Şimdi Ara

CES 2015 : Karşınızda dünyanın ilk Snapdragon 810 yongasetli akıllı telefonu LG G Flex 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
1.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • CES 2015 : Karşınızda dünyanın ilk Snapdragon 810 yongasetli akıllı telefonu LG G Flex 2

     

    Samsung'un Galaxy Note 4 LTE-A modelinin Snapdragon 810 yongaseti ile çıkacağı iddiası üzerine heyecanlanan teknoloji dünyası, Exynos 5433 yongaseti kullanıldığını duyunca hayal kırıklığına uğramıştı. Snapdragon 810 yongasetinin gecikmesi iddiaları tedirginlik oluştururken, LG G Flex 2 bu bekleyişe bir son verdi. 




    Dünyanın ilk Snapdragon 810 yongasetli akıllı telefonu olma ünvanını kapan G Flex 2 firmanın kavisli ekrana sahip akıllı telefon serisinin ikinci üyesi. Genel anlamda tasarım olarak büyük değişiklikler göstermeyen model temel anlamda G3 modelinin tasarım çizgilerini aynen yansıtıyor. 




    İlk neslin bilindiği gibi arka kısmı çiziklere karşı kendini iyileştirebilen bir kaplama sunuyordu. Yeni nesilde bu panel önemli gelişmelere sahne olmuş. LG G Flex modeli oda sıcaklığında çizikleri 3 dakikada iyileştirirken, LG G Flex 2 modeli ise bu süreyi 10 saniyeye kadar düşürmeyi başarmış. Ayrıca arka kısımda Spin Hairline deseni kullanılarak her açıdan parlaklığın görülebilmesi sağlanmış.

     

    G Flex serisinin diğer bir dikkat çekici tarafı da yüz üstü yüzeye konulduğunda üst kısımdan gelen yaklaşık 40kg'lık ağırlığa dayanıklılık göstermesi idi. Bunu da plastik alt malzeme kullanılan P-OLED ekrana borçluydu. G Flex 2 modelinde ise LG Display tarafından geliştirilen özel bir cam Plastik OLED üzerine uygulanmış ve yüzde 20 daha fazla dayanıklılık elde edilmiş.


     


    İlk nesil G Flex modeli 700mm kavis çapına sahipken G Flex 2 çeşitli noktalarında 400mm-700mm arasında değişen kavis çapına sahip. Bu dinamik kavis yapısı sayesinde model daha hoş bir görünüme kavuşmuş. 


     



    5.5 inçlik ekranında Full HD çözünürlük sunan model ilk nesle göre boyut olarak küçülmüş, çözünürlük olarak artmış. 64-bitlik Snapdragon 810 yongaseti en fazla 2GHz seviyesine çıkıyor ve 4 adet Cortex-A57 çekirdeği ile 4 adet Cortex-A53 çekirdeğini işlem yüküne göre sırasıyla devreye sokuyor. Heterojen çalışma mantığı sayesinde 4 çekirdek aktifken diğer çekirdekler de sırasıyla yanına dahil olabiliyor. Bu sayede 8 çekirdeğe kadar çıkmak mümkün.

     

    Yongaseti beraberinde Adreno 430 grafik birimini barındırıyor. Önceki nesle göre yüzde 30-40 performans artışı sağlayan Adreno 430, Qualcomm'un mobil taraftaki en güçlü grafik çözümü konumunda. Ekran çözünürlüğü düşünüldüğünde G Flex 2 modelinin performans canavarlarından birisi olmaya aday hale geldiğini söyleyebiliriz.  




    Model arka kısımda 13MP çözünürlüğünde lazer odaklamalı ve OIS destekli, ön kısmında 2.1MP çözünürlüğünde kamera barındırıyor. LG G3 ile aynı gibi görünse de özellikle deklanşör hızının geliştirildiği ve çekimlerde arka kameranın daha iyi bir iş çıkardığı belirtiliyor. 

     

    Modelde özçekim fonksiyonu Gesture Shot, çekilen son fotoğrafı gösteren Gesture View ve ekran kapalı iken bildirimleri sürükleme yoluyla gösteren Glance View gibi yazılımlar da unutulmamış.  

     

    Cihaz 2GB LPDDR4 RAM barındırıyor ve daha yüksek miktar bekleyenleri biraz hayal kırıklığına uğratıyor. Ancak yeni nesil bellek modülleri sayesinde veri aktarımları daha hızlı ve daha az enerji harcayarak yapılıyor. Bu da cihazın bir artısı olarak duruyor.

     

    Bununla birlikte hafıza 16GB/32GB seçeneklerinde tutulmuş ve 128GB'a kadar hafıza kartlarına destek mevcut. Aynı LG G3 modelinde olduğu gibi 16GB kapasiteli versiyonda 2GB RAM, 32GB kapasiteli versiyonda ise 3GB RAM şeklinde iki farklı seçenek ile tüketiciye sunulacak. 

