Şimdi Ara

Samsung'a sorduk: Note Edge, Gear S, Note 4 ve S5'e yazılım güncellemeleri, Galaxy S6 ve dahası...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
1.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Samsung Türkiye mobil pazarlama müdürü Tolga Erdem ile merak edilen konuları konuştuk. Galaxy Note Edge'den Gear S akıllı saate, Galaxy Note 4 ve Galaxy S5 için Android 5.0 Lollipop yazılım güncellemelerinden Galaxy S6 ve A serisi yeni telefonların çıkış tarihine kadar gündeme ilişkin önemli sorular yönelttik. İyi seyirler...

     

     




  • Hayırlı olsun.

  • bildirimler için tüm ekran yerine 2.bir ekran (aslında ortada 2. bir ekran yok ama :)) olarak kullanılmasında pil tasarrufu sağlayabilmesi dışında, zaten tam ekran uygulamalarda gelen bildirimler bir çok marka ve modelde bildirim çubuğunda belirerek o anda ki uygulamayı engellemiyor.
    edit:röportajı izledikçe erdi'nin soru sormasının hiç bi anlamı olmadığını farkettim, bi soruyada cevap alaydık iyiydi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphekka -- 26 Aralık 2014; 10:24:24 >
  • Note 4 , kesinlikle 32 bit islemci

    Adam aciklayamiyor , aciklasa musteri kaybedecek

    Telefona gelirsek , yenilikci bir urun benim hosuma gitti

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FaTaL21Tr

    samsung galaxy S4 android 5.0 güncellemesini alacak mı?

    Merhaba,

    Galaxy S4 ve Note II'nin de Android 5.0 güncellemesi alacağı, bazı Samsung ofisleri tarafından doğrulanmış durumda. Muhtemelen alacak diye düşünüyorum.

    Teşekkürler.
  • çok şey söyleyip hiç bir şey söylemeyen tiplerden hiç bir sorunun cevabını tama veremedi hiç bir şey anlamadım bu röpörtajdan

  • Çok yuvarlak konuşuyor ya Note 4 konusunda evet yada hayır demesi çok mu zor.

  • Açıklama bile yapamıyor , kesin gelmicek zaten 64 bit desteği.Avrupaya 64 bit desteği vermeyip de Türkiye ye vericeklerini zannetmiyorum Samsung yine sınıfda kaldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prometheus # -- 26 Aralık 2014; 12:06:29 >
  • 64 bit olmayinca karşıya ses gec mi gidiyor ya da msj lar ertesi gün mü ulaşıyor?
    Iphone 6 64 bit fakat gecen gun mail atmak istedim toplu resim atamadim tek tek resmen çile işkence..Android de basitin de basiti bir islev..

    64 bitten bize ne , cihaz ya da sistem islevsel olsun diyen milyonlarca kullanici olduguna eminim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmemne Türkiye Ofis, yada Distribitörü dediğin şey nedir ki, ne gibi bir söz sahibi olabilir, dış kapının dış kolunun üstündeki KİR, kısaca herhangi bir al satçıdan hiçbir farkı yok, yuvarlak yuvarlak cümleler, herşey full süper, baştan sona politik, olumsuz hiçbir şey yokmuş gibi anlatımlar, bahsedilen tüm özellikler de yazılımsal ha, yani normal note a yüklesen o da edge olur, gerzek yerine koymayın insanları, 1000TL ucuz olan versiyonundan üstünlüğü oled ekranın plastik oluşu, DH de böyle şeylere ayna tutan bi çanak işte. milletin cebinde ki son kuruşuna kadar yağmalayın anasını satayım. hani Türkiye de satılmayacaktı, hani ... yaw siz kimi kandırıyorsunuz Allah aşkına, gidin yalanlarınızı başka yerde sıkın, şu dünyada samsung kadar çakal bir firma görmedim, valla LG bu konuda o kadar çok daha masum ki, adam 1 tane yapıyor tam yapıyor, ürünleri daha kaliteli, ve inovatif dediğiniz o boktan cümlenin tam karşılığı lg de g flexti, inovasyon öyle olur ...




