Şimdi Ara

[Sümenizm Ana Konu]Kadınlara karşı pozitif ayrımcılıktan bıktıysan gel sen de Sümenist ol!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
26
Favori
5.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sümenizm Maskülizmin bir dalıdır. Maskülizm radikal feminizm hareketine karşı, kadın erkek eşitliğini tam olarak savunmak amacıyla gelişen bir akımdır. Maskülistler her geçen gün kadınlara karşı pozitif bir ayrımcılık oluştuğunu gözlemleyen ve asıl eşitliğin bu olmadığını vurgulayan insanlardır. Misal otobüste neden bir kadına yer vermek zorunda olalım ki nerde hani eşitlik? Kadınların işine gelince eşitlik, işine gelince "ama bunu erkek yapmalı" mantığı ne kadar makul sizce?

Biz Sümenistler ise Maskülizmi savunuruz fakat bu görüş bizi yeteri kadar ifade etmez.

Sümenizm toplumda kadın erkek eşitliğini kabul eden ama her zaman erkeğin daha üstün yeteneklere sahip olduğunu savunan düşünce biçimidir. Bize göre erkekler bir kadının olabileceğinden 3 kat daha zeki olabilirler. Lakin çoğunluk potansiyelin farkında değil. Yıllarca kadınların karmaşık varlıklar olduğu söylendi bize. Değiller. Aslında o kadar basitler ve o kadar birbirlerine benziyorlar ki onları çözmek erkekleri çözmekten kat kat daha kolay.

Bir erkek kadınları çözdüğü anda elde edemeyeceği kadın yoktur. Bu ne paraya ne de tipe bakar. Dünyalar çirkini bir kadının peşinden hanginiz koşarsınız? Eminim ki hiç biriniz. Çünkü biz erkekler mantığımız ile hareket ediyoruz. Hatunlar ise duyguları ile.. Ki bence duygu denilen şey en büyük zaaftır.

Erkek üstünlüğüne en basitinden bir örnek verelim. Yemek yapmak türk ailelerinde genelde annenin işidir. Çok da güzel yapar analarımız dimi? Bu kadar yetenekli oldukları bir dal var önümüzde ama dünyadaki ünlü aşçıların %90ından fazlası erkek. Veya diyelim ki dolabın kulpu çıktı ve evde vida yok. Kadın ne yapar, kenara koyar ve gerekirse dolabı kullanmayı bırakır. Ama erkek bir şekilde onu oraya sıkıştırmanın yolunu düşünür düşünür ve üretir. Çünkü kadının aklında, problem sonucu gereksiz bir yığın soru varken erkek "problemi nasıl çözerim?" den başka bir şey düşünmez.

Şimdi evden çıkıp iş yerinize veya okulunuza giden yolu hayal edin, gözünüzde canlandırın. Heh işte bunu kadınlar yapamıyor. 3 boyutlu düşünme yeteneğini sağlayan beynin bir kısmı onlarda gelişmemiş. Ve bunun gibi pek çok örnek.

İyice düşündüğünüz zaman dişilerin erkeklerden daha alt mahluklar olduğunu zaten herkes fark edebilir. Ama gel gelelim ki çağımızda pek çok erkek hatunların oyuncağı durumunda. Hatunlar ise yersiz bir egoya sahip. İşte bunu sağlayan şey pozitif kadın ayrımcılığı.

Her türlü eleştirinizi bekliyorum, e çünkü fikirlerimiz paylaştıkça çoğalır ve değerlenir. Ama unutmayalım ki Sümenizme göre kadınlar ve erkekler her yerde eşit haklara sahip olmalılar. Eşit şartlarda yaşamalılar. Erkeklerin yaptığı her şeyi yapma hakları olmalı. En azından deneme hakları

twitter hesabımız açılmıştır : @Sumenizm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castamere -- 2 Kasım 2017; 16:14:3 >

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
    Radyo ve Televizyon Topluluğu