     

    Ayrıca batarya da 3000mAh gücünde. Batarya hızlı şarj özelliği sayesinde 40 dakikada sıfırdan yüzde 50 kapasiteye ulaşabiliyor. LG bataryasını da kavisli bir yapıda imal ediyor. 




    Cihaz Android 5.0 işletim sistemi ile geliyor bu bakımdan 64-bitlik yapının nimetlerinden kutudan çıktığı andan itibaren istifade edebilecek. Yongasetinin özellikleri gereği Bluetooth 4.1, NFC, GPS, GLONASS, Beidou, Galileo desteği, 5. nesil WiFi, SlimPort bağlantıları da mevcut. 




    Cihaz en ince noktasında 6.8mm, en kalın noktasında 9.4mm kalınlık sunuyor. Kavisli yapısı sayesinde mikrofon kullanıcının ağzına daha çok yakınlaşarak en iyi ses iletimini sağlıyor. Ürün Güney Kore pazarında ay sonunda piyasaya çıkacak. Sonrasında da global dağıtıma başlayacak. Fiyatı şimdilik belli değil.  

     

     



    CES 2015 : Karşınızda dünyanın ilk Snapdragon 810 yongasetli akıllı telefonu LG G Flex 2





     







  • Super g2 den buna gecebilirim.:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antutu sonucu kaç acaba note 4 ün ve nexusun üstündedir kesin.

  • Boyutları ne bu telefonun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyatı çok uçuk olmazsa,çok güzel telefon olmuş.
    Özellikle çözünürlük çok yerinde.

  • Eksileri

    Microsd desteğinin olmayışı

    Ön kamera selfie popüler iken bence çok az standart 5 mp olmalı

    En önemlisi ram 2 gb olmamalıydı snapdragon 810 yanında göze batıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 5 Ocak 2015; 14:15:38 >
  • http://browser.primatelabs.com/geekbench3/1639448

    Geekbench sonucu merak edenler icin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG yine ilkleri yaşatmaya devam ediyor,

    AMAAA,

    pil kapasitesini küçültmek , ram/rom u aynı tutmak, üstüne hala hafıza arttıramamak, su/toz gibi zararlılara dayanıklılık geliştirmemek, 1 sene uğraşıp,

    üstüne bunları mı yapabildin ??? diye sorası geliyor insanın ...
  • Çok iyi bir cihaz yapmış. İki eksisi var, o da nispeten düşük RAM ve hafıza kartı desteği sunmaması. Gerçi hafıza kartı günümüzde çok büyük bir eksi değil büyük dahili hafıza olduktan sonra fakat bazı tüketiciler için olmazsa olmaz teşkil ediyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ram ile ilgili bende şikayet ediyordum ama alttaki video kesinlikle izleyin özellikle videonun son kısımlarında neden ram in arttırılmasına gerek duyulmadığı söyleniyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 5 Ocak 2015; 14:12:48 >
  • İlkini cok begenmemistim ama bu olmus gibi, ama hafiza kısmı kotu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gb

    Olsun, olmuş yine de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5" olsaydı iyi olurdu, kavisli zaten bir de... 5.5" büyük bana göre. Fiyatı sorun olmazsa güzel cihaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi Biri Açıklasın Bu Sene Hangi Telefon Alınabilir ki? Hepsi Üst Düzey Maşşallah
    Yine de İlk Tavsiye Benden Gelsin. İlla Alacaksanız Sony Xperia™ Z4'ten Şaşmayın Beyler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silently06

    5" olsaydı iyi olurdu, kavisli zaten bir de... 5.5" büyük bana göre. Fiyatı sorun olmazsa güzel cihaz.

    5.5 kavisli çok taşınabilir olur rahat olur çünkü flex özellikle note serisine göre daha rahat kullanıma sahip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O donanım ile o ekranda uçar bu cihaz.
  • Kamera çıkıntısı yoksa tasarım güzel.

    MicroSD kesinlikle olmalı.

    Ön kamera G3 ile aynı performansta ise yetersiz.

  • Alınası bir cihaz olmuş. Pil hariç her yönüyle gerçekten mükemmel. Telefonun bir önceki haberinde tahmin edilen özellik kısımları verildiğinde oradaki yorumumda pili yükseltmezler hatta aksine ekranı küçülttük diyerek pili yükseltmek yerine düşürebilirler diye yazmıştım ve maalesef tahminim doğru çıktı. Keşke pili en az 3500 lerde olsaydı. Ama bu haliyle de 2 yılda bir cihaz değiştiren biri olarak bu sene içinde almayı düşündüğüm telefon seçenekleri arasına girdi.

  • Benim anlamadıgım nokta telefonun bu şekilde kavisli olması bize ne yarar sağlayacak?

  • O zaman G4 3 gb gelir
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.