Şimdi Ara

Mobilite: 'Telefonlara ek vergi geliyor' (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
574
Cevap
9
Favori
13.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • adamların reklamının ismi bile vestel city ingilizce teelfonun toplasan yuzde 5i 10 u turk malı ee haklı hiçbir yanı yok ben lg ve samungun bu tarz yontemle ek veegi ile geliştigini sanmıyorum ,, sen tamamen uretmediğin birşey için tuketiciyi kızdıracak tamamen inatlaştırıp daha kötü hale gelecen ben başta evsteli destekliyordum am bu hamle çok hatalı,, devletin birkerede vergsinden kıssında vestel ucuza üretsin neden hep zam vergi artıyor

  • Türk üreticilerin öncelikle yazılım tarafında güçlenmesi lazım. Donanım zaten mevcut. Belli başlı firmalar dışında yok da diyebiliriz. Yazılım konusunda çok gerideyiz ki yazılım donanım üretmekten daha kolay bir iş. Erdi beyin dediği gibi devlet bir şekilde vergi vs.. gibi konularda kolaylık sağlasa güzel olur. Özellikle gelişmemiş ülkelerin pazarlarında iyi pazarlama kanallları olsa güzel olur. Ben mısıra gittiğimde türk markalarının sevildiğine şahit oldum mesela. Devletin ekstra getireceği vergilere gelecek olursam bu işten kesinlikle devlet karlı çıkar Vestel ve diğerleri değil. Otomobildeki vergileri görüyorsunuz kim dert ediyor ki? Neredeyse 3 katına aldığımız ürünler var hala satılıyor! İphonun fiyatı 4000 olsa ne olur? Bu biraz da duygusal, bir ürünü seversen bedeline katlanırsın.

  • Fakirler ölsün porsche'dan selamlar demek istemiyoum :D

  • hiç bir zaman yerli marka ürün kullanmam.şöyle açıklayım: cola mı alcam pepsi yada coca cola.süt mü alcam danone.peynir mi alcam la vache qui rit anlamayanlar için söylüyorum lavaş keri :).bilgisayarmı alcam hp,dell,acer,apple,lenovo vs.akıllı telefonmu alcam sony,apple,lg,samsung,htv vs.yoğurtmu tabiki danone.kahve mi nescafe ya da jacobs.çikolatamı nestle,nutella,milka,kinder,toblerone vs.şampuanmı head shoulders,clear men.beyaz eşyamı indesit,siemens,bosh vs vs vs. işte böyle arkadaşlar her zaman dediğim gibi yerli marka kullanmayalım kullandırtmayalım!!!!!

  • Eskiden telsiz vergisi yoktu 1,35 TL her ay onu da getirdiler. Tahmini 60.000.000 mobil abone var. 60.000.000x1,35= 81.000.000 (81 milyon / Eski parayla 81 trilyon) aylık sıcak para nede olsa. Zaten ben %18 KDV, %25 Özel İletişim Vergisi ödüyorum. Hizmeti veren şebeke firması %20 kurumlar vergisi ödüyor. Daha neyin vergisi bu. Vergi üstüne vergi var. Misal 500 TL matrahlı bir cep telefonu alacağız. 500x0,18= 90 KDV 500x0,25= 125 Ö.Tüketim Ver. Telefon geliyor bize 715 TL ye. Tabi vergi bitmedi bundan sonrada şebeke ücretlerindeki vergilerden yontulmaya devam. Durmak yok yola devam ne de olsa. Suriyeli kardeşlerimize ve sarayımıza zeval gelmesin vergisiz olmaz.

  • abim vestel marka klima aldı , 2 senelik garantisi bittikten sonra arızalandı.insanın güvenesi gelmiyor vestele.

    yerli olarak arçelik ve beko taraftarıyım.30 sene kullandığımız arçelik marka buzdolabımız vardı,hiç arıza yapmadı. düşünün artık

  • İşin sonunda vergilerin geleceği kesinleşmiş, ben herhangi yeni bi ithal ürün aldığımda ekstra vergiyi vestel için ödemek zorundamıyım, ben son tüketici olarak vestelin karına veya zararına ortak olmak zorundamıyım, vestel bana veya başka bir son tüketiciye ne gibi bir faydası olmuş ben vestel için para ödeyeceğim sonucunda ticari özel bir firma, sonuç olarak vestel firmasının dolaylı ve direk olarak devletin silahının tetiğini son kullanıcıya doğru çeken bir firma olduğunu görmek zor değil Allah halkımıza sabır ve ödeme gücü versin ne diyim.

