Şimdi Ara

Seagate, iOS cihazlar için harici bir depolama birimi çıkarmaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Seagate, iOS cihazlar için harici bir depolama birimi çıkarmaya hazırlanıyor


     

     

    ABD’li depolama birimi üreticisi Seagate Salı günü başlayacak olan CES 2015 fuarında iOS kullanıcıları için özel olarak hazırlanmış 500GB kapasiteli bir depolama birimi sunacak.




    Taşınabilir bu harici depolama birimi kablosuz olarak dosya aktarımına imkan verebilecek ve sadece iOS cihazlarda kullanılacak. Özellikle 16 GB cihaz sahipleri tarafından tercih edilmesi beklenen ürün fotoğraf, video ve yazılı döküman gibi içerikleri depolayabilecek, kullanıcılar uygulamalar, kişiler ve mesajlar gibi içerikler için yine kendi cihazlarının dahili hafızasını kullanmak zorunda kalacaklar.



    Daha önce bulut depolama teknolojileri ile kullanıcılar medya içeriklerini sunucularda tutabiliyordu, Seagate'in depolama birimi ise bu konuda ilk fiziksel ürün olma özelliği taşıyor. CES 2015 fuarının ardından satışa sunulacak ürünün ABD fiyatı 130 dolar.










  • Hiç gereği yok. iOS cihaz alıyorsan ya 64GB yada 128GB alacaksın kafan ağrımayacak.
    16 GB modeller sadece alo alo deyip Twitter vs Facebook için.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: infom@n

    Hiç gereği yok. iOS cihaz alıyorsan ya 64GB yada 128GB alacaksın kafan ağrımayacak.
    16 GB modeller sadece alo alo deyip Twitter vs Facebook için.

    Katılıyorum
  • 16GB flash diski uçuk fiyatlara satmak isteyen firmalara kapak olmuş..

  • Telefonum 16 gb şuan 7gb boş alan var. Benim gibi kullanan adamlar için sıkıntı yok. Oyun oynamayı falan sevmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16gb Hediye geldiği için katlanacağım artık , yükle bitir sil şeklinde kullanacağım. Genel uygulamalardan da çok yer kaplayan yok zaten. Arkadaşın dediği gibi 64 128 almak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece offline gps programının avrupa haritası 3 gb yer kaplayan uygulamalar kullanan kişler için pek yaralı bir şey değil sanırım. bende 3 app var toplamı 7 gb yer yiyor 2si oyun biri gps.

  • Buna benzer kingstone cikarmisti 32 gb ve bundan biraz ucuzdu. Bence bu basarili olmus.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple TV ile kullanılabilirse çok iyi olur.
  • 64 GB ile kafa rahat.
  • 32 lik ip4 var , halen daha yarisi bile dolu degil, ve telefonu kullanmada hicbir sorunum yok. Daha ust modellerde bolca video kaydeden ve oyun oynayanlar icin sorun illaki olacaktir. su ust depolama seviyesinde urun alanlarin kendince alt gurubu kucumsemesi olayi da kabak tadi verdi. dunya siz ve sizin ihtiyaclarinizla paralel kisilerden olusmuyor. bircok telefon kullanicisina en alt seviye fazlasi ile yetiyor. Depolama konusuna gelince, bu tip cihazlairn fiyatlandirmalari ucuk oldugundan ozellikle bunlara yonelmeye hic gerek yok. piyasada bolca NAS cihaz var, ustelik 2 disk takilip guvenli veri depolama saglaniyor. ios ve android yazilimlari ile de birlikte geliyorlar. fiyatlandirma elma logosu yuzunden ozel olursa hic hos olmaz.
  • Eğer ios için böyle harici diskler yaygınlaşırsa Apple 16gb ve 32gb ürün gamına güle güle diyebilir.

  • Arkadaşlar, biliyorsunuz ki iOS'lu cihazalar olarak genellediğimiz iPad ve İPhone'lara (ve hatta iPod Touch'lara) microSD tarzı bir hafıza kartı takılamıyor, ve bu ciahzları alırken hangi hafıza kapasitesi ile aldıysanız o kadarına mahkum oluyorsunuz. (İTunes ve iCloud gibi yedeklemeleri/aktarmaları saymaz isek...)

    Bu durum artık değişiyor, zira iOS'lu cihazlara da (tabi sadece yeni nesil Lightning soketli olanlarda) artık harici bir USB Flash bellek takılıp depolama yapılabilecek. Bu Flash belleklerin bir tarafında normal USB tipi (laptop ve masaüstülere takılabilmeleri için...), diğer taraflarında da Lightning konektörü mevcut. Belleği iOS'lu cihazınıza takar takmaz, cihaz bu Flash modülünü bir harici disk gibi görüp tanıyor.

    Bu tür Flash bellekler, 2014 ikinci yarısında Amerika'da piyasaya çıktı ve ilk çıkan markanın (iStick) 8/16/32/64/128GB versiyonları var ancak fiyatlar oldukça pahalı. İkinci olarak bildiğimiz meşhur Sandisk 16/32/64GB'lık modellerini piyasaya çıkartacağını (ve hatta 32GB'lıkların sadece Best Buy'larda satılacağını) ilan etti; ürünler halen perakende kullanıcıya sunuldu mu tam emin değilim.

    Yukarıdaki her iki markanın da TR'ye geldiğini görüp duymadım.

