arkadaşlar sorun çözüldü hallettim yani eğer modemi benimki gibi olan varsa eğer quake adsl 2/2+ router olan vereceğim linkteki adresten yapsınlar ayarlarını. Farklı bir modemin bağlantı ayarları ama quake adsl 2/2+ router aynı düzeyde fakat en sonunda save yapmayı sakın unutmayın. 47c deolmadı tekrardan 47 a kurdum orada yüksek ID oldu. http://www.emuleturk.com/Routers/OrigoDSR-TI04/OrigoDSR-TI04.htm
aztech 206 u modemde port açma diye bir şey yok açık portların senin ..iyi günler port açmanı gerektirecek program ne ise windows güvenlik duvarından engellemeyi kaldır hepsi bu ..
quote:
Orjinalden alıntı: DarkSpirit
Aztech DSL206U şu modeme port nasıl açılır bi yardım edin allaşkına yaa
benimde modem aztech 206u ... şimdi bu modemlerde port açılmadığına göre sabit ip almamıza gerek yok sanırım ... ama bu durumda download hızımız düşük olmaz mı?Yardım edebilir misiniz biraz konuyu açarsak güzel olur
arkadaşlar benimde modemim mercury diye bişi modem ayarlarında ise connexant diye geçiyor ben şimdi bunda nasıl port açacam ve bide en iyi bitcomet için port hangisi bana yardımcı olabilir misiniz???
Arkadaşlar, Daha önce forum yöneticilerini rahatsız edecek kadar çok kez yazmıştım. Ancak yeni modem alanları bu azaptan kurtarmak için tekrarlamam gerekiyor sanıyorum. Modemlerinizde port açmak için aşağıdaki siteleri kullanabilirsiniz. Saygılarımla, Meret ;)
www.emuleturk.com sadece emule için port açma bilgileri var. www.portacma.net farklı P2P programlar, oyunlar, güvenlik kameraları, flatcast, remote desktop vb. farklı uygulamalar için port açma bilgileri var. Modem ve uygulama sayısı hergün ilave oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 29 Mayıs 2008; 17:31:59 >
eMule ve torrentle ilgili aradıklarınızı aşağıdaki adresde bulabilir, sorularınızı sorabilirsiniz. DH'daki tüm eMule başlıkları bu siteye taşınmıştır. Günceldir.
arkadaşlar everest sg1200 modem kullanıyorum radyo için port açmam ve beni aşagıda gösterdiğim resime yönelttiler ama açamadım bana yardımcı olabilirmisiniz teskler
SelamLar Herkese Guvenlik Kamerasi Bagli Olan Bir Pc Miz Var. Yanliz Telekomdan Almis Oldugumuz Statick ipi Girdik Fakat Modemden Port Acmak Lazimmis Aksam Evdeb veya Baska Bir Yerden İzlemek icin Bu Konu Hakkında Bilgisi Olan Arkadasimdan Yardimini Rica Ediyorum. Modemin markasi SURECOM
slm arkadaslar elimde dandirikten flynet modem var ve ne dc++ icin ne torrent icin bi port acmadim acamadim acamiyorum aradim forumda bulamadim bi bilen varsa bana yardimci olabilirmi? dc ve torrenti ayrica onereceginiz baska programlari da kullanmak istiyorum tek amacim istedigim gibi bi dj programi indirmek sirf onun icin acicam port mudur nedir onu saolun saygilar
inca marka portlu bir modemim war.bu modeme nasıl elle bağlanabilirm.yanidışardan bir kurulum yok takıyorum kabloyu hemen bağlanıma hazır.bunu nasıl yapabilirm.yani bir nevi reset gibi
adsl modemimin portunu açmanın bana ne gibi zararları olur?önceki modemimde portları açmıştım hamachide kurduğum oyunlar gözüksün diye ama sık sık msn bağlantım kopuyodu ve iletilerim gelmiyo-gitmiyodu.bu o modemden mi kaynaklanıyodu portları açmamdanmı bilmem.ama şimdiki modemimin portlarını açmaya tedirgin oluyorm.böyle bi sorn olması mümkün müdür?
merhaba arkadaşlar.bu port işlerinden falan hiç anlamam.zyxel marka modemde webcam ve irc kullanamıuoruz.bearshare gibi paylaşım programlarının portlarını kapatan bilgisayarcı bunların portlarını da kapatmış.paylaşım programlarının portlarını açmadan sadece webcam ve irc sunucularının portlarını nasıl açabiliriz.bunların port numaraları nedir?
4102 TCP ve 13810 UDP portlari emule vs ile ilgili portlar mıdır ? benim bir arkadasim zamaninda bu emuleyi ve bazi portlari acmis sonra silip silmedigini bilmiyor bu portlar nasıl acıldı diye de supheye dusmus daha once pc yi formatlamisti ama ben ona pc ye format atsada modemde acilan portlar kapanmaz sen silmedikce dedim herhalde dogru soyledim pek bilmiyorum gerci de :) ama su portlar emule ile ilgili mi bilgi verir misiniz? saygılar.
merhaba arkadaşlar elimde D-LINK DSL 504 T model adsl modemim var ve ben burada port açmak istiyom utorrent için port no su 17384 eğer bir bilginiz varsa benim modemli ilgili yardımcı olursanız sevinirim ilginize şimdiden tşkler iyi günler
inca marka portlu bir modemim war.bu modeme nasıl elle bağlanabilirm.yanidışardan bir kurulum yok takıyorum kabloyu hemen bağlanıma hazır.bunu nasıl yapabilirm.yani bir nevi reset gibi
Şimdilik 128 Modem/Router için port açma (port yönlendirme) işlemini Türkçe olarak aşağıdaki linkde bulabilirsiniz.