  • Pırlanta lüks tüketim değil sanki..
    Pırlantaya lüks vergisi getirilmeye çalışılınca
    Sektörün gelişmesi sağlamak için ,yatırımlar için diyorlar..
    Sanki herkes eşine pırlanta alıyorlar....

  • Ben gerçekten gülüyorum bunlara artık. Vestel yerli üretimde öncü olacaz ayağına devlete yamanıyor maliyeti bize patlıyor. Devletinde burda suçu var aslında. Devlet kendi ülkesi içinde yerli üretim yapmak isteyen üreticiden ötv almasa üretici zaten daha bir iştahlı olur. Dışardan gelecek olan ürrünlere ötv oranını belirleyip ona göre zaten kedisi ne alacağını bilir bizde ne ödeyeceğimizi biliriz. Ama sen kalkıyorsun bana illa ''Vestel'' alacaksın dayatmasıyla karşıma çıkıyorsun. Vestel,Casper,General mobile hangisi olur fark etmez bunlardan biri günümüzde kullanılan amiral gemilerini denk telefon üretip ülkemin insanı yabancının eline düşmesin biz burdayız desin almayacak adam tanımıyorum. Amam sen devlet olarak benim ne kullanacağıma karar veremezsin. Samimi bir şekilde söylüyorum beklediğim ürün tanıtılır piyasaya gelirse isterse fiyatı 3500tl olsun ihtiyacım varmı gider alırım. Zaten parası benden çıkıyor ödemesini yapacak olan benim sen hala devlet olarak kıskançlık yapıp hani bana yokmu deyip üstüme çullanıyorsun. Yazıktır,ayıptır artık yapmayın.





  • Ya bu ek vergi ile VESTEL cep tel satışlarının artmayacağını onlarda biliyorlar.. fırsat bu fırsat.. hazır talep te var.. topu yerli üreticilere at vergiyi halktan topla.. şimdi aynı telefonu alırken daha fazla vergi ödeyeceğiz.. değişen sadece bu olacak.. sen hem üreticini hem halkını düşünsen o zaman yapacağın şey yerli üreticiye vergide indirim sağlarsın..kısacası halkın cebinden daha ne kadar çok vergi alabiliriz diye düşünüyorlardı... Vestel ve diğer üreticiler onlara yol gösterdi.. sene sonunda Vestel in satışlarında %1 bile artış olmayacak ama toplanan vergilerle yeni bir saray daha yapılabilir...:)

  • Vestel benzin/mazot olayına da el atsa da şu trafik sorunu çözülse!

    (Not: tahminim yakıt ucuzlayınca trafik sıkıntısı artıyor)

  • vestel önce fabrikalarına sendika getirsin

  • Vestel bitmiştir. ...

  • Tahminimce hükümet vestel e vergi indirimi karşılığında böyle bir isteği gündeme getir de bahanemiz olsun halki biraz daha yolmaya demistir vestel de itibarını dusunmeden hemen kabul etmiştir. Hangi itibari vardi ki diye de sorabilirsiniz tabi..

    Vergi lazim beyler vergi para lazım alim gücü hanginizi yükseliyor bilmiyorum ama gidin markete 2 3 cesit peynir domates zeytin sucuk -kiciniz yiyorsa- bir iki kilo et alin bakalm kac tl fatura çıkıyor! Her seye vergi lazim zam lazim ulke batti çünkü@



    Allah a buyuk konusmayayim ama neredeyse tum yerli firmalardan nefret ediyorum almam da. Bu kadar kendi milletine cubugu sokma derdinde firma bir tek bizde vardir. Yazıklar olsun

  • 1-) Yerli üretimi desteklemek için, yerli üreticinin vergisini düşürmek yerine, ithal ürünlerin vergisini artırmak, vergi aç gözlülüğünden başka nedir?

    2-) Peki, bu kadar yüksek vergiler, bize tam anlamıyla geri dönüyor mu?

    3-) Ekranından, işlemcisine, baskı devresinde ki diyotun dan direncine kadar ithal edilip, Türkiye de birleştirilen bir ürünün neresi yerli üretim oluyor? Buna yerli üretim demeye bin şahit lazım değil mi? Çinden alınan maddeleri Türkiye de montaj yapacağına, telpa gibi doğrudan yurt dışından getirip, üstüne marka basmak, daha onurlu bir davranış.