  • Sordugunuz sorularin hic birine net cevap alamamissiniz. Sizinde emeginize yazik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note 4 sahibi olarak 64 bit destegi gelmeyecegini imada olsa anladim .

    64 bit aktiflenecekse Note 4 Exynos ta bununla ilgili calismalar da onceden baslanmasi gerekirdi ama boyle bir haber dahi yok. Klasik 32 bitlik Android L ne getiriyorsa o var supriz bu . Bir de kameraya efekt eklentisini eklenecek o . Zaten ilk sizan Android L Lolipop sizintisinda bunu gormustuk.

    Samsung 64 bit reklamini Galaxy S6 ya saklayacak bu belli oldu .

    64 bit ile kamerasinda h.265 video encode decode destegi le 5 dk. 4K video kayit kisitlamasi da kalkabilirdi . Daha yuksek FPS kayit destegi 64 bit lik arayuz ve sistemle faydalanabilirdik ama yok iste .


    Samsung yine 64 bit olan islemcisine hakkini vermiyor . Samsung un yillardir klasigi . Bomba donanimlarla gelir yazilimsal destekle hakkini verecek adimlari atmaz veya atacak gelistiriciler icin kaynak kodlarin tamamini yayinlamaz ...




  • fx57 kullanıcısına yanıt
    Keske pazarlama mudurune kendi sitelerinde 64 bit diye lanse ettikleri urunun 64 bit olmamasi durumunda ne yapmayi dusunduklerini sorsaydiniz....

    Bu da link

    http://www.samsung.com/tr/promotions/galaxynote4/spec/

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Suan 32 bit islemcilerde h265 encode var zaten. 64 bit ile ilgisi yok. Exynosta 5433 te h265 encode yok ve olmayacak decode zaten yapabiliyor suan.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzlemedim fakat her röportajda olduğu gibi bundada aynı şeyler söylenmiş yorumlardan anladığım bu. s2 s3 ün abd versiyonları farklı idi ayrıca s4 un google play edition modelide abd ye özeldi. Böyle tuhaf işler yapan bir firmanın 64 bit diye çıkıp 32 bit te kalan işlemcisininde olması normal. Kısaca tarih tekerrür den ibaret. bakalım project zero da nasıl çuvallayacaklar. Son olarak röportajların hemen hepsinde ezberci konuşmalar mevcut. Örneğin Editör 64 bit desteği var mı diye sorar karşısındaki eleman bu yıl büyük atılım yapacağız der ve saçma ve dolambaçlı bir röportaj olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aydınlatıcı bir video olmamış çünkü erdi bey soru soruyor tolga bey başka bir şey söylüyor daha çok Note 4 edge anlatmak için gelmiş gibi . Note 4 de 64 bit kullanmak varken niye 32bit veriyorlar . Snapdragon 32 bit diye bizim suçumuz ne . bu hassasiyeti NOTE 3 de niye göstermediler . Türkiye'ye gelen Note 3lerde 4K video çekemezken snapdragon lu Note 3 versiyonlar çekebiliyordu . Bunda bir ak niyet aramalımıyız acaba . Birde Tolga beyin konuşmalarından , ilk öncelik telefon satmak sonra güncelleme ve diğer konular gelir diye anladım .
    Telefona gelirsek Note 4 edge güzel bir telefon burada Tolga beyi tebrik etmek isityorum yada kim veya kimler bu telefonu getirmek için uğraştıysa . Note 4 edge de güç tuşunun üste olması işlevsellik açısından kötü olmuş Lg deki gibi çift tıklama olsaymış güzel olurmuş , birde sol elini kullananlar için çözüm bulmuşlar komik olmuş . telefonu çevirince kavisli ekran sola geliyor ve uygulamalarda ona göre dönüyor dönüyor da avize ve tuş yukarıda kalıyor çağrı geldiğinde yine telefonu çevireceksin . kavisli ekranda saatin olması güzel olmuş zeki düşünülmüş bir işlev . Gece uyandığında insan saate bakmak istiyor . Ekran mükemmel çok güzel . Benim merak ettiğim şey bu telefonun snapdragon ile gelmesi . Niye Samsung kendi işlemcisiyle üretmemiş bu telefonu ? Yoksa telefon güzel . Güncelleme hakkında Note 4 e 2014 bitmeden gelecek diyorlardı Tolga beyin dediklerinden anladığım kadarıyla 2015 in ilk günlerinde gelecekmiş .
    samsung S6 dan beklentilerim büyük çünkü galaxy S5 tam bir fiyaskoydu . Samsung galaxy S6 nın metal kasayla çıkmasını isterim en azından metal çerçeve ile çıksın .





