Şimdi Ara

Mobilite: 'Telefonlara ek vergi geliyor' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
574
Cevap
9
Favori
13.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • erdi bey sizin gibi bilgili insanlar ekonomi bakanıyla görüşmek için donanımhaber olarak randevü talep etmesi lazım
  • Vestelde almiyorum ithal üründe alisveris protestesu yapiyorum hatta bana kar devlete zarar bundan sonra
  • Vestel'e yada yerli üreticiye (yerli üreticilerin ne kadarının yerli olduğu da tartışma konusu, oraya girmiyorum bile) yapılacak vergi indirimini bir nebze anlayabilirdim ama ek vergi ne kardeşim. El ele verin tüketiciyi iyice sağın... Ey Vestel efendi iyi telefon çıkardında bizmi takdir etmedik, ama böyle dayatmayla kimseye telefon satamazsın. Ki ben kendi şahsım içi ürettiğin telefonlarda almayı ne şartla olursa olsun kabul etmem. Alerji yaptın bende..

  • Bir tane vestel ürünü alırsam namerdim.Ulan zaten 650 dolarlık telefonu 2350 TL ye alıyoruz daha ne kadar pahalı olacaklar.Eğer devlette yerli malına teşfik yapmak istiyorsa onların vergisini düşürsün, aynı kapıya çıkmıyormu ikiside.

    Ahh ahh gerçekten bu olay çok saçma.
  • Yerli malı iyi ama ürün kalitesi nasıl olacak....

  • Ya tamam her şeyi geçtim eğer bizden aldıkları o ekstra vergileri hiç dokunmadan adilce yerli üretime yatırım olarak kullanacaklarsa yine sorun değil.

  • Telefon tablet bilgisayar artik hangisine ihtiyaciniz varsa alin 2 ay icinde bu adamlar vergiyi yerlestirecekler.

    Herhangi bir firma calisani degilim. Sadece tavsiye niteligi. Gecen sene taksiti nasil kaldirdilarsa yerli mala tesvik altinda ek vergileri koyup var olan butce acigi kapatmak saray masraflari bilmem hangi kuruma makam araclari tahsisi icin yapilmis oyunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 29 Aralık 2014; 1:02:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretsinler bence, üretmenlerinde bir sakınca yok. Bunun için benim kullandığım yabancı markalara ek vergi koymaları "yerli üretime teşvik" olayından çok "ithal mal kullananlara zorbalık" durumu yarattı. Biz Zorlu Grubu'nın ortağı değiliz, ay sonu geldiği zaman herkes kendi başına ev kirasının derdiyle uğraşıyor. Tüketici bunlarla uğraşmak istemez ve uğraşmamalı, en uygun fiyata en yüksek kalitedeki ürünü satın almak bizim odak noktamız. Satın alma işleminin mantığı da buna dayanır. Burada elini taşın altına koyması gereken Vestel olmalı, bunu halka yansıtmaya hakları yok. Üretim konusu da hemen karşılığı alınacak bir konu değil, global işletmeler bugünkü konuma gelebilmek için devasa paraları yerin dibine gömdü. Günümüzde de karşılığını alıyorlar.

    Gel gelelim, bana göre bu iş olayın perdesi oldu. Esas mesele perde arkasında yürüyor. Devlet, vergiyle




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    quote:

    Orijinalden alıntı: baranist

    vestel işin bahanesi devlet zam yapmaya yer arıyor askeri ucret belli herşeye vergi oduyoruz ama hala bu devlet zam yapcak bişeyler arıyor afedersiniz eşşek bile başbakanlık yapar bu ulkede nasıl olsa zamlarla ulke geçınıyor eşşek oturdugu yerden ulkeyı yonetır hıç kızmıyorum umursamıyorum az bile bu millete daha beter zam yapsınlar hatta 1 bın lıralık bı telefon 5 bın tl olsun mustaak olsunlar az bile bu vergiler %100 zam olsun oy verenler dusunsun benım kafam rahat

    belli belli kafan çok rahat

    kafamın rahat etmesi senimi rahatsız etti belli belli diyon iktidar partili oldugunu nasılda belli etmişsin yorumum sana okadar batmışkı çok belli etmişsin