Daha önce linkler vermiştim. Ancak Donanim Haber forumunun aldığı "P2P programlarla ilgili linklerin kaldırılması" kararı nedeniyle forumdan çıkarıldı. Saygıyla karşılıyorum.
Genel olarak port açma konusunda bilgi gereksinimi nedeniyle bu linki güncellemekte yarar var diye düşündüm.
Çeşitli forumlarda www.emuleturk.com sitesinden copy/paste yapılarak oluşturulmuş bilgiler veriliyor. Beni en çok üzende yine copy/paste yapılarak oluşturulmuş siteler var ve bu sitelere forumlardan link veriliyor. Örnek, yukarda crazy_memocih arkadaşın verdiği link; http://www.tcpsecurity.com/doc/adsl/portacmak.html
Sitemden kopya yapılmasına izin veriyorum ama lütfen original siteyi referans gösterin. Beş yıllık emeğime biraz saygı gösterilmesini bekliyorum.
www.portacma.net da ZyXel P-660 RU modem için nasıl port açılacağını anlattım. Ama ordaki modem ingilizce arayüz için. Aynı modemin Türkçe ve ingilizce yeni arayüzlü olan ZyXel P-660 RU v2 modeli var. Meret ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meret -- 12 Kasım 2007; 16:41:21 >
aranızda bılen vardır belkı emule de dl yaparken modem 1 2 saat sonra hattan dusuyor modemı kapatıp acıyorum bır sure dl yaptıktan sonra tekrar dusuyor bır turlu engel olamadım duzeltme sansım var mı ? usr 9105 model modem kullanıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einhander -- 27 Ekim 2007; 16:34:49 >
einhander, eMulede Seçenekler tıkla sonrada Bağlatı tıkla. Orda "Kopunca yeniden bağlan" seçeneğinin kutusunu dolu hale getirirsen koptuğunda otomatik yeniden bağlanır. Meret ;)
benım problemım galıba modemle ılgılı kopunca yenıden baglan secenegı bende tıklı durumda benım modem hattan dusuyor o zaman modemı kapatıp acmak zorunda kalıyorum sureklı ve saglıklı bır dl yapamıyorum oyle zamanlar oluyorkı 5 dakıkada bır modem dusuyor bazen 3 4 saat dusmuyor anlamıs degılım belkı modemım kaldırmıyor bu kadar yogun dl ve ul ı usr 9105 model modem kullanan arkadaslarında benım gıbı problemı oluyormu
US Robotics 9105 piyasadaki iyi modemlerden biridir. Gerçi 9107/9108 çıkınca piyasadan kalktı. Ben uzun süre bu modemi kullandım. Muhtemelen ısınma nedeniyle kapanıyordur. Biraz açıkta bir yere koy. Birde firmware güncellemesi yapmanı öneririm. Ben bu modemi kurcalarken flash belleğini yakmıştım. Ama sorumlusu bendim. Genede garanti süresinde olduğundan değiştirip küçük bir farkla 9108 verdiler. Garantin geçmediyse servislede konuşabilirsin.
garıptırkı gecenlerde fury ısımlı onlıne oyunu ındırdım 2 kusur gb tek parcada hıc ara vermeden cektım herhangı bır hattan dusme olayını yasamadım modemım sadece emule calısırken ısınıyor olması normal mı ? modem ısınmasın dıye eskı bır ıslemcı fanım vardı ters cevırım en cok ısınan yerıne koydum gayet soguk su sıralar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einhander -- 31 Ekim 2007; 20:09:48 >
Eğer bilgisayarının Dahili IP nosu 192.168.1.3 ise ve sabit IP haline getirdinse modem ayarların doğru. Kontrol etmen gereken 2 konu daha var. 1) eMuleye girip Seçenekler/Bağlantı seç. TCP karşısında 4662 ve UDP karşısında 4672 yazıyorsa OK. Bazen default port noları farklı olabiliyor. Farklıysa ya bu port nolarını TCP:4662 ve UDP:4672 yap yada kullanmak istediğin port nolarını oraya yaz ve bu portlar için modeminde port aç. 2)WindowsXP SP2 ve/veya kullandığın başka antivürüs programı varsa bunlarda eMule için izin vermen gerek.
modemın en son fırmware ını yaptıktan sonra resetlenen modemın tum ayarlarını tekrar yaptım portları yenıden actım ve artık modemın hattan dusme problemı kalktı kesıntısız ılk defa 10 kusur saat emule de dl yaptım fırmware ıse yaradı galıba
meret yardımların ıcın cok tesekkur ederım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einhander -- 6 Kasım 2007; 12:50:23 >
slm emulede port açılımı yapınca 90k ları görüyorum ama utorrente port açmadım ve yinede 90k ları görüyo normal mi sizce bide utorrente port nosu kaç olmalıdır...