  • Çok saçma ve sığ bir video. Samsung işte.

  • Üç buçuk yıllık bir s2 kullanıcısı olarak, NOTE EDGE 'in tam bir saçmalık olduğunu düşünüyorum. Bir kere kenardaki kıvrık bölge, resmen ana çerçevenin içine kadar uzanıyor, kimse kendini kandırmasın. Ekstra gereksiz ve kullanışsız bir yer işgâli, kullanımı da sorunlu gibi görünüyor.

    Kısaca; teknolojik artistik, arabın yağı bol bulup, "nereme sürsem" demesi gibi.

    """"
    röportajın özeti;
    biz çok derin, çok teknolojik, çok süper, çok keyifli , çok inovasyonlu, ürünlerine çok talep olan süper bir firmayız,
    fazla derin sorular sormayın, açıklama yapamam, zaten ben de bilmiyorum ama bilmediğimi de çaktırmamam lazım demi.
    """"

    iyi, Erdi sabretmiş, tekme tokat dalmamış adama, DH 'nin sahibi olsaydı, bu kadar bilgisiz bir adamı röportaja gönderdikleri için affetmezdi gibime geliyor.
    madem bilmiyorsun, müdür niye oluyorsun, madem hiç bir şey açıklamıyacaksın, röportaj niye veriyorsun?
    erdi nin de bir sabrı var kardeşim, bir gün elinden bir kaza çıkacak, DH den atacaklar diye korkuyorum. Böyle gereksiz işler için yormayın bu adamı, YÖNETİM, SANA DİYOM YÖNETİM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaltek -- 26 Aralık 2014; 13:47:46 >




  • Adam gayek keyifli ve güzel konuştuğunu düşünüyorum.. Normalde yöneticiler çok keyifsiz sohbetleri oluyordu ve detaylı bilgi vermiyordu.. Adam gayet mantıklı elinden geleni yapmış.. Güzel bir röportaj olmuş, tebrikler her iki tarafada...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: psyshock

    Suan 32 bit islemcilerde h265 encode var zaten. 64 bit ile ilgisi yok. Exynosta 5433 te h265 encode yok ve olmayacak decode zaten yapabiliyor suan.

    32 bitlik encode Samsung Note 4 Exynos ta yok ..

    Encode tan kastim daha cok kamera kayit profiilleridir keza h.264 olarak kayit eder ama h.265 olarak etmez.

    Daha da detaya inersek h.265 videolari da Note 4 oynatmiyor . Az once test ettim . ( ses AAC 6 kanal olmasi ile sadece ses var goruntu yok )

    Inanmayanlar kendileri dener bakar iste :

    http://h265.tvclever.com/TearsOfSteel_720p-h265.mkv


    MX player gibi programlar yazilimsal encode eder ama akicilik ceyrek ekran cozunurlugunde yani 720p de yazilimsal decode ( cozme ) ile idare edilebilir akiciliga sahip.


    Benim iddiam 64 bit artisi yonunde . 64 bit video kayit veya medya oynatmada bariz bir iyilestirme ve daha iyi performans verecegi yonunde .

    Iphone6 8 megapiksel kamerasinin 720P de 240 FPS degerini yakalamasi 64 bitlik olusuna borclu .


    Hepsini gecelim : h.265 daha dusuk bitrate degeri ile kaliteli goruntuler kayit etmekte veya oynatmaktadir.

    Yani 4K da kayit suresi artikca olusacak video boyutunda ciddi dusmeler elde edilecek ama kalite kaybi olmadan hepsi h.265 standartlari sayesinde .




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.