  • aynı konu teknoseyir'in gündeminde de değerlendirildi ama burada bi eksiklik var gibi görünüyor anti-dumping denilen şey ts'de anlatıldığı üzere ürünü üreten firmanın piyasayı elde edebilmek için kendi ülkesinden daha ucuza ürün satması durumu oluyor. bu durumda incelemeler sonucunda eğer çinli bir ürün türkiye'de çinden daha ucuza satılıyorsa buna vergi getirecek. yani gene ts'de anlatıldığı üzere her cihaza %20 gibi bir vergi gelmeye bilir. ve ürünler sadece mobil cihazlar değil, neredeyse bütün elektronik aletler. tekrardan ts'de anlatıldığı üzere zamanında fransa mercedese sırf araçlarını almanyadan daha ucuza sattığı için bu uygulamayı yapmış. sanki araştırmada biraz eksiklik var gibi

  • Komple çin malı telefonu alıp üstüne marka basınca yerli telefon oluyor.
    Bunu desteklemek için fazladan para istiyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para para para... Sanki yanlarında götürecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm veya bazı donanım, teknoloji ile ilgili forum, site sorumluları veya bilgili kişiler bir heyet oluşturup ekonomi bakanı ile bir görüşme talep edebilir, bizim sesimiz olabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse Erdi Özüağ, Ender Yıldız, Mesut Çevik gibi abilerimiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muslucus -- 29 Aralık 2014; 1:23:25 >
  • haramzedeler.. herşeyleri vergi kendi zevkleri için kendi halkının oğazlarını sıkıyorlar... bide başımızdakiler Allahdan korkarla3 ama bahane yaratarak milletin verrgi adı altında resmen haraç topluyorlar. yeter artık ben ay sonunu getiremez oldum bu şerefsiz takunya takımı 1000 liralık bardaklarda su yerine zehir içsinler hepside afi hepside aşşalık şerefsizler

  • Zaten taksit kalkmıştı bide bu tam oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlamadığım neden tüm elektronik aletlere geliyor bu? Sadece akıllı telefonlara gelse tamam ama yerli işlemci de mi var?
    Hükümet bunun farkında, senden benden akılsız adamlar o koltukların başında değil, bilerek yapıyorlar, amaç cari açık çok belli. 2015 te teknolojik olarak yaşanmaması gereken en gereksiz ülkedeyiz, söylenecek başka söz yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 29 Aralık 2014; 1:32:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımhaber taraflı bir yapıya bürünmüş durumda ne zaman bu tür siteler reklam alarak finans sağlamaya başladığında tarafsızlığını bozmaya başlamış demektir çıkmışsınız korenin kendi üreticilerine yaptığı destekten bahsetmişsiniz ancak bu destek hiçbir zaman piyasaya giren diğer ürünlere ek vergi vererek olmamıştır. devlet lg ye üretimde vergi indirimi yaparak destek olmştur, lafı gevelemeyin çıkın madem devlet destek olacaktı vestele vergi indirimi versin neden diğer ürünlere ek vergi getiriyor diyin açık açık sıkıntıyı dillendirin. bu kadar basit.

  • Gelsin anam o da gelsin başımızın üstünde yeri var verginin (!) bi an rahmetli kemal sunalın filmi aklıma geldi hani diyordu ya bir sahnede zam zam zama da zam ona zam
  • Bu hafta'ki Donanımhaber ile Sokaktayız bölümünüzün konusu Ek Vergi olayı olsun. Halkın çoğu bu olaydan haberdar mı ? Ve tepkiler nasıl olacak .

  • vestel den aldığımız seg markalı klima dan öyle bi kazık yedik ki anlatamam. Sürekli bozuluyor, arızalanıyor. Servis çağırıyoruz gelip gidiyorlar söküp, takıyorlar ama fayda yok. Vantilatör bile ondan daha kuvvetli soğutma yapıyor. En son kartı yanmış dediler, kutusuz başka cihazdan çıkma kart taktılar. 1 hafta çalıştı gene bozuldu. Vestelin hiç bir ürününü almayın. 3-5 fazla verin gene almayın

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.