• bikeresinde otobuste arkada oturuyorum kadinin akbili bitti bi kere soyledi hemen 2 tane sap akbil uzatti kadin o kadar israr etti adam parayi almadi kadin tesekkur etti hizlica ordan uzaklasti yerine oturdu

arafan 5 dk gecmeden pos biyikli bi dayi bindi gur sesiyle ortaya sordu fazla akbili olan var mi diye kimseden cit yok iste ben buna ayar oluyorum

bu arada kadinin erkegi etkuleme asamasinda pek secenegi yok sadece guzellik ve cazibesi var bunlar yoksa erkegi etkilemesi cok zor anca direk elini dalgaya atmasi lazim onuda gururuna yediremedigi icin yapmaz

erkegin ise fonksiyonel ozelkigi fazla bunlardann

esprisiyle zekasiyla gucuyle romantizmle ilgiyle israrciligiyla felsefesiyle govde gosterisiyle parasiyla bonkorluguyla rahat yasam sunmasiyla eglenceli kisiligiyle say say bitmez kadinin tek ilizyonu var oda
    Aynen kadinlara karsi pozitif ayrimcilik olduğuna katiliyorum. Misal ben 2 ay burger kingde calistim bütün pis ve agir isleri erkeklere yaptiriyorlardi. Çöplerle erkek ilgilenir, kapanis temizliğini erkek yapar, tuvaletleri genelde erkek temizler, gece vardiyalarinda erkek calisir vs. Daha bir cok sayabilirim. Kasada durmak, hamburger yapmak, masa silmek vs. Bunları ise kadınlar yapardi. Madem kadınlar esitlik istiyor niye bu konularda eşitlik islerine gelmiyor ? Belki hepsi için bu gecerli değildir ama calistigim sure icerisinde bu konu çok kafama takilmisti burada paylasayim dedim.
  • ismi sakat

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Sadrazamın Sol Testisi

Yani katıldığım ve katılmadığım noktaları var ama en çok şuna takıldım: Otobüste bir kadına (çocuksuz,hamile olmayan veya yaşlı olmayan) yer veren var mı?

Evet ustam maalesef hormonlarına yenik düşüp yer veren çok gördüm

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
  • Görüşlerine Katılıyorumda semenist ne abi ya ismi görünce yok almayayım diyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Sabri9135

Görüşlerine Katılıyorumda semenist ne abi ya ismi görünce yok almayayım diyorum.

Ne yapalım ustam öneri var mı? :D düşünüp daha makul bi isim bulalım

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkiye'de erkek olmak çok zor. (Ankara'da dayın yoksa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtyg -- 29 Aralık 2014; 1:45:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: CastamereDH

quote:

Yani katıldığım ve katılmadığım noktaları var ama en çok şuna takıldım: Otobüste bir kadına (çocuksuz,hamile olmayan veya yaşlı olmayan) yer veren var mı?

Valla hocam hormon falan hikaye. Yani erkek ırkının sabırsızlığıdır her şey. Yoksa kadınlar cinsel olarak daha isteklidir aslında.

[Sümenizm Ana Konu]Kadınlara karşı pozitif ayrımcılıktan bıktıysan gel sen de Sümenist ol!

quote:

quote:

Valla hocam hormon falan hikaye. Yani erkek ırkının sabırsızlığıdır her şey. Yoksa kadınlar cinsel olarak daha isteklidir aslında.

Doğru diyorsun da ustam çağımız kadınları nasıl olsa bir erkeğin onları arzulayacağını bildiği için dürtülerini bastırmayı başarıyor. Potansiyelini fark edememiş erkekler yüzünden bu haldeyiz..

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

• quote:

quote:

quote:

quote:

Doğru diyorsun da ustam çağımız kadınları nasıl olsa bir erkeğin onları arzulayacağını bildiği için dürtülerini bastırmayı başarıyor. Potansiyelini fark edememiş erkekler yüzünden bu haldeyiz..

Amaan koy rahvan girsin hocam. Bu konuyu da sil bence bizim farkımızı herkes anlamasın

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sümenizm Maskülizmin bir dalıdır. Maskülizm feminizm hareketine karşı, kadın erkek eşitliğini tam olarak savunmak amacıyla gelişen bir akımdır. Maskülistler her geçen gün kadınlara karşı pozitif bir ayrımcılık oluştuğunu gözlemleyen ve asıl eşitliğin bu olmadığını vurgulayan insanlardır. Misal otobüste neden bir kadına yer vermek zorunda olalım ki nerde hani eşitlik? Kadınların işine gelince eşitlik, işine gelince "ama bunu erkek yapmalı" mantığı ne kadar makul sizce?

