse yok diyebilirim) harfi harfiyen yaptıgımı sanıyorum. Fakat birşey eksik olacak ki Düşük id ile baglanıyor (TCP sınamasında başarısız uyarısı veriyor) DC++ de ise arama bile yapamıyorum ("direct connection" seçili ve 4111 no.lu port açık olmasına ragmen) Not : Windows un ve modemin güvenlik duvarları kapalı. Hatta antivirüs prg. kaynaklanabilecegini varsayıp Kaspersky Internet Security i kaldırdım, sonuc değişmedi Velhasıl durum bundan ibaret. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar gözünüzü seviym bakıp geçmeyin=)
Serhatoryum, Eğer windows güvenlik duvarı ve antivirüs programında gerekli izinleri verdinse muhtemelen bilgisayarının IP adresini sabit IP yapmadın. Birde aşağıdaki linkin yararı olabilir. http://www.emuleturk.com/Routers/Dlink/Dlink500G.htm Meret ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 6 Ağustos 2008; 17:09:54 >
Nedeni hakında bir fikri olan varmı? misal benim aklıma ilk gelen, modemdeki Nat Configuration/ TCP, UDP timeout süreleri vs bununla alakalı olabilir mi? (Bide bunların standardı nedir)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhatoryum -- 7 Ağustos 2008; 15:02:37 >
Bugun de IP sonundaki "0" başıma bela oldu iyi mi Resetleyin geçer diyolar (1 saattir en az 10 defa reset attım sonuc degişmedi) Bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum
EDIT: Demin 444 0 375 i arayıp durumu anlattım. Ona birşey yapamayız dediler. Ben de tesekkur ettim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhatoryum -- 7 Ağustos 2008; 12:12:40 >
Bugun de IP sonundaki "0" başıma bela oldu iyi mi Resetleyin geçer diyolar (1 saattir en az 10 defa reset attım sonuc degişmedi) Bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum
EDIT: Demin 444 0 375 i arayıp durumu anlattım. Ona birşey yapamayız dediler. Ben de tesekkur ettim
Sorunu şu şekilde hallettim arkadaşlar;
Modemin arayuzunde "local ip from" kısmına (gorunen IP yi) 192.168.1.50, local ip to kısmına da 192.168.1.54 yazdım. Yuksek Id olduk o halloldu...
Fakat ilk yazdıgım sorun hala devam edio. 90k dan aşagı inmeyen download 2 gündür 6k yı geçmiyor. sunucuyla baglantı surekli kesiliyor, KAD dan da aynı şekilde verim alamıyorum. verem oldum
www.portacma.net sitesinde Modem Marka: Pikatel ve Model: Quartetmax modem seçersen senin modemle aynı arayüz olduğunu göreceksin. Bana modeminin tam marka ve modelini iletirsen siteye eklerim. Meret ;)
www.portacma.net sitesinde Modem Marka: Pikatel ve Model: Quartetmax modem seçersen senin modemle aynı arayüz olduğunu göreceksin. Bana modeminin tam marka ve modelini iletirsen siteye eklerim. Meret ;)
ya o verdin siteye baktım ama modem benım modem yoktu arayüzlü olan orjınal ınca sitesine baktım bu resımdekı gıbı ama benım kı tek portlu modeli soylemek isterdim ama 2 kısı kullandım ıcın modem bende değil suanlık model buymus Inca IM-101
TAMIK, Resmini gönderdiğin Inca IM-104 modemi www.portacma.net sitesine şimdi ekledim, yararlanabilirsin. Inca IM-101 ile IM-104 kullanım kılavuzlarında aynı arayüzü kullanıyorlarmış gibi görülüyor. Aynıysa bana bildir lütfen. Meret ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 13 Ekim 2008; 0:29:34 >
TAMIK, Resmini gönderdiğin Inca IM-104 modemi www.portacma.net sitesine şimdi ekledim, yararlanabilirsin. Inca IM-101 ile IM-104 kullanım kılavuzlarında aynı arayüzü kullanıyorlarmış gibi görülüyor. Aynıysa bana bildir lütfen. Meret ;)
evet aynımıs yaptım çalişiyor sana tek kelimeyle sunu söyleyebilirim yaptın site ve sen harika ötesisin herşey için çok saol aa bide oyuna bölüme warhammeri online ekyebilir misin acaba oyun bölümünü coğaltmak lazım senin içinde bi sakincasi yoksa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TAMIK -- 13 Ekim 2008; 5:56:27 >
TAMIK, Katkım olabildiyse ne mutlu bana.. WarHammer online için hangi protokol (TCP/UDP) ile hangi port nolarının açılması gerektiğini bana iletirsen siteye eklerim. Benim yaşım (52) ilerlediği için yeni oyunları yakından takip edemiyorum. Bu nedenlede WarHammer oyununu tanımıyorum. Siz gençler istediğiniz oyunu ve açılması gereken portları bana ileteceksiniz, bende siteye ekleyeceğim. Yani Takım Çalışması (Team Work) olacak. Meret ;)
TAMIK, Katkım olabildiyse ne mutlu bana.. WarHammer online için hangi protokol (TCP/UDP) ile hangi port nolarının açılması gerektiğini bana iletirsen siteye eklerim. Benim yaşım (52) ilerlediği için yeni oyunları yakından takip edemiyorum. Bu nedenlede WarHammer oyununu tanımıyorum. Siz gençler istediğiniz oyunu ve açılması gereken portları bana ileteceksiniz, bende siteye ekleyeceğim. Yani Takım Çalışması (Team Work) olacak. Meret ;)
Benim yaşim 18 artık hocam diyecem size bana öğretsen bu port işini cok süper olur ya cok zeki oldunuz anlaşiliyor yaş o kadar önemli değil ya sonucta yinede gençsiniz ben portları bulurum size yazarim
Hocam bunlar world of warcarft yeni portlari site eklersen sevinirim 3724 6112 6881 6999 bide benim bi sorun var wow pacht indiriken o resimde top ilk önce yesildi sonra sari oldu ya onu nasil düzeltebilirim bide çok yavaş indiriyor ya 5 yada 6 kb/s ile ya bir türlü anlamadim ya
Tamık, Şu anda İstanbul'da bir konferanstayım, eve döndüğümde siteye eklerim. Ancak sitedeki TCP:3724,TCP:8080-8085 ve UDP:8080-8085 portlar hatalı mı? Anladığm kadarıyla TCP:3724 sabit diğer portlar kullanıcının belirlemesi gereken servere göre değişen port noları. Bu konuda detaylı bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ederim. Meret :)
Tamık, Şu anda İstanbul'da bir konferanstayım, eve döndüğümde siteye eklerim. Ancak sitedeki TCP:3724,TCP:8080-8085 ve UDP:8080-8085 portlar hatalı mı? Anladığm kadarıyla TCP:3724 sabit diğer portlar kullanıcının belirlemesi gereken servere göre değişen port noları. Bu konuda detaylı bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ederim. Meret :)
hatali olup olmadini bilmiyorum ama ben pachtlerı ındırken cok yavas ındırıyor yanı ama zaten ben o portları bilgi olsun diye verdim siten için sitenin güncel olmasi için