    4-) Çok uzun yıllardır Ford'u ve Renault'u montajlıyoruz ne oldu, yerli arabamı üretebildik? Çin den parçalarını ithal edip Türkiye de montajlayınca, gelecekte %100 veya %50 yerli telefon üretebileceğini mi zannediyor bu hükumet?

    5-) Bence, bu yapılanların hepsi, cari açığı kapatmak ve yerli malını destekliyoruz görüntüsü vermek için, günü kurtarma operasyonları.





  • Tayip yandasi bir firma ne bekliyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel fanboyları ortalarda yok bu ara hayırdır venüs almayamı gittiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suriyelilerin acısını çıkarıyorlar ee tbi para lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozdener82

    "ithal telefonlara zam" kargasşasın da biraz fevri tepki verdik. ben dahil pek çok kullanıcı sosyal medyada başta vestel olmak üzere herkese köpürdü. fakat hükümetin açıklamasında "anti damping" kuralı çerçevesinde deniyor. bu biz tüketicinin gözünden kaçtı ama işin uzmanları hemen galeyana gelinmemesi konusunda uyarılarda bulundu. daha öncede paylaşılmış "http://antidamping.nedir.com " adresinde açıklanmış.ama özetle anti damping şu "bir üretici bir malı başka bir ülkede kendi ülkesinden daha ucuza satıyprsa bu o malın satıldığı ülkedeki üreticiyi zora sokmak için yapılmış bir hamledir, anti damping budur ve uluslar arası kurallara göre bu firmalara ek vergi yükü bindirilerek yerli firmanın rekabet gücü arttırılır" eğer anti damping bu ise tüm ithal ürünlere değil, yurt dışından gelip ülkemizde kendi ülkesinden daha ucuza telefon satan üreticilere zam gelecek. vergiden arınmış fiyatlar üzerinden bu analiz yapılırsa bazı firmaların bazı ürünlerine zam gelebilir. yani özetle her ürüne zam gelecek diye birşey yok. haa yetkililerin zam konusunda ki cömertliği malum. anti damping diye başlayıp hızını alamaz ve her şeye zam yapabilirler buda bir ihtimal tabii.

    Siyasilerimizi tanımasam bir ihtimal olayına umut bağlayacağım ama bizim siyasileri anlatmaya gerek var mı, dijital kol saatine -dijital ekran kullanıyor ya- dahi ek vergi getirmezlerse şaşırmam, hazır milleti iyice eğmişken!




  • Mantıklı bir yaklaşım değil, madem yerli üreticiyi destekleyeceksiniz, yerli üretim ürünler de ki vergiyi düşürün.

    Bence bahaneden başka bir şey değil, bir kılıf bulunmak zorundaydı, o kılıfı bulmada vestel aracılık yaptı.

    Dikkat ederseniz ötv yi marmara depreminden sonra bir yıl için getirdiler ama kalıcı oldu, bundan bir önce ki vergi zammında bakan efendinin bahanesi 11 ay da bir millet telefon değiştiriyor idi. Şimdi ise vestel, yerli üretimin desteklenmesi vs..


    Bu ülke vergi devleti olma yolunda ilerliyor, bunun sebebi de sağlanamayan vergi alma adaleti.

    Bu ülkede kuyumcular asgari ücret üzerinden vergi öder ise, kürk üreticisi 700-800 tl gelir beyan ederse, naylon faturalar havada uçuşur ise devlet de benzinde internette telefonda alamadığı vergilerin acısını çıkartır.

    Kurunun yanında yaş da yanar tabii, devlet isen devlet olmanın gereğini yap ve vergi adaletini sağla o zaman.!

    Ama şöyle bir durum var ki vatandaşımız yıllar yılı devletin malı deniz yemeyen keriz mantığı ile hareket etti, devlete neden bu kadar cephe aldı? Neden millet ve devlet birbirlerine karşı bu duruma geldi?

    Daha fazla siyasete girmeyeceğim, ama bu karşılıklı çıkar çatışmasının geçmişi Cumhuriyetten sonra ki yıllara dayanır.

    Kısaca bu ülke insanı devletini ve milletini kalkındırmak için uğraşmaz, devlet de vatandaşını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 29 Aralık 2014; 15:56:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.