Biz Sümenistler ise Maskülizmi savunuruz fakat bu görüş bizi yeteri kadar ifade etmez.

Sümenizm toplumda kadın erkek eşitliğini savunan ama her zaman erkeğin daha üstün yeteneklere sahip olduğunu savunan düşünce biçimidir. Bize göre erkekler bir kadının olabileceğinden 3 kat daha zeki olabilirler. Lakin çoğunluk potansiyelin farkında değil. Yıllarca kadınların karmaşık varlıklar olduğu söylendi bize. Değiller. Aslında o kadar basitler ve o kadar birbirlerine benziyorlar ki onları çözmek erkekleri çözmekten kat kat daha kolay.

Bir erkek kadınları çözdüğü anda elde edemeyeceği kadın yoktur. Bizzat biliyorum. İsteyip de elde edemediğim hatun yok, ki bunu 1.72 boyum ve 100 kilomla yapıyorum. Hanginiz 100 kilo bir hatunun peşinden tapacak kadar koşardınız? Eminim ki hiç biriniz. Çünkü biz erkekler mantığımız ile hareket ediyoruz. Hatunlar ise duyguları ile.. Ki bence duygu denilen şey en büyük zaaftır.

Erkek üstünlüğüne en basitinden bir örnek verelim. Yemek yapmak türk ailelerinde genelde annenin işidir. Çok da güzel yapar analarımız dimi? Bu kadar yetenekli oldukları bir dal var önümüzde ama dünyadaki ünlü aşçıların %90ından fazlası erkek. Veya diyelim ki dolabın kulpu çıktı ve evde vida yok. Kadın ne yapar, kenara koyar ve gerekirse dolabı kullanmayı bırakır. Ama erkek bir şekilde onu oraya sıkıştırmanın yolunu düşünür düşünür ve üretir.

Şimdi evden çıkıp iş yerinize veya okulunuza giden yolu hayal edin, gözünüzde canlandırın. Heh işte bunu kadınlar yapamıyor. 3 boyutlu düşünme yeteneğini sağlayan beynin bir kısmı onlarda yok. Ve bunun gibi pek çok örnek.

İyice düşündüğünüz zaman dişilerin erkeklerden daha alt mahluklar olduğunu zaten herkes fark edebilir. Ama gel gelelim ki çağımızda pek çok erkek hatunların oyuncağı durumunda. Hatunlar ise yersiz bir egoya sahip. İşte bunu sağlayan şey pozitif kadın ayrımcılığı.

Her türlü eleştirinizi bekliyorum, e çünkü fikirlerimiz paylaştıkça çoğalır ve değerlenir. Ama unutmayalım ki Sümenizme göre kadınlar ve erkekler her yerde eşit haklara sahip olmalılar. Eşit şartlarda yaşamalılar. Erkeklerin yaptığı her şeyi yapma hakları olmalı. En azından deneme hakları

HOCAM Bİ GÖRÜŞELİM YAV AYNI ÜNİVERSİTEDEYİZ BANA ŞU SIRRINIZI SÖYLEYİN LÜTFEN

Şaka bir yana potansiyeli bilmeme konusunda haklısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Platen -- 29 Aralık 2014; 2:00:46 >

• Akımın adını daha makul olsun diye Sümenizm olarak değiştirmeyi uygun olarak düşündüm. Latincede üstün anlamına gelen superius kelimesinin, İngilizcede erkekler anlamına gelen men kelimesi ile birleştirerek ortaya çıkan bir kavram.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Platen

quote:

Sümenizm Maskülizmin bir dalıdır. Maskülizm feminizm hareketine karşı, kadın erkek eşitliğini tam olarak savunmak amacıyla gelişen bir akımdır. Maskülistler her geçen gün kadınlara karşı pozitif bir ayrımcılık oluştuğunu gözlemleyen ve asıl eşitliğin bu olmadığını vurgulayan insanlardır. Misal otobüste neden bir kadına yer vermek zorunda olalım ki nerde hani eşitlik? Kadınların işine gelince eşitlik, işine gelince "ama bunu erkek yapmalı" mantığı ne kadar makul sizce?

