Şimdi Ara

1.DÜNYA SİBER SAVAŞI BAŞLADI [CİDDİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günümüzde gelişme oranı bile tahmin edilemeyen, her tahminin çok çok üzerine koyarak karşımıza çıkan teknolojik gelişmeler görmekteyiz. Gerek bilgisayar, gerek ev teknolojileri olarak düşünsek bile artık aklımıza gelibecek hemen hemen her şeyde teknoloji kullanımına başladık. Aynı zamanda büyük bir hızla yayılıp dünyanın damarları olarak nitelendirebileceğimiz internet ağları da artık hayatımızın en önemli şeylerinden biri haline geldi.

Hal böyleyken oluşan durum sonucunda her önemli şeyin başlangıç olarak savunma açısından militaristleştirilmesi sonucu hem teknoloji hem de internet askeri açıdan da çok önemli konumda. Hatta siber ordu dediğimiz yeni bir askeri kolların bile yaygınlaştığı dünyamızda taş sopa ile başlayıp, sonrasında topla tüfekle gelişen ve son olarak atom bombasına kadar büyüyen dünya savaşları da siber ortama taşındı.

İşte bu siber savaş olgusunun yaygınlaşması ve günümüzde artması sonucu bu ortamlarda da ülkeler arası savaşlar görmekteyiz.

Fakat bugün hatta şu saatlerde çok daha büyük bir siber durumla karşı karşıyayız. Amerika Birleşik Devletleri ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında yaşanan yoğun siber saldırılar sonucu 1. Dünya Siber Savaşı başladığı yönünde iddialar mevcut. (Ya da 1. Siber Dünya Savaşı)

1.DÜNYA SİBER SAVAŞI BAŞLADI [CİDDİ]

LİNK:http://map.ipviking.com/

KAYNAK:http://www.webtekno.com/internet/1-dunya-siber-savasi-mi-basladi-h4435.html

• o site yıllardır var ya
  • 2-3 gündür savaşıyorlar hiçbir mok olduğu yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mağara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

o site yıllardır var ya

yapma ya :) ben ilk defa gördüm. Sizi de bilgilendireyim demiştim :). İzlemesi çok zevkli ama . Arada türkiyede amerikaya saldırıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2015YGSkurbanı

quote:

o site yıllardır var ya

yapma ya :) ben ilk defa gördüm. Sizi de bilgilendireyim demiştim :). İzlemesi çok zevkli ama . Arada türkiyede amerikaya saldırıyo

her bu siteyi gören aynı konuyu acıo

• neye saldırıyolar la acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanlar ve 2.dünya savaşı
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

o site yıllardır var ya

İsterse her gün aynı konudan açar ne bu atar

• Site bayadır olan birşey.Öyle 1. Siber Dünya Savaşı hikayeleride sallamasyon.Siber savaşlar uzun zamandır var.Bu savaşlar bireysel hacker gruplarının açtığı savaşlar.Devletlerin kendilerine ait siber ordularının olup,olmadığı hakkında pek bir bilgim yok.Dünya savaşı olması için devletlerin düzenli siber orduları olması ve 7-8 devletin bloklar haline birleşmesi gerekir.Ancak son zamanlarda şu doğrudur.Güney koreli hackerler Sony Pictures yapımı bir filmin siyasi açıdan devlet büyüklerini hedef aldığını gördüler ve bundan dolayı Sony'ye siber saldırı düzenlediler.Bu saldırı sonucunda bazı filmler sinemada vizyona girmeden,internete düştü.Bradd Pitt'in oynadığı Fury filmi bunlardan bir tanesidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PsiKoman

quote:

quote:

quote:

o site yıllardır var ya

İsterse her gün aynı konudan açar ne bu atar

• bende saldırmak istiyom nasıl olcak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.