    Ancak yine Amerika kökenli, şu anda adını açıklamayacağım 3. bir marka da CES2015 Fuarında ürünlerini tanıttı ve artık sevkiyatlara hazırlanıyor. Bu markanın portföyünde 16/32/64/128GB'lık versiyonlar var ve ileriki tarihlerde 256GB'a da hazırlanmaktalar. Söz konusu markanın Amerika'daki tavsiye edilen perakende satış fiyatları 16GB için $60, 32GB için $80, 64GB için $120, 128GB için $200 ve olduğu zaman 256GB için de $400 olacak(mış).

    Bu Lightning ve iOS uyumlu belleklerin tasarımları gerçekten çok güzel ve fonksiyonel. Tasarımcılarını gerçekten tebrik etmek lazım... Bu tasarımda bellek kısa bir bağlantı parçasının içinden çıkan Lightning soketle iOS'lu cihaza bağlanıyor. Bu ara parça kauçuk kaplamalı. Parça esneyebilen bir yapıda; kıvrılıyor ve cihazın arkasına doğru yapışıp cihazı adeta "kavrıyor". (yaklaşık bir U şeklinde...) Esas USB soket ve bellek entegrelerin içinde yer aldığı daha geniş ve uzun olan bölüm bu şekilde cihazın arkasında kalıyor. Bu durum iOS'lu cihazı (İphone'ları kastediyorum...) tek elle tutmada ayrıca bir güvenlik de sağlıyor.

    Söz konusu marka ve ilk çıkan modelleri bir aya kadar TR'ye geliyor. 64GB'lık olanının tavsiye edilen perakende satış fiyatı 300 TL olacakmış. TR'de %18 KDV de olduğundan, bu 300 TL'lik fiyat, Amerika'daki vergisiz $120'lik fiyata ve esnek Dolar kuru da dikkate alınırsa oldukça "hakkaniyetli" sayılır.

    Şimdi bir mini anket yapmak istiyorum:

    1) Bu tür bellekleri özellikle TR'de iPad kullanıcıları mı, iPhone kullanıcıları mı tercih edebilir??

    2) Daha çok 16GB kullanıcıları mı 16'dan 48 veya 80GB'a çıkmaya heveslenecektir, yoksa zaten 32/64GB'lık cihazları olanlar mı 96/128GB'lara çıkmak için alacaklardır???

    3) Bugünkü fiyatlarla iP6'larda 64 ve 128GB'lık modellerde 350 TL fark var. Amerika'da bu fark $100'dür.

    Şimdi, TR'de 300 TL (Amerika'da $120) para ödeyip terfi etmek isteyenler ne kadar çoğunlukta olacaktır?

    4) Yine bugünkü fiyatlarla TR'de 64 ve 128GB'lık iPad Air2'ler ve iPad Mini 3'ler arasında da 280 TL (Amerika'da da $100) fark var.

    Şimdi, bunlara karşılık TR'de 300 TL (Amerika'da $120) para ödeyip terfi etmek isteyenler ne kadar çoğunlukta olacaktır?

    Yorum yapacaklara, fikirlerini açıklayacaklara peşinen teşekkürler!...


    NOT: Benim bahsettiğim bu iOS uyumlu ve Lightning'li Flash Bellekler bu başlıkta tanıtılan Seagate Ürünü gibi kablosuz depolama ve aktarım yapabilen ürünler değildir. Seagate ürününün içinde katı hal (solid state) tipi bellek modülleri değil, mutlaka mekanik ama minyatür bir HDD olması lazım; aksi takdirde fiyatı (Amerika'daki) bile $130 mertebesinde olamazdı...




  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Yazın için teşekkürler. Bir düzeltme yapayım. SSD'lerin maliyeti HDD'lerin maliyetinden daha düşük. Daha pahalıya satılıyorlar ama daha düşük maliyete üretiyorlar. Yani bu kadar ucuz olması için mekanik disk olmasına gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DemirKipi kullanıcısına yanıt
    Eğer bunu güvenilir bir kaynaktan biliyorsanız (SSD üretim maliyetinin mekanik HDD'den daha düşük olduğu...) mesele yok. O zaman, "taze ürüne sinek konar" prensibinden hareketle şu anda yani SSD ürünlerin daha ilk pazarlama evrelerinde karlılıklarını maksimize ediyorlar sonucu çıkar.

    Bir de bu olay, ileride masaüstü PC'ler için mevcut 3.5" HDD'lerden daha küçük boyutlarda oldukça compact 2TB - 3TB gibi SSD'lerin de makul maliyetlerle üretilebileceğinin (ama şimdilik "SSD'lerin kasıtlı yüksek satış fiyatı politikası" nedeniyle satışa sunulamayacağının da göstergesi olabiliyor!...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DemirKipi

    Yazın için teşekkürler. Bir düzeltme yapayım. SSD'lerin maliyeti HDD'lerin maliyetinden daha düşük. Daha pahalıya satılıyorlar ama daha düşük maliyete üretiyorlar. Yani bu kadar ucuz olması için mekanik disk olmasına gerek yok.

    Aşağıdaki alıntı (ki Seagate Hindistan'ın bir üst düzey yöneticisince verilmiş bir beyanattır...), sizin SSD üretim maliyetleri konusunda dediklerinizin oldukça tersini söylemekte. Siz iddanızı kanıtlayacak bilgiler sunabilir misiniz, acaba?

    ALINTI:
    “It is simply far less expensive to manufacture drives,” Kurana told the Indian IT website CIOL.com. “A new facility for producing hard drives costs about $35 to $50 million and can be operational in about four months. A similar NAND flash factory that can produce 100,000 wafers a month cost $4 billion and takes two years to build.”




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.