Sümenizm toplumda kadın erkek eşitliğini savunan ama her zaman erkeğin daha üstün yeteneklere sahip olduğunu savunan düşünce biçimidir. Bize göre erkekler bir kadının olabileceğinden 3 kat daha zeki olabilirler. Lakin çoğunluk potansiyelin farkında değil. Yıllarca kadınların karmaşık varlıklar olduğu söylendi bize. Değiller. Aslında o kadar basitler ve o kadar birbirlerine benziyorlar ki onları çözmek erkekleri çözmekten kat kat daha kolay.

Bir erkek kadınları çözdüğü anda elde edemeyeceği kadın yoktur. Bizzat biliyorum. İsteyip de elde edemediğim hatun yok, ki bunu 1.72 boyum ve 100 kilomla yapıyorum. Hanginiz 100 kilo bir hatunun peşinden tapacak kadar koşardınız? Eminim ki hiç biriniz. Çünkü biz erkekler mantığımız ile hareket ediyoruz. Hatunlar ise duyguları ile.. Ki bence duygu denilen şey en büyük zaaftır.

Erkek üstünlüğüne en basitinden bir örnek verelim. Yemek yapmak türk ailelerinde genelde annenin işidir. Çok da güzel yapar analarımız dimi? Bu kadar yetenekli oldukları bir dal var önümüzde ama dünyadaki ünlü aşçıların %90ından fazlası erkek. Veya diyelim ki dolabın kulpu çıktı ve evde vida yok. Kadın ne yapar, kenara koyar ve gerekirse dolabı kullanmayı bırakır. Ama erkek bir şekilde onu oraya sıkıştırmanın yolunu düşünür düşünür ve üretir.

Şimdi evden çıkıp iş yerinize veya okulunuza giden yolu hayal edin, gözünüzde canlandırın. Heh işte bunu kadınlar yapamıyor. 3 boyutlu düşünme yeteneğini sağlayan beynin bir kısmı onlarda yok. Ve bunun gibi pek çok örnek.

HOCAM Bİ GÖRÜŞELİM YAV AYNI ÜNİVERSİTEDEYİZ BANA ŞU SIRRINIZI SÖYLEYİN LÜTFEN

Şaka bir yana potansiyeli bilmeme konusunda haklısınız

Görüşelim hocam çok sevinirim

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

• evet ben bu dusuncedeyim aynen.
    Asus X550JX-XX171D Playstation 4 Samsung 48J5570 WL TOYS V911 Philips 55pus7304 Samsung S4 16GB 3GS İPHONE JB 16 GB NEW İPAD ASUS M4A79XTD EVO, AMD PHENOM X4 965 3.4 GHZ, SAPPHİRE HD 5770, Kingston 4GB (2*2GB) KIT Hyperx DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram, 1 TB SEAGATE,32MB SATA 7200RPM, Samsung 23" S23N350, THERMALTAKE VI15021W2E M9 500W,
  • düşüncelerimi okudum adı bile varmış

• bikeresinde otobuste arkada oturuyorum kadinin akbili bitti bi kere soyledi hemen 2 tane sap akbil uzatti kadin o kadar israr etti adam parayi almadi kadin tesekkur etti hizlica ordan uzaklasti yerine oturdu

arafan 5 dk gecmeden pos biyikli bi dayi bindi gur sesiyle ortaya sordu fazla akbili olan var mi diye kimseden cit yok iste ben buna ayar oluyorum

bu arada kadinin erkegi etkuleme asamasinda pek secenegi yok sadece guzellik ve cazibesi var bunlar yoksa erkegi etkilemesi cok zor anca direk elini dalgaya atmasi lazim onuda gururuna yediremedigi icin yapmaz

erkegin ise fonksiyonel ozelkigi fazla bunlardann

esprisiyle zekasiyla gucuyle romantizmle ilgiyle israrciligiyla felsefesiyle govde gosterisiyle parasiyla bonkorluguyla rahat yasam sunmasiyla eglenceli kisiligiyle say say bitmez kadinin tek ilizyonu var oda

• Fizyoloji veya psikoloji hakkında toplu iğne ucu kadar bilgi bilen insan bile erkekle kadının hiçbir zaman eşit olamayacağını bilir. Erkek kadından üstündür ve doğuştan gelen bu üstünlükler sosyal yaşama da yansır. Şimdi, varsa (pek ihtimal vermiyorum) feministler ve çakma beyaz atlı prensler gelsin, eksi yağmuruna tutsun.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.