Şimdi Ara

Palm geri dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Palm geri dönüyor





    Bir dönemin popüler akıllı telefon üreticilerinden birisi olan Palm, 2010 yılında 1.2 milyar dolar karşılığında HP'ye satılmış ve birikimlerini buraya aktarmıştı. HP firmanın webOS adlı yeni nesil işletim sistemi üzerinde çalışan kendi mobil cihazlarını üretti. Ancak mobil cihaz pazarında başarısız olunca webOS de LG'ye satıldı. Bununla birlikte Palm isim hakkı halen HP'nin elindeydi. 




    Gelen son bilgilere göre Çinli Alcatel Onetouch firması Palm isim hakkını HP'den satın almış durumda. Fransız Alcatel firması ile ortak Alcatel Onetouch markasını oluşturarak önemli bir hamle yapan Çinli TCL için Palm girişimi de ikinci önemli hamle olarak görülüyor. 




    TCL şimdilik Palm ile neler yapacağına dair bilgiler paylaşmış değil. Ancak Alcatel Onetouch markası altında akıllı telefonlar üreteceğine kuşku yok. Firma hali hazırda bir Palm web sitesini de hayata geçirmiş durumda. 




    Palm markasını taşıyan akıllı telefon şüphesiz pazarda nostalji uyandıracaktır. Ancak Palm markası ile Alcatel'in ne kadar başarılı olabileceğini ise zamanla göreceğiz. Firmanın ilk modelleri gelecek yıl piyasaya süreceği tahmin ediliyor. 

     

     








  • Resimdeki cihaz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Palm Pre

  • yine soba gibi ısınacaklar mı?
  • isim herşeydir onetouchtan saha ilgi çekeceği aşikar

  • bana BlackBerry yi hatırlatıyor. Bunca zamandan sonra dönmesi pek mantıklı görünmüyor. iş dünyasına ağırlık verirde kabul görürse o zaman bir değişiklik olabilir. Yoksa akıllı telefon arenasında rakipler baya fazla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atı alan üsküdarı geçti

  • Eski bir palm kullanıcısı olarak bu haberi görmek sevindirdi. HP'nin elinde bir arpa boyu yol alamadılar.

  • Belli olmaz pazarda tutunabilirler , premium hissi dedikleri akımdan tuttursunlar bence , çünkü artık fp ürünü olsun olmasın donanım klasik kullanım için iyi gelişti , bu saatten sonra satış politikası , markanın kullanıcıya hissettirdikleri yavaş yavaş ön plana çıkacak
  • Gerçek akıllı telefonlar bunlardı; palm, treo, imate, qtek... şmdikiler internete bağlı telefon. kapat interneti kameralı 3310

  • Uygulamaların getirdiği sınırsız olanaklar, belki yüzlerce kat daha kuvvetli işlemciler ve çok daha yüksek çözünürlüklü ve kat kat daha iyi renkler verebilen ekranlar da önemsizdi zaten. Bunların hepsinden vazgeçip, gidip zamanında küçük bir kesim dışında kimsenin önemsemediği antika sözde akıllı telefonları kullanalım değil mi
    Yanlış anlamayın, ben de o küçük kesime dahilim ama açıkçası artık o cihazların antikadan öte bir değerleri olduğunu düşünmüyorum. Şimdiki cihazları internet olmadığında 3310 olarak gören insan da yararlanmasını bilmiyordur. Zira benim hayatıma her yönden katkıları oluyor.
  • ey gidi ey, para yetmediğinden palm yerine imate almıştık.

  • Webos iyi bir işletim sistemiydi ancak yeterli uygulama desteğine sahip değildi. Bakalım android ile nasıl olacak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece multimedya olarak daha iyi telefonlar o da teknoloji sayesinde. Evimizde tüplü televizyon kullandığımız dönemlerde dokunmatik ekran sunuyorlardı bizlere. Telefonunuzdaki kaç tane uygulamayı internetsiz kullanabiliyorsunuz? Zaten uygulama diye yüklediklerimizin %90 ı web sitesinin telefona uyarlanmış şekli. Ben Spv C500 ile şuandaki akıllı telefonların yapabildiği herşeyi yapabiliyordum. 10 yıl öncesinin telefonundan bahsediyorum. 200mhz işlemcili 32mb Ram li... Bir de Android özgürlük falan diyorlar Windows Mobile Androidden çok daha özgürdü kullanıcı açısından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Androidden bahsetmiyorum. Androidde ben de zaten işlevsel doğru düzgün uygulama bulamıyorum. Hatta hiç bulamıyorum. Uygulama kalitesi yerlerde. Özgür olduğunu düşünmeye yada kişiselleştirmeye önem verenler Android kullansın. Uygulamalar bazında fersah fersah geride kalıyor çünkü. iOS'den o konuda memnunum. Ha daha iyi de olabilir miydi, olabilirdi. Yine de MS office'e yaklaşamasa da yeterli sayılabilecek ofis uygulamaları, fikir oluşturma, not tutma, bütçe hesaplama için falan filan uygulamalarla işimi gayet iyi görüyorum.
  • Iphone hiç kullanmadım... ne yazsam hariçten gazel olur. Ben Android ve BlackBerry bazında yorum yaptım... Internet paketi olmayınca Windows Mobile daki TomTom gibi bir program var mı Ios da? Var diyorsanız helal olsun derim. Ama öyle Sygic falan demeyin lütfen...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Palm işletim sistemi üzerine tanımam. Hele Sony Clio. Serisi hâlâ ilgimi çeker. Günümüz donanımı ile çok iş yapar. Bekleyip göreceğiz

  • Ilk defa duyuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.